דמי לידה- טלטול או מי שיודעת! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קיבלתי גמלת שמירת הריון מספטמבר עד נובמבר-סה"כ 3 חודשים, ומדצמבר עד פברואר- את דמי הלידה (ילדתי ב9/12 ושמירה מ7/9)

איכשהו הפקידה הסבירה לי שאת הגימלה לשמירה (וגם את דמי הלידה) הם חישבו ללא דמי ההבראה וכל תוספות הקיץ (כי הם לקחו בדיוק את 3 התלושים הקודמים שהיו בקיץ עם ההבראה) ולכן יצא לי יותר נמוך.

הסבירו לי שאני יכולה להגיש תביעה להפרשים.

ולשאלה-

ההפרשים מגיעים גם על דמי הלידה וגם על השמירה?
    מתי אני יכולה להגיש את התביעה להפרשים?
    מה אני צריכה לשלוח להם?
    (כלומר, אני צריכה לשלוח את התלושים שהיו אז? או לחכות לתלושים עם התוספות שיגיעו הקיץ הזה ולשלוח אותם?

סליחה על הבלגן, אבל זה בדיוק מה שיש לי בראש מכל זה. בלגן. והפקידות בביטו"ל לא יודעות לומר לי מי מה מו

12 תגובות
עמוד 1
  • האם את עובדת משרד החינוך? (למיטב זכרוני את מורה?)

• אני גם אחרי שמירה, דיברתי עם ביטוח לאומי
    את צריכה להדפיס מהאתר שלהם תביעה לתשלום דמי לידה ליולדת ולמלא את הטפסים ולרשום על הטפסים תביעה להפרשים, תצטרפי לזה תלושי משכורת של התקופה שהיית בשמירה ובחופשת לידה ותפקססי להם, לי יש את הפקס בירושלים אבל אם את לא ירושלמית אז המספר שונה.
    בכל מקרה מקווה שעזרתי
  • שלי- את אומרת בדיוק את מה שאמרו לי, אבל אני כנראה ממש סתומה, ועדיין לא מבינה- מה זאת אומרת לשלוח תלושים של התקופה של השמירה וחל"ד? הרי אין תלושים בתקופה הזו!! מקבלים מהביטוח הלאומי!!

אז, איזה תלושים בדיוק צריך לשלוח ומתי?

• לי המשיכו להוציא תלושים כי המשכתי לשלם פנסיה והפרשות אחרות, ולכן בתלושים שהוציאו לי היה רשום אם קיבלתי נניח ביגוד , בונוס וכו והורידו לי פנסיה ולכן התלושים הם במינוס שאני חייבת לעבודה כסף.
    את צריכה לברר אצלך בעבודה למה את לא מקבלת תלושים...

• מממ.... את בטוחה? אוקיי

• סליחה שלקח זמן.. בדיוק מה ששלי אמרה לך, עובדי משרד החינוך ממשיכים לקבל תלושים, לעיתים על סכום נמוך, לעיתים על 0 ולעיתים במינוס, צריך להגיש את התלושים האלו בצירוף טופס שמצויין עליו בגדול!!! תביעה להפרשים.
    למלא כרגיל את כל הנתונים ולהגיש

• תודה, ו.....
    סליחה על הבורות אבל אם הסכום הוא 0 או מינוס אז אילו הפרשים אני אקבל?

• הבראה ותוספות אמורות להיות משולמות על ידי המעסיק, דהיינו על ידי משרד החינוך, לא על ידי ביטוח לאומי, את צריכה לבדוק איך את דורשת ממשרד החינוך את ההפרשים הללו.

• אני הבנתי שאם היית אמורה מהעבודה לקבל ביגוד וכו אז בתלוש את רק תראי שהיית אמורה לקבל אבל בפועל את לא מקבלת וכשאת מגישה לביטוח לאומי תביעה להפרשים אז ביטוח לאומי צריך לשלם לך את זה, אבל אני לא בטוחה בתשובה שלי הכי טוב שתתקשרי לביטוח לאומי ותשאלי
    תעדכני אם יש לך תשובה

• אני לא יודעת איך זה בעובדי מדינה...אני זוכרת שלי הורידו אחזקת רכב וארוחות בחישוב דמי לידה
    כנראה התוסופות לא כלולות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה