התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אנחנו עומדים לפני רכישת בית
    יש לנו כרגע שתי אפשרויות
    שתיהן ממוקמות במבנה עם 4 דירות

אחד נמצא בקומה הראשונה, בתוך הבית יש שתי קומות, 5 חדרים + עליית גג שמשמשת מחסן + מרפסת + 2 אמבטיות ו-2 שירותים
    הבית במצב טוב, צריך שיפוצים קוסמטיים לא רציניים

השני נמצא במבנה דומה, רק בקומת קרקע, בית עם קומה אחת, גם כן 5 חדרים, אמבטיה אחת ושני שירותים, אבל לבית הזה יש חצר גדולה.

הבית במצב חרבנה, על הפנים, צריך לשפץ הכללללללללללל
    בעל הדירה הוריד במחיר סכום משמעותי

אחרי תוספת השיפוץ יוצא שהבית הזה יעלה 50,000 ש"ח יותר מהבית הראשון.

האם הייתן הולכות על בטוח, על הבית הראשון, או מפתחות את החזון והולכות על הבית השני?

40 תגובות
עמוד 1
  • הבית עם החצר.....
    לדעתי מאוד חסר לילדים חצר
    ו2 קומות אני לא כל כך אוהבת
    בהצלחה
  • תלוי מה יותר חשוב לכם ואם תוכלו לעמוד בסכום שיתווסף לכם מידי חודש למשכנתא....

• ענבר, הסכום שיתווסף למשכנתא הוא באמת לא משמעותי, ניתן לעמוד בו
    חצר חשובה לנו מאד, אבל מצד שני שיפוץ זה כאב ראש... מצד שלישי בשיפוץ את יכולה להפוך את הבית לשלך...

אוף, לא יודעת מה להחליט, ואנחנו צריכים להחליט עד סוף השבוע!!!

• הבית עם החצר! אני חוויתי את שתי האופציות שציינת - בסופו של דבר ההפרש שווה את החזון והתמורה לשנים שיבואו
  • קודם כל - איזה כייף!! מזל טוב
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • לדעתי הבית עם החצר... אבל זה מאוד תלוי בפרמטרים נוספים, כמו

האם מעל החצר משקיפים עליכם כל הדיירים מהקומות למעלה או שיש פרטיות
    (לפעמים זה בנוי מדורג ואז זה נפלא, אחרת זה מבאס)

קחו בחשבון שכמעט תמיד תמיד תמיד חורגים מהתקציב של השיפוצים
    אנחנו תיכננו שיפוצים ב30 אלף, ויצא לנו כפול...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• יש שני שכנים מעל, החלונות הראשיים שלהם לא נמצאים מעל החצר.

עלות השיפוץ ניתנה לאחר הצעת מחיר מקיפה וכוללת מקבלן שיפוצים והיא כוללת התחייבות לאי חריגה בעלויות העבודה.
    כי החומרים חושבו בהצעת המחיר.

• הבית עם החצר טלטול את לא מבינה איזה חשוב זה!!
    חוץ מזה יש לך הזדמנות לעצב את הבית המטבח וחדרי האמבטיה לפי הטעם שלך זה כייף לא נורמלי
  • מזל טוב

• גנית
    אכן היינו אמורים לעבור ליד בית אריה, ביטלנו...
    אנחנו לא נשארים במרכז בדיוק, עוברים לשומרון...

• ללא ספק הייתי לוקחת את הבית עם החצר אפילו שיש לשפץ אבל הכל זה הטעם שלך אז זה הכי כייף.
    ולילדים יש חצר.

• בית עם חצר וגם השיפוץ של הבית הוא לפי טעמך
    לפי דעתי זה כבר שווה את הכסף והבלאגן של השיפוץ

• מאמי בתור אחת שבאה מבית פרטי ועברה לקומות...
    אין על בית פרטייייייייייייייי
    תשקיעי בשיפוצים ותסגנני את הבית שלך איך שאת אוהבת
    ויהיה לך חצר
    זה חיים אחרים במיוחד שיש ילדים קטנים

• כמבינה בעיניין, תגורי בבית כמו שלי (נראה לי) ואין כמו הקומת קרקע, אז נכון שתצטרכי להשקיע, אבל שווה כי לפחות אצלנו הילדים כל היום משחקים בגינה, לא צריך לעלות במדרגות (או לרדת - תלוי איפה הדירה נמצאת) ואפשר לבוא אלייך חופשי לעל האש.
    גרנו בשתי האופציות, גם למעלה ועכשיו למטה וכשחיפשנו בית לקנות היה ברור שנרצה רק למטה.
    מקווה שעזרתי,

רותי
  • אני לא אוהבת קומות ונורא חשוב לי חצר אז הייתי בוחרת בשני.
    לאן אתם עוברים?
    איזה כיף לכם
  • כולכן עזרתן
  • לשומרון?! עוד אחת נוטשת אותי?! עוד אחת להתנחלויות?

אוף איזה מבאסת
    [email protected]

• לדעתי חצר בלי קומות, אנחנו קנינו בית חדש לא מזמן עם קומות ועם חצר פיצית (מבחינתי זה יותר אדנית...) קומות זה קשה , לעלות ולרדת במיוחד עם ילדים קטנים וקשה יותר להרדים אותם (הילדה כל הזמן אומרת לי שאני יוצאת מהחדר שאני אשאר בקומה ..) וצריך מחסומים במדרגות..אם אפשר אין כמו מפלס אחד!!
    וגינה..כמה הייתי רוצה גינה גדולה..הילדים בחוץ , אפשר לשים בריכה ומשחקים . זה עולם!!
    חוץ מזה שאת יכולה בשיפוץ לעצב את הבית לפי איך שאת רוצה, למרות הכאב ראש, זה כאב ראש כייפי

• קודם כל איזה כייף ! שיהיה בשעה טובה וקניה טובה !
    בין 2 הדירות היתי בוחרת את השניה ..פשוט אני שונאת מדרגות בבית

אבל בשבילי..אני מחפש פנטאוז במפלס אחד כי קומת קרקע אני לא אוהבת בגלל כל הנושא של חרקים וכו..אני דיי מפחדת מהם
  • טיפ קטן שאני יכולה לתת לך קחי מהנדס בניה אם זה שבנה את הבית עדיין חי ואת יודעתץ מי הוא קחי שיבדוק את הבית ואז תוכלי להעריך את הקיף השיפוצים כולל הצנרת נזילות וכיוצ"ב .

וקחי בחשבון שאין סוף לשיפוצים ..

אני אישית הייתי הולכת על הבית עם החצר מאוד מאוד אוהבת חצר . ולעלות במדרגות בבית זה קשה ..
    שיהיה המון בהצלחה
  • וואו!! הבית עם החצר על בטוח!! תחשבי גם על סוכה ענקית

• אני מסכימה עם הבנות!!! נשמע חלום!!!!!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • כאן לא יכול לצוץ עוד משהו כי אני פשוט עושים ממש שיפוץ טוטאלי, כולל ריצוף, מקלחת שירותים 2X, מטבח, דלתות, כל מערכת החשמל כולל שקעים, מתגים וכו'...
    ממש ממש הכל

הצנרת הוחלפה לפני כחמש שנים, כך שאין צורך בהחלפת צנרת...

• חצר חצר חצר! להורים שלי יש חצר וזה כ"כ חסר לי! הילדים כ"כ אוהבים לשחק שם כשאנחנו באים אליהם. להורים שלי יש גם מדרגות וגם את זה הם אוהבים
  • בטח הבית עם החצר

בהצלחה

• גם אני חולמת על חצר... לא הייתי מהססת בכלל!
  • תודה בנות, חיזקתן את דעתי
    ועכשיו אחרי שקיבלנו את הצעת המחיר של הקבלן, אז הודענו לבעל הדירה של דירת החצר שאנחנו מעוניינים לסגור איתו
  • בשעה טובה ומוצלחת והמון מזל טוב
    נראה שנפלה החלטה וגם אני הייתי לוקחת גינה ומשפצת כראות עיניי.
  • בשעה טובה שכנה!!!!!!

עכשיו נוכל להגיע למפגשים ביחד!!!

וכמו שאמרתי לך באס אם אס, קנינו את הדירה מלמטה איפה שהייתם כשבאתם לבקר לפני הרבה שנים, אז סה"כ עברנו קומה, עדיין אותו יישוב ולא מתוכנן בכלל לעבור ממנו!

רותי
  • רותי, קודם תזיזי את עצמך למפגשים, אחרי זה ניסע יחד
  • המון המון בהצלחה!!!!!
    אני בהחלט יכולה לומר שאומנם מאוד רציתי חצר וידעתי שיהיה כיף..אבל אפילו לא הערכתי כמה שזה מעולה!! זה מעסיק את הבנות (כשיש שמש) בכל רגע!!
    הן רוצות להשקות, הן רוצות לבדוק את העץ, הן רוצות להוציא את הכלבים, הן רוצות לרוץ...
    לילדים קטנים זה תענוג!!!
    על הכיס זה קצת יותר כבד..

• בדיוק מה שנגה אמרה!!! זה לא עניין של "צריך לתקן דבר נוסף", אלא עניין שתרצי לקנות ולהשקיע במשהו מסויים, ותגלי שהוא עולה הרבה יותר יקר ממה שציפית...
    שיהיה בהצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אם יש לכם אפשרות הייתי הולכת על הבית עם החצר, אבל גם הבית השני נשמע בסדר הכל תלוי ביכולות שלכם.
    שיהיה במזל טובבבבבבבבבבבב
  • תודה רבה
    בהחלט ניקח בחשבון אפשרויות לחריגה.
  • הבית עם החצר בלי לחשוב פעמיים!!!!
    איזה כייף שאתם עומדים לפני 2 אופציות סופיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • וואי טלטול - איזה מרגש!!! בטח הבנות עוד יותר מתרגשות
    [email protected]

• הבנות עוד לא יודעות
  • אויש איזה יישוב מקסים, הייתי שם פעם (לפני מיליון שנה
    [email protected]

• אני לא מגיעה למפגשים כי אני מתבאסת לנסוע לבד, לפעמים זה קצת רחוק, בכל המפגשים שהייתי אני תמיד נסעתי עם בעלי!

אבל כשנגור אחת ליד השנייה לא יהיה תרוץ וניסע ביחד!

רותי
  • לדעתי ..הבית הראשון

כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה