אשמח לעזרה ותמיכה למי שיודעת/מבינה בשקיפות עורפית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות, אני דיי חדשה כאן אף פעם לא פרסמתי אבל אני עוקבת אחרי הפורום המדהים שלכן, אז קודם.....כל הכבוד לכן על התמיכה ההדדית הנפלאה שיש כאן

פרסמתי בפורום רפואי ואני ממתינה לתשובה שם אבל בנתיים אשמח אם מישהי יכולה לעזור לי בקצת מידע בעיניין אני לחוצה מאוד.....
    זה הריון 3 (בבית יש לי תאומים בן ובת בני 6.5 ועוד ילדה בת 4.5)

עכשיו אני שוב בהריון...יש!!!!!
    אני בשבוע 14.1
    עשיתי שקיפות עורפית (14/05/12)בשבוע 11.3
    תוצאת האולטראסאונד הייתה:
    סיכון לפי געל האישה:1:406
    שקיפות עורפית:1 מ"מ
    סיכון לפי שקיפות עורפית+גיל האישה ביום הלידה:1:2494
    ביום למחרת ביצעתי בדיקת דם (PAPP-A)
    היום הרופא נשים שלי התקשר ואמר שיצא לי ערך 1 גבוה של
    פרי-ביטא(free b hcg papp-a) והוא מפנה אותי ליעוץ גנטי.
    שאלותי הן: מה זה בעצם אומר??התוצאה הגבוהה הזו???\
    מה עשוי להיות???האם זה מעיד על בעיה עם העובר????
    או אולי בעיה עם ההריון???

תודה לכן מראש!!!
2 תגובות
עמוד 1
  • לא מבינה בזה, לא רוצה להטעות אבל,
    בשעה טובה וברוכה הבאה

• לפי התוצאה 1:2494 - זה תוצאה טובה. זה רק סקר ולכן לא הייתי מייחסת לזה חשיבות

בנוגע לשקיפות - 1 מ"מ אני יודעת שתקין עד 2 מ"מ בערך זה אמור להיות תקין. באתר שמצאתי רשום אפילו 3 מ"מ:

מהי שקיפות עורפית ?

לכל העוברים ישנה הצטברות של מעט נוזל מתחת לעור באזור העורף. הנוזל נראה בסונר "כשקוף" כלומר פס שחור בין הקו של עור העובר שנראה לבן ובין הרקמות שאף הם נראות בסונר לבנות. פס נוזל זה הוא השקיפות העורפית.
    הרופא סורק את העובר תוך שימוש באולטרא סאונד ומחפש את הצטברות הנוזלים בעורפו, הצטברות זו נראית כפס שחור על מסך האולטראסאונד. נמצא כי קיים יחס ישיר בין עובי האזור הנ"ל לסיכויי העובר ללקות בתסמונות כרומוזומליות, ביניהן תסמונת דאון ומומים כרומוזומלים אחרים כמו גם ליקויים אנטומיים ומומי לב. ככל שהפס עבה יותר קיים סיכון מוגבר יותר לעובר פגוע. שקיפות עורפית של 3 מ"מ ומעלה נחשבת שקיפות בלתי תקינה ומצריכה המשך ברור.

בנוגע ל - PAPP אין לי מושג

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה