טוב זהו, הכל על הגז (הדגים, הגזר עם הצימוקים) ובגריל (הקבב), אז אני מתפנה לכתוב לך:
(אזהרת מסע: לכתוב את זה ולקרוא את זה, הרבה יותר ארוך ומתיש מלעשות את זה...)
האורז:
אני מכינה מ - 3 כוסות אורז (משפ' גדולה, בין עין הרע). תתאימי את הכמויות למה שמתאים לך. מתחילה בלשטוף את האורז היטב במסננת דקה, מתחת לזרם של הכיור.
במקביל, בסיר גדול ממלאה מים, ומרתיחה. כשהמים רותחים, אני מוסיפה להם כף מלח, ואת האורז השטוף.
מבשלת את זה (לאחר שרותח שוב) לא יותר מ - 7 דק'!!!!!!!!! חשוב!!!!!!! בשלב זה האורז צריך להיות חצי מבושל בלבד!! (בסדר, לומדים את מידת הבישול המדויקת של זה עם הניסיון)
מכבה אש, שופכת את האורז עם המים שלו שלא התאדו עדיין לגמרי, לתוך מסננת שעומדת בכיור.
פותחת את המים, שוטפת את האורז שבתוך המסננת היטב (כן, ככה, עם הידיים בתוך האורז).
בשלב זה, זה הבישול הבסיסי ביותר.
לאורז שבתוך המסננת ניתן להוסיף כלמיני דברים: שמיר קצוץ דק דק, רצועות גזר שטוגנו במעט שמן (טעיייייםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!), איטריות דקיקות שטוגנו במעט שמן, או אפילו אפונה שבושלה מעט. או כלום. פשוט להשאיר את האורז ככה, "אורז לבן".
לערבב את האורז במסננת עם התוספת שלו, או להניח לו בלי כלום.
לקחת את הסיר שבו בושל האורז, ולשטוף אותו במים וסבון (כדי להוריד שאריות עמילן מהאורז). לייבש, ולחתוך 3-2 תפו"א מקולפים, לפרוסות בעובי של כ - 2 ס"מ. להניח את התפו"א בצפיפות על תחתית הסיר. לשפוך מעל שמן, ולפזר פפריקה מתוקה+פפריקה חריפה על כל התחתית, המכוסה בפרוסות תפו"א.
לשפוך מעל כל זה את האורז שבמסננת, שכבר הגיר את המים מהבישול שלו, ולטפטף עוד שמן מעל האורז (השמן הזה עושה שהאורז באמת יהיה "אחד אחד").
עכשיו, ניתן פשוט לשמור את הסיר הזה במקרר עד שרוצים לאכול (זה מה שאני עושה).
כ - 20 דק'-חצי שעה לפני הארוחה, שמים את הסיר על הגז, אש נמוכה ועדינה.
התפו"א שבתחתית מתבשלים ונהיים קריספי "צ'יפס", והאורז מתבשל ונהיה מוכן.
לאחר 20-25 דק' תטעמי ותראי שהאורז באמת מוכן, ותדקרי את התפו"א בתחתית, ותראי שהם נהיו רכים.
בתאבון!!!!!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il