אז מה בישלתן לשבת? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב: דגים עוף תפ"א וקוסקוס (לא עובר אצלנו בלי קוסקוס שחר יהיה איתי ברוגז!)
    בוקר: חומוס בולונז, אורז עם אטריות, הום פרייז וכמובן שניצלים (כנ"ל שחר).
    מנות אחרונות זייפתי קצת... נאכל עוגה...
    סעודה שלישית לא הכנתי - יש רעיון? חלבי חביב וכיפי?
    עוגת חמאת בוטנים.
    חלות.
    זהו
15 תגובות
עמוד 1
  • איזה הספק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    זה מה שקורה שא' בבית????

אני לא מבשלת כלום דבר!!!!!
  • אני עדיין בהתלבטות - ועוד לא סיימתי את הקפה שלי
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • קציצות קבב תוצרת בית בגריל
    אורז מתובל בשמיר על מצע תפו"א ובצל
    גזר עם צימוקים ברוטב אדום
    קובה אדומה
    הולכת להכין עוגת שוקולד
    יש עוגת פירורים
    אולי נוסיף דג מבושל ברוטב פיקנטי
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • ענבר זה מה שקורה כשאוריה לאאאאאאאא בבית
  • לא מבשלת , אוכלת אצל חמותי
  • גלי איזה כיף לך
  • איזו זריזה
  • טוב זהו, הכל על הגז (הדגים, הגזר עם הצימוקים) ובגריל (הקבב), אז אני מתפנה לכתוב לך:
    (אזהרת מסע: לכתוב את זה ולקרוא את זה, הרבה יותר ארוך ומתיש מלעשות את זה...)
    האורז:
    אני מכינה מ - 3 כוסות אורז (משפ' גדולה, בין עין הרע). תתאימי את הכמויות למה שמתאים לך. מתחילה בלשטוף את האורז היטב במסננת דקה, מתחת לזרם של הכיור.
    במקביל, בסיר גדול ממלאה מים, ומרתיחה. כשהמים רותחים, אני מוסיפה להם כף מלח, ואת האורז השטוף.
    מבשלת את זה (לאחר שרותח שוב) לא יותר מ - 7 דק'!!!!!!!!! חשוב!!!!!!! בשלב זה האורז צריך להיות חצי מבושל בלבד!! (בסדר, לומדים את מידת הבישול המדויקת של זה עם הניסיון)
    מכבה אש, שופכת את האורז עם המים שלו שלא התאדו עדיין לגמרי, לתוך מסננת שעומדת בכיור.
    פותחת את המים, שוטפת את האורז שבתוך המסננת היטב (כן, ככה, עם הידיים בתוך האורז).
    בשלב זה, זה הבישול הבסיסי ביותר.
    לאורז שבתוך המסננת ניתן להוסיף כלמיני דברים: שמיר קצוץ דק דק, רצועות גזר שטוגנו במעט שמן (טעיייייםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!), איטריות דקיקות שטוגנו במעט שמן, או אפילו אפונה שבושלה מעט. או כלום. פשוט להשאיר את האורז ככה, "אורז לבן".
    לערבב את האורז במסננת עם התוספת שלו, או להניח לו בלי כלום.
    לקחת את הסיר שבו בושל האורז, ולשטוף אותו במים וסבון (כדי להוריד שאריות עמילן מהאורז). לייבש, ולחתוך 3-2 תפו"א מקולפים, לפרוסות בעובי של כ - 2 ס"מ. להניח את התפו"א בצפיפות על תחתית הסיר. לשפוך מעל שמן, ולפזר פפריקה מתוקה+פפריקה חריפה על כל התחתית, המכוסה בפרוסות תפו"א.
    לשפוך מעל כל זה את האורז שבמסננת, שכבר הגיר את המים מהבישול שלו, ולטפטף עוד שמן מעל האורז (השמן הזה עושה שהאורז באמת יהיה "אחד אחד").
    עכשיו, ניתן פשוט לשמור את הסיר הזה במקרר עד שרוצים לאכול (זה מה שאני עושה).
    כ - 20 דק'-חצי שעה לפני הארוחה, שמים את הסיר על הגז, אש נמוכה ועדינה.
    התפו"א שבתחתית מתבשלים ונהיים קריספי "צ'יפס", והאורז מתבשל ונהיה מוכן.
    לאחר 20-25 דק' תטעמי ותראי שהאורז באמת מוכן, ותדקרי את התפו"א בתחתית, ותראי שהם נהיו רכים.
    בתאבון!!!!!
    שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • ובבישול השני בלי מים בכלל? לא נשרף? ואת שמה גם בצל על התפ"א?
    נשמע סוף
  • כן מותק, בבישול השני בלי מים בכלל.
    זה לא נשרף מעולם, מניסיון של שנים רבות... האורז אוגר בתוכו מים מהבישול הראשון, ובבישול השני הוא ממשיך להתאדות מהמים של עצמו.
    לפעמים אני שמה בצל חתוך לחצי (חצי ועוד חצי) בשתי פינות של הסיר, בין פרוסות תפו"א. ככה או ככה, זה יוצא טעים מאד...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • טוב אז היום מגיעים אלינו כל העולם ואישתו...
    גיסתי תביא דגים
    אנחנו מכינים קוסקוס, גלילת בצק פילו במילוי בשר טחון, עוף כלשהו (בעלי ממציא כל פעם)
    חמותי תכין אורז, שעועית לבנה (חובה בערב שבת), מפרום וכמה סלטים בקטנה
  • אני הכנתי קוסקוס מפרום אורז עם ירק , קציצות פרסה עוגת ביסקוויטים מרק עדשים ואני מתלבטת אם להכין חמין או לא ... אהה ואנחנו אוכלים אצל אמא שלי הערב

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • את הערב הבנתי...אבל הבוקר?זה מה שאתם אוכלים?או שהתכוונת לצהריים?
    ואין לי שמץ מה זה סעודה שלישית....

אני הכנתי צלי של עוף עם תפו"א וגזר גמדי....... וסלט מיונז
    וזהו!כי אנחנו לא אוכלים בבית בשישי שבת..רק אצל חמתי..אז אני תמיד מכינה רק צהריים וזהו

חיים דבש

• סחתיין צ'!
    אני לא בישלתי כלום
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה