שלום יקירה, ויקירות,
השרשור הזה מאד מאד מרגש - ולו בגלל פתיחות הלב שקיימת בו, והסיפורים שכולן הרגישו צורך לשתף.
תודה לכל אחת ואחת.
יקירה - מה רבים מעשייך,
אין לי אלא לחוש אמפטיה רבה מאד להרגשתך ולחוסר אונים שאת מביעה.
אני מסכימה בלב שלם עם מי שכתבה לך שמספר פגישות טיפוליות יכלו להיות לך לעזר רב בצומת זו בחיים בה את נמצאת.
אני גם מבינה את עניין הזמן המתקתק ואולי שיקולים נוספים שלך לאי יכולת להגיע לטיפול כרגע.
אני יכולה לומר לגבי המשפטים שכתבת: "כי אין לי אומץ", "כי אני פחדנית", שהם משפטים המעידים על נרטיב מסוים בו את תופסת את עצמך.
'נרטיב' הוא סיפור. ומדובר בדרך כלל על סיפור אותו האדם מספר לעצמו, והוא הסיפור המתווה את תפיסתו לגבי עצמו.
כשאת אומרת לעצמך "אני פחדנית" - את בהכרח תתנהגי כפחדנית. צריך גם לשאול מה אומרת המילה "פחדנית" בעינייך, אבל אין ספק שאם המילה הזו מבטאת רתיעה מעמידה על דעתך, זכויותייך הבסיסיות ו-ויתור על עצמך לטובת מישהו אחר (הורה, חבר...) אותו את תופסת כ"חשוב יותר" ממך - אזי יש פה בעיה קלה...
איני רוצה להכנס לדיון לגבי אמירותיו והתנהגויותיו כלפייך. איני יודעת אם הן "אלימות" או לא, איני יודעת אם הן מעידות במשהו על עתידך איתו או לא, איני יודעת "לנבא" את המשך חייכם המשותפים - ולו בגלל שהנבואה לשוטים היא ניתנה, וכבני אנוש אל לנו לשפוט ולקבע אף אחד בשום מצב. רק לאל ניתנה הזכות הזו, ואף אחת מאיתנו עדיין לא מתקרבת לדרגתו.
אבל אני כן יכולה לומר - ובוודאות די גדולה - שאם כעת את מרגישה שלא טוב לך איתו, אם כעת את מרגישה צורך "להתחבא" לעתים ולהסתיר דברים, אם כבר עכשיו את מעלה בעייתיות שכזו בקשר איתו, הדבר בעל פרוגנוזה (= יכולת ניבוי להמשך) לא טובה להמשך חייכם המשותפים.
חשבי על הדברים, ובכל מקרה - אלו החיים שלך. זכותך הבסיסית היא לעשות עם חייך כרצונך. אין אדם בעולם היכול לקחת ממך זכות זו, ועלייך לזכור זאת.
נסי להרגע... החיים לא "נגמרים" בגיל 20, או כשמתחתנים, או כשנולד ילד...
כל קושי הוא הזדמנות לצמיחה, גם אם בתקופה הראשונית זה לא נראה כך.
עלי והצליחי, שמרי על עצמך מאד מאד,
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il