הקטע הכי מעצבן... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלא תבינו אותי לא נכון, אני מתה על הילדים שלי ומשוגעת על האמהות ולא הייתי מחליפה אותה בשביל שום דבר בעולם.
    אבל........
    הקטע שהכי מעלה לי את הפיוזים זה האיסוף של המשחקים.
    בערך בשעה חמש וחצי- רבע לשש אני מודיעה לילדים שעכשיו הגיע הזמן לאסוף את המשחקים.
    כן, אצלי משחקים בסלון (קצת באשמתי, אני הרגלתי אותם לזה) ואני מרשה כל פעם לפזר שני משחקים (ועוד ארגז של משחקים של שושי) ואם רוצים משחק אחר צריך לאסוף אחד ורק אז להוציא עוד אחד.
    בקיצור אני אומרת להם לאסוף והם מתחילים.
    אבללללללללללל זה יכול לשקחת להם מינימום שעה!!!!!!!!!!!
    ואני תמיד חוטפת עצבים ומנסה להשאר סבלנית ולעודד אותם שיזדרזו ושכדאי להם ועדיין לוקח להם כל כך הרבה זמןןןןןןןןןןןןןן.
    אני לא יכולה להשאר איתם ולאסוף איתם כי אני מטפלת בשושי, שאם אני לא אקח אותה משם היא תהפוך את כל מה שהם כן הואילו בטובם לאסוף.
    אתמול החלטתי שאני לא רודפת אחריהם יותר, הודעתי להם שבשעה מסויימת אני לוקחת את ארוחת הערב מהשולחן, אם הם לא מסיימים לאסוף עד אז- לא תהיה ארוחת ערב- ובסוף נשארו להם בערך שבע דקות כדי לאכול.
    אחר כך השכבתי אותם לישון ואמרתי להם שבגלל שכבר מאוחר אז אין זמן לסיפור היום.
    אחר כך הגעתי למסקנה שזה לא תכלס כי אני גם רוצה שהם יאכלו ארוחת ערב ואני לא רוצה שהם ילכו לישון בהרגשה לא טובה.
    אז היום אני מנסה משהו חדש:
    בשעה חמש וחצי אני אומר להם שהם צריכים להתחיל לאסוף, אני אראה להם בשעון שעל הקיר עד איזו שעה הם צריכים לסיים., נאמר עד שש.
    בשעה שש מפסיקים לאסוף ומה שנשאר אני לוקחת אלי לחדר ושומרת בארון שלי לשבוע.
    יכול להיות שזה ישנה משהו.
    מי עוד עוברת חוויות כאלה?
    שתפנה קצת.......

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
13 תגובות
עמוד 1
  • מבלי לדרוך לך על הפצעים...בקטע הזה אני גאה בבנות שלי אלף אלפי פעמים
    הן דואגות לאסוף את כל הצעצועים שלהם לבד
    חוץ מלהיכנס ולנקות שם אני בחיים לא נכנסת לסדר בחייייייייייייייייים.
    עכשיו הן התחילו גם לסדר לבד את המיטה שלהן בבוקר :)

• יפית - הסתדרת!
    את מוכנה לשלישי...

• איסוף המשחק זה חלק מהמשחק עצמו.
    את רואה את זה כמעשה של שתי דקות שפשוט עושים וזהו. בשבילם זה עדיין המשך המשחק.
    ברגע שתראי את זה דך העיניים שלהם - יהיה לך יותר קל להתמודד
    תחשבי שלילדים שלך לוקח X זמן מרגע שאת אומרת להם לסיים לשחק, עד לרגע שהם סיימו.
    אז תקחי את הזמן הזה בחשבון.
    נניח את רוצה שישבו לאכול בשבע. ולוקח להם שעה לסיים את המשחק - תגידי להם כבר בשש לסיים.
    ברגע שאת תיהי יותר רגועה בנושא ופחות תשימי דגש על כמה זמן לוקח להם לסדר, אני מאמינה שהעניין הגדול בסידור ארוך ומתמשך יירד והם יעדיפו בזמן שיש להם להספיק עוד משחק במקום להמרח על הסידור.

נניח אצלינו המקלחות עצמן לוקחות גג חצי שעה. אבל עם כל ההימרחויות מסביב ועם זה שהבנות עייפות ומחפשות מיליון תירוצים לא ללכת לישון, זה יכול לקחת גם שעה וחצי. פעם הייתי מתעצבנת ומזרזת אותן כל שניה. וסתם היינו הולכים לישון באווירה לא נעימה ומאוחר יחסית. באיזשהו שלב החלטתי שאני רוצה להשכיב אותן ברוגע ופשוט הקדמתי את ההכנות בשעה. עכשיו אני עדיין מזרזת אותן ולא סיפרתי להן שהקדמתי כמובן, אבל עכשיו אין לי בעיה לזרום עם השיגעונות שלהן לפני השינה כי אני יודעת שיש לנו זמן לזה.
    גם הולכים לישון בשעה שמתאימה להם וגם הכל בכיף ובאיזי. אפילו מספיקים עוד משחק או שניים בין לבין
    הבנות מרוצות שמצליחות ״למשוך את אמא״ עוד קצת. וגם אני מרוצה.

• יפית- מה הסוד שלך??????
  • גם אצלנו הסלון הוא חדר משחקים,
    אבל יש כללים-
    מותר להביא משחק אחד, אם מחליפים (נגיד פאזל אחרי מכוניות), נועם צריך להחזיר למקום.בסוף היום הוא אחראי לסדר.

אם יש ויכוח בעניין בדרך כלל מספיק איום שזה נזרק לפח וזה טס לחדר
    כבר היה שהעלמתי משחק למחסן, זה היה מלווה בבכי, אבל החזיר אותנו למסלול לעוד כמה שבועות...
  • שולי
  • הייתי עושה איתן תיאום ציפיות..לפני שהיינו מתחילים לשחק הייתי מדברת איתן והייתי מסבירה שאני מצפה מהן בסיום המשחק לאסוף הכל...הסברתי שזו אחריות שלהן ואם הן לא יסדרו ישאר מבולגן ולא נעים שיבואו חברים ויראו חדר מבולגן.
    בנוסף אנחנו לא מפזרים והופכים את כל חדר המשחקים...אלא כל אחת בוחרת לה משחק אחד...מסיימת מקפלת..וכן הלאה

• גם אצלנו הילדים אוספים את המשחקים
  • גם אצלי היא אוספת,
    פעם הייתי נילחמת איתה עד שפשוט כל משחק שאני הרמתי נכנס ישר לפח
    אז היה בכי שלא עזר ומאז רק איום שאני יזרוק כבר הכל מתוקתק

• אצלי שחר התחיל לאסוף את המשחקים ברגע שדור התחיל להתרוצץ בבית

• יו!! בדיוק היום התעצבנתי שכל הקלפים של הלוטו מפוזרים

• תודה על כל העצות החכמות.
    אני לא יכולה לאסוף איתם ביחד כי אז גם הקטנטונת שלי תצטרף למסיבה והיא הופכת את כל מה שהם מסדרים.
    בכל אופן, כרגע אנחנו נמשיך עם השעון כי אתמול זה עבד מצויין.
    בשעה חמש וחצי קראתי לשניהם והראיתי להם את השעון, הסברתי להם יפה יפה שהשהמחוג הגדול מגיע למעלה אז מגיעה השעה שש ומה שלא מסודר עד אז יהיה בחדר של אבא ואמא לשבוע שלם.
    עשר דקות- הסלון היה מסודר פיקס!!!!
    איזה כיף זה היה!
    צ'יפרתי אותם באמבטיה ארוכה ומלאה במשחקים.
    הדגשתי להם כל הזמן שזה בגלל שהיום יש להם זמן כי הם אספו בזריזות.
    הלוואי שזה ימשיך כך!!!!
    תודה לכולן על העצות המחכימות.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה