בנות, האם רק אני חושבת ככה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב
46 תגובות
עמוד 1
  • מסכימה איתך במאה אחוז!!!!!!

• תראי, האנשים של המחאה מתחלקים לשתי קבוצות, אלה שבאמת מרגישים במצוקה, ביוקר המחייה, ויש את האנשים, כמו שפירטת, מתלוננים ומבזבזים...

אנחנו דור שבאמת חי יחסית ברווחה, אבל לעומת זאת יוקר המחייה עדיין יקר...
    אנשים לא צריכים לחנוק את עצמם כי יוקר המחייה גבוה, כן צריך למצוא את דרך הביניים...

• לא כל כך חושבת ככה.

קודם כל, למה בגלל אלו שמרשים לעצמם לבזבז מאות שקלים על כלום, המון אחרים יסבלו מזה?!

המחאה היא על מוצרי יסוד...
    מוצרי יסוד במדינה ישראל עולים ים של כסף...
    טיטולים, תחליפי חלב, תחבושות הגיינות, מוצרי מזון ועוד ועוד... למה צריכים לעלות כל כך הרבה? למה?

למה יצרנים בארץ מוכרים בחו"ל את המוצרים שלנו בזול יותר? למה?

זכותו של כל אחד להרשות או לא להרשות לעצמו לבזבז כספים על מותרות, אבל זכותו של כל אחד גם להנות ממוצרי יסוד במחיר סביר!

כי איך אפשר לחיות ולהתקיים בלי מוצרי יסוד?!

אז כן, לפעמים אפשר להתפנק בעגלה יקרה (כשאפשר), בבגד, בתכשיט... אבל מוצרי יסוד זה משהו אחר לגמרי! הצריכה היא אחרת לגמרי...

צריך גם לחשוב על זה שעלותם של מוצרי יסוד צריכה להיות סבירה, גם כדי שנוכל להרשות לעצמנו גם להתפנק, לא?
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ומה אם אלה שלא יוצאים לקניונים? מה אם אלה שלא הולכים למסעדה אף פעם? אלה שבגדים חדשים בשבילם זה חלום?
    מה איתם?
    הם לא צריכים לקנות את מוצרי היסוד?

אז בגלל שאלה שבאמת קשה להם הם פחות נראים ויותר מתביישים זה לא אומר שהם לא קיימים.

• האמת שבאמת יקר לחיות פה, אני גם חושבת שמוצרי היסוד ובכלל המחיה צריך להוזיל, החשמל, המים, הטלפון, הפלאפונים ובכלל חוצפה מה שקורה פה, בראשון לציון הארנונה וכן אפשר גם להתפנק בשביל הנשמה מה רק לשם כל הזמן תשלומים תשלומים נמאס כבר.

• מחזקת את כל מה שמיטל כתבה

• בנות יודעות מה? אתן צודקות
  • אני ממש לא מסכימה עם זה......
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • נו,זה לא חדש את הטפל הופכים לעיקר והעיקר טפל...
  • זוג צעיר שחי במדינה שלו, שעובד בעבודה טובה, ומרוויח בממוצע ואפילו מעל הממוצע ( אפילו לא מדברת כרגע על כאלה שמרוויחים מעט, הם גם לא הולכים לקניונים), יכול הרשות לעצמו ללכת לקניון, אפילו לחנויות יקרות שבו, ולקנות דברים.
    לפחות ככה זה צריך להיות
    ככה זה במדינות מתוקנות אחרות.
    לא בארץ.
    בארץ מי שהולך לחנויות יקרות בקניון נחשב או עשיר או בזבזן שלא יכול לדרוש יותר כי הוא מבזבז סתם.
    זה אבסורד.
    אנשים אמורים לקנות בקניונים (שוב, מדברת על מעמד הביניים של אנשים שמפרנסים את עצמם בכבוד). בשביל זה יש קניונים. המצב במדינה צריך להיות כזה שאדם ממעמד הביניים יכול מדי פעם (ולא פעם בשנה, ליום הולדת) ללכת לקניון ולקנות בגדים יקרים.
    ולא כזה שאדם ממעמד הביניים צריך לשים על כפות המאזניים חולצה בזארה מול חבילת מטרנה.

• גם בעלי וגם אני עובדים במשרות טובות ואפשר להגיד שהשכר שלנו ממוצע (אולי מעל, לא בטוחה).

יש לנו סך הכל 2 ילדים וכמעט כל המשכורות שלנו הולכות על: משכנתא, גנים, חשבון חשמל, ארנונה, גז, דלק ועוד ועוד חשבונות חובה

למה זה צריך להיות ככה???

אנחנו כמעט ולא יוצאים למסעדות וסרטים. לרוב זה רק בימי הולדת.

ואנחנו מאוד מחושבים, לא מבזבזים יותר ממה שיש לנו. הכל נבדק בזכוכית מגדלת לפני כל קניה. תמיד עושים השוואות בכמה מקומות.

איפה הנופש מדי פעם? טיסה לחו"ל? אני רואה הורים שרושמים עכשיו את הילדים לקייטנה באוגוסט (אחרי הקייטנה ביולי של הצהרון) ותוהה מאיפה כל הכסף
  • מזכיר לי את הנשים האלו שמתבכיינות בטלויזיה שאין כסף, אבל יש להן בניית ציפורניים והן מעשנות- לזה תמיד יהיה להן כסף
  • אנחנו גם זוג עם שלושה ילדים שמרווחים ממוצע לא יותר ולא פחות
    לא נשאר לנו שקל לחיות אחרי גנים ושכירות
  • נטלי- התגעגעתי.

מלא זמן לא ראיתי אותך פה.
    איך בעבודה?
    איך את מסתדרת עם הנסיעות?

בשמת
  • אולי מישהי יכולה לענות לי על זה:
    בחנויות ההנעלה והביגוד המחירים ממש לא זולים, גם בחנויות שמוגדרות זולות....
    יחד עם זאת הם יוצאים במבצעים של 30% 40% 50% וגם 70% או 1+1 ושאר ירקות.
    למה אי אפשר לקבוע מחירים סבירים כבר מתחילת העונה? בלי המבצעים המפגרים האלה שלמען האמת גם נותנים הרגשת פראייריות עמוקה למי שקנה במחיר המלא....
    אני לא מבינה את זה, זה מרגיז אותי כל פעם מחדש שאני רואה נעליים ב-500 ש"ח שברור לי לחלוטין שבעוד חודש וחצי יימכרו ב-200 ש"ח, לא עדיף לתמחר כבר עכשיו ב270 ש"ח וכך יהיו יותר קונים ויותר רווח לכולם?

• המפונקת
  • לינברי,
    עם כבר העלת סוגיה אז אעלה נוספת:

למה כל הפרסומות האלו על "קונים כחול לבן" שזו בעצם הסחורה הכי יקרה שקיימת היום בשוק...?!?! כשהכל גם ככה כל כך יקר!
    תוצרת חוץ עולה פה בארץ כבר יותר זול, ולמען האמת לרוב גם יותר איכותית...

עם כל הכבוד לתוצרת ישראלית, מה עם הכיס שלנו???
    זה הורס אותי...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• שיר - קונים תוצרת כחול-לבן = מאפשרים לאזרחים נוספים להתפרנס....
    אם נקנה ביגוד שמיוצר בארץ - לא יסגרו מפעלי טקסטיל (אם עוד יש כאן כאלה...), אם נקנה חטיפים/קפואים/קופסאות שימורים/משחקים/ריהוט/תרופות וכד' שמיוצרים בארץ תהיה תעסוקה לאנשים רבים והם לא יצטרכו לשירותי הביטוח הלאומי, אם נקנה את המיוצר כאן אותם האנשים שעובדים במפעלים יוכלו לרכוש מוצרים בשוק וכך המשק יוכל להמשיך לתפקד ולגלגל כספים.
    מסכימה לגמרי שיש מוצרים שמחירם גבוה ביותר אבל זה קשור גם למיסים גבוהים(.....) וגם לכך שכולם צריכים להרוויח....
    הידעתם שבכל מבצעי הספרים של 4 במאה או 3 במאה המרוויחים הם ההוצאה והחנות- והסופר שהשקיע, כתב, העביר לעריכה (עליה שילם) העביר לדפוס (גם על זה שילם) העסיק איש שיווק (גם על זה שילם) מרוויח כלום וחצי ובשורה תחתונה הוא עשה את כל העבודה ושילם את כל הכספים ובסופו של דבר עשקו אותו ואין לו שום יכולת להתפרנס מעבודת כפיו....

• ענבר - נגעת בנקודה מצוינת ומעצבנת
  • אני דווקא די מסכימה עם דעתך הראשונה..
  • תראי אני לא מסכימה עם זה, כי אני יכולה להגיד לך שאני ובעלי שנינו למדנו ובעלי תארים אך אנחנו מרוויחים משכורות נורא נמוכות כי בארץ הזה כולנו עובדים עבור הטייקונים, או יותר נכון כולנו עבדים שלהם.
    גם אני ירושלמית וגם אני אוהבת לטייל בקניון מלחה אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי גופיה ב 200 שח.
    אחרי שאני משלמת שכירות (של דירונת אך מחיר של וילה) ארנונה ( על בית שלא שלי), חשמל (כאילו אני מחממת מינימום מפעל) ומים, אחרי שהולכים לרמי לוי וקונים מצרכי יסוד בסיסים ביותר ( בלי במבה, עוגיות, ואפילו בשר ושתיה מתוקה) ויוצאים במינימום 600 שח כמובן לא כולל חיתולים ומטרנה אז בסוף החודש אני נשארת עם 0 שח בחשבון.
    וזה הבעיה, המדינה הזאת לא דואגת לצעירים, זה נראה הגיוני שבגיל 30 40 אנחנו עדיין נתמכים עי ההורים שלנו, זה נשמע הגיוני שאני משלמת 4200 שח בחודש שכירות של דירונת קטנטונת ( כולל ארנונה) כשהמשכורת שלי גדולה ב 500 שח יותר מזה ( ואני בעלת תואר במדעים ועובדת משרה מלאה).
    טוב הוצאתי את מה שרציתי להגיד...

• אנחנו דור של מפונקים , זה נכון , אבל לא כל פינוק הוא "לא מובן"
    כי אנחנו דור שהמחייה מחייבת אותנו לשתי משכורות . שני בני זוג קורעים את התחת , ולמרות זאת , באמצע החודש הם עם הלשון בחוץ.
    אז דור שכזה שרוצה פעם בחודש להתפנק במסעדה או לצאת לסרט - זה לא כזה נורא ! הם עובדים קשה! אז למה זה כזה פשע?

אני לא מדברת על אילו שמעשנים 1000 שח בחודש ולא יוצאים מהקניון ובוכים ,אני מדברת על משפחות רגילות וממוצעות שעובדות קשה ומותר להן טיפה מותרות כמו בגד חדש או מסעדה ..ומותר להם לקבל מוצרייסוד או גנים במחירים שפויים שישאירו אותם עם קצת יותר נשימה בסוף החודש...
  • פיתוש, אבל למה זה צריך להיות כמו שאת מתארת?
    למה אני ובעלי, למשל, שנינו אנשים עובדים, למדנו הברבה שנים (שילמנו הון על זה), בעלי מקצוע מכובד, עובדים הרבה שעות, לא בזבזנים גדולים, למה אנחנו צריכים לחשב כל שקל שיוצא לנו מהכיס? למה אנחנו לא יכולים ללכת פעם בחודש למסעדה טובה או סרט
    למה אנחנו לא יכולים לנסוע לחו״ל פעם בשנה? או אפילו חופשה בארץ?
    עזבי את זה, למה הילדים שלי זכאים רק לחוג אחד ורק כזה שיש במתנ״ס כי אין לי לתת להם ליותר מזה?
    למה אני צריכה לרדוף אחרי מבצעים כדי לקנות לילד שלי מטרנה וטיטולים או בגדים לעצמי?
    את למשל מעידה על עצמך שאת לא קונה בקניונים ולא ״מבזבזת״. אז למה את עם לשון בחוץ בסוף החודש? זה לא אמור להיות ככה
    פעם לא עבדו כל כך הרבה כמו היום. העדיפו לחיות בצניעות ולחסוך.
    היום אנשים שונים, מסכימה איתך. היום אנשים מעדיפים לעבוד יותר ולקבל יותר. הבעיה היא שאנשים עובדים יותר, אבל עדיין חיים בצניעות.

אני מודה שאני מפונקת. אני רוצה רמת חיים גבוהה. אבל אני עושה כל מה צריך לעשות ע״מ להגיע לרמת חיים גבוהה.
    במדינה אחרת משפחה כמו שלי הייתה חיה על הגל.
    פה אני לא רואה איך אני מגיעה לרמת חיים גבוהה לא בעתיד הקרוב ולא ברחוק.

וזה מצב דפוק

• בנות, כולכן צודקות, כל אחת מהצד שהיא מציגה.

תראו, לי אישית מאוד מפריע לראות אמא מפגינה ומשכנעת בצורה נחרצת שאין כסף לחיתולים, אין כסף למטרנה ושהיא ובעלה לא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה ראויה בתל אביב, מצד שני על אצבעות שלה טבעות יקרות וציפורניים מנצנצות במניקור מינימום 250 ש"ח (בנייה+קישוטים כיד הדימיון) ולקינוח עגלת מרצדס לבייבי...... אני שואלת את עצמי: ווט דה' פאק יו וונט
  • מאמי, גם אנחנו היינו סטודנטים ועבדנו בעבודות מזדמנות וחסכנו כל שקל.
    והורדנו ברמת החיים.
    אבל חשבנו וקיוינו שזה לא לשווא. שברגע שנקבל את המקצוע, המצב ישתנה. הוא לא השתנה מהותית.
    אני מפונקת מבחינת זה שאני כן רוצה ללכת לקניון ולעשות עוד הרבה דברים ״של פינוק״ דברים של רמת חיים גבוהה. אבל אני לא רוצה טובות, לא רוצה דברים בחינם. אני עובדת קשה בשביל ההטבות. ועדיין לא יכולה לקבל אותם. יוצא שאני עובדת ומקבלת משכורת לא ראה בכלל יחסית לשוק אבל עדיין יכולה להרשות לעצמי רק את הבסיסי ביותר

וזה מאוד קל לתת דוגמא של קיצוניות. של כאלה שבוכים שאין להם בכלל אבל מבזבזים על סיגריות וציפורניים יותר ממה שיש להם.
    המחאה היא לא של האנשים האלה. המחאה היא של אנשים כמוני וכמוך. כאלה שעושים כל מה שביכולתם אבל נשארים עם הלשון בחוץ.

ואין טעם להשוות בין מזג אויר למצב כלכלי. כולנו יודעים למה אנחנו פה ולא באירופה.
    את המצב הכלכלי אפשר לשנות.
    את המצב הבטחוני קצת ייותר מסובך.

• מאוד אבסורד !!
    יש המון זוגות צעירים שקונים ביגוד של ראלף לורן דיזל וכל שאר החברים הטובים שאח"כ מתלונים על יוקר מחיה וכמובן שלא נישכח את כל האייפונים שמשלמים עליהם 4000מ ש"ח והטאבלטים אבל יחד עם זאת לא הגיוני שהחינוך בארץ כ"כ יקר לילדים 2 ילדים זה כמעט 7000 ש"ח אם הם במעונות שלא לדבר על חוגים כבלים טלפונים וכיוצ"ב

בנוסף לכך לא הגינוי שבן אדם שמרויח 5000 ש"ח צריך לעבוד מעל 16 ש,נה כדי לקנות דירת 3 חדרים במיליון שקל . זה אבסורד !!
    צריך למצוא איזון בין שני הדברים האלו .

• זה שבן אדם מסוים בוחר לבזבז את הכסף שאין לו על מניקור זה בעיה שלו
    לא צריך להכליל את כל האנשים בגלל המיעוט שמתנהג ככה

הכל יקר יותר בארץ !
    לדוגמא: בארץ אנחנו משלמים פי 5 מס על קניית רכב בהשוואה לאירופה

כל המוצרי בסיס יקרים יותר
    דלק יקר יותר

למה??

ולדעתי מה שחוצפה זה לבוא ולהעביר ביקורת על אנשים שעושים מחאה ! לכל אחד יש זכות לבחור על מה לבזבז את הכסף שלו
    ולכל אחד זכות לבוא ולדרוש מחירים שפויים של מוצרי בסיס !

• .
    הבעיה היא חלוקת נטל כלכלי במיוחד לאוכלוסיה יצרנית שגם עובדת , משלמת מסים ישירים וגם משלמת מסים עקפים כמו מע"ם , מס רכישה וכו .
    ושולי צודקת בכל מילה ,
    http://www.holdthatpic.com/
  • שולי ואלינה צודקות.....
    אלינוש
  • היפוליטה - ברוכה השבה
    [email protected]

• אה, ונזכרתי בעוד משהו - למה לעזאזל אנחנו היינו צריכים לחשוב אלף פעם לפני שהבאנו עוד ילד לעולם? מה, זה לא נורמלי לרצות יותר מ-2 ילדים?!
    [email protected]

• זאת לא חוצפה להעביר ביקורת (היפוליטה, לתשומת ליבך),
    זכותי לשתף במה שאני חושבת כל עוד זה לא פוגע באחרים.
    יש דברים שצורמים לי בעניין המחאה ויש דברים שאני מסכימה איתם.
    היפוליטה, את בן אדם בוגר (או שלא?), תלמדי לקבל דעות של אחרים בבקשה, בלי לקרוא לאחר חוצפן כי הדעה שלו לא מקבילה לדעה שלך!
    נטלי
  • תודה עינברי .
  • מה את עושה עכשיו? פעם היה לך קצת זמן אלינו בשבתות, עכשיו גם זה לא
  • עוד משהו - בקשר לחתונות - זוגות צעירים מתחתנים בחתונות גרנדיוזיות, לעיתים קרובות הרבה מעל התקציב שיש להם זמין ובונים על השיקים שיתקבלו מהמוזמנים שבעצם צריכים לשלם "קנסות" מאוד גבוהים בשביל לממן את החתונה במקום בשביל לעזור לזוג הצעיר בתחילת דרכו וכך קורה שמשהו שהוא לגמרי בשליטת הזוג (אפשר להוציא גם 50,000, לא חייבים 300,000 גם אם זה הערב עליו חלמה הכלה (או אמה) כל חייה)....
    וכך גם יש זוגות שמתחילים חייהם כזוג נשוי במינוס מהחתונה ויש כאלה שמושכים את המינוס הזה עוד זמן רב....

• תקראי את זה :
    " אז לי זה נראה חוצפה ולא אמין שאמא בוכה שאין לה כסף למטרנה כי מטרנה יקרה, אבל כסף לגופיה מקסטרו שעולה 200 ש"ח כן יש לה כסף"

ולי זה חוצפה להעביר ביקורת על אנשים שעושים מחאה ולפחות מנסים לשנות מצב במקום לקבל אותו כפי שהוא
  • אורטל אני תמיד פה מאחורי הקלעים, רק שלא תמיד מוצאת זמן להגיב
    וכשיש נושא שקשור לחיי כולנו אז אני מוצאת את הזמן להגיב
  • אני עוסקת במה שתמיד עסקתי, רק עכשיו באופן מסודר יותר .
    לגבי שבטות יצא מצב מוזר שפשוט כל צחודש אחרון בשבת הינו במקום אחר .
    ביום רגיל - תעמיני או לא בשעות שאני יכולה להיות במחשב - הבן שלי , שבגללו בכלל גיליתי את הפורון השטל לי על המחשב ......... הקטנציק שעושה ביות עם הכול הפך ברגע בזק בגבר קטן שלמד לקרוא , מחפש במחשב מקומות שרוצה לטייל וגילו שהוא גם מקליד די מהר לבן אדם שכולו בן 5 וקצת .
    רק שאני לא יגלה איזה חברה בחדר שלו בקצב הזה

• אלינוש
  • הנה , הוא בדיוק מגרש אותי . קרציה
  • שולי
  • לא מסכימה איתך
  • אני יכולה לדבר רק מניסיוני האישי
  • YULIME - מצטערת, אני לא חושבת שזה העניין, לא רק זוגות צעירים גרים במדינה, ובטח לא רק אמהות חד הוריות, אנשים שמסוגלים לעבוד לא אמורים להיתמך ע"י המדינה אלא לממן עצמם ולהצליח להסתדר ללא קצבאות, יוקר המחייה כאן גבוה מאוד, גבוה מידי ולכן זוגות צעירים, זוגות מבוגרים יותר, קשישים, נכים ובכלל כל קבוצות הגילאים לא מצליחים לגמור את החודש...

מה עם אנשים בגיל הביניים - אלו שצריכים לתמוך בהוריהם ובילדיהם הבוגרים שעדיין גרים בבית /הורים צעירים/סטודנטים ללא זמן ויכולת לעבוד, דווקא הם שאת זמנם הפנוי המועט מחלקים בין לבין לבין לבין ואת הכסף אותו חסכו לזיקנה מוציאים על ילדיהם והוריהם, הם לא צריכים עזרה?

• יקירתי, בגלל זה כתבתי שאני יכולה לדבר רק מניסיוני האישי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה