נעים להכיר - כצאן לטבח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן, אני חדשה, והאמת שאני חדשה בפורום, לא בטיפולים,
    אז אני מציגה את עצמי, שמי ונינית, אני ובעלי נשאוים שלוש שנים אני בת 34 ומנסים להרות כשנתיים וחצי, עברנו 4 הזרעות שלא צלחו, ושאיבה אחת (ממנה נשאבו 12 בציות, הופרו 8 ושרדו 6) היו שתי החזרות שלא צלחו, אחר כך עשיתי הפסקה בגלל בעיות פיזיות (שנבעו מההורמונים שקיבלתי) וכעת יש שני עוברים (שנותרו) מוקפאים שמחכים לי שאני אחליט לבוא להחזיר אותם. ואני לא מצליחה להביא את עצמי לשם.

אני ובעלי בריאים (תודה לאל) ואין לנו בעיות . (או לפחות לא נמצאו בעיות), היינו , אנחנו מה"בלתי מוסברים" ואני מעוניינת לשמוע את דעתכן הכללית על הטיפולים, כי אני מוצאת את עצמי כל כך לא בוטחת במה שהרופאים עושים וכל כך לא מאמינה בתהליך, ומאוד רציתי לדעת אם יש אנשים שמרגישים כמוני.

איני אחת שהולכת כצאן לטבח, וכאן במקרה הספציפי הזה אני מרגישה שאני עושה מה שכולן עושות כי "ככה צריך" כי "ככה אמרו" כי "זה מה יש". אבל ברגע שאף רופא אינו מוכן, יכול, או מסוגל להגיד לי מה הבעיה, או לסירוגין אינו יכול, מסוגל לשלוט על ה"קליטה" של העוברים ובעצם מהרגע שמתקיימת ההחזרה הטיפול עובר להיות מטיפול רפואי ל"תפילה", איני מבינה מדוע עלי להזריק כל כך הרבה חומרים מזיקים לגופי (שמשגעים אותי כהוגן!) והכל בשביל להגביר את הסיכויים הסטטיסטיים שזה יקרה!

הרבה פעמים אני שואלת את עצמי לגבי נשים שאני שומעת שנכנסו להריון לאחר X שנים של טיפולים, "איך הן יודעות שלא היו נכנסות בדיוק באותו המועד באופן טבעי?" אם אף אחד לא יודע מדוע זה מצליח ומדוע זה כושל, כיצד הם מסווגים את ההצלחות לטיפולים עצמם?

אני מאוד סקפטית, והאמת לאמיתה היא שממש קשה לי לחשוב שאני מובילה את עצמי להזריק לגופי הבריא כל כך הרבה הורמונים (שגורמים לי אחר כך לתופעות מכוערות כמו דימומים לא קשורים לכלום וציסטות ענקיות שיכולות לחנוק לי את השחלה ולגרום לה לנזקים, להרגשה זוועתית גם פיזית וגם נפשית).

האם אני לבד? אף אחת לא שואלת שאלות? כולכן הולכות לטיפולים בשקט ושלווה, בלי לערער על מה שאומרים, בלי להטיל ספקות? בלי לחשוב שאולי יש עוד משהו שהרפואה לא יכולה בכלל לדעת בעניין?

אף אחת לא לקחה בחשבון אי פעם את העובדה שהכל מבוסס על מחקרים סטטיסטיים שמנבאים סיכוי, אבל לא על עובדות אמיתיות ??

ושלא תבינו, איני מנסה להטיל ספק באמונה של כל אחת ואחת, או לסרוגין לערער אותה, אני ממש ממש שואלת את עצמי אם זו רק אני שמרגישה ככה? (אני גם הלכתי ועשיתי והזרקתי ויש שני עוברים אחרונים מוקפאים, וממש ממש ממש קשה לי להחזיר אותם, כי אני לא רוצה לחשוב על זה שאם זה לא אצליח אצטרך להביא את עצמי עוד פעם לעשות הכל מחדש....
    זה סיוט!!

15 תגובות
עמוד 1
  • היי קודם כל ברוכה הבאה לשהות קצרצרה ונעימה !!

אני חושבת שהיות ואתם מוגדרים "כלא מוסברים" הקושי שלך גדול יותר כיוון שבחורה עם חצוצרות חסומות או בחורה שלא מבייצת ומהצד השני שינן בעיות זרע קשות יודעת שזו הדרך היחידה שלה להיכנס להריון או יותר נכון הם מבינים שזו הדרך היחדה שלהם להרות !!!!! אז ככה שבואי נסכים שהשיטה כן עובדת וחייב להאמין בה
    אני הכי איתך בקטע שלא צריך ללכת בעיוורות מוחלט ושכן צריך לשאול ולהיות קשובים לגוף שלנו בכל שלב ושלב
    ונכון שכל הנושא הזה של ההפריות אכן התחיל מניסוי ותהייה כמו כל הרפואה שלא נדע פעם גם לא היו תרופות לסרטן (סורי על הקיצוניות אני מקווה שאת מצליחה לרדת לסף דעתי )
    אז נכון שזה עניין של סטטיסטיקה (גם באופן טבעי אגב ) אצלי יצא שנפלתי בכל הסטטיסטיקות המחורבנות עד שקיבלתי שהריתי וילדתי את בני .... ויש נשים שלא יודעות מה זו סטטיסטיקה אבל אילו החיים .....
    הדרך היחידה היא להאמין ולהבין שזה עניין של זמן ושזה יקרה !
    אם את לא מצליחה עדיין לראות את עצמך חוזרת לטיפולים אז תתני לגוף מנוחה
    תתחזקי תלכי לטפל בעצמך נפשית ופיזית וכשיגיע הזמן תלכי לטיפול ותחזירי מוקפאים
    כולן שואלות שאלות ועושות מה שהכי טוב להן והולכות לרופא שזורם איתן יש נשים שמבקשות שהתהליך יהיה פחות מאסיבי וזה אפשרי
    אבל הכמיהה לילד ככ גדולה שבסופו של עניין את תעשי כל מה שצריך חובה להרים את עצמך ולחשוב על העתיד ושאת חושבת עליו תשתדלי לחשוב חיובי
    מותר ליפול מותר להטיל ספק מותר לכעוס לכאוב אבל אסור להרים ידיים !
    אנחנו כאן בשבילך !
    (סליחה מראש על הטעויות נכתב מהאייפון )
  • גם אני חדשה פה
    אני עוד לפני טיפולים אבל גם אני שאלתי אותו שאלות ואני מבינה את הפחד שלך
    קחי את הזמן תנשמי אבל אל תוותרי
    תקראי את הסיפורים של הבנות בפורום (לי זה עזר ) תראי כמה יצליחו
    גם לך גם לי גם לשאר הבנות זה יקרה
  • תראי השאלה שלך מובנת לחלוטין, אני יודעת שהבעיה שלנו היא טכנית (סתימה בחצוצרות) וגם אני בהפריה הראשונה לא הבנתי איך ייתכן שלא נקלטתי???

ובפעם השניה העלו לי את רמת ההורמונים וכמעט היה גירוי יתר, מזל שהרופאה שלי הייתה ערנית ועצרה את זה בזמן ...

אני אישית מטופלת באופן פרטי אצל רופאה מקצועית משכמה ומעלה שיודעת לזהות מה ההורמונים עושים לגוף שלי ונמנעת מזה כשהיא מתאימה לגוף הספציפי שלי את ההורמונים שמתאימים לו הכי. אולי כדאי שתעברי לרפואה פרטית או שתחליפי רופא ואז תרגישי שאת פחות כמו צאן לטבח (אני ממש לא מרגישה כך אגב, להפך אני מרגישה שההשקעה בי היא כפולה ומכופלת ועושים הכל כדי להגשים את הרצונות שלי) אבל אולי זה באמת בגלל הרופאה שלי!!!

אני חושבת שאני רוצה ילדים יותר מכל, המדע היום מאד מאד מאד מתקדם ואם ניסיתם שנתיים + ללא הצלחה לדעתי רק הפריה זו הדרך להשיג את ההריון, הרי יכול להיות שתנסי עוד חודשיים לבד ותצליחי אבל הסיכוי נמוך כי ניסית כבר מספיק זמן לבד...
    אם אין בעיה מוסברת הדרך שלך להריון מהירה ואני מאחלת לך מלא מלא בהצלחה!!!!!

• אני רוצה לספר לך :סבתא שלי נקלטה להריון עם דוד שלי ולקח לה 10 שנים להיקלט להריון שוב עם אמא שלי. את שואלת האם זה עניין של זמן ושאפשר אולי להיקלט ללא הטיפולים אז כן, יכול להיות מאוד שאם תחכי 7, 8, 3 שנים תיקלטי לבד. לצערי חוסר הוודאות זה משהו שהאנושות מתקשה להתמודד איתה ולעמוד בה אנחנו רוצים לדעת שיש פתרונות לקשיים ולכן כולנו נמצאות במסלול של עשייה. להגיד לך שטוב לי עם ההורמונים שמנפחים לי את הצורה לא , לא טוב לי אני גם מאוד מפחדת ממה שזה עשוי לגרום בעתיד אבל זה מה יש אני לא חושבת שאוכל לשבת לחכות כמו סבתא שלי 10 שנים להריון אם יבוא. לשמחתי היום ישנה רפואה שנותנת פיתרון כלשהו.
  • תודה לכן לכל המגיבות, נכון מה שאתן אומרות, לשבת ולחכות זה לא כיף, אבל לעבור 10 שנות טיפולים זה כיף?

אני מחפשת פתרונות אחרים, ונכון הרופאים אומרים שאם ניסיתי לבד כנראה זה לא יקרה בדרך הזאת, אבל אני לא מאמינה להם, כי אם היו אומרים לי שבדרך שלהם זה כן יקרה, מילא, אבל גם את זה הם לא יכולים להגיד....
    בקיצור, אני רואה שאתן כולכן "בתוך העניין" וזה מעולה מבחינתכן. וזה ממקומי ובהחלט לא מרצוני "לערער" זאת.

פעם קראתי ספר (באנגלית ) שמדבר על תשעה צעדים (נראה לי זה היה 9) בדרך להשגת הריון (כתבה את גברת שהיה מיליון שנה בטיפולים) , והצעדים האלו היו צעדים כגון שינוי דיאטה, הפסקת עישון, מדיטציה, שינה רציפה של כ8 שעות (לפחות) בלילה, אכילת אוכל אורגי, אי נשימת פיח, חיים רגועים ועוד... בתאכל'ס הדרישה היתה לקחת את החיים , לזרוק אותם לפח , לנסוע להודו להתחיל לאכול מהאדמה ולחיות על ההר....

מיותר לציין שאיני מוכנה לשנות כל כך הרבה בחיים שלי (לפחות לא בשלב זה, אולי מישהי שחייה טיפולים כל כך הרבה שנים מגיעה למצב, בסופו של דבר שמסכימה לעשות הכל בשביל להכנס להריון.... )

אני מיושבת בדעתי ובמחשבה שלא רק שאיני מוכנה לעשות הכל, איני רוצה, ואיני צריכה לשנות את חיי, את עצמי ואת הרגלי בשביל זה.
    (עכשיו בכלל אני נשמעת משוגעת!)

אבל בתאכל'ס בשלב מסויים כשהבנתי שכל החיים שלי ב"המתנה" להריון, גם ברמה של העבודה , גם ברמה החברתית (כל החברים יש להם ילדים ורק לנו אין, הם הולכים לפיקניקים ביום שבת ואנחנו אמנם ישנים עד "מאוחר" אבל זה לא שאנחנו "קורעים את העיר" ממש לא... כבר אין כוחות כמו פעם, ללא קשר לילדים) -

בקיצור אני החלטתי עליי להמשיך לנהל את חיי באופן שיהיו בלתי תלויים עד כמה שניתן בתהליך הזה, ובתקופות שאני נכנסת לטיפולים אני בהחלט מרגישה שזה בלתי אפשרי.

נכון שאני עושה הפסקות, ונכון שנומר לי להחליט מה שאני רוצה, אבל לפעמים אני מרגישה "בלתי אחראית" בגלל שאני מכניסה לגופי כל כך הרבה תרופות.

בכל אופן, תודה לכן על שהסכמתם להשתתף ב"מיני דיון"
    אני אמשיך בטיפולים האלטרנטיביים בלבד (בינתיים) , אשמח לספר למי שמתעניינת, ואשמח להמשיך לדון, להתדיין, להתחזק ולחזק, כי בשורה התחתונה, אין מה לעשות, כולנו רוצות רק דבר אחד ... להיות בהריון.

הבעיה היא "כאן ועכשיו", היא לא לנצח!!
  • הי ונינית , הרבה זמן לא הגבתי כאן בפורום אך אני חושבת שיש לי תשובה למה שאת מחפשת...
    אני מבינה אותך לגמרי בקטע של הפחד להכניס לגוף מידי הרבה חומרים....
    בעיקרון אם אין בעיה מסוימת שמכריחה טיפולים כמו בעיית זרע קשה , חצוצרות סתומות וכו' יש סיכוי להרות טבעי. אולי הסיכוי להרות בטיפולים גבוה יותר ובזמן כביכול קצר יותר. אני לא רוצה לשפוט לכאן או לכאן כי יש כאלו שיעשו הכל למען המטרה וזה דבר גדול בעייני ויש כאלה שקצת נרתעות . אני חושבת שאצלך הרתיעה היא בגלל שאת יודעת שאתם מהזוגות שמוגדרים ללא בעיה. וככה הרתיעה שלך יותר מובנת.
    אני יודעת שיש דבר אחד בעולם שאני מאמינה בו יותר מכל והוא הקב"ה , (אני כותבת לך ממש מאכפתיות ולא בתור "להחזיר בתשובה... ממש לא!!!)
    אני יודעת שהוא שומר עלינו והוא כל יכול , ברור שגם לי לפעמים יש ימים פחות קלים בכל מיני ענינים אבל תמיד שאני יודעת שאני מוגנת ויש מישהו מעלי אני נרגעת..
    אני מאמינה באמונה שלימה במה שרבנים מורים לנו, ואנחנו כל פיפס מתייעצים עם הרב שלנו שמכיר אותנו ואני מאמינה ש"צדיק גוזר והקב"ה מקיים" ולכן כשיש לי התלבטות הרב הוא המכריע ותמיד ברוך ה' זה מסתדר על הצד הטוב ביותר, וגם אם לא אני מאמינה שזה משהו שאני צריכה לעבור והוא לטובתי גם אם אני לא רואה באותו הרגע..
    אני שמעתי בשם רבנית גדולה ז"ל (הרבנית קנייבסקי ז"ל) שהשאירה בצוואה שלה שאם אדם יקבל על עצמו משהו (אפילו קטן) אבל יעמוד בו ויכוון שזה עבור ישועה ספציפית שהוא רוצה ----- בעזרת ה' יוושע! צריך לעשות את הקבלה ולא לחכות שתוך שבוע יוושע פשוט להאמין שיוושע! ולפעמים הישועה מגיעה ברוך ה' מהר משחושבים!
    נשאר לי לומר לך רק עוד 4 מילים?
    מה יש לך להפסיד??
    ועוד מילה
    בהצלחה
  • "רוצה יעוץ", התשובה שלי אליך, קודם כל תודה על תגובתך, שנית אני לא דתיה, אבל בהחלט מאמינה, מאמינה שלכל דבר יש סיבה, גם אם איני מבינה אותה כעת, או בכלל. ואני גם מאמינה שלרופאים אין מושג מה הם עושים, אני מאמינה שחברות התרופות עושות הון על גבינו, ועל גבי המצוקה האמיתית שלנו.

לשאר הבנות, ברור שאני מדברת ככה כי אנחנו מהבלתי מוסברים, וברור לי שהטיפולים והרפואה המתקדמת היא בארה לטובת אותם הזוגות שיש להם בעיות, והיא בהחלט מהווה עבורם פיתרון אמיתי ותקוה, ואני ממש שמחה שיש את הטיפולים, ושבסופו של יום כל אחד ואחת יכולים להגשים את החלום שלהם להקים משפחה.

אבל מה שאני כותבת מתייחס אך ורק למצב כמו שלנו!!

לעניין שאלתך "מה יש לי להפסיד", התשובה היא - את גופי, את נפשי את שלומי את בריאותי, את היומיום שלי, את שפיותי.....

• מקסימה שכמותך לא ירדת לסוף דעתי.....
    כששאלתי אותך מה יש לך להפסיד לא התכוונתי על הטיפולים להפך .. התכוונתי על מה שרשמתי לך שהרבנית קנייבסקי ז"ל השאירה בצוואה שלה ... תקראי שוב את הקטע הזה.. סליחה אם לא הייתי ברורה ..
  • לא כתבתי את סיפור "סבתא" כדי ליצור ויכוח או לשכנע אותך חלילה את מכירה את עצמך הכי טוב כמובן וכל אחת עושה את הבחירות שלה. אני בהחלט מסכימה איתך אך אני בחרתי להיות בעשייה כלשהי זה לא אומר שזו הדרך הנכונה או לא הנכונה לדעתי חשוב שתהיי קשובה לעצמך זה הכי חשוב ואני בהחלט עם המון סימני שאלה לנוכח המסע שנאלצתי לצאת אליו .
  • כתבת שאת מאמינה וזוהי באמת מילת-המפתח בפיריון בעיני.

כ"א מאמינה בדרכה,העיקר באמת,התוצאה.

ישנן בנות שמאמינות בהליכה-משותפת עם הרופאים.
    אני מכירה דוגמאות ממש בולטות בעיני של בנות,שהולכות עם הרופאים יד ביד,באמונה-שלימה ומצליחות.

האמת,גם מרבית-הרופאים אוהבים אותן,כי הן "ממושמעות" ועושות את מה שהרופאים מורים להן ללא-עוררין,באמונה-שלימה וברוך-השם, זאת הנוסחה-המנצחת מבחינתן ומבחינתי, כשאני רואה כמה המסלול הזה עושה להן טוב: לאחת יש כבר 2 ילדים (היא גם עושה מי-שפיר,על-אף התוצאות-הטובות,רק כי זה חלק מהמסלול מבחינתה) והשנייה עם הילד-השני בדרך בע"ה.

כשדיברתי עם אחת מהן בזמנו,ממש התפצלנו (אני חיזקתי את המסלול שלי בדיעבד כדי להיקלט טיבעי והיא לרופא-פרטי ולהפריות),אני זוכרת,שהיא היתה בשוק ממני שאני כבר בת 35+ ואיך זה שאני לא-רצה לטיפולי-פוריות כ"צאן לטבח" כמו כל-בחורה אחרת במצבי (והיא עוד יותר צעירה ממני) והאמת,היא באמת צודקת, אין סוכנות-ביטוח בכל-הנוגע לפוריות,רק אורך-רוח, זה מה שלמדתי וזאת המתנה הכי טובה להורות!

היום הייתי עם נעמה יום-שלם (חופשה מהגן),רציתי שנעמה תישן שנ"צ וגם אני,אז מה???!!! אז רציתי..בסוף נרדמה עליי,התעוררה,שוב נרדמה,מיותר לציין שלא-ממש נחתי..ככה זה עם פוריות והורות...זה קסום ועלום...

מצבי היה מעפן,היום אני יודעת..
    בעל עם ספירת-זרע נמוכה (כשהמינימום 14 במורפולוגיה,נספר לו רק 1 ומתי קיבלנו את המיכתב?? 10 דק' לאחר מקלון-השתן ברוך-השם, את רואה,אין-מיקריות!).
    אני נקלטתי במרץ,
    אך בעיקבות פיגוע נפל ההיריון,
    גרידה באסותא

• שלום לך

מאוד אהבתי לקרוא את ההודעה שלך ואיך שהצגת את הדברים ...

אני מטופלת כבר כמה שנים טובות בהפריות (לצערי עברתי הרבה )
    ואני ממש מסכימה איתך
    שייתכן וכן נצליח (הכוונה לכל אחת ואחת) להיכנס טיבעי
    גם עם לא נעשה את המירץ הזה של הטיפולים
    אבללללל לי אישית קשה לשבת ולחכות בלי לעשות כלום
    כי דבר ראשון יש לי כבר ילדה ב"ה מטיפולים
    אז כביכול יש לי הוכחה שזה כן עובד, ודבר שני
    מי יודע אם יצליח טיבעי הרופאים טוענים שלא
    אבל לי יש אמונה בבורא עולם וקצת מפוקפקת במה שהם אומרים
    שוב לי אישית קשה לחכות בלי לעשות כלום
    הלואי והיתי טיפוס של כן לשבת ולחכות ,

הבר הנכון הוא לעשות מה שאת מרגישה
    אם את מרגישה שנכון לך לשבת וב"ה תיקלטי בייחוד שאתם מוסברים
    שאין לכם שום בעיה לדעתי את צודקת לגמריי !
    מה שכן יש דברים טיבעים שאפשר לנסות
    שלא מזיקים ,
    תעשי מה שאת מרגישה .... לבהחלט לא קל כל עניין הטיפולים .

ומאחלת לכם בהצלחה ושתיקלטו במהרה
  • אגב ונינה, רציתי לספר שיש לי חברה שניסתה 4 שנים - גם הם היו מהזוגות הלא מוסברים, ההזרעות גם לא עבדו ובסוף כשהגיעו להפריה עלו על הבעיה - הזרע והביצית פשוט לא מוכנים להיפגש ואז נדרשת התערבות שנקראת איקסי...

לכן אני חושבת שחשוב לברר את כל הסיבות.. בכל מקרה בסופו של יום זו החלטה שלך וכמה את לחוצה שזה יקרה כאן ועכשיו - אני אישית היית כמהה לילדים ולכן עשיתי הכל כדי שזה יקרה מהר וברור לכולם שהדרך של הטיפולים היא הכי מהירה שיש...

בהצלחה
  • כל אחת ואמונתה...
    אהבתי איך שניסחת את הדברים זה הזכיר לי אותי בתחילת דרכי....
    הפכתי לד"ר בנושא, חקרתי שאלתי והתווכחתי עם הרופאים,
    הוצאתי מאמרים מהאינטרנט בעיברית ובאנגלית והבאתי אותם
    לשולחנם של הרופאים...
    לא היה איכפת לי שצחקו אלי בחיוך מתנשא כשהסבירו לי את ששאלתי...
    רציתי לדעת הכל!!!
    אני מציעה לך להמשיך לחקור בנושא,ידע זה כוח!!!
    לא לתת לטיפולים (אם תחליטי שאת בפנים) להשפיע על חייך...
    ולהקשיב לגופך ולאמונתך....
    אבל....
    (וסליחה מראש אם אני נשמעת מתנשאת, זו לא כוונתי,
    אני אומרת לך כי פשוט הייתי שם ואני יודעת שזה יקרה)
    שאחרי שתנסי הכל הכל הכל (ואם חס וחלילה לא תצליחי להרות)
    והגיל יתחיל לשחק גם כן תפקיד....
    וגם הרצון לילדים יעלה עוד ועוד כי אי אפשר באמת להשלים עם העובדה:
    שלנו לא יהיה ילדים....
    את תיראי שאת הולכת לטיפולים....עם המון צער כאב ודמעות,
    כי זה נגד האמונה שלך בגופך הבריא.
    וככה לא תיכננת להביא ילדים...
    אבל את תעשי את זה בכל זאת,
    ולבסוף גם תהרי מהטיפול הזה
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• קודם כל, תודה (שוב ) לכל המגיבות, עכשיו אני רק עכשיו יושבת ליקרוא את מה שהמשכתן לכתוב ...
    "רוצה יעוץ" : עכשיו הבנתי, את מתכוונת שעלי לקחת על עצמי "משימה" או "התחייבות" ולכוון בלב על עיין הפוריות. זה מעניין, אחשוב על כך.
    מרווה, הסיפור שלך ממלא אותי בהשראה, ובפעם הראשונה מפגיש אותי עם מישהיא שמוכנה בכלל לחשוב על "טבעי" .

אשכולית, תודה על השיר ועל המילים, את גרמת לי לדמוע, אני מבינה מה את אומרת, וזה נכון, זאת הסיבה שאני כן עשיתי את הטיפולים, אבל פשוט לסירוגין לוקחת הפסקות גדולות. הגיל בכל זאת לא צעיר וגם כן משחק תפקיד, ובעיקר יורים כל הכיוונים כי כל מה שרוצים זה רק דבר אחד ויחיד ורק הוא יביא עימו את השקט... - ילד.

שושה 5: עשיתי הפריה חוץ גופית והם מתחברים נדר, ונוצרים עוברים יפים... אבל את צודקת זה נכון ובגלל זה כן הלכתי להפריה, רציתי לברר שאין שום בעיה בקטע הזה, והכן לא היתה....

קארין: ובכלל לכולן: אני לא יושבת ומחכה . אני פונה לרפואה משלימה, אלטרנטיבית, אני פונה למקומות אחרים... אני גם עושה זאת לאחר שכבר עשיתי כמה "סבבים" של כל מיני כפי שהסברתי בהתחלה.

אבל בכלל, וללא קשר אני ממש ממש שמחה ליקרואר את התגובות שלכן, ובעיקר מה שעושה לי טוב וכיף זה שיש בנות שמוכנות לפתוח את הראש ולדון על דברים, לפחות הדיון כן פורה... חח.
    יום נפלא לכולן ובהצלחה !!!
  • ונינית,איזה-קטע זה שאנחנו "ניפגשות" רק כעת..

אני הייתי ממש לבד בתהליך שעברתי,אף-אחד כבר לא-האמין בי,כי היו לנו בעיות בפוריות,כפי שציינתי..וכאילו,בפנים התעקשתי לעבור תק' עם עצמי, לנסות ולשפר תחומים-אחרים בחיי (לעבוד קשה כדי להשיג רוגע בלימודים,סידורים וכו') והחלטתי,שכשאגיע לרוגע-המיוחל (כי פוריות וקליטה בעיני מתקשרים למצב של רוגע-כללי בחיים, בכל-שאר המישורים,כי הרי בהיריון ישנן תופעות לחלק מהנשים שדורשים התייחסות,זמן ומשאבים, הלידה-עצמה והטיפול בתינוק והיום במירוץ שבו אני חיה,חייבים לפנות "מגירות", כדי לפתוח חדשות)...החלטתי,שרק כשאשפר את הבסיס בחיי,אחשוב על טיפולים וברוך-השם במסע עצמו כבר ניקלטתי ברוך-השם.

אני מחזקת אותך,כי אני התחלתי לשאול שאלות רופאים ולא-היה להם מענה,לא-רצו לקחת אחריות מצד-שני. הכי קל היה להם לבקש ממני ללכת לפי המסלול-המקובל.
    רובם טעו איתי בגדול באבחנות-השגויות שלהם לצערי (שאח"כ התבררו לי כטעויות ולכן התחלתי להקשיב להם באופן-סלקטיבי. אני מודה,שאם זה היה מדוייק,האבחנות שלהם לגבי,הייתי רצה לטיפולים בלב-שלם, העובדה זו,שהם טעו ואני צדקתי לגביי, במקרה-הפרטי שלי..).
    רק מעטים השחילו לי מילות עידוד ותיקווה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה