-
ממה שאמרו לי בזמנו זה לא עניין של תקין או לא
זה מה הסטטיסטיקה שלא עלינו חס וחלילה יהיה משהו לעובר
אצלך לפי הבדיקה הסטטסטיקה אומרת 1 מתוך 630 לידות
סיכוי מאוד מאוד נמוך
אצלי בזמנו השקיפות יצא עם יחס מאוד מאוד מאוד נמוך 1:18 ולא הסכמתי לעשות דיקור למרות שכולם המליצו לי שכן כי זאת בדיקה סטטסטית ולא מאבחנת וודאי.
בהצלחה
-
אז אין לי סיבה לדאוג..?
הבדיקות בישראל נהיו מוגזמות. כאילו תנו לאישה לשמוח להתרגש. אבל לא... חייבים להלחיץ עם כל הבדיקות האלה.
[/url
-
אני יודעת שבתחלת ההריון שהייתי לחוצה כי הרופאים הלחיצו אותי בגלל השקיפות אמא שלי אמרה שפעם בקושי היו בדיקות
זה נכון שזה טוב שבודקים אבל אני יודעת שהשקיפות והחלבון הן בדיקות סטטיסטיות בלבד
1:630 זה לא נמוך
כאן זאת החלטה שלך
תתיעצי עם הרופא נשים שלך
אני למשל לא הסכמתי לעשות דיקור כי אחרי השקיפות כל הבדיקות כולל חלבון עוברי כולל הכל יצאו תקינות לחלוטין
-
לא הבנתי כלום.
אז יש סיכון? או מה?
כי בסוף בסוף הדף הם היו חמודים וכתבו שהסיכון הוא נמוך..... ושלא נמצא כל סיכון
[/url
-
מה שרופא רוצה להגיד לך לגבי תסמונת דאון רק מי שפיר זה 100 %
למרות שיש לך סיכוי נמוך של 1:630
לי יצא בבדיקת דם של השקיפות 1:370 שזה גבולי בארץ את זכאית מ 1:380
עשיתי מי שפיר בכל אופן , אני מכירה הרבה נשים שלא עשו מי שפיר וגם מכירה המון שעשו מתוך בחירה
כמו שאמרו לך זה החלטה שלך
-
אבל אתן לא מבינות!!!
אני רק רוצה לדעת אם זה תקין ואין סיבה לדאגה.
לא אוהבת ססטיקה וכאלה...
[/url
-
אין כאן תקין לא תקין. תחשבי שהיה לך שק עם 630 כדורים כחולים ו1 אדום. מה הסיכוי שתוציאי את האדום. סיכוי קטן ככה גם אצלך. אני המליצו לעשות מי שפיר כי יצא לי 1:18 שזה . סיכוי גבוה מבחירה לא עשיתי. תיהיי רגועה אל.תילחצי לדעתי הסיכוי נמוך מאוד
-
שלי אני ממש מסכימה איתך בארה"ב אין כל כך הרבה בדיקות והרופאים לא מפעילים כזה לחץ על מנת לסות את התחת שלהם.
האמת אני כן מעדיפה שיבדקו שוב ויוודאו שוב מאשר שיהיו שאננים אבל בארץ זה ממש מוגזם.
ראיתי סטטיסטיקה לגבי מה שקורה פה לעומת ארה"ב , כמות הבדיקות פה כפולה בחיי!!
לגבי הבדיקה שלך כמו שאמרו לך זו סטטיסטיקה, אין פה וודאות ואני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך בנוגע לנושא.
כמו שהבנות ענו לך 1:630 אומר שרק אחת ל 630 נשים עם נתונים כמו שלך ילדה שלא נדע ילד חולה.
נסיך קטן שלנו אבא ואמא מחכים לך
-
ידוע לי שבשקיפות כבר אפשר לראות אם יש בעיה עם העובר.
לדעתי חייבים להפסיק את כל הבדיקות האלה ולעשות אותם רק כשמגלים בעיה מסויימת בשקיפות.
כל הבדיקות האלה כבר יצאו לי מכל החורים....
[/url
-
תראי, ככל שהתוצאה נמוכה ככה הסיכון גדול יותר!
לי יצא תוצאה 1:520 ואני ממש לא רגועה מזה. אני לא באה להלחיץ אבל כדאי שרופא יראה את התוצאה שלך כדי לראות מה באמת הסיכון, למרות שזו רק סטטיסטיקה מעפנה שמושפעת מגיל שלך, משקל ומבדיקת דם
-
אבל נופקי מאמי זה 520!!! זה הרבה....
לבת דודה שלי יצא פחות מ300 והיא לא עשתה דיקור מי שפיר וחיכתה לסקירה השנייה ואמרו לה שהכל מתפתח כמו שצריך וברוך השם היום יש לה ילד מקסים שאני פשוט חולה עליו!!!!!!!
עכשיו שאני מבינה יותר את זה אחרי ההסברים של הבנות כאן.
נראה לי שנרגעתי ושאני יכולה להמשיך לבדיקה הבאה :) בכייף שלי.
זה 1 מתוך.... ו520 זה הרבה לדעתי!!
[/url
-
ואה... גם בשקיפות כבר אפשר לגלות אם יש בעיה עם העובר.
הרופא ראה גשר אף והסביר שברגע שרואים גשר אף זה סימן טוב ומעולה. שאין סיבה לדאגה.
ואפילו שלקחו לי דם בשקיפות כבר... זאת שלקחה לי אמרה שאני אפילו לא צריכה לחזור בשבוע ה-16 ובכל זאת חזרתי...
אני חושבת שלשקיפות יש אכן השפעה חשובה כי בד"כ בשקיפות רואים אם יש בעיה או לא.
[/url
-
שוב מאמי לא רוצה להלחיץ אבל קרו מקרים מעולם!!!
זה נראה לך סיכון נמוך 1:520
תמיד יכול להיות יותר גבוה מזה אבל- התוצאה יכולה להיות גם 1 לכמה אלפים שזה אומר ש1 מתוך כמה אלפים יהיה לך ילד (חלילה) פגוע.
זה בעצם מה שזה אומר!
גם לי השקיפות והסקירות תקינות ועדיין חוששת
-
לדעתי את לחוצה יותר מדי... ודואגת יותר מדי אבל זאת רק דעתי.
אם את מרגישה באמת אבל באמת בתוכך שהכל בסדר אז הכל בסדר ואת סתם נלחצת...
הכל תלוי בהכל... אם יש במשפחה שלך שלא נדע חלילה מומים... אם בבדיקות גנטיות נמצא שאת נשאית של מוטציה מסויימת... אם נמצא משהו שרומז על זה... אז בהחלט הייתי מבינה את הדאגה שלך...
[/url
-
אני אחכה לפגישה עם הרופא שיבדוק ויראה את הבדיקה הזאת. אבל אני עדיין חוזרת ואומרת שאם בשקיפות יצאה תוצאה טובה אז הכל בסדר. לשקיפות יש חשיבות רבה ולא הרבה יודעות את זה. אפילו הרופא עצמו אמר לי..
[/url
-
חחחחחחחח הרסתן אותי
אתן עם ההרצאות ושלי לחוצה רק לדעת - תקין או לא. כן או לא. שחור או לבן.
חחחחחחחחחחח התגובות הראשונות קורעות
-
חחחחחחחחחחחחחח שירה!!!! זאת אני!!! רוצה לדעת רק תקין או לא... כן או לא... שחור או לבן.... הזכרת לי את בעלי פתאום חחחחחחחחח הוא כל הזמן אומר ככה עליי
[/url
-
חחחחחח תרגישי מה שהוא מרגיש!
בעיקרון כל הגברים ככה
-
חחחחחחחחחחח עכשיו באמת הרגת אותי!!!!!! איך שזה נכון במיוחד בבוקר איך יש לי מרץ ואני יכולה לדבר על הכל... והוא אומר לי... שלי שקט תני לשתות נס קפה בשקט חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אבל היי!!! כשאני לא בבית הוא כל הזמן רוצה שאני אבוא כבר הביתה
[/url
-
שלי, הרופא שלך צריך לנתח לך את התוצאות
בעקרון בחלבון עוברי בודקים תסמונות נוספות מלבד תסמונת דאון
ככה שלא בהכרח יש קשר למה שנצפה בשקיפות
-
אני מצרפת מאמר בנושא מי שפיר, מקווה שתמצאי שם את התשובה לשאלה מבחינת הסיכון.. בהצלחה
מי שפיר