מאוכזבת מהגן - סוג של סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בגן של להב לא עושים שום דבר מיוחד פשוט כלום הכל פשוט ושגרתי - שום השקעה חריגה.
    בלג בעומר לא עשו מדורה
    בטו בשבט לא ארגנו נטיעה
    ועכשיו שבועות שום כלום לא אמרו להכין ביכורים לא זרים על הראש - סתם יום שישי שגרתי.
    אני ממש מאוכזבת במיוחד שאני רואה איך גננות אחרות משקיעות (דרך אגב היא גננת מעולההההההה בתכנית השנתית הרגילה וביעוץ מקצועי להורים- הילדים מתים עליה וברור שזה מאוד חשוב).

איך אצלכן? עושים משהו בשבוהות? האם אני נסחפת שממש התאכזבתי הפעם?

26 תגובות
עמוד 1
  • לגבי ל"ג בעומר - גם אצלנו לא עשו כלום, בגני עירייה אסור לגננות לעשות מדורות, אם ועד ההורים מתארגן, אז עושים, אבל לגננת אסור להגיע. אנחנו לא עשינו בגן בגלל שרוב הילדים התלוו למדורות של אחים שלהם בבית הספר אז לא מצאנו צורך.

בט"ו בשבט לא היו נטיעות, אבל כן קיבלו עציצים קטנים

בשבועות תהיה ארוחה חגיגית ביום שישי, בלבוש חגיגי וביכורים.

לקראת סוף השנה יהיה טיול הורים וילדים לירושלים

• בל"ג בעומר שקד סיפר לי שהם עשו מדורה קטנה בגן.
    בט"ו בשבט הם נטעו עץ ושתילים בגן וקיבלו הביתה שתיל.
    על שבועות עדיין לא אמרו לי כלום, בטח, כרגיל, יודיעו לי בהתרעה של יום (
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • בקשר לל"ג בעומר - מה שטוליקה אמרה, זה עניין של ועד ההורים ושלו בלבד....

בקשר לשאר החגים - אולי תשאלי אותה.... אלי הם עושים לבד טנא וזרים? אולי יש מאחורי ההחלטה הזו ניסיון עבר....

• בלג בעומר הוועד אירגן לילדים הפעלה ומדורה
    בטו בשבת קיבלנו שתיל הביתה
    ועכשיו בשבועות יש להם ביום חמישי חגיגה בגן צריך להיבא ביכורים וביום שישי הם הולכים לטקס בבית ספר

• אצלנו גם בלג בעומר אנחנו אירגנו מהוועד, בטו בשבט הם נטעו עצים בגן גם תרומה של אחד ההורים. ובשבועות לא אמרו עדיין כלום, אבל נראה לי שהיא תעשה משהו קטן.
  • אצלי אחת בפרטי והשנייה בגן עירייה. להב בגן עירייה? (אני בהריון פי חמש דיסלקטית, אז עימך הסליחה)

בגן עירייה - כל חג מציינים ומדברים עליו וגם עושים פעיליות סביבו, לדעתי זה כלול בתוכנית משרד החינוך (את יכולה לשאול את תמר-אופק דין). ל"ג בעומר אכן אסור לגננות לעשות מדורה - הועד התארגן והכין - היה פצצה. ט"ו בשבט יש לנו גינה גדולה בגן - אז כן עשו מסיבה בחוץ (בלעדינו). ובשבועות - באים עם חולצות לבנות ועושים להם מסיבה ואנחנו צריכים להכין להם טנא כמובן.

בגן הפרטי - די דומה, רק שאת הל"ג בעומר היא מארגנת משהו ענקי לכל הקבוצות, ממש כייף....ט"ו בשבט גם ציינו, הבאנו קצת פירות יבשים, וכנ"ל שבועות.

נראה לי מוזר שהיא לא עושה את כל הדברים האלו, תוכנית הלימודים מבוססת על מעגל השנה. אני הייתי שואלת אותה בעדינות
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אני כל כך מאוכזבת.
    וזה גן עירייה לא מעון ולא פרטי אז אני משלמת למדינה

האמת שיש לנו תור לאולטרסאונד עם להב ביום שישי ורציתי לוודא שהמסיבה לא ביום שישי כי לא רציתי שתפסיד. אז הסייעת אמרה לי תראי אנחנו כבר מזמן לא בקטע של מסיבת שבועות, הגננת תביא כמה גבינות וירקות ונעשה לילדים חגיגה, לא צריך להכין טנא וזרים לראש.
    אז בשביל זה אני בטח לא אדחה את האולטרסאונד.

לגבי טו בשבט נתנו להם שתילים קטנים מתנה.

ביום העצמאות דווקא היה נחמד לקחו אותם לאשכול פיס בנשר (את כל הגנים בנשר) ועשו להם חגיגה וריקודי מעגלים - ולהב היתה לבושה כל כך יפה

• יכול להיות שבשנים קודמות ההבדל בין הסלסלות שהילדים הביאו היו כ"כ גדולים שהגננת החליטה להוריד...
    ובכלל - אני אוהבת שלא עושים שואו גדול מידי.... מדברים ומספרים עליו, נותנים את תחושת החג....
    שבועות זה חג חקלאי, הכי כיף ללכת לחגיגות הביכורים בישובים החל\קלאיים, שם זו חגיגה אמיתית וגדולה ויפיפיה.

• בלג בעומר הועד אירגן מדורה עם מתנפחים והיה מאוד מושקע .

בטו בישבט הם שתלו בגן צמחים .

בשבועות כמובן שיש מסיבה של שבועות וצריך לבוא לבושים בלבן ועם טנא ..

אנחנו בגן ממ"ד כך שזה דיי מתבקש .. שלא לדבר על כך שבכל ראש חודש עיברי
    יש מסיבה .

• בטו בשבט הייתה פעילות
    בלג בעומר לא הייתה אבל הם למדו על לג בעומר
    ביום העצמאות הייתה פעילות
    ביום ירושלים הם באו עם חולצה לבנה ועשו טקס
    בשבועות הם עושים ארוחה בגן והגננת אמרה שמי שרוצה יביא טנא
    בעוד שבועיים יש להם יום כיף בבית חלומותיי
    ושבוע אחר כך מסיבת סופשנה,
    יש מצב שהגננת מארגנת להם ארוחה חלבית ופשוט לא ידעה את ההורים למרות שנהוג לבוא בלבן, הכי טוב שתשאלי את הגננת 

• סיוון, אל תכעסי עלי - אבל ממה שאת מתארת נראה לי שאת קצת נסחפת...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קודם כל טוב לשמוע שחוץ מהנושא הזה את מרוצה מהגננת ... שאילו יהיו הצרות שלנו עם הגנים
  • התשובה שלה מוזרה "אנחנו מזמן לא בקטע..."
  • אצלנו הוועד ארגן מדורה בל"ג בעומר והיה מאוד נחמד.
    בגן עשו להם "יום ספורט" עם אבא מתנדב.
    בשבועות עושים להם טקס ביום שישי,באים עם חולצות לבנות, וטנא שהם קישטו לבד (סלסלת פלסטיק עם ידית) שצריך להביא עם מעדן ופרי שהילד אוהב.
    במשך השבוע עשו להם "מסעדה", וכל יום הכינו משהו אחר. היום היה להם פיצה

• חבל לדעתי.. החגים נותנים הזדמנויות לחגוג ולצאת מהשגרה

• אחת ויחידה - חג השבועות כפסח וכסוכות הינו חג חקלאי, אומנם עפ"י המסורת ניתנה בו התורה וכלן הוא קרוי גם "חג מתן תורה".
    פעם כולם עבדו, עבדו את האדמה, היו נותני שירותים, והחיים החקלאיים היו חלק בלתי נפרד מהאמונה מהחיים ומהחגים.

ומה לעשות - כיום עיקר החג עבורי כחילונית שגדלה בישוב בו העבודה ועבודת האדמה היתה (ועודנה) חלק בלתי נפרד מהחיים - עבורי ועבור שכמותי חג השבועות הוא חג חקלאי!
    כך אני רואה את החג וכך אני מלמדת בנותיי. כך שתיקונך הקליל אינו תיקון בשבילי. זה החג עבורי תמיד היה. תמיד יהיה!!!!!!!!!!!!!!!!

• יאלה כולה גן עיריה מה את מצפה
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • אני ממש לא מסכימה עם עניין ההשקעה הכספית שלי
    גם אני הייתי בגן עירייה ולי יש תמונות עם זרים פורחים וטנא יפה

אני כן מקבלת את הדעה שייתכן ולא רוצים קנאה בין הילדים בשל גודל הטנא או יופי הזר (למרות שבשביל ילד כל מה שאמא/אבא שלו מביאים לו זה הכי יפה והכי גדול)

שיר מקבלת את דעתך אבל שימי לב שאפילו הקצת שעשו אצלכם זה יותר ממה שעושים אצלנו.

למה לא להגיד לכל אחד מההורים להביא משהו? מה רע בלומר שהילדים יגיעו בלבן עם זר על הראש? למה לא לעשות לילדים אווירת חג אמיתית?

וברור שתודה לאל אני מרוצה מהגננת וזה הכי חשוב שיש

• והכי חשוב שהאולטרסאונד יצא תקין

• למה יש ללהב אולטראסאונד?
  • חשד קטן לבקע במפשעה
    נחיה ונראה

• שיהיה תקין
  • אצלינו כמו אצל טלטול.
    בגן שלנו יש המון חוגים, כמעט כל יום חוג, אז זה מפצה מבחינתי.
    נטלי
  • בגן של אופק דין היתה מדורה שהועד ארגן והיה
  • ענברי, לא לכעוס

• אצלנו הגן פשוט מדהים. טו בשבט היה בשילוב עם יום המשפחה ועשו ארוחת בוקר משותפת לילדים והורים והורים השקיעו שם ברמות! גם נטענו שתילים בחצר של הגן.

בל"ג בעומר ארגנו מדורה עם הפעלות ואוכל למרות שהגננות לא הגיעו ולפי הבנתי היה אסור להן להשתתף ולא מובן לי למה....

בשבועות עשו ארוחת בוקר חגיגית וגם הכינו לבד גבינת לבנה אז טעמו ממנה ובכלל מאוד משקיעים בגן הזה בכל דבר. בצהרון גם משקיעים למרות שלפעמים אחרי הצהריים ממלאים להם את הזמן בטלויזיה ואת זה אני לא אוהבת.

חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהצוות ומהפעילות החינוכית והחברתית.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה