שיליה עייפה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר, אני בשבוע 37+ 4 ימים, בשבוע שעבר עשיתי אולטר' הערכת משקל, יש ממצא שמטריד אותי...
    העובר שוקל 2.600 ק"ג, כמות מי שפיר תקינה, מצג עכוז, ואז יש הערה: נצפו לוכניות בשיליה.
    רציתי לדעת מה אומרות לוכניות? אני לא מצליחה למצוא על זה חומר....
    הרופא שלי אומר שהכוונה לשיליה עייפה... לא שהמונח הזה ברור לי....
    תוכל בבקשה להסביר בקצרה מה הכוונה בללוכניות או בשיליה עייפה? האם יש קשר בין השניים?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לא מכיר את המושג לוכניות, וגם לא את המושג שלייה עייפה.
    מכיר לקונות - שאלו מעין חסרים נקודתיים בשליה, המלאים בדם ככל הנראה - זה ממצא חסר משמעות ברוב המקרים (אלא אם את אחרי ניתוח קיסרי בעבר). אני מכיר גם הסתיידויות בשלייה, וגם זה חסר משמעות. פעם אכן חשבו שזה מצביע על תפקוד השלייה (ומכאן שלייה עייפה), אבל היום ברור שאין לזה קשר.

כל עוד המוניטור תקין, כמות מי השפיר תקינה, העובר גדל היטב ואת מרגישה תנועות טוב - אז אין לך מה לדאוג, משום שכל אלו מלמדים כי השלייה איננה עייפה ומתפקדת היטב.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה