שאלה חשובה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי ד"ר

שבוע 20, הריון ראשון

ביום רביעי הגעתי לבי"ח בעקבות קוצר נשימה ודקירות בחזה...
    בבדיקות דם התברר שה- D-DIMER גבוה פי 3 מהמקסימום המותר...
    חששו לסיבוך תסחיף ריאה, קיבלתי זריקת לדילול דם לקסן משהו כזה ואושפזתי
    למשך יומיים... הדרך היחידה שניתן לדעת אם יש לי תסחיף ריאה או לא זה
    רק ע"י הזרקת חומר ניגוד רדיואקטיבי לוריד וצילום CT... מה שכרוך בהמון
    קרינה ומסכן את העובר בשלב בו אני נמצאת...
    לכן החליטו שלא לעשות את הבדיקה הזו ועשו לי דופלר לרגליים וכתבו שאין פקקת עמוקה, אקו לב שיצא תקין (חוץ מצניחת מסתם) ובדיקת ריאות שיצאה תקינה.
    על סמך בדיקות אלו שחררו אותי הביתה וכתבו שסבירות נמוכה לתסחיף ריאתי.

בצהריים של אתמול קיימנו יחסי מין, בערב הופיע דימום חום ורדרד שנחלש האם זה מחייב אותי לעלות שוב למיון , יכל להיות שזה מהזריקה לדילול דם? או מקיום היחסים?
    היום שוב היה לי קוצר נשימה שעבר אחרי כמה דקות...
    מה דעתך?
    " אין כישלון הנחשב לכישלון, אלא אם כן נכשלת בלהמשיך לנסות..."
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מניח כי הדימום הוא מיום יחסי המין ולא מהזריקה לדילול הדם. אמנם לא ציינת זאת אך אני מניח כי את כבר לא מקבלת את הזריקה הזו יותר, וכיוןן שזמן החיים שלה הוא 12-24 שעות הרי שהיא כבר לא רלבנטית מבחינתך.

אם קיים חשד לתסחיף ראתי אז אפשר ורצוי לעשות CT ואין זה מסכן את העובר. להפך, אם קיים חשד ולא יאבחנו זאת אצלך זה מסכן גם אותך וגם העובר. ובוודי שאין צורך לקבל טיפול לדילול הדם ללא אבחנה חד משמעית.

לגבי הדימום, מציע כי תגשי להבדק.
    לגבי D-Dimer הוא תמיד גבוה בהריון ורצוי שלא להתבסס עליו לשם קבלת החלטות

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה