שאלה נואשת. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוף. אברמי חזר לבכות בשעת ההשכבה. הוא בוכה בכי מקטר, לא שמפריע לו משהו. הוא שבע, רחוץ, לא צמא. עייף, אבל לא יותר מדי- הולך לישון ב6.30.

מה אפשר לעשות???

כל יום אותו סיפור: אוכל, אמבטיה, פיז'מה, סיפור, שרים שיר, קוראים שמע ישראל ואומרים לילה טוב.
    ואז הוא מבקש עוד סיפור, ועוד שיר, ועוד סיפור, ועוד, ועוד, ועוד...... וכשמגיע הרגע שאני אומרת "די",(בד"כ אחרי 2-3 סיפורים לפי השעון והסבלנות שלי), הוא פורץ בבכי מר ולא מסכים ללכת לישון.

הוא במיטת תינוק ולא יוצא עצמאית כרגע (למזלי)

אז מה עושים?????? אני משתגעת! לקרוא לו סיפורים עד שנרדם?? לשיר איתו עד צאת הנשמה? או עלות השחר- הקרוב מבין השניים?

23 תגובות
עמוד 1
  • אולי השעה מוקדמת לו מדיי? הוא קצת גדול ללכת לישון ב-18:30
    אולי תדחי בחצי שעה את הטקס שינה ?

• לקבוע גבול. להגיד אנחנו שרים שיר אחד וסיפור אחד ואז הולכים לישון. ולעשות ממש כך... הוא יבכה כמה ימים אבל ברגע שיפנים שזו השיגרה הוא פשוט ישלים איתה
  • שרונילה ניסינו, גם כשהוא הולך לישון ב7:00 וגם ב7:30 אותו הסיפור. זה לא נראה לי קשור לשעת השינה. מה גם שאני רואה שהוא כן עייף.

צולי- לאפשר לו פשוט לבכות? כמה זמן? ללא הגבלה?

• תראי אני הייתי משכיבה אותן קבוע ב-19:30 ואז גיליתי שכשאני דווקא
    מקדימה בחצי שעה את טקס ההשכבה הן הולכות יפה לישון ולא מקטרות
    כנראה שהן פשוט עייפות מדיי ,אז את יכולה אולי לנסות ...
    ואם זה לא עוזר פשוט מחר מאחר הצהריים להסביר שהיום הולכים לישון עם
    סיפור אחד (או כמה שתחליטי) ,שיר ,שמע ישראל וכו' ...כלומר תחזרי ותשננו
    ותחליטו ביחד ואז תראי מה יהיה ,כשאני "משתפת" אותן בהחלטות אצלי
    זה הולך הכי טוב ..

• הוא לפעמים גם הולך לישון ב6:00

• לנסות לשתף או לתת לו קצת לבכות עד שיבין והרבה סבלנות
  • אם למשל תקחי כסא ותשבי לידו בלי ליצור קשר עין?
    אני חושבת שזה פתרון. פשוט לשבת לידו. שלא ירגיש שנטשו אותו מצד אחד ומצד שני את לא יוצרת איתו קשר גם אם בוכה. בהתחלה יושבים לידו עד שנירדם ולאט לאט מרחיקים את הכסא (כעבור כמה ימים) לכיוון הדלת. עשיתי את זה פעם עם שחר. זה לקח ביום הראשון שעה וחצי!!!! אבל הוכיח עצמו כיעיל ביותר בהמשך.

• שעה וחצי

• אבל בגלל שאת כל הזמן מאפשרת את העוד קצת הזה הוא יודע שיש טעם לבכות...

קחי לך ספר או פלאפון ותתעסקי בו ואל תדברי איתו בכלל. כמובן אחרי שתעשו את הטקס לילה טוב הקבוע עם הסיפור והכל... את תראי שהןא פשוט יפנים וירדם.

• הלוואי

• אני מסכימה עם צולי שזו הדרך.

אצלנו אני יושבת עם הבנות עד שנרדמות, עם הפלאפון ובלי קשר עין, בד"כ זה לוקח כמה דקות עד שנרדמות.

• גם אני לא אוהבת לשבת ע"י הבנות עד שהן נרדמות.
    שאלות לי אלייך:
    הוא ישן צהריים?
    מה אתם עושים בשעות אחה"צ?

• אמנם אופק היה ממש קטן כשהפסקנו להיות לידו בזמן שנרדם, אבל אצלנו זה דווקא היה הפוך... גילינו שאם אנחנו לידו לוקח לו יותר זמן להירדם....
    ברגע שהפקסתי להיות לידו הייתי בהלם כמה מהר הוא נרדם
  • ענבר, הוא ישן בגן בסביבות שעה שעתיים. ואחה"צ הוא בפעילות במעון עד 4 ואז הוא גם פעיל איתנו בבית, ובערך ב5.30 ארוחת ערב, אמבטיה וטקס שינה.. בערך 6.30 אנחנו אחרי הכול. לאחרונה בגלל האור אני טיפה מאחרת לו אבל לא יותר מ7 כי הוא באמת עייף מהפעילות.

• אצלי איתן היה חולה לא מזמן, אז היה לו קשה להרדם והרדמתי אותו שתי לילות על הידיים. הבחור בעל תפיסה מהירה, הבין מה טוב לו והחליט שהוא מעכשיו רוצה רק בידיים.
    איך שהבנתי שזה כבר לא בגלל המחלה, החלטתי להפסיק עם זה.
    פשוט שמתי לו את הבקבוק שלו במיטה לידו, הסברתי שעכשיו ישנים ויצאתי. אם הוא לא נרגע אחרי כמה דקות, נכנסת לחדר ורק אומרת שעכשיו לילה וישנים. ליטוף וכאלה, בלי לדבר יותר מדי. ויוצאת.
    בלילה הראשון בכה חצי שעה. בלילה השני 5 דקות. בלילה השלישי לקח את הבקבוק עשה לי לילה טוב ונרדם.

זה יותר התאים לכל הילדים שלי, אבל השיטה ״לפי הספר״ היא כמו שצולי אמרה. שימי כסא בחדר (אחרי כל הטכס) עם הגב אליו, ותתעסקי בענייניך. מדי פעם תגידי לו ״אמא פה, עכשיו לישון״.
    ביום למחרת תזיזי את הכיסא מטר לדלת ותחזרי על הכל. ועוד מטר. ואז שבי מחוץ לדלת, תציצי לפעמים ותגידי ״אמא פה, עכשיו לישון״.
    3-4 לילות וטת כבר מחוץ לדלת. זה אמור לעזור.
    וכמובן תסבירי לו עוד לפני השינה מה הולך להיות ודברי איתו על זה. אל תמעיטי מההבנה שלו, הוא מבין הרבה יותר משנדמה לך.
    ולא נורא שיבכה קצת. העיקר תיהי עיקבית, זה הכי חשוב

• לא נותר לי מה להוסיף מעבר למה שהמליצו כאן
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • תודה בננות!!

• אני חושבת שהשעה מאוד מוקדמת..
    והוא יחסית גדול, לא תינוק
    אני חושבת שלהשכיב אותו בשעה 19:30 זה יהיה יותר טוב אחרי יום עמוס בהחלט.
    פעילות בגן, פעילות אחה"צ בגן שעשועים וכו'.

כמו כן אני כמובן מסכימה גם עם משצול-צול כתבה, פשוט אל תאפשרי לו.

הנוסחה עם ילדים היא מאוד פשוטה, התמדה!
    ככל שתתמידי יותר, תשיגי יותר את המטרה שלך איתם.

• אדווה, למרות שנראה לי שהוא מאוד עייף כבר?

הוא לא יהיה מטורלל לגמרי?

בקושי הוא השלים עם זה שבתחילת השנה הורידו לו שנ"צ אחת...

טוב, אולי באמת נאחר בהדרגה את השעה

• לאחר בהדרגה את שעת השינה זה נשמע לי טוב.
    פשוט השעה נראית לי ממש מוקדמת והוא גם מאבד את היום כך..
    לא חסר מה לעשות איתם, אני חושבת שאם תעסיקי אותו כמו שצריך הוא לא ימהר ללכת לישון.
    תמצאי לך רעיונות מסויימים, תתלו טבלה על המקרר של כל יום מה עושים ובאיזו שעה, פעילויותצ פשוטות כמו פארק שעשועים, בריכה בגינה (אם יש), עבודות בבית הדבקות, ציורים, צבעי גועש, ללכת לבקר חבר או את סבא וסבתא או כל משפחה אחרת, כשהשבוע מלא בדברים טובים וכשאת יוצרת שיגרה שבועית, זה הרבה יותר מעניין בשבילם וכך יש להם גם למה לחכות..

• מצטרפת לאדווה - אחה"צ כדאי לצאת מהבית, ללכת לגינה, ללכת לטייל, להוציא מרץ, ואז כשמגיעים לישון מגיעים כבר עייפים.
    זה שהוא כמעט נרדם מול הטלוזיהואז הוא קםלמקלחת - זה מעורר אותו כי הוא בפעילות...
    אחה"צ עמוס יותר, יאפשר לך להשכיב אותו ביתר רגיעה ועייפות אמיתית.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה