היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אתם נותנים לילדים דמי כיס? מאיזה גיל? כל כמה זמן? כמה?
אצלינו יש קופה אבל הן אוספות לשם בעיקר עשרות אגורות וכסף קטן שאבא מוציא מהכיסים. אין להן עדיין הבנה של מה עדיף: מטבע אחד של 5 שקלים או 7 מטבעות של 10 אגורות. עדיף ה7 מטבעות. והן לא מתכוונות לקנות עם זה כלום. זה אוסף למען האוסף עצמו ויש ארנק קטן שאליו אוספים שקלים (מטבע של שקל 1). בשביל המכונות בקניון
אבל אין דמי כיס מוגדרים.
אני לא חשבתי שהן בגיל המתאים
19 תגובות
עמוד 1
אצלנו יש קופה שחייבים לשבור כדי להוציא את הכסף... כמעט כל יום אנחנו מביאים להם כמה שקלים והם שמים בפנים כשבכל יתמלא נשבור אותה יחד ונלך לקנות.... אני לא חושבת שהם באמת מבינים את המשמעות של זה... אבל העיקר שהם יתרגלו לחסוך ולא יהיו בזבזנים כמוני נסיכים שלי אוהבת אתכם....!!
יש לשקד קופה קטנה... היתה תקופה שהייתי נותת לו מטבעות, סתם כי הוא נהנה לאסוף אותם לקופה מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם! ------------------------------------------------------------------------------------------ לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
-------------------------------------------------------------------------------- אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
עדיין לא...מה גם שאני מפחדת שהיא תתעסק עם מטבעות מחשש בליעה..ואם תהיה לה קופה עם כסף היא כל הזמן תרוקן ותתעסק עם זה... גאיה עוד חושבת שהיא יכולה להכנס לחנות לקחת וללכת.לפעמים היא ממש מופתעת שאני אומרת לה שצריך לחכות בתור לשלם...כבר פעמיים המוכרים שאלו אותי: את מתכוונת לשלם על זה? ואני רואה אותה עומדת בחוץ ומשחקת בכל מיני דברים...פדיחות... אני מסבירה לה..והיא אומרת אבא הולך לעבודה להביא כסף שתוכלי לקנות לי נעליים ומגפיים...אשה או לא?
גם לליאבי יש קופה שכל פעם אנחנו זורקים לשם עשרות אגורות ואמרנו שזה יתמלא נלך לקנות משהו גדול . אבל עד שזה יתמלא יקח זמן זו קופה ענקית מה שכן אנחנו משחקים עם הכסף ועם הקופה בתרגילי ריפוי בעיסוק
טוב אנחנו לכל הדעות קטנים מדי בשביל זה
לדעתי דמי כיס זה החל מבית ספר.. דן לא מקבל דמי כיס..אבל יש לו קופה ובדיוק כמו ששולנקה אמרה...עדיף 7 מטבעות של 10 אגורות ממטבע של 10 שח בן ושיראל גם לא ממש מקבלים דמי כיס במובן הישיר...שהם צריכים משהו הם פשוט אומרים את הסכום . בארנק יש להם תמיד 20-30 שח למקרה "חירום".
אצלי הן לא מקבלות דמי כיס, הן צריכות "להרוויח" את הכסף שלהן אם זה במבחנים עם ציונים טובים, יש לנו דירוג כמה היא תקבל על כל טווח ציונים, אם זה בלימוד בשבת עם בשן, דברים מיוחדים
אם הן צריכות משהו אז הן תמיד מקבלות, אני קונה להן כל מה שהן צריכות
אצלי גם כמו שולי
גם אנחנו עוד לא נותנים דמי כיס.... בהחלט 10 אג' שווה יותר משני שקל, וגם מעשרה שקלים כי הכל זהב!
טוב, אני רואה שאני יחידה שכבר נותנת דמי כיס. וברור שגם אני קונה לה כל דבר שהיא צריכה, אבל זה שונה כשהיא קונה לעצמה.
בערך מגיל 3 הגדולה מקבלת דמי כיס, שני שקלים לשבוע. בהתחלה הייתה מוציאה את זה על חטיף בשקל, אח"כ התחילה לחסוך שבועיים שלושה כדי לקנות קליק ב6 ש"ח, ואח"כ התחילה ממש לחסוך, למדה לספור את המטבעות (בצורה נכונה לפי השווי) בסביבות סוכות קנתה לעצמה ערכת כלי מטבח ב60 ש"ח (בלי תוספת שלנו בכלל) וכן הלאה... זה מדהים לראות אותה מתלבטת מה שווה לה לקנות, כמה כסף יש ועושה חשבון כמה עוד צריכה לחסוך כדי להגיע למה שהיא רוצה, היא למדה שכסף לא גדל על העצים, היא למדה חשבון, מטבעות, דחיית סיפוקים ועוד...
בקיצור, אני חושבת שזה עושה לה רק טוב.
אמא ויותר - זה נשמע מצוין!!!!! כמו שאני מכירה את אבי בנותיי הוא לא יתן להן לחכות עד שהן תחסוכנה את הסכום שצריך, הוא ישר יתן את כל הכסף ויגיד להן לשמור לעצמן את הדמי כיס
לגדולים הייתי נותנת כסף לא דמי כיס כמה שהיה בא לי ושהיה לי אפשרות. ליותם נראה לי עוד קטן בשביל זה, למרות שהוא הולך לאבא שלו הוא משנרר אותו ב20 שקלים ככה שאני אוספת לו ואקנה לו משהו גדול שיתאסף שם מספיק כסף.
אמא ויותר, זה ממש מרשים
הסרגל נכון
אמא ויותר- מהמם!!
תישבעי את שואלת את זה
אמא ויותר - כל הכבוד לה!
בעיקרון גם אופק דין מאוד מחושב אבל עדיין נראה לנו קצת מוקדם על מנת להתעסק עם הכסף. אבל הוא בהחלט יודע שהוא לא גדל על העצים והרבה פעמים הוא מבקש דברים ואני מזכירה לו דברים גדולים יותר שהעדיף ומציינת שאם נקנה עכשיו את המשהו הקטן לא נוכל אח"כ לעשות משהו גדול יותר.... ההחלטה היא שלו. לרוב הוא דוחה את הסיפוק ומעדיף לחכות למשהו הגדול יותר.
בעלי חושב לתת כבר שנה הבאה, בחובה. אני חושבת שבכיתה א'
אחיינים שלי, שהם בבית ספר מקבלים כל שבוע והם קונים לעצמם דברים, עושים את השיקולים שלהם וחישובים מה הם מעדיפים. תמר הבלוג שלי
לבני ישקופה שהוא די שומר אליה . בסוף שבוע מקבל כל השקלים שיש . שפעם ביקש לקנות משהו בעלי אמר תקנה נכסף של הקופה - הקמצן לא הסכים . מדי פעם הוא גם סופר את זה ורושם גם . סוף סוף נפל לו אסימון מה טוב יותר 10 אגרות או שקלים . http://www.holdthatpic.com/