בנות דתיות/ שומרות מסורת או כאלו שמבינות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אנחנו עוברים דירה תכף
    לדירה שכורה

האם צריך להחליף מזוזות?? האם ישר מחליפים או שאפשר אחרי חודש בערך?
    אגב, החלטנו לגבי החנוכת בית שנזמין את ההורים שלו ואת 2 האחים שלו בהזדמנות אחרת
    שיהיו בדרך מהדרום למרכז.
    ככה שהכל נרגע.
13 תגובות
עמוד 1
  • ממולץ להחליף ולברך את הבית כמובן
    [/url
  • נראה לי שלא חובה להחליף את המזוזות, אבל לדעתי את צריכה לתת אותן לרב שיבדוק שהכל תקין.

• אני ממש בורה בזה...

מה מברכים?
    אפשר להחליף 3 שבועות אחרי בחנוכת בית?
  • יש ברכת בית.... תקראו את הברכה לפני שאתם נכנסים לבית.

כאילו אחרי כל הניקיונות והסדר תברכו את הבית. ושימו מזוזה חדשה בכניסה לבית. וזהו.

לא צריך משהו גדול ומיוחד.

וגם לא חייב להחליף.
    [/url
  • עדיף /רצוי/ מומלץ להחליף את המזוזות
    "ישועת ה' כהרף עין"
  • לא ידוע לי שצריך להחליף אותם
    אבל מאמינה שכדאי מאד מאד לבדוק אותן.
    לשים אותן שוב עם ברכה "ברוך אתה וכו'... על קביעת מזוזה"
    אחר כך יש נוסך נראה לי שאומרים.
    בחנוכת הבית יש סדר מיוחד של פרקים שאומרים וזה שמירה לבית.
    בהצלחה ובברכה רבה רבה
    במזל טוב
    ובעז"ה בבית שלכם!!

כולנו הילדים של אבא בשמים
  • תודה בנות

אמא עיתונאית האם לא כדאי להחליף בכל מקרה? אני לא מבינה בזה כלום
    ואני לא מכולה להגיד אם מזוזה תקינה או לא
    ולרב לא ניקח את זה
    אני רוצה בעיקר בשביל המזל
    חשבתי שזה יהיה נחמד להחליף בחנות בית
    האם אפשר לחכות חודש בערך?
  • בכל מקרה צריך לבדוק את המזוזות, לכי תדעי בן כמה הקלף שבפנים ומה מצבו. תתני את זה לאיזה סופר סת"ם, בבית חבד למשל ושיבדוק.

מחליפים רק את הקלף כמובן ולא את המזוזה עצמה. אלא אם כן בא לך ליופי...

בהצלחה

• למיטב ידיעתי, אסור להוריד מזוזות מהדירה הישנה אבל אין שום בעיה להשאר עם המזוזות שקיימות כבר בדירה החדשה במידה והן תקינות. את יכולה להוריד אותם ולתת לחב"ד או סופר סתם לבדוק אותם. את או בעלך גם יכולים לבדוק לבד ואם אתם רואים שיש פגם כלשהוא אז לקחת לסופר סתם או לחב"ד..
    את המזוזות מומלץ לבדוק בהקדם אבל אין קשר בין המזוזות לחנוכת הבית.
  • תודה
  • בס"ד

אסור להוציא את המזוזות מהבית הישן!!1 אלא אם כן שבעל הבית (שזה בעלך ) התכוון להעביר אותם לכשיעבור לדירה אחרת אחרת אסור להוציא את המזוזות , ובכל מקרה חייב להשאיר מזוזות בדירה שעוזבים , לגבי חנוכת בית ברכה על מזוזות שנכנסים לבית חדש רצוי מיד שנכנסים ושהם חדשות או אחרי בדיקה, וחנוכת בית רצוי כמה שיותר מוקדם אני ממליצה לך בחום לשאול רב או תלמיד חכם וזה יעשה לך סדר בדברים מקווה שעזרתי !!!

http://pregnancy.baby-gaga.com/]
  • סתם לידע הכללי של הבנות...

מזוזות לא חייב להחליף לחדשות רצוי מאוד לבדוק אותם את יכולה להעביר כמזוזות למישהו
    שיבדוק ולהשאיר רק את המזוזה של הכניסה של הבית ואחר כך שכבר בדקו ושמתם אותם במקומם אז את המזוזה של הדלת הראשית לתת לבדיקה!

עכשיו בקשר לחנוכת בית לפי הדת צריך מנין של עשרה גברים שהם קוראים זוהר

שיהיה בשעה טובה! והצלחה!
  • תוגה רבה לעולן!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה