חלבון עוברי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,אני בת 28 בשבוע 17 ביצעתי בדיקת חלבון עוברי, לפני כן לפי השקיפות עורפית ובדיקת הדם היה סיכון של 1:10000 ולאחר החלבון שיצא 1:1100 הסיכון המשוקלל של שלושת הבדיקות יצא 1:630. היום עשיתי סקירה מורחבת וההייתי אמורה להיות לפי החישוב הרגיל שבוע 20+6 אבל לפי המשקל והבדיקות יצא שבוע 21+5 כלומר כמעט שבוע אפרש. יכול להיות שזה מה שהשפיע בצורה כזו דרסטית על העלייה בסיכון של שקלול התוצאות? אם היו מחשבים את בבדיקת חלבון עוברי כאילו אני שבוע 18 ולא 17 האם התשובה הייתה משתנה ? ואם כן, לטוב או לרע? סליחה על השאלה הארוכה? במידה ולא האם 1:630 הוא סיכון שאמור להדאיג אותי? תודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

צריך להסתכל על אולטרה סאונד מהטרימסטר הראשון ושקיפות עורפית - במידה והם תקינים ומתאימים לגיל ההריון אז אין מה לתקן לפי הסקירה השנייה משום ששם בא לידי ביטוי כבר משקלו וגודלו של העובר, והקורלציה לגיל ההריון היא הרבה פחות מדויקת.

1:630 הוא מבטא סיכון, ההחלטה האם זה מדאיג או לא היא כמובן שלך. זה מעל הסף של משרד הבריאות לדיקור מי שפיר שהוא 1:380 אבל יש מי שיחשוב שזה מצוין ואחרים (כמוני) שיחשבו שזה לא מספיק טוב. אבל זה כמובן עניין של השקפה אישית.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה