שאלה למבינות ומניקות בנינו :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה

מתוקות....................
    מה שלומכן?? רציתי לשאול שאלה: אני מניקה מלא ושואבת בנוסף...........
    איך מאחסנים חלב? במקרר כמה זמן ?? האם מותר לחמם פעמיים או לא??
    במקפיא כמה זמן ?? ובמה לאחסן?? בקבוק?? כל מי שמבינה אשמח לתשובה.

4 תגובות
עמוד 1
  • אני מניקה מלא אבל לא שואבת
    איזו משאבה יש לך?

• אני מעתיקה לך קובץ ומקווה שזה די עונה על השאלות,
    אחסון חלב אם טרי

בחדר בטמפרטורה של 29-16 מעלות צלזיוס - 4-3 שעות (בתנאים נקיים מאוד של הידיים ושל סביבת השאיבה ניתן לאחסן מחוץ למקרר עד שש שעות). חלב אם בבקבוק שחומם ו/או שהתינוק אכל ממנו, ניתן לשמור רק עד הארוחה הבאה.

בצידנית אטומה עם קרחון: עד 24 שעות (הקפידו לשמור על מגערצוף בין הקרחום לבין הכלי שבו מאוחסן החלב).

במקרר, חלב טרי: בטמפרטורה של 4 מעלות או פחות - 5-3 ימים. (בתנאים נקיים מאוד של הידיים ושל סביבת השאיבה ניתן לאחסן 8-5 ימים במקרר. הקפידו לאחסן בחלקו האחורי של המקרר).

במקרר, חלב שהוקפא והופשר: בטמפרטורה של 4 מעלות או פחות - עד 24 שעות במקרר. אין להקפיא שנית חלב שהופשר.

במקפיא בעל דלת נפרדת או במקפיא נפרד: בטמפרטורה של 17- או פחות: שישה חודשים (הקפידו לאחסן בחלקו האחורי של המקפיא).

הוראות חשובות:
    • מומלץ לאחסן את החלב בכמויות קטנות של 120-60 סמ"ק כדי למנוע בזבוז.

• אל תמלאו את הכלי עד גדותיו, כי נפח החלב גדל בתהליך ההקפאה.

• חלב מקורר טוב יותר מחלב שהוקפא והופשר. החלב המקורר מכיל יותר חומרים נוגדי דלקת.

• אין להפשיר חלב במיקרוגל. ההפשרה תיעשה במקרר או תחת מים חמימים.
    ולשאלה האם לחמם פעמיים, אני לא חושבת שכדאי.

רותי
  • יש שקיות מיוחדות לאיחסון חלב
    במקפיא מחזיק עד חצי שנה...

עדיף לא להפשיר ולהקפיא כמה פעמים, הויטמינים הולכים.

• ב"ה

shanile1 משאבה שלי של מדלה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה