עובר התהפך למצב עכוז - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום.
    אני בשבוע 36+2. הייתי היום אצל הרופא ומסתבר שהעובר התהפך ללידת עכוז. הרופא אמר לקבוע מיד תור לרופא להיריון בסיכון על מנת שזה יקבע לי תור לניתוח קיסרי (לשבוע 39).
    רציתי לשאול:
    1) מה התהליך מכאן והלאה?
    2) ההפניה לרופא היריון בסיכון מרפאת חוץ (אני בקופת חולים מכבי). מה המשמעות? צריך טופס 17? מה רופא היריון בסיכון אמור לעשות? רק לקבוע תור לניתוח קיסרי, או שהוא אמור לבדוק עוד דברים?
    3) האם יש בלידה כזו סיכון גבוה יותר מלידה רגילה?
    4) מה הסיכוי שהעובר יתהפך בחזרה?

תודה רבה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כאשר יש עובר במצג עכוז, קיימות מספר אפשרויות:
    1. ניתוח קיסרי
    2. היפוך
    3. לידת עכוז
    4. שהעובר יתהפך חזרה באופן ספונטני עד הלידה

אינני יודע מה הפרוצדורה במכבי, אך אני מניח כמו בכל אחר כי צריך טופס 17 (אבל אם הרופא שלך נתן לך הפנייה זה אמור לכסות את זה)
    בעיקרון לא מדובר בהריון בסיכון, אך צריך להחליט על אופן הלידה. את כל זה כדאי לעשות כבר בבית החולים בו את מתכננת ללדת.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה