אנמיה סימפטומטית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הריון תאומים לא זהים, שבוע 23+3
    חזרתי היום מאישפוז של שלושה ימים בבלינסון, הגעתי למיון בגלל תלונות של סחרוחורות, קוצר נשימה קל וחולשה שאני פשוט לא יכולה לעמוד על הרגליים.
    חשוב לציין שאני כבר חודשיים בשמירת הריון גם בגלל חולשה משמעותית ובעיקר בגלל טכיקרדיה
    (הדופק שלי מגיע בקלות גם במצבי מנוחה ל140 או 150) הטכיקרדיה גורמת לי לתחושות לא טובות ובעיקר להמון חרדה. נבדקתי אצל קרדיולוג ואף ביצעתי הולטר שהיה תקין והקרדיולוגיה איבחן רק טכיקרדיה משנית להריון.
    בכל מקרה במיון עשיתי בדיקות דם שהראו המוגלובין 8.4, ברזל 10, טרנספרין 470 וb12 מתחת לנורמה. והגדירו אותי כאנמית סימפטומטית. חשוב לציין שמשבוע 18 אני נוטלת 2 כדורי ברזל ביום ( פריפול) .
    ביום הראשון שאושפזתי הייתה רופאה שהמליצה לי לא לקחת מנות דם כי זה יכול לגרום לטכיקרדיה וללחץ דם נמוך מה שלא מומלץ במצבי. מהיום השני כבר לא ראיתי את אותה רופאה וכל הזמן רק ניסו לשכנע אותי לקבל מנת דם. אני לא הסכמתי גם בגלל מה שהרופאה אמרה וגם בעקבות שיטוט באינטרנט... בכל מקרה בהמלצת המטולוגית נתנו לי עירוי ברזל של 100 מג והפנו אותי לקבלת ונופר במרפאה. שאלותיי הן כאלה:
    1. האם לדעתך המוגלובין 8.4 מצדיק מנת דם?
    2. האם יכול להיגרם איזשהו נזק לעוברים בעקבות האנמיה?
    3. על מנת להחזיר כמה שיותר מהר את רמת ההמוגלובין לנורמה מה התדירות של זריקות הונופר שאני אמורה לקבל ואחרי כמה זמן אתה ממליץ לעשות ספירת דם שוב?

תודה,
    ימית
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. המוגלובין 8.4 הוא לא הצדקה חד משמעית לקבלת דם, אפשר לנסות קודם את הברזל דרך הוריד (ונופר)
    2. לא, זו צריכה להיות אנמיה הרבה יותר קיצונית ומשמעותית מזו.
    3. ידריכו אותך במרפאה ההמוטלוגית לגבי קצב ההזרקות של הונופר

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה