שאלה הלכתית... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי מקסימות שלי!
    מה קורה?
    אז ככה החודש התחלתי טיפול חדששש, בפעם הראשונה התחלנו להזריק פיוריגיון... בהתחלה המינון היה 50 למשך 3 ימים, לאחר מיכן הורד ל33 לעוד 3 ימים, והיום, היום האחרון 75 , מחר אני אמורה להזריק אוביטרול וביום רביעי הזרעה!
    אז השאלה שלי היא כזאת: האם אפשר לעשות הזרעה לפני הטבילה? כלומר ביום רביעי הזרעה וטבול רק ביום חמישי(אחרי סיום הנידה)...? מה אתן אומרות? לא בא לי לפספס עוד חודששש.. אין לי כח כבר חח
    אגב שאלה נוספת: יש משהי שגם ככה הורידו והעלו לה את המיניונים של הפיוריגיון ועדיין הצליחה להרות?(לצערי התפתח רק זקיק 1)...

תודה רבה יקירות

אמה
6 תגובות
עמוד 1
  • היי אמה,
    לפי דעתי אין בעיה בהזרעה לפני טבילה..
    טובלים כדיי שתוכלי להיות עם הבעל.. זה לא נראה לי קשור.
    אבל יש אתרים שאת יכולה לשאול שם שאלות על הלכה,
    למשל אתר כיפה, יש שם מופרום מדהים.. והרבנים עונים מהר.

בכל אופן, שיהיה מלא בהצלחההה :)
  • היי מאמי..
    אז ככה הזרעה לפני טבילה אסורה!!!
    אם יצא שבייצת מוקדם יותר אפשר לבקש אישור מרב (רצוי ספרדי , אשכנזים ממש מחמירים) אני יכולה לתת לך טלפון אם את רוצה.. לאישור לטבול מוקדם יותר

לי שינו המון פעמים את המינונים, כי הרופא עדיין לא יודע איך הגוף שלך מגיב לזריקות ורוצה למנוע גירוי יתר..
    בהצלחה..
  • זוהר כבר ענתה לך אני ממליצה בחום לקבל אישור מרב חבל לפספס חודש אחרי שאת כבר עם הורמונים בהצלחה יקירה
  • היי אמה,
    שאלתי רב פעם בשביל חברה אם מותר לעשות הזרעה לפני הטבילה והוא אמר שכן!!
    כל עוד בעלך לא נוגע בך ואתם לא מקיימים יחסים מותר.
    לטבול לפני ה-7 נקיים הוא לא אישר..
    לדעתי עדיף שתשאלי רב ותקבלי ממנו אישור.
    גם לי המוןןןןןן פעמים שינו מינונים של הפיורגון וברוך ה' אני בהריון
  • בהצלחה גם ממני מקסימה!

אני התייעצתי שבוע שעבר עם רבנית שגם לי אמרה שלא מזיזים את יום הטבילה.... למרות שלי היה הגיוני שאפשר אישור רב כי חשבתי שזכרתי סיפור שבאישור רב אפשר להקדים יום כי יש נשים שהביוץ יוצא להם יום לפני הטבילה , אך היא הייתה נחרצת . למזלי בסוף לא הייתי צריכה להזיז את הטבילה. בהצלחה עם הסיטואציה - מקווה שהפתרון יבוא בהקדם!!!!!

אצלי דווקא שינו את מינון הפיורגון מ 50 אחרי חמישה ימים ל 75 לשארית הימים - גם לי יש רק זקיק אחד ..... הם לומדים אותנו ככה , ידעו בסוף מה המינון לתת לך כדי שיהיו יותר זקיקים

להזרעה!!!
  • היי יקירותי,!!
    תודה רבה על התשובות שלכן, אתמול הצצתתי בכמה אתרים בניהם באמת אתר כיפה, וראיתי תשובות של רבנים שאכן מאשרים את ההזרעה לפני הטבילה... בכל אופן אני אתיעץ עם מכון פועה...
    שאלה נוספת, עד כמה אתן חושבות שיחסים לפני ואחרי ההזרעה משפרים את הסיכויים...? אם אני טובלת רק ביום חמישי אז לא יוצא לי לקיים לפני ואחרי ההזרעה יחסים (אגב היום יום שני אני אמורה להזריק את האוביטרל)...

תודה מקסימות
    אמה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה