פטרת בהריון צעיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • פטרת בעור סביב הנרתיק, גרד טורדני, וסדק בעור משני לגרד שמדי פעם מדמם מעט (באיזור פתח הנרתיק).
    לפני שבועיים הומלץ על טיפול בהידרואגיסטן (לפני שהתגלה עניין ההריון, כעת שבוע 5+3).
    מקריאה באינטרנט הבנתי שיש מידה קטנה של סיכון למומים בשימוש בהידרוקורטיזון, ולכן הטיפול כרגע הוא בקרם אגיסטן בלבד, 2-3 פעמים ביום, מזה כשבועיים.
    כנראה לא מספיק, כי עדיין גרד (אם כי שיפור מסוים) וסימני פטרת (לובן קל על העור).
    קצת מלחיץ כי גם יש סדק באיזור - האם יכול להוות port אפשרי לפטריה?
    בנוסף - מקריאת כל מיני מאמרים נטורופטים, הבנתי שבחיסול הפטריה יש רעלנים שמשתחררים. האמנם? סיכונים להריון?

שאלות מסודרות.. :
    1. האם יש תכשיר אחר מומלץ?
    2. האם יכול להיות מצב של זיהום שחודר למחזור הדם ומגיע לעובר?
    3. במקרה כזה - מה הסיכון, אם קיים?
    4. במידה ונדרש טיפול סיסטמי - מה התכשירים האפשריים?
    5. האם ידוע היום על נזקים שיכולים להגרם מאותם רעלנים שהפטריה משחררת?
    6. מה עושים??...

(אני נבדקת אצל הגניקולוגית שלי בעוד שבוע, ברור לי שהתשובות בפורום הן לא תחליף לבדיקה וכו' וכו')
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כהמלצה ראשונה, לא כדאי לקרוא כל כך הרבה באינטרנט, יש בו הרבה שטויות.
    1. בלי טיפולים על דעת עצמך, המתיני לבדיקה - מאין הוודאות שזו פטריה, ואם כן אז קרם אגיסטן לבדו איננו מספק.
    2. אין שום בעיה לטפל עם הידרואגיסטן
    3. אין שום רעלנים המשתחררים מטיפול בפטריה

לשאלות המסודרות
    1. יש הרבה תכשירים מומלצים, כאמור, לא בלי בדיקה
    2. לא, בהנחה שאת בריאה
    3. אין
    4. לא נדרש טיפול סיסטמי לרוב, ובכל מקרה אינו אפשרי בהריון
    5. אין רעלנים
    6. הולכים לרופאה

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה