ממצאים סקירה מאוחרת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד״ר, ביצעתי לפני כשבועיים סקירה מאוחרת. בסקירה עלה כי לעובר יש הרחבת אגני כליה 6 ו6.9 מ״מ) כמו כן הנשקל היה 650 ג׳ והרופא אמר שהוא גדול מידי.
    השבוע עשיתי סקירה מכוונת לדרכי השתן. הפעם אצל רופא אחר.
    הרופא אמר שיש הרחבה של אגני הכליות והן אף התרחבו יותר (12 ו13 מ״מ).
    כמו כן, לא התייחס בכלל למשקל העובר שהפעם היה 670 ג׳ ואף אמר שהמשקל בסדר.
    שאלותיי הן, מה המשמעות של הרחבת אגני כליות לגבי תפקוד העובר לאחר הלידה ואם אכן מרמז על בעיה אז כיצד מטפלים?? כמו כן, האם המשקל תקין לשבוע 24??
    דבר נוסף, בסוף הדף של הבדיקה הרופא ציין כי עצם הירך קטנה יחסית, אך הוא אפילו לא ציין זאת במהלך הבדיקה. האם יש לייחס לכך חשיבות??
    ושאלה אחרונה.. במהלך הבדיקה הרופא לא הצליח לראות את העובר בגלל התנוחה. הוא שלצ אותי לאכול גלידה ולשתות מתוק כדי להזיז את העובר. אמנם נצפו תנועות אבל הוא נתן הרגשה שמשהו לא בסדר. חשוב לציין כי אני כן מרגישה תנועות באופן ברור. האם חוסר התנועה במהלך הבדיקה מעיד על בעיה??

    מצטערת על האורך וכמות השאלות. אני ממש מודאגת.
    תודה מראש. 

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

    המשקל הוא תקין לגיל ההריון.
    לגבי הרחבת אגני הכליות - זה ייעוץ שאי אפשר לתת במסגרת הפורום, דורש מעקב לאורך ההריון וניתן לקבל ייעוץ מלא באופן אישי, רצוי גם על ידי נפרולוג ילדים.
    לגבי עצם הירך, מבלי המדידה עצמה אינני יכול להתייחס
    וכך גם לגבי התנועות - זה תלוי במה שהבודק ראה במהלך הבדיקה, וצריך לקבל את מה שהוא אמר.

    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה