בעיית גמילה מטיטולים בבקשה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות מקווה שתעזרו לי כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.....

אז ככה יובל בת שנתיים ו- 3 חודשים ילדה מאוד בוגרת לגילה ( למרות שאני יודעת שאין קשר לגמילה) התחלנו גמילה בחופשת פסח לאחר שכבר טחנו את כל הנושא עם ספרים דיסקים שקשורים בגמילה הכרות עם הסיר שירותים וכו..... בהתחלה זה היה נראה בסדר הייתה התלהבות מצידה ללכת לשירותים ולסיר לרוב מיוזמתנו כמובן שהיו פיספוסים אבל לאט לאט כאילו ירדתה לה ההתלהבות והיא פשוט הפסיקה לשתף פעולה וכאילו לעשות לנו דווקא!!!! בבוקר זה בכלל נהיה סרט להוריד את הטיטול כאילו ממש קשה לה להפרד ממנו וזה היה מלווה בצרחות. לאחר 3 שבועות כבר ממש התייאשתי והחלטתי שאני מחזירה לה את הטיטול כמובן שלא בלב שלם פשוט כבר לא ידעתי מה לעשות ... בגן הגננת לא התלהבה בכלל שהחזרתי לה ואמרה לי שחבל דווקא בגן היא משתפת פעולה והכל בסדר יש פה ושם רגרסיות אבל זה נורמלי בקיצור לאחר כמה ימים עם טיטול( שגם לא הפריע לה בכלל) הורדתי שוב והפעם כבר אמרתי שאין דרך חזרה לא משנה מה אני לא מחזירה כמובן שהכל ממשיך מאותה נקודה ואני שואלת את עצמי .... האם כל הקטע של הפיפי פרס עדיין תופס בשלב כזה של הגמילה??? מה שלא נראה לי והאם אני אמורה כל שעה להזכיר לה שהיא צריכה ללכת לשירותים? או אולי לתת לה לספוג את כל הפיספוסים עד שזה יבוא ממנה????? בקיצור בנות אני אובדת עצותתת סליחה על האורך ומקווה שיש בנות שיתנו לי חיזוקים... האם זה נורמלי בכלל????
    [/]
5 תגובות
עמוד 1
  • גמלתי את בתי בגיל שנה ו-7 חודשים, גם אצלי היו הרבה קשיים בדרך
    אך בשום שלה לא החזרתי את הטיטול - גם לא כשהיא החליטה להרטיב את עצמה בכוונה כל פעם

בסוף הם תופסים את העיקרון אבל את צריכה להתעקש איתה ואסור!! לך לתת לה לנצח. תשגעי אותהכל שנייה תשאלי אם יש לה פיפי, אם במשך הרבה זמן היא אומרת לך לא ואז בורח לה פשוט תושיבי אותה על האסלה ותגידי לה "בגלל שעשית פיפי על הריצפה את תשבי פה עד הפיפי הבא" נכון שזה קשה ולא כיף לראות אותם בוכים אבל זה עובד...

בהצלחה
  • אני דווקא בדעה שלא לעשות דברים כאלה בכוח

נכון שלא צריך לוותר ישר
    אבל אם הילדה ממש מתעקשת שהיא לא רוצה להוריד את הטיטול אז לדעתי לא להוריד לה.
    אני מניחה שבטח גם לא גמלת אותה בלילה ואם אני מניחה נכון אז בכלל
    כי אם אין מוכנות ביום בלילה יותר קשה
    ודעתי האישית שאסור לעשות הפרדה גדולה בין הגמילת יום ללילה

אם המצב היה קשה כמו שאת מתארת והילדה הייתה מתעקשת לי ממש על טיטול ומפספסת תמיד אני הייתי מחזירה ומנסה שוב עוד חודש חודשיים
    בהצלחה

• לא חייבים לגמול בלילה ובבוקר ביחד!

אני גמלתי בלילה רק חודש לאחר שהילדה נגמלה מהטיטול ביום - לדעתי זה תלוי בהורים ולא בילדים.. אם מסבירים לילד ומתעקשים איתו הוא מבין.

ככל שהם גדלים קשה יותר לגמול אותם (לפי מה שאני רואה אצל חברות שלי)

אבל שוב זה עניין של בחירה - שיהיה בהצלחה
  • אני גמלתי את אייל בקיץ שעבר בגיל שנתיים ו7 חודשים. הגמילה הייתה תוך שבוע אחד בלבד, פיספוסים ביומיים הראשונים ולאחר מכן פיספוס בקקי אחד וזהו. אני חושבת שהגמילה הייתה מהירה וללא ריגרסיות כי חיכיתי שהוא יהיה מוכן. והוא היה מוכן וקיבל את זה שהוא בוגר.
    מקווה שיצליח לך מהר וללא פיספוסים רבים.
    בהצלחה!!!!!
    [
  • לי נראה שהיא מבולבלת. כי קודם מדברים איתה על גמילה, אחר כך מחרידים טיטול ושקצת קשה מחזירים ושוב מורידים.
    אני יודעת שזה לא בכוונה אבל בשבילה זה מאד מבלבל, כי שמחזירים חיתול משדרים לילד שהוא לא יכול להגמל.

אני באופן אישי לא עובדת עם פיפי פרס אלא עם לוח מדבקות גדול שבו מדבירים מדבקה שהילד בוחר. מהניסיון שלי יותר טפקטיבי
    כי התהליך עצמו נבנה מול הילד והוא לומד את מידת הצלחתו.

למה בבוקר קשה להוריד את הטיטול? יכול להיות שהיא מבולבלת למה בלילה יש טיטול וביום אין?
    הסברתם לה?

בכל פעם שתלמיד שלי מתחיל גמילה אני כותבת לו סיפור הכנה. יש שם תמונה שלו ומידע קצר על מה שצפוי לו
    ככה שהוא יודע שבבוקר הוא קם ומהר מהר מורידים את הטיטול של הלילה
    הוא יודע שבהתחלה הולכים עם הסייעת או אמא כל 20 דקות לשירותים
    הוא יודע שיושבים בשירותים, שרים חאפילו קוראים סיפור
    השירותים זה מקום ידידותי וחשוב שיהיה כזה

אני בהתחלה לוקחת כל 20 דקות
    כשמתחילה להופיעה יוזמה מצד הילד אני מזכירה ולוקחת כל 40 דקות
    כשיש בקשה מצד הילד מזכירים מילולית בלבד.

ועוד משהו, אני תמיד מדברת איתם, שואלת מה הם חושבים מה הם רוצים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה