אמא/אבא של שבת בגני עירייה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך זה נהוג אצלכם?
    מודיעים להורים מראש?
    הייתי בשוק שגיליתי שלהב היתה אמא של שבת ביום שישי

17 תגובות
עמוד 1
  • אצלנו אבא של שבת מביא חלה מתוקה
    אמא של שבת מביאה עוגיות

מודעים יומים לפני להורים

ומה כיבדו את הילדים ?
    אולי אמא של שבת היתה חולה ונתנו ללהב להיות?

• גם אצלנו מיידעים כי צריך להביא עוגה .....

אבל מעבר לזה - אני מסכימה עם זה שכיף להגיע עם עוגה מהבית שהכנתן יחד זה נותן סוג של חגיגיות ביום עצמו (וכועסת שאצלנו צריך להביא עוגה קנויה...) אבל אם אף אחד בגן לא מביא את העוגה /חלה מהבית זה לא חשוב לילדים, הביגוד, ההפתעות לילדים - זה בעיקר עבורנו....
    עבורם מה שחשוב זה להיות במרכז קבלת השבת, לשבת ע"י הגננת, לברך ולהדליק את הנרות, לחלק את העוגה/החלה, להיות במרכז העניינים....

• אומנם השנה עדין דניאלה בויצו עדין אבל הגננת מתקשרת להורים יום לפני ומיידעת אותם אותי בחמישי בערב רק יידעה אחרי שדניאלה התברר היתה רק פעם אחת אמא שבת

• איפי זאת פעם שניה שזה קורה
    אז לא נראה לי שיש פה מקרה של ילדה חולה

אני מאמינה שהיה מה לכבד כי היה יום הולדת

• אוף איזה מעבצנת
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • בטח שמודיעים מראש!
    מביאים ממתק לילדים ובאותה שבת האמא והאבא מקבלים תיקיה גדולה יותר מבכל יום שישי עם ספר משחקי קופסא בנושא שבת
    והאמא מקבלת מטפחת ופמוטים להדלקת נרות בבית

• האמת שאין לי מושג
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • נחנו מקבלים פתק נניח ביום שלישי לפני כן

• אני קיבלתי פתק יום לפני כן.
    בד"כ אבא ואמא של שבת צריכים להביא ממתק או חטיף לילדים...

את הפתק ראיתי רק בבוקר יום שישי, וממש התעצבנתי
    כי גם אני תכננתי להכין אותו כמו שצריך, לאפות חלות קטנות וכו'...
    בסוף הסתפקתי בסוכריות על מקל עם הקדשה אישית, שמשום מה גרפו מחמאות...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• גם אצלינו מודיעים מראש (יכול להיות ביום חמישי, אבל מראש)
    אבא/אמא שבת צריכה להביא כיבוד לילדים.
    ביום שישי שעבר אחרי הגן מיכל אמרה לי במפתיע שהיא הייתה אמא של שבת. אבל נראה לי שהיא המציאה כי אחרי זה לא זכרה את זה.

• בתחילת השנה מתחיל הסבב הראשון,
    ברור שגם המטפלת במעון של רון וגם הגננת בגן של אלעאי עידכנו אותי,
    כי הייתי נוכחת בשני המקרים, אני לא מפספסת!!! זה מאוד חשוב לי לקחת חלק בדבר.
    בנגלות הבאות, כבר לא עידכנו אותי כי זה בהחלט היה חסר טעם.

אבל בהחלט היה חשוב לי לדעת בהתחלה ובגלל זה גם גיליתי עניין וביקשתי שיעדכנו אותי. ביום הזה כמובן שהלבשתי אותם בלבן וגם אפיתי עוגה לגן.

אני מבינה את מה שאת מרגישה, תבקשי שוב..
  • חגגנו לגל בתחילת השנה (גן עירייה) את יום ההולדת הראשון בגן יחד עם עוד ילדה, זה היה יום שישי ואז היא גם הייתה אמא של שבת מאז.... לא ידוע לי שהיא הייתה שוב פעם אמא של שבת. הצעתי לי מס' פעמים ושאלתי אותה האם היא רוצה להיות אמא של שבת והיא אמרה לי שלא, אז אני לא לוחצת עליה.

לדניאלי (גן פרטי) קבעתי עם הגננת מבעוד מועד תאריך להיות אמא של שבת ואני הבאתי כמתנה לגן סינר + מטפחת תואמת (שנתפר ע"י תופרת כמובן...) + כוסיות ג'לי וכדומה. גם איתה, אני שואלת אותה מידי פעם אם היא רוצה להיות אמא של שבת ונכין ביחד עוגה והיא לא רוצה... אז גם פה אני לא לוחצת.

אולי זה מגיע מהמקום שהגננת לא רוצה להטריח את ההורים בהכנות מוקדמות לקראת זה... שווה לשאול בכל אופן...
    [
  • אצלנו זה עם הודעה מראש מכיוון שצריך להביא חלה מתוקה ובקבוק מיץ ענבים או כדורי שוקולד ואז אני גם יודעת שאני מלבישה את אלמוג בחולצה לבנה.
    אם לא תהיה הודעה מי יביא לקידוש את מה שצריך?
  • לא מודיעים אצלנו כי לא צריך להביא כלום
    בדר"כ בשישי אני מלבישה אותה יותר יפה, אז לא שינה לי
    הגננת שלנו מצלמת הכל ומעלה לאתר
  • בגן של ליאל יש לגננת רשימה מסודרת שמחלקת פעמיים, בתחילת השנה וגם באמצע השנה, ככה כבר יודעים בדיוק מתי היא תיהיה אמא של שבת, יום חמישי לפני היא נותנת להם שרשרת וצריכים להביא כיבוד (הבנים מביאים את היין).

בגן של יונתן בכלל לא מודיעים, פעם ראשונה שהוא היה, הוא חזר עם המזוודה שהם מחלקים לאבא של שבת ולא הבנתי למה הוא קיבל ומה פתאום הם לא מודיעים (לפחות להלביש אותו יותר יפה) בפעם השנייה שאלתי אותו כל פעם מתי הוא אמור להיות.

רותי
  • בלי קשר לגני עיריה
    אצלנו במשפחתון מודיעים מי אבא ואמא של שבת לפחות יומיים שלושה כדי שאותו ילד/ה מביא/ה הפתעה טעימה.

אולי באמת מי שהייתה צריכה להיות לא הגיעה ואז כיבדו את להב.

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)

• אני תולה על הלוח הורים וכל שבוע מעדכנת, כך שההורים יודעים כבר בתחילת השבוע מי יהיה אבא / אמא של שבת

האבא מביא חלות והאמא חטיף / וופלים/ ארטיקים...לבחירתה

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה