בעקבות השירשור של נגה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נגה העלתה את נקודת המשחק המשותף של הילדים עם חברים אחר הצהריים,
    וזה מביא אותי לחפירונת קטנה משלי,
    אשמח לשמוע מה דעתכן:

אנחנו עירוניים בדם, בנפש, בנשמה, כאלה אנחנו. לפני תקופה מסויימת עברנו לחיות ביישוב קטן, בו החיים שונים ממה שאנחנו רגילים. כאן מקובל שהילדים חופשיים, לא מודיעים ולא קובעים לפני שדופקים בדלת, פשוט רוכבים על האופניים אחד לבית של השני ומשחקים יחד.
    הכל טוב ויפה, ממש פסטורליה במיטבה, אלא מה?
    מבחינתי בגיל חמש ילד לא אמור ללכת לבד לחבר, להסתובב בעצמו, להחליט מתי הוא בא והולך. מה גם, שאני שמה את הילדים לישון יחסית מוקדם- עד שש וחצי בערב הם במיטות. כך שלא נותר זמן רב לשחק עם חברים- בזמן הזה צריך גם לאכול ארוחת ערב, להתקלח, קצת לשבת עם אמא ולשוחח, לקרוא סיפור.
    הבעיה שלי היא שנדמה שאני היחידה בסביבה שלנו שחושבת כך, וזה יוצר עבורי מלכוד: אני לא רוצה שהילד יהיה דחוי, אני כן רוצה שיצור חברויות, שיהיה לו חוויות משותפות עם הילדים מעבר לפעילות הגן. מצד שני אני מוצאת עצמי מארחת ילדים שדופקים בדלת בשעה 6:20 כשמבחינתי זה ממש לא זמן להתחיל להפגש. זה זמן להתכונן לשינה. הילדים מגיעים בעצמם ולפעמים אני רבה איתם שהגיע הזמן ללכת. זו סיטואציה באמת לא נעימה עבורי, הרי מה לי ולנזוף בילד של מישהו אחר?!?!?
    מבחינתי לא עוזר לדבר עם ההורים, הם יכולים להגיד עד מחר לילדים שלהם שאלינו לא מגיעים ושילכו לחברים אחרים, אבל ברגע שהילדים בחוץ הם הולכים ובאים איך שבא להם. שוב, אני גם לא רוצה שהילד שלי יהיה דחוי...חברים אוהבים לבוא אליו, הוא אהוב, ועצוב לי להרוס לו את זה.
    מה לדעתכן אני צריכה לעשות? האם בגלל שעברתי ליישוב קטן אני חייבת לעשות סוויץ' רציני בראש? האם עליי למחוק כל מה שאני רגילה לו בנושא הזה? אם כן, ברור לי שזו הולכת להיות משימה מאוד לא קלה וממש מאתגרת.
15 תגובות
עמוד 1
  • הסיטואציה הזו מוכרת לי מאחותי שעשתה בדיוק מעבר כזה...
    האם מדובר בילד אחד או שניים ספציפים? או בכל הילדים בישוב??

גם לי לא נשמע שילד בן 5 מסתובב לבד והולך מתי שהוא רוצה ולאן! אז עם כל הכבוד להוריו שכנראה לא ממש איכפת להם מה הילד שלהם עושה אחה"צ .. אני לא הייתי מוותרת על לשים גבולות לילדיי, על לדעת איפה הם בכל זמן
    אל תוותרי על הערכים החשובים לך בחינוך (כמו סדר יום קבוע , סדר שינה וכו') רק בגלל שהורים אחרים עשו את זה.

ומצד שני: כמובן שכן תנסי למצוא דרך באמצע, נגיד לתת לילד ללכת לחבר לבד בתנאים שלך, אולי להזיז את שעת השינה ל7 ולהרשות לחברים להיות עד 6 אצלכם..

בקיצור- בעיני, זה שהורים אחרים לא שמים גבולות לילד לא אומר שאת גם צריכה,] להיפך- זו ההזדמנות שלך לחנך את הילדים לזה שלא עושים כל מה שהאחרים עושים ושבבית שלכם יש חוקים אחרים (אני רואה את זה שהיום זה ללכת לישון מאוחר ומחר אלימות בבי"ס וכו'...)
  • אני חושבת שילדים בני 5 כבר יכולים להיות לבד אצל חברים...
    בישובים קטנים לילדים נותנים הרבה יותר מרווח נשימה, הרבה יותר עצמאות, גם אני כשאני נוסעת לישוב כפרי מאפשרת הרבה יותר.
    ילדים בני חמש כבר בהחלט יכולים לחזור לבד מהגן (בתנאי כמובן שמכוניות לא מסתובבות באותם המקומות).
    להורים אכפת מאוד איפה הילד יחד עם זאת הם סומכים עליו ועל הסובבים אותם.

בעיני ללכת לישון בשעה 18:30 לילד בן 5 זה מוקדם מאוד בעיקר כאשר לפני כן צריך לאוכל ארוחת ערב ולהתקלח, ז"א שבסביבות 17:30 הם כבר צריכים להיות בבית, מקבלת בחירתך, אבל לדעתי ברומא יש לנהוג כרומאי.... כמובן לא בכל תנאי ולא בכל דבר, אבל בשעון קיץ זו באמת שעת אמצע היום...

• אני אענה בתור אחת שגרה בישוב כל חייה ובתור אחת שהילדים שלה ב7 במיטות.

קודם כל מה שמתאים לילדים שלך זה מה שקובע -- ז"א אם הם עייפים ו6 וחצי זו שעה מתאימה להם להכנס למיטות אז... מי שמגיע ב6 וחצי ישמע את התשובה - זה כבר קצת מאוחר חמוד אולי תבוא לשחק איתנו מחר אחרי הגן? וכמו שהוא הגיע אלייך הוא ימצא את הדרך לבית אחר. אצלנו בסביבות רבע ל6 הגן שעשועים מתרוקן וכמעט כל הילדים בגיל של שחר כבר ב7 במיטה בדיוק כמוהו. שחר משחק עם חברים או כשאנחנו יוצאים לגן שעשועים ואז ניפגש עם הבה חברים או ישר אחרי הגן הוא גומר ב1 וחצי אוכל צהריים ויוצא לחבר ואני מתאמת עם האמא קודם שזה נוח.
    לפני שנה גרנו במקום קטנטן שכונה מתוקה עם פחות מ20 משפחות כל אחד חי בתוך השני - כיף לא נורמלי באמת. יש משפחתיות בין כולם אבל גם פרטיות כשאת רוצה. בחיי משפחה אחת גדולה זה לא משהו שאני יכולה להסביר. ובחיים אבל בחיים לא קרה שילד פתח לי דלת בלי לדפוק
  • אני חושבת שהסוויץ' בראש יגיע עם הזמן...

עד אז, נראה לי מוקדם מאודדדד להשכיב ילדים לישון בשש וחצי...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• טוב קודם כל אני בשוק?בשש וחצי במיטות...מה זה עוד אמצע היום
    אנחנו ביקוצניקים ואצלינו גאיה מגיל 3 רוכבת לבד בקיבוץ והולכת בעצמה לחברות...ככה אני רגילה איתה ואין לי שום בעיה עם זה וכנל ככה גם באות אלינו חברות בלי להודיע.אם מתאים סבבה אם לא מתאים אני משלחת אותן לדרכן
    בשעה שש בחיים אני לא אסכים לה ללכת לחברה, זו שעת הארוחות והמקלחות ברוב הבתים...וכנל אצלינו.אם באות אליה חברות אני מתאמת עם ההורים שבשש יקחו אותן...
    לגבי זה את צודקת
    לגבי השאר..את צריכה סוויץ'
  • תודה על התשובות.
    כן, שש וחצי זה מוקדם, אבל הילדים עייפים, לפעמים הם בעצמם מבקשים ללכת כבר לישון.
    בנוסף, מדובר בהרבה ילדים ביישוב ולא בילד אחד.
    האמת שהתשובות שלכן ממש מגוונות, זה מעט בילבל אותי...
    אני לא מסכימה בהקשר זה עם הביטוי "ברומא התנהג כרומאי"...אולי כחצי רומאי....
    בנוסף, כשאזור כפרי הופך למקום המגורים זה ממש לא כמו "לבקר בכפר", הרי גם אני כשהיינו הולכים לנופש שיחררתי את הילדים יותר, אבל אז זה היה יציאה מהשגרה, כעת מדובר בשגרה.
    סוכנת צ', הבעיה היא שאני לא יכולה לשנות את הרגלי השינה פעם בשבוע, אני חושבת שברגע שמשחררים אז כבר קשה מאוד לחזור אחורה. הם יתחילו להבין שזה אפשרי.
  • ואני חשבתי שאצלי הולכים לישון מוקדם

• הילדים שלך לא יודעים מה השעה ולא יודעים אם הם נכנסים למיטה ב6:31 או 6:51 אבל לפעמים ה20 דקות האלה יכולות לעשות שינוי גדול בשבילם. אם את יוצאת ב5 לגן שעשועים אז במקום כבר ב5 וחצי להתחיל לארוז אותם תני להם עד רבע ל6 או אפילו 6 ואז לכו הביתה מקלחת ארוחת ערב והם יהיו במיטה ב7 עמוסי כיף ועייפים.
    אני ממש מבינה אותך בקטע של עייפים ומבקשים לישון. גם הילדים שלי לפעמים בעשרים ל7 כבר במיטות שפוכים. ומנגד לפעמים גם ב7 וחצי. כאילו, לא חייב להיות פה שחור ולבן ואם פעם ב הולכים לישון קצת יותר מאוחר לא קורה כלום תקראי לזה סוג של שבירת שיגרה. לאט לאט החשיבה שלך תשתנה את תראי
  • יואוו אם אצלנו הן היו בשש וחצי במיטות
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • חלק ממני מסכים ואומר לי בראש: יאללה תשחררי, תני לילדים שיהנו.
    ומצד שני חלק אחר ושכלתני מבין שאני הולכת לסבול מכל זה.
    כל רעיון הטיילת הזאת זה בכלל לא "אני", מצד שני, הילדים לא צריכים לסבול מזה שאמא שלהם עירונית....
    טוב, מקווה שמתישהו באמת הדברים איכשהו יתאזנו..............
  • בתור אחת כמוך שמגדירה את עצמי עירונית בדם, ועומדת לפני מעבר ליישוב לא גדול, אני יודעת כמה הסוויץ' בראש לא פשוט.
    אני כן חושבת שצריך לפחות בהתחלה לקבוע לעצמך מה הגבולות שאת לא מוכנה לשנות בשום מחיר ומה כן גמיש בעינייך ולאלץ את עצמך "לבלוע את הצפרדע" בכל הנוגע לגבולות הגמישים יותר...
  • כנראה שאני יהיה היחידה שלא יסכים עם שאר הבנות. מבחינתי יישוב או לא יישוב אני לא יסכים שהילד שלי יסתובב לבד ויילך לחברים בגיל כזה אפילו לא רכוב על אופניים. ובקשר לשינה הלואי עלינוווווווו..
  • אף אחד לא יכול להגיד לך איך לשנות את עצמך זה כבר יבוא ממך אם הזמן .
    אצלי עד לפני חודש בערך בשבע בערב כבר לא היה אם מי לדבר פה בבית

עכשיו הם הולכים ב 8 לישון
    אני חושבת שהשכבה של ילד לישון תלוי רק ורק בילד אם ילד עייף וזקוק ללכת לישון מוקדם לא צריך למנוע את זה ממנו

בפעם הבאה שיבוא חבר תגידי לו שיבוא יותר מוקדם

• בני כמה הילדים? הסרגלים שלך לא כ"כ מעודכנים, נכון? הקטן ישן צהריים?

גם אני חושבת שלהיות במיטה ב- 6 וחצי בשעון קיץ זה ממש ממש מוקדם!

אם יהיו אצלם חברים אני בטוחה שהם לא יגידו שהם עייפים ורוצים ללכת לישון.

לא יודעת אם את צריכה לעשות סוויצ' אבל לדעתי כן לשחרר טיפה בשעת השינה של הילדים. לא יקרה כלום אם ב- 7 הם יהיו במיטות אחרי יום מהנה עם חברים. ילדים בעיר הולכים לישון מוקדם יותר מאשר ילדים במושב? הם זקוקים ליותר שעות שינה? אם אנחנו מארחים חברים, אז הם אוכלים אצלנו את ארוחת הערב ב- 6 וחצי ובאים לקחת אותם ב- 7. ואז אני מקלחת מהר, סיפור ולמיטה. הקטנה ישנה צהריים אז לה זה טיפה מוקדם אבל היא מקסימום מקשקשת לעצמה במיטה.

לגבי חברים שבאים ולא מתאים... לא הייתי מתביישת ושולחת אותם חזרה הביתה.

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• אני חושבת שאת (והתגובות של הבנות) מדברות על שני דברים שונים- אחד זה שעת השינה- ושני זה הנושא של הילדים שבאים בלי להודיע קודם
    לדעתי- שש וחצי אכן קצת מוקדם, אבל אם הם עייפים- לסדר את הלו"ז כמו שמתאים לכם. אצלי הם הולכים לישון לפעמים בשבע וחצי ולפעמים בשמונה וצי- איך שאנחנו מספיקים את האחה"צ. ולפעמים שעת השינה משתנה לפי אם יש אצל שחר חברה או שהיא מתארחת.
    לגבי הילדים שמופיעים- אם זה בשעה מאוחרת לכם- לבקש שיבואו פעם אחרת מוקדם יותר ושעכשיו זה מאוחר מידי. אני לא הייתי מוותרת בנושא הזה, אבל כן מתקשרת לאמא של אותו ילד ומציעה להזמין אותו ביום אחר,מוקדם יותר.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה