-
אני לא עניתי על הסקר וגם לא יענה
-
אז אני אסביר לך !
בשנה הראשונה אחרי שהתחתנו, היו המון פרצופים ומריבות.
אני שבאה מבית מאוד חם ומקבל, לא הבנתי וגם היום אני לא מבינה איך אפשר
להתנהג בצורה של קור, אדישות, התעלמות , ממש חוסר התייחסות.
ואז החלטתי שאני לא הולכת לשם כי מי שמתייחס כמו לזבל , אני לא נמצאת באזור.
אז מה שקרה שבעלי התחיל ללכת לבד בלעדי !
בשנה הזאת אני לא רוצה להגיד ולהרחיב מה זה עשה לנו, אבל היה נורא !!!
והבנתי שבשביל שלום בית עם בעלי , ובשביל שנפסיק לריב, ושתביני בעלי יידע
כמה אני סובלת שם אבל אני לא יכולה לדרוש ממנו לנתק איתם קשר הם ההורים שלו ! וגם לא התאים לי שהוא הולך לבד, אז החלטתי אחרי לידת בני הבכור
להגיע לשם פעם בחודש, להראות את הפרצוף ולעוף.
לבעלי היום כבר אין מצפון, (מה שהיה לפני זה...)הוא מרגיש שהוא עושה את המוטל עליו,אני בתור אשתו תומכת בו, ורק ככה אפשר לסבול את זה.
מקווה שהבנת ? משפחה לא בוחרים, זו המשפחה שלו וזה מה יש !
זה הסידור הכי טוב לשני הצדדים.
-
מה שאת אומרת באופן היבש שלו הוא נכון
אבל, כשמכניסים את כל הגורמים למשוואה, אז זה מורכב יותר
למשל, אנחנו לא נוסעים בשבת, אז אם אני אשלח את בשן לבד עם הבנות "לכבד את הוריו" (דבר שעשיתי בעבר) זה רק יקשה על הבנות, אז כדי לעזור לו לקיים את מצוות כיבוד הורים, אני מצטרפת אליו, על אף שאיני נהנית...
לי אין צורך לתת להם כיבוד הורים, כי הם לא הוריי, לעולם לא יהיו, לעולם לא יגיעו לקצה קצה הציפורן של הוריי,
אבל בזוגיות צריך להקריב כדי לתמוך בבן הזוג.
-
מיסי סליחה שאני נותת אותך כדוגמה, אבל את למשל, הסיפור שלך מזעזע!!!
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
ברור שלא, אני כבר מחכה לכלות שלי
-
שאלה יפה ...רואים שאת אם טוב
-
אני מסכימה עם מה שיפעת כתבה,
אנחנו משמשים כראי לילדים שלנו,
הם יחקו את ההתנהגות שלו עכשיו ובעתיד..
איך שנעצב אותם, ככה הם יפעלו.
-
ברור שלא מדברים ליד הילדים על הסבים/סבתות דברים לא טובים... אני רק אומרת שהכבוד צריך להיות הדדי!
ומה לומדים הילדים מכך שסבא וסבתא מזלזלים באמא שלהם?
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
-
מילנה המצווה לכבד הורים היא אפילו אם ההורה לא מתייחס יפה.
אבל,
כדי לתת כבוד לזולת אין צורך שגם בלב נרגיש כך. לכבד זה לכבד נטו, גם אם לא נוח.
אבללללל לגבי החמים אין את מצוות כיבוד הורים, אבל כן יש את הרצון להיות אנושי למרות שמצידם אולי לא ראויים לכך. כדי שאנחנו נצא הבסדר פה.
ויש את אלמנט המשפחה. להקריב דברים בשביל הבעל והילדים, שלא יצטערו שמישהו פה לא מכבד את ההורים/את סבא וסבתא.
ולשמור על הזוגיות.
לכן לפעמים כן יש "לכבד" כלפי חוץ. אבל לא בגלל המצווה.
-
אני עדיין חושבת שיש גבול לכל דבר.
-
למזלי אני לא בסירה הזו של כולם, אין לי זמן כ"כ לשבת על הסקר, אולי בערב...
אבל בגדול אנחנו ביחסים מעולים פלוס,
אם ח"ו הייתי כנראה שלא הייתי מסכימה לסבול (אם זו רמה של סבל כבר). לא הייתי מגיעה.
-
מילנה היקרה,
לפעמים אין ברירה, פשוט הולכים, עוברים את זה וזהו.
אני עושה את זה רק בשביל בעלי בלבד !
ותביני גם הילדים שלי לא מוצאים שם את עצמם, ויש שם בני דודים בדיוק
בגילם, והאפלייה חוגגת !!!!!
הייתי מספרת לך סיפורי זוועה ! אבל לא בא לי לספר את זה פה......
אבל עברתי איתם דברים שאפשר להתפוצץ.
הכי חשוב לדעתי שהבעלול יהיה רגוע ויהיה "שיגרה של שקט" ,
אני מזמן החלטתי שאני סיימתי לריב איתו בגללם, הם ממש לא שווים את זה,
והוא לא אשם !!!!! אני מכבדת אותו, והוא מכבד אותם.
ורינת הלוואי עליי פעם בשלושה חודשים.....בקרוב אצלי
-
אולי אני מחפשת יותר מידי צדק בעולם (ואולי לא יותר מידי), אבל זה ממש לא פייר כלפייך
-
השתגעת ?
מה פתאום פגעת בי ???
הכל בסדר, את מקסימה
-
מצטרפת למה שאחת ויחידה כתבה לגבי שלא צריך להרגיש בלב.
בתור אחת שחוותה טלטלה גדולה ביחסים עם משפחת הבעל אני יכולה להגיד לך ששווה לסתום לבלוע לכעוס ולצעוק בבית ולהשאיר הכל מתחת לפני השטח. מאז הפיצוץ שהיה לי נורא טוב. אבל באמת באמת טוב. חמתי אישה מגעילה, חמי נחש צפע אבל הם אפילו שזה לצערי - עדיין ההורים של בעלי. כשכותבים כיבוד הורים מתכוונים להורי הבעל שהם הורים שלו. אני השתדלתי לכבד אותם כיוון שבעלי ואני זה אותו דבר וכמו שאני מצפה שיכבד את הורי אני יכולה להבין שהוא מצפה שאכבד את הוריו. מאז הפיצוץ שהיה הוא לא מבקש ממני דבר. אבל אני יכולה להגיד לך שהוא בוכה יום יום על המצב. בוכה ממש. עם דמעות. ובגלל זה אני חושבת לעשות איזשהו צעד לקירוב. לא בגללה לא בגללו לא בגלל הילדים אלא אך ורק למען בעלי. ויותר מזה - למען הזוגיות. זה נכנס לזוגיות וזה מפריע ואני מאחלת לכל מי שחמתה מפלצת כמו שלי שלעולם לא תגיע למצב של נתק שיעיב על הזוגיות שלה. לפעמים נדמה שלעולם זה לא יפסיק להיות תקוע ביננו.
אז למען זה אני מוכנה - לפי הכללים שלי בלבד - לעשות צעד לקירוב. אני עוד מעבדת את זה בראש אבל זה יקרה בסוף. ליסוע לשם לשבתות שלמות? ממש לא בזמן הקרוב. ליסוע לשם בכלל ממש לא. אבל שהבית שלי יהיה פתוח כשנוח לי זה כן. ואני יודעת שזה צעד שיספיק בשביל הבעל שלי. אז כן, לפעמים אצטרך לחייך ולהתנהג בכבוד לנחש צפע ולמפלצת צבועה. בשביל הזוגיות.
-
צאלה
-
מילנוש היקרה,
קראתי את מה שכתבת ואני ממש מבינה אותך,
גם אני כמו רוב הבנות שהגיבו חוויתי גם עליות ומורדות עם משפחת בעלי,
אבל אני מבליגה, שומרת מרחק וכשצריך וכשמרגיש לנו נכון אנחנו מתקרבים, אין מה לעשות, לא בוחרים בהרבה דברים בחיים אבל צריך להפיק מכך את המירב...
אין ספק שכשאני שומעת על בנות שאומרות שחמתן היא כמו אמא בשבילן אני אומרת שהלוואי עלי, אבל באמת צריך לקבל את מה שיש, להתעלות ולכבד אבל לא ברמה שידרכו עליך לגמרי.
לצורך השיתוף אספר סיפור שקרה לי עם חמי:
הוזמנו לארוחת חג והייתי אחרי לידה עם אמיתי שהיה ממש קטן והנקתי אותו עדיין, הוא כבר התחיל עם הטעימות אז לפני שכולם התיישבו ליד השולחן והחלו לברך, ביקשתי מחמתי קצת עוף לתת לו (כי היה כבר שמונה בערב והוא צרח מרעב), אז חתכתי לו את העוף עם השיניים (כמו שמאכילים תינוק/גוזל).
חמי התחיל לצרוח עלי ובייש אותי ליד כולם, שאני לא מכבדת את השולחן ולא מכבדת את המשפחה בזה שאני מתחילה לאכול ככה (ואני מזכירה שהאכלתי את הקטן), הסמקתי כולי, נהייתי אדומה, ברחתי עם התינוק החוצה ובכיתי כמו שלא בכיתי הרבה זמן. בעיקר מההשפלה.
לא דיברתי איתם כמה חודשים אבל כשנרגעתי והרגשתי שאני יכולה לחזור לקשר, אז נפגשנו שוב ואנחנו נפגשים במתכונת של פעם ב... מתכונת שמתאימה לכל הצדדים, כי כנראה שאנחנו לא צריכים להיפגש בתדירות גבוהה מדי ...
-
חמך בהמה