בנות... אני לחוצה. בבקשה, מי שיודעת... אשמח לשמוע! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    פרסמתי הודעה בפורום הרפואי ביחס לאחוזון גדילה, אבל מאחר ולא קיבלתי עדיין מענה, הייתי רוצה לשמוע את עמדתכן- בבדיקה שעשיתי היום נאמר לי שהעובר שלי נמצא באחוזון 27. בהתחלה לא הייתי מאוד מודאגת, בעלי ואני אנשים יחסית קטנים. אבל אז הסתכלתי בבדיקות קודמות- וגם בסקירה המאוחרת וגם במוקדמת, העובר עמד בכל המדדים על אחוזון 50, כלומר: הממוצע.

אני רואה שחלה לו ירידה באחוזון, נראית לי מאוד משמעותית. האם מישהי מכן נתקלה במצב דומה? אני ממש דואגת שהזמן שביליתי באפריקה השפיע לרעה על העובר. האם זה אפשרי בכלל?

יואו, אני מתה מדאגה פה...
    תודה למגיבות,
    יפעת.

7 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי אין לך מה לדאוג אבל בשביל השקט הנפשי שלך תתייעצי עם רופא בקופה שאת נמצאית בה

בהצלחה

• זה חסר משמעות לפי דעתי, אז הוא קודם היה ממוצע בתור עובר, בתור משהו לא מפותח, כאילו סביר להניח שכשהוא היה ביצית מופרת 8 תאים זה היה בידיוק בגודל של ביצית מופרת 8 תאים שלי נכון? הוא התפתח כמו שכל עובר מתפתח, עכשיו הוא כבר עוד שניה תינוק
    ופה יוצאים כבר המאפיינים היחודיים לו, הוא כבר לא חייב ליהיות ממוצע.

חוץ מזה, הערכת משקל ואחוזונים הם לא מדויקים בכלל.
  • לי יש בעיה עם אחוזונים - העובריתה שלי באחוזון 14 בקושי... וזה בשבוע שלי.
    אבל אני לא דוגמא, לדעתי זה משהו אצלי או בשליה, אצלך זה נשמע סביר לגמרי.
    בכל זאת כדאי לפנות לרופא ואולי עוד אחד ולשאול את השאלה הזאת...
    בהצלחה ותעדכני!

• בננות,
    המון תודות על כל התשובות וניסיונות ההרגעה... אני עדיין מוטרדת וגם בעלי, מקווה שבעזרת השם הכל בסדר ותקין עם השומשום המדהים שלי, שהיום הסתכל ישירות על האולטרסאונד ויצאה לי תמונת פספורט שלו... חמודי כזה.

מחר יש לי תור לרופא נשים, רק שיגיד לי שהכול נורמלי. אני אעדכן אתכן מחר...
    שוב תודה ולילה טוב,
    יפעת.

• עזבי אותך מאחוזונים
    כמה הערכת משקל?
    יש תינוקות/ עוברים קטנים יותר
    הבת שלי נולדה בשבוע 39 במשקל 2200 תעשי חישוב באיזה אחוזון היא.
    דרך אגב עד היום היא מתחת לכל האחוזונים האפשריים. אבל זה הגוף שלה!

• מאמי הבת שלי הייתה באחוזון 70 כעובר וברגע שהיא יצאה לאוויר העולם היא הייתה אחוזון 20 למה? כי היא גבוהה אז בהערכת משקל הרופא היה בטוח שהמשקל שלה גבוה בקילו יותר....
    מה שאני רוצה לומר בזה שהכל זה הערכה וזה רק מדדים שמהם מחשבים כמה יכול להיות שהעובר שוקל אין דרך לדעת במדוייק כלום...
    אם את אומרת שאת ובעלך אנשים קטנים אז כניראה שהעובר קטן ומכאן הערכה הנמוכה... בשבוע כמו שלך אין דאגה לדעתי כי בכל ההריון את אומרת שכל ההריון הכל היה נורמאלי...

הכי טוב זה ללכת לקופה ולברר בהצלחה

• וואו, בנות תודה! נכנסתי כדי לראות אם יש תשובה מהרופאים בפורום אבל עדיין אין... אני חייבת להודות שהתגובות שלכן מרגיעות אותי קצת, אולי סוף סוף אצליח להירדם. נופקי- בהערכת משקל אמרו שהוא שוקל בערך 2.1 ק"ג, כך שמבחינת משקל זה מתאים לשבוע. למה יש לך בעיה עם אחוזונים, ואת מעדיפה להתמקד במשקל? שוב המון תודה... מקווה לבשורות טובות מחר בעזרת השם.
    יפעת.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה