סקר - תרגיל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנושא גבולות.
    מעניין אותי איך זה בבתים אחרים.
    זה קצת דורש מחשבה...

יש לכולנו גבולות לילדים.
    לצורך העניין דברים שקשורים לבטחון, בטיחות ובריאות הילד הם לא גבולות. הן חוקים. לא דנים בהם כרגע. לכולנו ברור מהם (לא לרוץ לכביש, לא לתקוע מזלג בשקע, לקחת תרופה אפילו בכוח וכו׳) ולכולנו ברור שזה בל יעבור.
    אני מדברת על גבולות שנהוגים בכל בית ומשתנים מבית לבית.

תנו לי 5 גבולות אדומים מבחינתכם.
    שאין מצב שעוברים עליהם

5 גבולות צהובים
    שזה גבול נזיל. יש מצבים בהם לא נקפיד עליו

5 גבולות ירוקים
    שזה נתון לשיקול הילד

זה נשמע פשוט, לי זה לא היה פשוט בכלל
    אבל האיר את עיני מעט על נושא הגבולות בבית שלנו

23 תגובות
עמוד 1
  • 5 גבולות אדומים- קללות, הרמת ידיים, התחצפויות, כל מה שקשור לביטחון וסכנת חיים, חשיפת גוף ( מידי פעם היא מרימה חולצה או חצאית)לאסוף את הצעצועים
    5 גבולות צהובים- לאכול/ לשתות בסלון, להביא צעצוע אחד או שניים לסלון, לישון איתי במיטה,
    לטפס על הספה לחלון כדי לראות אם בעלי חזר מהעבודה,לישון קצת מאוחר, ידיים על האקווריום
    5 ירוקים- בחירת בגדים, בחירת תסרוקת, בחירת אוכל,
    בחירת תוכנית או סרט,וחברים ומשחק
    אני בטוחה שאם אחשוב על זה קצת יותר יהיו לי עוד תשובות

• גבולות אדומים
    קללות , דיבור לא במקום, התחצפויות, חשיפת גוף ( גיל שהם מתחילים לגלות את עצמם אנחנו מאוד מקפידים על זה עם שחר) לאסוף את המשחקים, מתי לשחק במחשב
    הקפדה לא לתת חטיף לפני אוכל

גבולות צהובים:
    לשחק בסלון , להשתולל מידי פעם , לבוא אלינו למיטה, לאכול בסלון

גבולות ירוקים:
    תוכנית טלוויזיה , בחירה לגבי מה רוצים לאכול ( לא מדובר על חטיפים)

זה מה שעולה לי כרגע

• נראה לי שאצלנו אין יותר מדי גבולות ...
  • אדום- קללות מכות התחצפויות

ירוק - לא אוכלים בסלון/באוטו/בחדרים

כתום-

לא יודעת..לילדים שלי אין הרבה גבולות האמת..
    חוץ מהלקפיד שישמרו ידיים בכיסים וידברו בשפה ברורה נקייה ....
    רגליים לא על שולחנות/כיסאות ואין אוכל בכל הבית או באוטו רק
    בפינה מיועדת...

• גבולות אדומים:
    אלימות (פיזית או מילולית)
    אכילה בחדרים (מותר רק סלון ומטבח)
    השלכת פסולת במקום שהוא לא פח אשפה
    הדלקת טלויזיה בלי רשות או לשחק במחשב בלי רשות(חייבים לבקש קודם למרות שבד"כ מסכימה)

גבולות צהובים:
    לישון איתנו
    לאכול בישיבה (ע"מ שתאכלנה לפעמים אני מוותרת ומאפשרת לטייל בין ביס לביס)
    לאסוף משחקים
    גבולות ירוקים:
    לבוש, תסרוקת
    ארוחת ערב
    הזמנת חברים
    איזה תוכניות לראות ומתי (רק מתוך ערוץ הופ ורק עד שעה וחצי ביום:-)

• אדומים:
    -כמובן שבטיחות וביטחון וכל מה שקשור אליהם
    -הרמת ידיים
    -נעליים על המיטה או על הספה
    -זריקת אוכל על הרצפה
    -הוצאה מהמיטה לאחר שעת השינה (הוא במיטת תינוק)
    -איסוף משחקים לאחר זמן המשחק

צהובים:
    -שתיית שתיה מתוקה
    -אכילה איתנו בשולחן
    -אכילה בצורה נקיה עם מזלג או כף
    -לא אוכלים באוטו

ירוקים:
    -כל הקשור לבגדים: אילו נעליים, צבעים וכו'
    -כמה סיפורים לפני השינה (כרגע

• מבחינתי יחד עם בטיחות בדרכים - נסיעה ללא כסאות חגורים כמו שצריך ויחד עם לשחק בחשמל וכו' נכנס גם חילול שבת.

אדומים -
    לסדר צעצועים אחרי משחק
    לדבר בנימוס - לא להתחצף, תודה סליחה בבקשה וכד'.
    אלימות פיזית
    מקלחת כל יום
    ציחצוח שיניים
    אכילה ליד השולחן
    זריקה של זבל במקום שהוא לא פח - בין אם בבית בחצר או במשטח ציבורי
    שעת השכבה בלילה
    ועכשיו אנחנו עובדים על צניעות....

צהובים -
    לישון איתנו במיטה - אבל אם זה היה קורה במינון גבוה זה היה עובר לאדום
    קסדה כשרוכבים על אופניים - אנחנו בשלבים שזה יעבור לאדום
  • אז כנראה משהו דפוק אצלי...
    אני לא מצאתי מה לרשום באדום
  • שולי!!!!!!!!!!!
    ישבתי על זה על הבוקר וחשבתי וחשבתי וחשבתי
    ובגבולות האדומים מצאתי שני דברים שעליהם אני לא מוכנה להתפשר-
    - שמעין לא תצא מהבית בבוקר להסעה לפני שעשתה פיפי.
    - זריקת צעצועים ובעיקר ספרים ככה סתם כי כועסים

כל שאר הדברים מעבר לביטחון בטיחות ובריאות נעים ונדים עפ"י הצורך.
    ז"א - בעיקרון בבוקר יוצאים מהבית לבושים, נעולים, אחרי צחצוח שיניים ושטיפת פנים וכמובן מסורקים, אבל - אם קורה והבוקר מגעיל והבנות הפוכות ועל כל דבר יש בכי ולא מספיקות כלום אז שיצאו מהבית כמו שהן (אדאג לקחת איתי את הפריט החסר ולהשלים אותו מחוץ לבית) למרות שחשוב לי X אז אפשר לעשות Y במקרה שאני רוצה ללמד משהו/להוכיח משהו/במקרה קיצון/או שעה מאוחרת/עייפות/נתונים מהשטח שלא מאפשרים....

הרוב זה גבולות צהובים וירוקים,

• מקלחת זה יום יום. כי בעייני מה שאני מקפידה היום לשם הם יגדלו מחר והיגיינה זה משהו שאני רוצה שיהיה בדם שלהם. כנ"ל שיניים. אפילו חזרנו פעם מבר מיצווה נורא מאוחר בלילה והם כמובן נירדמו באוטו. אז להתקלח התקלחנו לפני האירוע אבל ציחצוח שיניים כאב לי הלב להעיר אבל מרוב שזה בילד אין ביום יום שחר התעורר וביקש לצחצח שיניים.

לא קרה לי שלא סידרו אחרי ששיחקו. לטל צריך לעזור כי הוא נוטה לעשות מה שבא לו אבל גם זה בשיפור כשמתמידים. ושחר בד"כ מסדר ממש טוב ומהר וגם קשה לו להירדם אם החדר לא מסודר.

שעות שינה באמצע שבוע כן בחופשים או שבתות זה כבר הפך לשיגרה בפני עצמה. שבת נכנסת בקית רק סביב השעה 7! אז ארוחת שבת רק מתחילה ב9 בערך. לשבת יש שיגרה משלה....

נימוסים - אם מבקשים משהו בלי בבקשה אני אזכיר להם. כנ"ל תודה וכו'.

• אני הבנתי את זה קצת שונה ממך ..
    הכוונה שלי לגבול אדום - זה דברים שאני לא מוכנה לוותר עליהם , מתעקשת עליהם ...
    ברור שהם מכים אחד את השני אבל אני לא יעבור על זה בשתיקה .
    ברור שאני מקלחת אותם כל יום (אני גם מתעקשת שיחפפו פעם ביום) אבל קרה שהם נרדמו באוטו והלכו לישון מסריחולים
  • טוב, לפחות אני לא לבד בלי גבולות
  • כל דבר שלא מסכן מבחינה בטיחותית או חורג מהמצוות שאני מקפידים עליהן ניתן לשינוי בהתאם לנסיבות.
    לא מאמינה בקביעת גבולות מראש כי תמיד יש חריגים...

• שולי - זה לא נכון שאין גבולות - הרי יש לאווים, לא נתפשר על בטיחות... יש גבולות אדומים ונראה לי שהגבולות האדומים שקשורים בבטיחות הם החשובים ביותר.
    הרי יש גבולות ברורים וידועים, בד"כ כן נצחצח שיניים אלא אם כן....
    בד"כ כן נקלח אבל אם זה יום קר נורא ולא היו בחצר - אז לא מתקלחים, אז מה?
    בד"כ הם ילכו לישון בשעה קבועה אלא אם כן יצאנו לאנשהו אוש הם ישנו ותר בצהריים והם לא עייפים וכד'.
    יש גבולות וחריגות וגמישות זה דווקא דבר חיוני בעיני פרט לבטיחות (ולפיפי של מעין
  • לא, לא התכוונתי בלי גבולות בכלל. אני מתכוונת לגבולות שהם לא ניתנים להזזה או לשינוי.
    ולא מדברת על בטיחות ובריאת. זה לא נכנס לדיון כי זה משהו ברור מאיליו.
    מדברת על דברים בחיי היום יום.
    אולי זה שאני נותנת להן מדי פעם ללכת לישון בלי מקלחת ובלי צחצוח זה פרצה שקוראת לגנב? אולי אם אפשר מדי פעם - אפשר גם אף פעם?
    אולי אם אני אשאיר את שיעורי הבית (בהמשך) לבחירת הילדה, לא יכינו שיעורי בית בכלל? ואולי אם לא יקבלו בתור חיבה - יהיה להם יותר קל לעשת אותם?

בת׳אכלס, יש לי ילדים מאוד טובים (באמת, בצורה אוסייקטיבית
  • בעניין שבתות- מה שצולי אמרה. אולי אין לי ילדים גדולים מספיק שינסו למתוח את הגבולות, אבל אני לפחות שואפת לגבולות האלה.

אני מסכימה שיש וועדת חריגים לכל דבר, אבל זה מאוד חריג, לא כמו הצהובים שם החריגים די נפוצים..

למשל לעולם לא נתחיל לנסוע לפני שכולם חגורים

• כבר ציינתן שכל מה שקשור לבטיחות והיגיינת הילדים שייך לגבולות האדומים....

אני בטוחה שיש לנו, ואפילו די הרבה, אבל משום מה די קשה לי לחשוב עליהם כרגע. היחיד שעולה לי הוא שלא מוציאים משחקים מהבית לגן!!

אגב, עם רום אופיר יש לי יותר גבולות אדומים כי באופי שלה היא זקוקה להם יותר מאשר אופק דין.

לגבי "הגבולות" הירוקים - כתבתי במרכאות כי אם זה דברים שנתונים לבחירת הילד, אז זה לא באמת גבול.... לא?

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• אני חושבת שיש לך הגדרות שונות לגבול אדום מהו.
    בעיניים שלי - גבול אדום זה לא יהרג ואל יעבור. גבול אדום זה עיקרון שהוא בסיסי בחינוך שלך ושאת מקפידה עליו מאוד. זה לא אומר שאין זליגות פה ושם אבל זה כמו שאמרתי - "באירועים מיוחדים". ז"א אם סתם ככה אנחנו בבית ואנחנו מגיעים לשעת ההשכבה אז אין מצב לדלג על ציחצוח שיניים אבל אם אנחנו בנסיעה ארוכה וחוזרים מאוחר אני לא אעיר בשביל זה (ואח"כ אני יחטוף שטיפה משחר על למה לא הערת אותי עכשיו יבואו קריוס ובקטוס
  • אני דווקא הבנתי (להבדיל מצולי) שגבולות אדומים זה ייהרג ובל יעבור - ולזה יש מספיק בבטיחות...
    אני חושבת שחשוב ללמד שמותר וצריך מעפם לפעם להיות גמישים, יש כאלה שיותר קשה להם עם הגמישות ואחרי שנתת פעם אחת לאכול בסלון/ללכת לישון חצי שעה אחרי הזמן/ לא להתקלח יקח להם יומיים-שלושה לחזור לשגרה - וזה בסדר.... הם צריכים לדעת ולחוות זאת....

• ענבר מסכימה איתך לחלוטין
  • אני אנסה לחשוב על גבולות...
    אדומים:
    1- לא זורקים את הכריות של הספות על הריצפה (אחרי כמה פעמים שהכרחתי אותו להרים אותם, אחרי שזרק, הוא הבין שעדיף לו לא להפיל אותן! הן כבדות בשבילו
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • נראה לי שציינתן את כל האדומים
  • הרוב כבר נאמר פה
    אני בעיקר מסכימה עם שולי

יש לי גבולות אדומים שרק בסיטואציות מסוימות אפשר לחרוג מהם :
    ללכת לישון בשעה קבועה
    לא אוכלים מתוק לפני האוכל
    לא מקללים ולא משתמשים באלימות

כל השאר זה גבולות ירוקים וצהובים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה