קצת שיתופים והתבכיינות ...סליחה על האורך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בדרך כלל לא מתבכיינת ולא מקטרת בפורום ועונה ומייעצת פה ושם
    אבל אני כבר עייפה , ובא לי לבכות לבנות שיכולות להבין אותי בעניין
    כפיר מאז שהוא נולד כל דבר עושה באיחור משמעותי עם זה היה לשבת ועם זה היה ללכת והכל פשוט לאט .
    כפיר לא מדבר במיוחד בקושי אומר כמה מילים וגם זה לא מילה.
    אנחנו בהתפתחות הילד איתו כי בהתחלה הוא לא הגיב לשם שלו שקראנו לו עכשיו הוא מגיב יפה מאוד ומסובב את הראש.
    אני אספר בקצרה כפיר היה עם סבתא שלו - חמתי שנה וחצי בבית
    חמתי לא אישה פעילה בכלל גם בממדים היא די גדולה ומגושמת
    נורא עצלנית הוא היה מול טלויזיה שנה וחצי איזה 10 שעות, לא ישבה איתו על הרצפה לשחק לא שיחקה איתו בקושי תפעלה אותו גם לקחה אותו לגינה לאיזה שעה והוא היה בעגלה בלי לשחרר אותו פשוט כמו כלא .
    אנחנו לא יכולנו לשלם גן ולכן שילמנו מחיר מאוד כבד בגלל זה
    אחרי שבעלי מצא עבודה עם פרנסה יותר גבוהה מהקודמת הוצאנו אותו מהבית וישר שלחנו לגן .
    יש שיפור מאוד משמעותי מהרגע שאין טלויזיה והוא בגן הוא יותר מתקשר פחות חי בבועה מה שהיה בעבר
    רק שההתקדמות נורא איטית .
    אני עובדת משרה מלאה בעלי חוזר ממש מאוחד אין לי כל כך עזרה ביום יום עם הילד נורא קשה לי אני עיפפה מתוסכלת לבד.
    הילד נורא חיוני ונורא מגיב ומבין והקשר עין שלו נהדר .
    עכשיו הוא התחיל בשבועיים האחרונים במכה ביום אחד לטפס לנו על הכל ספה מיטה שולחן מה שהוא לא עשה עד עכשיו.
    הילד מכייוון שהוא לא מדבר הוא נורא מתוסכל ונושך אותי וצובט אותי וזורק כל דבר ונשכב על הרצפה גם כי הוא לא מקבל מה שהוא רוצה ואומרים לו לא.
    הוא נהיה ממש מרדן וקשה ובמיוחד שהוא לא יודע להתבטאות.

סליחה על החפירה הארוכההה הייתי חייבת לשתף אותכן במה שעובר אלי תודה למי שקראה עד הסוף

21 תגובות
עמוד 1
  • מתוקה, את תדאגי!
    אני בטוחה שעכשיו הוא יקפוץ קפיצה משמעותית בכל המישורים: מוטורית, שפתית, חברתית - ה-כ-ל-!!

ברור שאתם רוצים מה שטוב לכפיר, וכנראה שבאמת לא היתה ברירה אם השארתם אותו עם חמתך.

עומר התחיל לדבר מאוד באיחור (גיל3 בערך)
    עד אז, הוא היה ממש טורנדו רציני (כך בעלי מספר, אני לא מכירה אותו ככזה)
    הוא ממש השתולל, כי היה מתוסכל מזה שלא יכל לדבר ולהביע את עצמו.
    ברגע שהתחיל לדבר, הוא ממש ממש נרגע!
    אגב, אם תשמעי אותו מדבר היום... איזה אוצר מילים.. תענוג לאוזן!!

את תראי איך הקפיצה שלו בחודשים הקרובים תהיה מטאורית - מבטיחה לך!

אז, בבקשה, נא להוריד לחץ

• תודה אלינורי התגעגעתי למה את לא בקשר תבואו לבקר

• חמודה לא להתרגש! לכל ילד יש את ההתפתחות שלו - כולם בסוף הולכים ומדברים...

ללא שום קשר אני לא חושבת שההתפתחות אצלו כל כך איטית, הבן של השכנה שלי בקושי מגיב לסביבה והוא גדול מכפיר בכמה חודשים...

תזכרי שהילד שלך מתפתח לפי הקצב שלו!!

לגבי האגרסיות שלו - זה קורה מידי פעם כי זאת הדרך שלהם לבטא את עצמם!! את חייבת להסביר לו מה אסור ומה מותר ותאמיני לי שהוא יתחיל לדבר לפני שתרגישי...

שיהיה בהצלחה ותהיי רגועה זה הכי חשוב

• טוב ששלחתם אותו לגן!

• אסתר- זהו שמסבירים לו ואומרים לו כל הזמן אסור לזרוק ואסור לצבוט ולנשוך וזה לא נעים לאמא וזה כואב אבל הוא חושב שזה משחק ולפעמים זה גם לא עוזר והוא מתנהג ממש ברגרסיה .
    לגבי ההתפתחות שלו כן היא מאוד איטית למי שמכיר אותו יום יום שאיתו .
    הוא עשה הכל לאט והתקשורת שלו ממש רק עכשיו אנחנו עובדים איתו על זה מאוד חזק והשפה אבל זה קשה וכבר אין לי סבלנות .
    יש לו הרבה חוסרים של כמה חודשים טובים בגלל שהיה בבית ולא עבדו איתו .
    מקווה שישלים את הפער

• אלינור צודקת!

אז אני הייתי גם שנה וחצי עם נעמה בבית,בבוקר פארקים+אחה"צ גינה-שכונתית או שהייתי מארחת/מתארחת ותאמיני לי שנתתי את הכל

• קרן- תודה על העידוד וכן אני אשתדל להיות פה יותר אין לי זמן לנשום רק שאני בעבודה אז אני נכנסת קצת חחחחח
    סבתא שלו חמתי מדברים איתה זה כמו לדבר לקיר יותר טוב.
    אומרים לה משהו היא לא עושה ככה זה היה שהיתי בעבודה והיא היתה איתו בבית היתי אומרת לה תשבי איתו תדברי איתו תשחקי איתו תפעילי אותו אהה גם לא אמרתי שהיא בקושי מדברת וגם שהיא מדברת היא מדברת לעצמה בקושי מבינים מה היא אומרת בולעת מילים אין פלא שכפיר לא מדבר כי אף אחד לא דיבר איתו כל היום רק הטלויזיה .
    היה חי בבועה היתי אומרת לה הרבה דברים לעשות איתו והיא לא היתה עושה כל הזמן פוצי מוצי והוא מסכן והיא בכלל לא אסרטיבית איתו
    ממש חמה דפוקה עם כל הכבוד .

• מרווה - תודה על התגובה
    אני אמא מאוד קשובה ומאוד עם יד על הדופק על הכל אני מסתכלת וקוראת ומאוד בעניינים התחלנו עם המרכז להתפתחות הילד בדיוק בזמן כמו שאומרים ואנחנו עובדים איתו על תקשורת על תן קח, תביא תתן, כי כפיר לא יודע להגיד לי מה הוא רוצה אני בגלל שאני מכירה אותו אז אני כבר יודעת פחות או יותר מה הוא רוצה אבל ככה מאוד קשה להבין אותו עם הבקבוק שתיה לא לידו אז הוא לא יודע ולא יבוא ויבקש ממני מים לדוגמא זה צריך כל הזמן להיות נגיש לו .
    אבל רואים שיפור ב"ה.
    בהתחלה הוא היה חי בבועה בקושי מתקשר בקושי מסתכל שמדברים איתו היה חי בקופסא מרוב שעות הצפיה בטלויזיה והחוסר דיבור איתו והחוסר תקשורת ומשחק
    אני גרה בראשלצ לשאלת ואני עובדת עד ארבע ורצה להוציא את הילד אני כבר עם הלשון בחוץ בעלי חוזר כל יום מאוחר וממש קשה לי אני נוהגת אבל הרכב אצל בעלי ככה שאני מוגבלת במרחק . אמא שלי עושה לי טובה שהיא באה אלי באמצע השבוע צריכה להתחנן אליה וחמתי עדיף שלא תבוא כי היא רק טרחה בשבילי ולא עוזרת לצערי

• ועוד דבר כפיר בכלל לא אכלן אני יכולה לספור על הכף יד שלי מה הוא אוכל
    הוא סרבן כפיות לא מוכן לאכול בכפית ואז יוצא שאני לא יכולה לתת לו מרק או מעדן או כל דבר שמצריך כפית
    כל פעם אני משקיעה מכינה דברים חדשים עושה לי טובה שהוא אוכל התייאשתי כבר ונמאס לי לבשל גם ככה הוא לא אוכל כבר אוכל קפוא שאני מחממת בתנורק הוא כבר אוכל יותר טוב
    פשוט התייאשתי אנחנו הולכים איתו להפרעות אכילה בשיבא ביולי
    עכשיו שחמתי היתה איתו גם בקשר לאוכל היא לא היתה מהסבתות שמפטמות ונותנת כל הזמן לילד לאכול ולטעום פשוט כלום עם אמא שלי לא היתה מתחילה לתת לו לחם בגיל שנה גם זה לא היתה נותנת היתה טוחנת לו את הדברים עד גיל מאוחר למרות שביקשתי מלא פעמים שלא טחן את זה ותרסק עם מזלג פשוט היתה מפחדת להאכיל אותו ולא מנסה לתת דברים חדשים ואחרים כל הזמן אותו הדבר שהיתי מבשלת דרך אגב גם אני בישלתי את כל האוכל במשך שנה כל יומיים במקום שחמתי תעזור לי ותחסוך לי גם ככה היא היתה יושבת ולא עושה כלום 10 11שעות אצלי בבית אפילו מטאטא לא לקחה .

• בהקשר של האוכל -
    גם כאן הגן מאוד יעזור - את תראי שהואיישב ויאכל כמו כולם.
    אני בטוחה שלפחות בגן הוא אוכל יותר טוב מבבית - כך זה אצל דור, לפחות.

בקשר לכפית - תני לו לאכול לבד!!
    הוא יאהב את ההתעסקות באוכל, ואלי גם יסכים לנסות דברים חדשים.

• אלינור- עם אני נותנת לו כפית הוא יותר מתעסק עם זה מאשר באוכל וגם הוא לא יודע להרים את האוכל עם זה אני נותנת לו אבל כל האוכל על הרצפה על הבגדים ולא בפה

• עטרה

• מרווה - עכשיו אני רואה את ההודעה שלך איזה חמודה את הנייד שלי עם תרצי לדבר ולהיפגש בכיף 052-6695139
    דברי איתי

• איך התקשורת שלו עם ילדים אחרים? מה אומרים בגן?
    מה אומרים בהתפתחות הילד? הציעו לכם לפנות לאבחון מסודר?
    הוא מטופל שם אצל קלינאית או שרק נמצא במעקב?
    מה לגבי ריפוי בעיסוק?ני
    מה הם הציעו לכם?

קודם כל חיובי שיש שיפור בקשר העין
    ואני לא הייתי מציעה לך לייסר את עצמך על כך שהילד לא היה במסגרת
    אני יכולה להגיד לך שאני מגיעה מהתחום ויודעים שזה לא אותו דבר
    ולכן אני בזהירות הכי הכי הכי גדולה שלי מציעה לבקש הפנייה לאבחון מסודר שתדעו עם מה אתם מתמודדים
    ואיך לטפל. הוא נורא צעיר וגם אם יש בעייה יש סיכוי גדול שתוכלו לפתור.
  • גולי- היי אנחנו במרכז להתפתחות הילד בצורה מאוד מסודרת
    הוא היה אצל קלינאית תקשורת פעמיים
    עכשיו אנחנו במפגשים כל יום חמישי 5 מפגשים עם שתי קלינאיות תקשורת הדרכת הורים עם עוד שתי ילדים בגיל שלו עם אותם הבעיות
    נותנים לנו כלים לעבוד איתו בבית .
    יש שיפור מאודדד
    הינו בפגישה אצל פסיכולוגית התפתחותית או קלינית מפגש ראשון רק הורים ועוד שני מפגשים עם הפסיכולוגית עם הילד ובסוף רופא התפתחותי
    הם נורא מסודרים ותפסתי אותו בזמן כמו שאומרים אנחנו עם יד על הדופק אבל יש מגמת שיפור כל הזמן ב"ה

• יופי!
    לגבי האוכל, רציתי להציע לך לפני שיבא לפנות להתייעצות עם מרפאה בעיסוק
    הרבה פעמים קושי באכילה קשור לבעיית גרייה מסוימת בפה
    ומרפאה בעיסוק יכולה לפתור את זה.
    זה שיש מגמת שיפור זה הכי מעודד!!
    הדרכת הורים היא מאד חשובה וחשוב שיתנו לכם את הכלים לעבוד איתו נכון
    הוא נמצא עכשיו בגן? איך הוא מסתדר? איך התקשורת שלו עם ילדים אחרים?

• עטרה

• גולי - האמת שבמרכז להתפתחות הילד היו אומרים לי ללכת למרפאה בעיסוק אבל לא אמרו לי כלום ומודעים לבעיה ואני ביקשתי את ההפניה.
    בכל אופן הילד יש לו העדפות והוא יותר פיקח ממה שנדמה לי
    פשוט יש לו אופי והוא יודע מה הוא אוהב ויש לו העדפות
    אבל בכל אופן הוא נורא בררן.
    בגיל הזה הילד לא ממש משחק עם ילדים הוא נמצא בחברה של ילדים הוא בגן אבל הוא הרבה משחק לבד ומציק לילדים אחרים כי הוא לא מדבר והוא לא יכול להביא את עצמו אז הוא מציק לילדים וקצת אלים כלפיהם אבל הגננת מודעת לזה ואמרה שזה בסדר וזה רגיל לגמרי נקווה שיהיה בסדר

• מרווה- מחכה לטלפון ממך

• עטרה כפיר מקסים! ובפעם האחרונה לפחות שראיתי אותי הוא לא היה נראה עד כדי כך כמו שאת מתארת, הוא גם רק עכשיו נכנס לגן תני לו קצת זמן ותראי את ההבדל.
    גם נועם לפעמים נושך אותי עוד וצובט, זה הגיל...
    בקשר לדיבור ולאכילה אלה דברים שמתפתחים מאוד בסביבת ילדים, תני לו קצת זמן ותראי את השיפור..
    דא מה עשית בסוף עם הגן?

• ואיך הוא משחק בתיווך? למשל כשאת מתווכת לו?
    חשוב מאד שבגן יעזרו לו בתיווך לגשת לילדים אחרים גם אם יש כרגע את מחסום השפה
    שהוא מציק לילדים אחרים שיתמשו בזה כמקפצה ליצירת אינטרקציה ויעזרו לו.
    לגבי התנהגות בבית. אני יכולה מחר בבית הספר להכין לך בסמלים כללים להתנהגות בבית.
    אם את רואה את ההודעה הערב ואת רוצה תכתבי לי אילו כללים את רוצה שאני אעשה
    כי זה יכול לדעתי לעזור.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה