מבולבלת ומפוחדת- אנא עזרתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אנחנו מנסים להרות מזה כשנה ובמהלך החודשים האחרונים התברר כי אני סובלת משחלות פוליציסטיות. בעקבות המלצת רופאת הנשים שלי פניתי לייעוץ במרפאת פריון אולם כשהגעתי לייעוץ הופניתי חזרה לרופאת הנשים שלי בטענה שמדובר ב"מקרה פשוט" ושעל רופאת הנשים שלי לתת לי קודם איקקלומין ומעקב זקיקים ואם זה לא יצליח לחזור חזרה למומחה.
    להלן כמה שאלות שעולות לי בהקשר זה:
    ראשית, האם קרה למי מכם מצב כזה שכבר הגיעה למומחה פריון וזה שלח אותה חזרה לרופא נשים?
    שנית, מתוך ניסיונכן האם כדאי ללכת למומחה פיריון נוסף?
    שלישית, האם טיפול באיקקלומין אכן יכול לעזור?
    תודה מראש,
    קרן
14 תגובות
עמוד 1
  • אני לא מבינה בנושא שחלות פוליצסטיות ובטח יש כאן בנות שמנוסות יותר ממני
    אבל, דבר אחד כן הבנתי בתהליך בו אני נמצא וזה שכדאי ואפילו רצוי ללכת להתייעץ באופן פרטי עם רופא מומחה (אם זה אפשרי כלכלית כמובן....) וחשוב מאוד שזה יהיה רופא שיזרום איתך ועם בן הזוג ויהיה רגיש להעדפות שלכם.

מהיכן את?? אולי אוכל להמליץ?

בכל אופן המון הצלחה ואני בטוחה שיהיה בסדר בקרוב מאוד צריך רק להאמין!

שולחת לך חיבוק

לילה טוב
  • היי לך! קודם כל תנשמי עמוק זה בסדר שהחזירו אותך לרופאת נשים אני פוליציסטית והמון בנות נכנסות להריון ספונטני או איקקלומין
    במקרה שלי עברתי 3 סבבים של איקקלומין אצל רופא נשים אבל זה לא גרם לביוץ....
    אז עכשיו לאחר הריון ראשון ספונטני שהסתיים בהפלה אנחנו עוברים למרפאת פיריון
    אין טעם ללכת לרופא לפוריות אם אפשר להתחיל בתהליך פחות פולשני תיגשי לרופא נשים תקבלי מינון מסויים והמוןןן המוןןן בהצלחה!!!!
    זו בעיית פוריות שנחשבת שכיחה בקרב נשים... כ-10% מהנשים בגיל הפוריות 
  • ברור שכדורים יכולים לעזור,
    שמעתי כבר על הרבה שנכנסו בעזרת הכדורים להריון
    (חשוב רק לקרוא חומר באינטרנט על הכדור, הוא לא הכי בריא בעולם)
    אם כדורים לא עוזרים עוברים לזריקות.
    אני מציעה להתיעץ עם רופא באופן פרטי,
    לא תמיד הרופאים ברגיל יודעים איך להתמודד עם בעיות פיריון מסוגים שונים (בעיות קלות או קשות) ועצם זה ששלחו אותך למרפאת פיריון זה כבר מראה שאין לרופא שלך מושג בזה...אז איך מצפים ממנו לעזור לך?
    האמת שאני חושבת שהוא עשה בשיכל ששלח אותך לשם,
    כי זו ההתמחות של מרפאות הפיריון....
    איזה דפוקים שנפנפו אותך....
    אולי בגלל שהם יודעים שטיפול כמו שאת צריכה לקבל ניתן באמת ע"י רופאים רגילים,
    והכוונות שלהם היו טובות...
    את צריכה רופא פיריון!! כי רופא נשים רגיל לא ידע איך לקדם אותך להצלחה...
    אני בעד ללכת לרופא פיריון במרפאה שלך, ואם אין אז לרופא פרטי...
    המון המון בהצלחה ובלי לחץ
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• אשכולית אני ממש לא מסכימה איתך אין טעם זה לחץ מיותר לחלוטין... איקקלומין ניתן עי רופאי נשים כטיפול בשחלות פוליציסטיות.. וכל רופא נשים מכיר את התופעה זה לא שיש לה משהו שאף אחד לא מכיר זו תופעה שכיחה שניתנת לטיפול בהרבה מקרים בצורה מאוד לא מתערבת ופולשנית ומביאה הרבה הריונות עתידיים... במידה ולא יתרחש ביוץ אחרי מספר סבבים שהרופא יחליט או שהיא תרגיש אזי היא תיקח הפנייה מהרופא למרפאת פוריות...ויגיע ההריון המיוחל!
    מעבר לזה שמעבר למרפאת פוריות מגביר לחץ וכולנו יודעות שלחץ מעכב הריון
    בכל מקרה שיהיה לה המון בהצלחה בכל דרך בה תבחר
  • היי מתוקה , אני לא פוליציסטית אז קשה לי לומר לך תשובה כנה לגביי הטיפול , ומה שכן אני הייתי ממליצה לך לפנות אולי ייעוץ פרטי כמו שגלית רשמה לך , גם אם כלכלית זה כבד,יש לך החזר מקופ"יח 80% לערך תלוי באיזה קופ"ח את , אני הייתי ממליצה בכדי להגיע לאיזשהי הבנה מה התוכנית שרצוי לפעול ואיך להמשיך .. המון המון הצלחה , וננסה לעזור לך במה שאפשר
  • אני מסכימה לגמרי עם כל מילה שורד כתבה!!
    הסיבה שהחזירו אותך מהמרפאת פוריות זה לא כי נפנפו אותך, ממש לא!!
    הסיבה לכך זה כי רופא נשים רגיל יכול לתת לך את הכדורים האלו.
    אני גם פוליציסטית ולפני שבכלל הפנו אותנו למומחה פריון, עשיתי 3 סבבים של איקקלומין ומעקב זקיקים.
    במקרה שלי האיקקלומין לא עזר בכלל ולא הניב תוצאות וגם במקביל לסבב השלישי התברר שלבעלי יש בעיית זרע וכבר לא הייתה ברירה והפנו אותנו למומחה פריון.
    יקירתי,
    אין לך מה להיות לחוצה בכלל!! זאת בעיה מאוד נפוצה אצל נשים וניתנת לפיתרון!
    לדעתי גם אין צורך ישר ללכת לרופא פרטי,
    אני הייתי אצל רופא דרך הקופת חולים שנתן לי יחס כמו בפרטי
    והכי חשוב, עכשיו אני בהריון ברוך ה׳.....
    תהיי רגועה, הכל יהיה בסדר!!!!!
    שיהיה המון בהצלחה  
  • אני מסכימה לגמרי עם מה שורד ונטלי כתבה ואני אוסיף עוד דבר אחד שצריך לשים לב אליו
    גם אני פוליצסטית אבל מבייצת בלי התערבות תרופתית כלשהי והמחזורים שלי סדירים.. יש כל מיני סוגים של פוליציסטיות .. השאלה מה את?? במעקב זקיקים הראשון את כבר תדעי..
    אין סיבה להיות לא מבובלת ולא מפוחדת.. אנחנו כאן לכל שאלה !! ואפילו לא הייתי מגדירה את הבעייה שלך כ"בעייה" כדי להגיד לך שהיא ניתנת לפיתרון ..
    אני טופלתי דרך הקופ"ח ולא בפרטי והרופאים היו מאוד מקצועיים לאורך כל הדרך, כמובן שהיחס במרפאה פרטית הוא שונה לחלוטין.. לכאן או לכאן, רופא פריון כלשהו צריך לטפל בך ולא הרופא נשים..
  • וואו!מ לתגובות כאלו מהירות לא ציפיתי.
    תודה לכולכן על כל העזרה והעידוד.
    ממה שאני מבינה מכן הבעיה לא כזאת חמורה וקודם כל שווה לנסות את הכדורים עם כל תופעות הלוואי שלהן. (בין אם דרך מומחה ובין אם דרך רופאת נשים רגילה).
    גלית אני גרה בפ"ת ומבוטחת במכבי בעקרון הייתה לי רופאת נשים מעולה בפ"ת אבל היא הייתה באופן פרטי ולנוכח העבודה שאני ובעלי רכשנו דירה אינני יכולה כרגע להרשות לעצמי ללכת אליה באופן פרטי והיא מקבלת רק דרך הכללית.
    לפני כשנה התחלתי ללכת למישהי אחרת בגבעת שמואל היא מאוד נחמדה ונעימה ראיתי עליה די הרבה המלצות בפורומים השונים אבל אני לא בטוחה לגבי רמת המקצועיות שלה.
    האם יש לכן המלצות על רופא נשים טוב באיזור פ"ת אשמח לקבל כמובן.
    ושוב תודה רבה לכולכן אתן ממש מקסימות!

• היי
    אני פוליציסטית גאה
  • אני יכולה להמליץ לך על הרופא נשים שלי, אני גם במכבי..
    קוראים לו ד״ר ג׳קי סביליה, הוא מקבל ברמת השרון ואני מאוד מרוצה ממנו
  • תגידו מה שתגידו,
    ברור שזו בעיה מהקלות שיש, וברור שאין טעם להיכנס ללחץ...
    אני רק טענתי שאם הופא של המטופלת העביר אותה לידיים אחרות,
    כנראה שאין לו את הידע והכלים לטפל בבעיה הזו...
    אז מה הטעם להישאר אצלו?????
    אני בעד ללכת למישהו שיוכל לעזור לי להשיג הריון!!!
    תקראו לזה רופא פרטי, רופא אחר, מרפאת פיריון או לא יודעת מה...
    אבל מישהו שיודע מה לעשות...גם אם זה רק מעקב זקיקים!!!!!!
    וכן בלי לחץ!!!! ברור....
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• בנות מתוקות לא קצת נסחפתן....

כולנו הרי יודעות כמה הציפייה קשה וכולנו רוצות שזה כבר יקרה אז למה לייעץ עצות כמו: כן ללכת לרופאת נשים, לא לרופא פוריות, כן רופא פוריות - אני חושבת זה עניין מאוד אישי ומאוד תלוי בסבלנות שיש לאישה לעבור את התהליך.

אני מבינה שפוליציסטיות צריכות "עזרה קלה" (נקרא לזה כך) כדי להשיג היריון ואיקאקלומין מניסיוני האישי היא לא תרופה הכי קלה (כל אחת מגיבה אחרת כמובן)

אז קרן מתוקתי תקשיבי לתחושת הבטן שלך ולכי עם הלב שלך ושל בן זוגך כמובן!

אם את מרגישה שאת רוצה חוות דעת נוספת לכי לרופא פוריות (גם דרך הקופה ולא חייב פרטי) ותעשי לעצמך סדר בדברים.

מאחלת לך המון הצלחה בתהליך ומקווה שזה יקרה לך מהר ממה שרק תוכלי לבקש!

• גם אני אובחנתי כבעלת שחלות-פוליציסטיות (פולי=ריבוי/ ציסטות=זקיקים), משמע מצב של חוסר-איזון הורמונלי,לא-נצפה אצלי זקיק-מוביל,אלא מלא קטנים,שלא מסייעים להפרייה.
    יש רמות שונות של תסמונת זו ואצלי בדיעבד היא היתה תגובתית למצב של חוסר-איזון הורמונלי ולא כרונית למזלי.

מומחה לאולטרסאונד צפה תסמונת זו אצלי,אבל זה היה כתוצאה מחוסר-ווסת וכנראה גם חוסר-ביוץ,לאחר הפלה,שסיבכו לי אותה (השאירו ריקמה עוברית).

הגעתי במקרה ובמזל גדול לרופא ששלח לדיקת-בטא פשוטה ומצא שיש עדיין הורמון,משמע יש עדיין רקמות-עובריות,שסותמות את הזקיק-המוביל.
    עברתי היסטרוסקופיה (ניתוח למניעת-הידבקויות ברחם).

זהו,קיבלתי מחזור. מכאן התחלתי לעבוד.

בדיעבד הדבר הכי חכם שעשיתי במקרה-הפרטי שלי,זה לא-לקחת איקקלומין, כי גם שמעתי שלחלק מהבנות הוא מוריד את עובי-הרירית (שחייבת להיות לשם קליטה).

ניסיתי קודם להחזיר את הגוף לאיזון-הורמונלי (לפני שאתחיל עם האיקקלומין, כך החלטתי),ע"מ שהוא ייצר לבד זקיק-מוביל.

לשם כך הגעתי לאייל פוליטי מצפת, יש לו גם אתר (הוא נתן לי ולבעלי מרשם לחליטות תה סיני מאזנות,שזן-צמחים,חברת-המותג בתחום רוקחת).
    לי החליטה חיממה את הרחם ולבעלי מיזגה את המע' אצלו.

בנוסף,התחלתי לאכול סלק לעיבוי-הרירית.

ברוך-השם, זה מה שנתן לי להיקלט,לעבוד לבד על בניית הזקיק-המוביל.

אפילו עוד לא הגעתי למעקב-זקיקים (לראות אם כבר יש לי זקיק-מוביל),כי החליטה כנראה עשתה את שלה, זוהי אמונתי.

אם לא-היה עובד אחרי תק'-ניסיון,שהייתי חשה שעשיתי הכל כדי להצליח,הייתי עוברת לאיקקלומין.

מקווה שעזרתי!
    מאמינה שגם את תיק-תק תיקלטי בקרוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הי קראתי והייתי חייבת להגיב.
    גם אצלי גילו לפי אולטרסאונד שאני פולציסטית , הפרופיל ההורמונאלי יצא תקין. לאחר הפסקת הגלולות קיבלתי מחזורים לא קבועים כל 35-55 יום. הגניקולוג שלי דאג לומר לי כל הזמן שלדעתו אם זוג רגיל בממוצע נכנס להריון עד שנה , עם שחלות פוליציסטיות צריך לנסות שננה וחצי עד שממשיכים הלאה בטיפולים. אחרי עשרה חודשים בערך נכנסתי להריון טבעי!
    אני יודעת שהלחץ והציפפיה לא קלים אבל אם את כן מקבלת מחזור והצלחת לזהות ביוץ לפחות בחלק מהפעמים (בדיקת דם/בדיקת שתן ביתית) אל תרוצי לכדורים וטיפולים.
    בהצלחה

רעות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה