בנות יקרות שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ..

אז כמו שאתם יודעות הייתי אתמול אצל רופא נשים..

הוא עשה לי בדיקה וגינלית ויש משהו שהוא רשם לי בממצאים הגניקולוגים-
    ״ .... נצפו המון זקיקים קטנים מתאים ל pco..."
    אז כמובן שפתחתי גוגל כי לא הבנתי כלום ממה שהוא רשם לי
    pco זה אומר תסמונת השחלות הפוליציסטיות ...
    אז מה זה אומר שיש לי שחלות פוליציסטיות?!?
    כניראה שכן .. ואם כן זה אומר שאני לא מבייצת כי הזקיק לא מגיע לגודל המתאים הוא נשאר קטן..
    וזה אומר שחייב עזרה במקרה כזה עם כדורים כגון איקוקלומין..

ושאלתי היא-
    האם יש פה מישהי שגם אובחנה בשחלות פוליציטסיות?
    שאלה נוספת האם מישהי שעשתה כבר מעקב זקיקים יכולה להסביר לי את כוללל התהליך
    מההתחלה ועד הסוף?

תודה רבה רבה

מחכה בציפייה ובסבלנות .. :-)
9 תגובות
עמוד 1
  • היי מורני,
    גם אני אובחנתי בתסמונת שחלות פולציסטיות..
    שבוע-שבועיים לאחר מכן, ניקלטתי להריון (שכידוע, נפל טבעי )
    לאחר מכן, הרופאה שלי אמרה שהטכנאית רנגן טעתה, ולא היו לי שחלות פוליצסטיות..אחרת אין סיכוי שהייתי נקלטת כנראה שזה היה הרבה זקיקים קטנים וזה גרם לה לטעות או משהו כזה.

אתמול שוב עשיתי אולטרא סאונד לאחר ההפלה והמחזור הראשון, כדיי לראות שהכל נקי,
    והטכנאית אמרה לי שאין לי שחלות פולצסטיות.. ויכול להיות שזה היה רק חודש ועבר

בקיצור, מכל הסיפור הזה, אני רק רוצה להגיד לך שאין לך מה להלחץ..
    כל עוד המחזור שלך תקין ואין לך את כל התסמינים של התסמונת הזאת, יכול מאוד להיות שאת יכולה להקלט ללא הכדורים, כי זה לא רציני.

לא עשיתי מעקב זקיקים, אבל אני יודעת שמתחילים את זה בערך מהיום ה-12 למחזור..
    זה בעצם אולטרא סאונד כמו שעשו לך אתמול.. ועושים כל יומיים כדיי לעקוב אחר הזקיקים והתפתחותם ואז יכולם להגיד לך בדיוק מתי את מבייצת..

סורי על החפירה.. מקווה שעזרתי קצת..
  • לי יש שחלות פוליצסטיות אך המחזור שלי סדיר לחלוטין ואני מבייצת לבד, ללא התערבות תרופתית

מעקב זקיקים זה די פשוט, את שוכבת במיטה ערומה בחלק התחתון, וכמו שעשו לך בדיקה וגינלית אצל הרופא , אותו הדבר גם שם, הטכנאית בודקת את כמות הזקיקים , את הגודל שלהם, את גודל השחלות, רירית הרחם ואזור שנקרא דוגלס
    זקיק בשל לביוץ נע בין 17-24 מ"מ , קצב גדילה כ1-2 מ"מ ביום
    רירית רחם יפה נחשבת לרירית תלת שכבית מעל 7 מ"מ

בד"כ מתחילים מעקב זקיקים מהיום ה-9 למחזור , בייחוד כי לא יודעים עדיין את את מבייצת "לפי הספר" ביום ה-12-14 , אז מתחילים מוקדם כדי לא לפספס את הביוץ
    למעקב זקיקים מתווספות בדיקות דם שעפ"י ערכי ההורמונים ניתן לתזמן את זמן הביוץ

בהצלחה
  • OK בנות הבנתי אתכן ..

זאת אומרת שיש תקווה להיקלט טבעי ללא היתערבות חיצונית..
    שמחה לשמוע..

תודה רבה לכן ...

• היי מורן,

לא הייתי קופצת מהר מידי על האיקקלומין, יש לי חברה פוליצסיטית ב-2 השחלות ונכנסה טבעי טבעי טבעי להריון פעמיים!! מציעה לך לנסות תקופה טבעי.
    הכדורים האלה דופקות לנו את המערכת ואת השכל!!!
  • בחלט יש סיכוי להריון טבעי
    שינוי ת**** מאוד עוזר ( לא קשור לדיאטה)
    גילו שלפוליצסטיות מתקשרת לתנגודת אינסולין לכן ת**** כמו של חולי סוכרת לאכול כל שלוש שעות ארוחה קטנה בלי קמח לבן סוכר לבן ברגע שתקלי על הלבלב שלך לגוף יהיה יותר פשוט לבייץ בצורה סדירה ותקינה !
    תעשי בתור התחלה בדיקה של פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים ותופתעו לטובה
  • אני אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות אבל מסתבר שהרופא שלי טעה
    וגם היתה לי חברה שילדה תאומים, ואמרו לה שהיה לה שחלות פוליציסטיות.
    יש לזה כמה דרגות.
    ברעיון - - זה אומר שהשחלות שלך מייצרות הרבה זקיקים, קטנים, שהם צריכים עוד לגדול. זאת אומרת - שזה לא כל חודש ביצית אחת בשלה וגדולה, אלא הרבה קטנים.
    יש לזה מגוון פתרונות רפואיים כמו לקיחת הורמונים וכאלה (זה כבר אין לי מושג) בקשר לביוץ סדיר ואיכותי.........
    הצלחות!!!!!!!

• ושכחתי....
    מעקב זקיקים זה בדיקת אולסרסאונד וגינלית הבודקת מה מצב הביוץ, האם היה, כמה ביציות, והעיקר מה מיקומן ובאיזה גודל הן
  • בנות יקרות

תודה על כול העזרה .. למדתי הפנמתי !! מודה לכן
  • בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה