בדיקת הריון ביתית מוקדמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אני חדשה פה וזו למעשה ההודעה הראשונה שלי בפורום, אז מעט סבלנות וסליחה מראש על ה"מגילה" :)

אני כבר שנה לא לוקחת גלולות, אבל החודש הזה היה החודש הראשון בו באמת ניסינו להיכנס להריון. המחזור האחרון שלי היה ב27.4, אבל בשלושת החודשים שקדמו לו קיבלתי בתאריכים 23-25. בגלל שאורך המחזורים שלי משתנה ונע בין 28-34 יום, החלטנו להשתמש בערכת ביוץ.

השתמשנו החודש בערכת הביוץ והיא זיהתה עלייה בהורמון ב-8.5 (ציפינו שזה יקרה רק שבוע מאוחר יותר, אבל היו "תחושות" אז התחלנו לבדוק כבר ב-6.5). המשכתי לבדוק את הביוץ גם עוד שלושה ימים אחרי, רק בשביל לוודא שהיא לא טעתה ואכן, היום היחיד בו הייתה עלייה ברורה ופס חד ממש בבדיקה היה ב8.5. כמובן שליתר ביטחון המשכנו "לעבוד" גם בשבוע שאחרי...

כבר למעלה משבוע שיש לי בחילות, עצבים, חצ'קונים, כאבי בטן תחתונה ומה לא... היום בבוקר כבר הקאתי את הנשמה שלי, מיד אחרי הקורנפלקס של הבוקר (אני אוכלת קורנפלקס כל בוקר ואף פעם לא מקיאה...).
    פחדתי להשתמש בבדיקת הריון ביתית כי שיערתי שהתוצאה תהיה מאכזבת, בגלל שעוד אין איחור.
    גיסתי אמרה לי להשתמש ב-yes or no שכביכול אמורה לזהות 6 ימים לפני האיחור. לא התאפקתי ועשיתי בדיקה ממש עכשיו שיצאה כמובן שלילית (מי אמר חוק מרפי ולא קיבל?)...
    השאלה היא עד כמה באמת לקחת את ה"לא" הזה כ"לא"...?
    אולי הבחילות וההקאות הן סתם וירוס בטן, אבל אולי לא ואני באמת בהריון? :)
    אני ממש מאוכזבת, למרות שהראש אומר לי שזה היה מוקדם מדי. בעלי טוען שאני בכלל לא צריכה לבדוק כי אני בטוח בהריון. למה? "כי אבא יודע..."
15 תגובות
עמוד 1
  • חבל על הכסף, הבדיקות האלה לא אמינות גם אחרי איחור, אז לפני בכלל לא! אני לא מבינה איך בכלל הם יכולות לזהות לפני איחור כשעוד אין את ההורמון של ההריון,???
    בקיצור, הכי טוב זה לעשות בדיקת דם ורק אחרי שיש איחור משמעותי, במיוחד שאת אומרת שהמחזור שלך לא סדיר, אם את אומרת שערכת הביוץ הייתה חיובית בתאריך 8/5 זה אומר שהביוץ היה יום או יומיים אחרי (נדמה לי שכשהפס חזק יש עוד 24-48 שעות לביוץ). אז רק בעוד יומיים את אמורה "לא" לקבל, תחכי עוד כמה ימים, אם את לא תקבלי, תבקשי הפניה לבדיקת בטא (אפשר מרופא משפחה) הבדיקה הכי אמינה!!!
    בהצלחה ובלי לחץ.
    רותי
  • מסכימה עם רותי הבדיקות הללו לא אמינות ב-100% בטח לפני האיחור,
    תחכי עוד כמה ימים ותעשי בדיקת דם, הכי בטוח והכי אמין
    בהצלחה
  • היי,

ברוכה הבאה לשהות קצרה :-)

אני מסכימה עם הבנות לגמרי הבדיקות הריון ביתיות וגם הבדיקות ביוץ הביתיות בכלל לא אמינות!
    מנסיון באמת שחבל על הכסף.

דעתי האישית- היא שתמתיני עוד קצת ( אני יודעת שקשה לחכות אין סבלנות..) אבל אין ברירה גם בגלל שהמחזור שלך נא בין 28-34 יום ..
    תמתיני שיהיה איחור במידה ויש איחור תגשי לבצע בדיקת דם (בטא) זה הכי בטוח!

שיהיה המון בהצלחה ובשורות טובות

מחכה בציפייה ובסבלנות .. :-)
  • תודה רבה בנות, כבר עשיתן לי הרבה יותר טוב על הלב

מה שכן, אני בכל זאת אנצל את זה שאני טרייה פה ואשאל עוד קצת שאלות -

1) האם תמיד המחזור מגיע 14 יום אחרי הביוץ?

בדיקת הביוץ הראתה אמנם עלייה בהורמון 12 יום אחרי היום הראשון של המחזור, כלומר ביוץ בדיוק 14 יום אחריו. אבל קשה לי להאמין שאני אמורה "לא" לקבל עוד יומיים, כי חודש שעבר קיבלתי רק ב27. עד לפני ארבעה חודשים היו כמה מחזורים של 28 יום כמו שעון, אבל לאחר מכן זה התחיל לנוע בין 28-34.

2) האם זה הגיוני לחוש בחילות ולהקיא בשלב כל כך מוקדם של (הלוואי) הריון?

3) אז אני מבינה שזה הגיוני לחלוטין שהבדיקה הביתית יצאה שלילית בשלב כה מוקדם ושזה לא אומר כלום?

4) במידה וחלילה לא הצלחנו, באיזה שלב של הניסיונות אפשר כבר ללכת לרופא, אחרי חודשיים-שלושה או יותר?

תודה!!!
  • היי הדר,

ברוכה הבאה.. לשהות קצרה ונעימה

1. בד"כ המחזור מגיע 14 יום לאחר ביוץ.. במידה כמובן ואין הריון.. אך תמיד יש יוצא מן הכלל... קרו מקרים מעולם..

2. לגביי תופעות הריון.. זה אינדיוודואלי.. יש כאלה שישר מרגשות ויש כאלה שגם עד חודש שלישי לא מרגישות.. כך שאין פה נורמלי או לא..

3. אכן הגיוני שהבדיקה לא זיהתה בשלב מוקדם, לפעמים גם בשלב יותר מאוחר הי לא מזהה.. לא תמיד אמינה..

4. במידה וחלילה לא הצלחתם רופאים ממליצים להיבדק אחריי ניסיונות של שנה..
    אם את שואלת אותי, אני הלכתי כבר אחריי שלושה חודשים.. למה למשוך את הזמן? אם מגלים שאין שום בעיה אצלך ואצלו אז מצויין.. אבל אם חלילה יש בעיה, אפילו הכי קטנה שניתן לפתור ע"י כדור או טיפול פשוט.. לא חבל סתם לחכות שנה??

בקיצור, חפרתי.. חחחח אבל שורה תחתונה במקרים כאלה הכל כ"כ אינדיוודואלי ומשתנה בין אחת לשניה, כך שרק הזמן יכול לתת לך את התשובות הנכונות והמדוייקות..

אז שיהיה מלאאאאא בהצלחה.. הלוואי ותבשרי לנו בשורות טובות
  • הדססססס המון המון תודה לך

אני מבינה בראש שהבדיקות הביתיות לא מדויקות ואני מבינה שכנראה בדקתי מוקדם מדי, אבל אני לא יכולה שלא להתאכזב.

הייתי ממש בטוחה שאני בהריון, האמת היא שבעלי עדיין בטוח ולא מוכן לשמוע אחרת, הוא החליט שהוא יודע וזהו...
    אבל עכשיו כואבת לי הבטן התחתונה יותר מכרגיל, כמו לפני מחזור. היא כאבה גם שבוע שעבר ויש עוד כמה ימים טובים עד שהמחזור אמור להגיע, אבל אם לפני זה חשבתי שאלו כאבי תחילת הריון, עכשיו, בעקבות הבדיקה אני חושבת אחרת...

אגב, לגבי ההליכה לרופא אחרי שלושה חודשים, הרופא שלך קיבל את זה או שהיית צריכה לשקר לו ולומר שאת מנסה יותר זמן?

ברור שלא נחכה שנה, זה פשוט לא הגיוני....
  • הרופאה שלי מדהימה..
    היא בכעמה אמרה שהיא לא מבינה למה נותנים ככה לזוגות להתענות במשך שנה
    במקום לעשות בירור ולעזור לפתור בעיות..
    לפי דעתי תחכי חושיים-שלושה ובמידה ולא תיכנסו להריון.. תלכי ךרופא
    בהצלחההה
  • אכן ביקות ביתיות לא ממש אמינות ובדקת ממש מוקדם לדעתי ....
    הבשורות הטובות קודם כל לא קיבלת ווסת אז תמתיני ליום האיחור ואז תבדקי ויש נשים שיש להן תופעות מוזרות לפני האיחור אולי את אחת מהן
    תעדכני אותנו
  • היי בנות,

לצערי הערב התחיל לי דימום קל, כ-27 יום לאחר המחזור הקודם. בינתיים מדובר בדימום כהה וממש קל, בליווי הפרשות ולא במחזור חזק, אבל אני מניחה שמדובר בתחילת מחזור כי יש לי כאבי בטן תחתונה.

לפחות עכשיו אני יודעת שניתן לסמוך על הבדיקת ביוץ שהשתמשתי בה (היא הראתה עלייה בהורמון בשמיני לחודש, כלומר ביוץ בעשירי ועברו מהעשירי 14 יום).

נקווה שחודש הבא נצליח :)

תודה לכולן על העזרה
  • מה שכן, לא ציפיתי למחזור עד יום שבת-ראשון כי בחודשים האחרונים המחזורים שלי ארוכים ולא קצרים...
  • קודם כל קבלי חיבוק שנית זה מעולה שהצלחת לזהות ביוץ מאחלת לך שחודש הבא זה יהיה החודש המנצח !!!!

• מצטרפת לדבריה של כנרת..

זה מצויין שהצלחת לזהות את הביוץ שלך !!

תיהיה חזקה וחיוביות לעוד חודש ח-ד-ש!!
  • תודה רבה :)

אני משערת שזיהוי הביוץ כבר מעלה לנו את הסיכויים,

מצד שני, זה שזיהינו חודש שעבר ועדיין לא הצלחנו קצת מלחיץ אותי...

תמיד אמרו לי שנשים שהאמהות שלהן נכנסו להריון בקלות, יצליחו גם הן בקלות. אמא שלי ברוך השם נכנסה להריון מאוד מאוד מאוד בקלות, אז באיזשהו מקום ציפיתי גם.
  • יקירה כתבת בעצמך שרק החודש התחלתם לנסות ברצינות
    אני מאמינה שיבוא בקלות בעזרת השם ....
    הסירי דאגה מליבך ויאלה חודש חדש בפתח
  • גם אני כמוך ולצערי אתמול הבנתי שזה לא הצליח. חודש חדש לפננו ......

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה