התייעצות בנושא לש פייסבוק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי חמודות,

רציתי להעלות כאן דילמה ולהתייעץ...
    לי, כמו לרובנו, יש פייסבוק מן הסתם, ומי שחברים שלי שם זה הרבה אנשים מהעבודה, כל מיני חברים וחברות מהעבודה הקודמת, חלק מכן כמובן וכדומה.
    אני בעיקרון חיה בפרינציפ של להפריד את חיי הפרטיים מהעבודה ומשתדלת מאוד להקפיד על זה, עד כמה שזה אולי נשמע מגוחך ... אבל אני פשוט לא מסוגלת ולא מעוניינת להביא את חיי האישיים לעבודה! לא מעוניינת לדון על העמיתים (יש לי בעיקר עמיתות) את ענייני האישיים כי לא מרגישה לא צורך ולא טעם - הן מספיק זרות לי מכדי שאוציא על השולחן של חדר ישיבות את חיי מחוץ לעבודה.
    הפייסבוק דווקא די "עוזר" בזה - למשל, כשהתחתנתי לא אמרתי לאף אחד בעבודה, פשוט יצאתי לחופשה וחזרתי נשואה. זה היה יכול להישאר ככה אם לא הייתי משנה את הסטטוס בפייס - ואז כולם בעבודה התנפלו עליי עם אותו הדיאלוג: "מה, התחתנת? למה לא סיפרת??? איפה, מתי?" ולי ממש, אבל ממש אין כוח לתת דין וחשבון לאנשים זרים!!!! הצטערת על הרגע הזה מיליון פעמים, ומאז אני כמעט ולא פעילה בפייס וחבל לי כי אני רוצה לכתוב כל מיני דברים, להעלות סטטוסים, אבל אני יודעת שאם אכתוב איזה משהו אישי אנשים מהעבודה ישר יבואו אליי ויתחילו לשאול שאלות ולנסות לדבר איתי על זה...
    אז איך מפרידים אותם בפייס? מישהי יודעת אולי? אני לא רוצה שהם יראו מה אני כותבת ומעלה כי זה פשוט לא עניינם ושלא יהיו לי עוד סיבות לדון איתם על דברים שלא קשורים לעבודה.... מה עושים? למחוק אותם זה לא לעניין, אבל איך מפרידים אותם?
    אשמח לרעיונות... תודה!

14 תגובות
עמוד 1
  • בשביל זה יש קבוצות בפייס, זו מדיניות חדשה-יחסית של פייסבוק שאת יכולה להגדיר קבוצות של אנשים ולהגדיר גם עד כמה הם יהיו נגישים למה שאת מפרסמת.
    וככה כשאת רושמת סטטוס לדוגמא את יכולה לוודא שכל האנשים השייכים לקבוצה X לא יראו אותו.
    בהתחלה זה אולי יהיה קצת מסורבל לוודא כל פעם מי צופה ומי לא, אבל בהמשך זה עושה את העבודה הרבה יותר קלה
  • את יודעת איך עושים את זה??? לא הצלחתי להבין עם כל ההגדרות שם, למרות שאני אדם די טכני ובדרך כלל לא מסתבכת בהגדרות...

• מקסימום פותחים פייסבוק חדש.
    אני גם משתמשת בקבוצות.
    ויש אנששים שהגדרתי באופן קבוע שלא רואים תמונות שלי וסטאטוסים.
    זה פשוט רק להמציא שם לקבוצה למשוך לתוכה את כל מי שאת רוצה ואז בהגדרות של ה"פרסם סטאטוס" מגדירה שאלא הקבוצות שלא רואות.
    ד"א אפששר שם להכניס גם מתמש משתמש

דברו איתי בפייסבוק

• לי יש פתרון שקשןר אלייך
    אל תעלי או תרשמי דברים אישיים.
    כמו למשל לשנות את הסטטוס- זה היה נחוץ? הרי זה ברור שזה יוביל לשאלות. .

אני לדוגמא אוהבת את פייסבוק ובעלי שווונננאאאאאא
    הוא שונא שאני שם אבל אני ילדה גדולה שמחליטה בעצמי
    אז הגענו לפשרה.. אני לא מעלה דברים שקשורים אליו או לילדה.
    אין לי תמונות בהריון, אין לי תמונות של הילדה וגם לא סטטוסים שקשורים לנושא... ומי שכותב לי משהו -אני מיד מוחקת.
    או אפילו מעלים תמונה של הילדה מאירוע- אני ישר מבקשת למחוק.
    הדבר הזה , בעלי והילדה- מחוץ לרשת!

• מיכלי, אז למה צריך פייס???
    יש לי כל מיני חברים שם, אני כן רוצה לחלוק דברים אבל זה פשוט בלתי אפשרי מבלי לערבב את כל המשרד שלי...

• דנה מהעבודה החדשה שלי בפייס יש לי 2 אנשים.. והאמת הייתי מסתדרת גם בלעדיהם שם..
    פשוט תפתחי פייס חדש ואל תצרפי לשם את האנשים מהעבודה...

דברו איתי בפייסבוק

• תודה על הרעיונות, אחשוב על זה
  • אפשר לעשות "מי יראה את זה?" ואז אפשר לבחור לפי קבוצות.
    אבל אני חושבת שזה רק לתמונות. ולא לסטטוסים.

• אפשר לעשות הגדרות פרטיות להכל, גם לסטטוסים.
    תני לי מייל שלך או דרך אחרת ליצור איתך קשר ואני אסביר לך
  • את יכולה לעשות "התאמה אישית" לכל תמונה שאת מעלה וסטטוס שאת רושמת.
    אם יש אצלי אנשים שאני לא רוצה שיראו/יקראו, אני פשוט חוסמת אותם ספציפית
    בתמונות או סטטוסים מסוימים....בקיצור, אפילו אין צורך לפתוח פייס חדש...

• אוי, זה נשמע מה זה מעיק - כל פעם לבחור מי יראה ומי לא....
  • את צודקת לגמרי צריכה להיות הפרדה - ולכן יש את האופציה בפייסבוק לחסום אנשים מסויימים מפרסומים מסויימים...

חבר של חברה שלי (מנהל כלכלי באחת מחברות התקשורת) החליט פשוט לא לאשר חברים מהעבודה ולא משנה כמה הם חברים טובים - עניין של עיקרון...! גם זאת דרך

אני מאשרת חברים מהעבודה אל לא אשקר לך שוקלת הרבה פעמים את הפירסומים בגלל זה
  • זה לא מעיק - בסופו של דבר מתרגלים
  • לדעתי פשוט למחוק את הפייס הקיים ולפתוח חדש
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה