-
קרה משהו ספציפי?
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
-
את ילדיך את צריכה לחנך עפ"י ערכייך.
למשל - לי להיות בזמן זה חשוב מאוד. חשוב לי לא לאחר, שלא יחכו לי, לא רוצה שבגללי מישהו יאחר למקום אחר וכד'. וכך אני מחנכת. נכון שלא לכולם עקרוני להגיע בזמן, נכון שיש כאלה שאין להם שום בעיה לאחר (ובעיני זה זלזול בזולת) לי זה חשוב וזה מה שאני מעבירה למרות שסביר מאוד שבמהלך חייהן הן תיפגושנה אנשים של הז... שלהם שמישהו יחכה להם חצי שעה....
ובכל מקרה - ללמד שהעולם כולו טוב ויפה זה לא ממש נכון, בטחל לא היום, ציך להזהר, צריך להשמר, אסור ללכת עם זרים, אסור לקבל מזרים סוכריות, ובכלל לפעמים לו שהכי קרובים הם אלו שהכי פוגעים....
-
כן, קרה משהו... אבל זה לא כל כך משנה מה, כי אם זה לא היה קורה היום ובסיטואציות האלה, היה קורה משהו מחר ובסיטואציות אחרות... כי האנשים החארות פשוט נמצאים מסביב....ומתישהו נפגשים איתם. וחוטפים סתירה.
אני גם מאמינה בזה שצריך לחנך על פי הערכים, את צודקת.
הבעיה היא שלפעמים ערכים זה לא מספיק, כי צריך להתמודד גם עם מציאות. והמציאות, בניגוד לערכים, לא כל כך אידאלית...
פשוט אני בעצמי מבלולבלת מהם הערכים, מה הגבולות מול המציאות....
טוב, בקיצור, העולם לא פשוט בכלל, אה?!
-
אני מסתכלת על השיר בצורה שונה, הפרשנות שלי היא לא-
תסתכלו איזה אנשים טובים מסביב..אלא-
תהיה אתה איש טוב, אל תסתכל לצדדים ותראה אנשים טובים- תהיה אתה עצמך איש טוב ואז הסובבים ייראו בך איש טוב.
אגב- 'איש טוב' גם אפשר לפרש בדרכים רבות, אחד טוב שהוא לא מאחר
-
נגלה - האיחור היה דוגמא למשהו שחשוב לי......
ואת בהחלט צודקת - אם אנחנו נהיה טובים לעצמנו ולאחרים העולם שלנו יהיה נעים יותר בד"כ....
-
נגה כתבת ממש יפה, ונכון.
באמת אתמקד במסר הזה.
את עצמי אפשר לשנות, תמיד אנחנו יכולים לתקן עוד ועוד ולעבוד כדי להשתפר, את האחרים אנחנו לא יכולים לשנות......בשילוב עם מה שאנגל כתבה.
תודה זה עוזר לי
-
טוב, סליחה, כן , אבל בוקר טוב אליהו.........לא למדת כלום מאז שהתבגרת?
אנחנו כבר מזמן לא בנות 20 (ואני גם לא 30, למדתי והחכמתי מספיק מאז השיר הזה..לצערי, וכך גם כולן פה, נראה לי.......)
העולם שלנו מלא באנשם רעים, צבוים ושקרנים ומה לא......
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
אני חושבת שצריך לחנך על הערכים,ולהיות עיניינים לגבי המציאות שנתקלים בה,למשל אם מישהו חותך אותך בכביש,אפשר לומר-הוא ממש לא בסדר!זה מאוד מסוכן מה שהוא עשה עכשיו.
ולהיפך,אם מישהו נתן לך להכנס לנתיב-איזה איש אדיב!ממש יפה מצדו
וכן,לומר שלא מדברים\הולכים עם זרים וכו' אבל להיות עיניניים,לא להעמיס על הילדים את כל המטען הרגשי הפחדים והאכזבות שלנו...
-
ענבר סליחההה
-
הממ...טוב כל אחד מקבל את ה"כאפה" הזו מתישהו בחיים...
וזה חלק מהחיים אין מה לעשות. הכל עניין של הישרדות בדר"כ
חשוב לחנך את הילדים לא להיות תמימים מידי...כמובן לא להראות להם פורנו בגיל הרך

כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר

-
אני לא מסכימה עם זה!!!
אתן ממש מכפישות את שמם של כל האנשים ה-באמת טובים שנמצאים בחוץ!!
נכון, יש אנסים ויש שקרנים ויש הכל, מכל הדתות, מכל המגזרים..
וצריך לפקוח 800 עיניים..
אבל קיים בחוץ גם זן של אנשים שהם באמת טובים..
מתוך טוב אמיתי..
-
עמית
-
עמית- אני התייחסתי לשרשור הזה בצורה אחרת... לא התכוונתי למיקרים הקיצוניים כמו אונס, רצח, גנבה וכו'... אלא לכך שאנשים שנורא קרובים אליך מאכזבים ויש כאלו שגם בוגדים
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
-
מילנו'ש, את צודקת..
אבל אולי בגל שאני בקשרים כ"כ גרועים עם המשפחה שלי,
ואין לי בכלל חברות קרובות..
אין לי ממי לצפות!
אז כל דבר קטן טוב שעושים לי, אני מופתעת, באמת מופתעת!
נכון, קיימים אנשים זבל..
אבל מה שהתכוונתי זה שצריך לפקוח את העיניים ולראות שקיימים גם האנשים הטובים בחוץ!
זה קשה להיות בנאדם טוב בלי שאף אחד מסתכל עליך.. כשאף אחד לא מעריך!
שבוע שעבר יצא לי באמת לשיר את השיר הזה ולהתכוון אליו,
כי נתקלתי במעשה טוב שמישהו שבכלל לא קרוב אליי עשה לי..
ואמרתי לעצמי- איזה מזל שבדרך שלי, עם כל האבנים והמוקשים שבדרך, אני פוגשת אנשים טובים!!
-
טוב,
ברור שההודעה הזו נכתבה בלהט הרגע...
כן, היום החיים לא פשוטים ולא קלים, ויש המון אנשים שמנסים להרע ולהזיק
אבל יש גם בהחלט אנשים טובים באמצע הדרך. ואפילו אנשים טובים מאוד...
לא חושבת שבשיר הזה יש איזשהו מסר חינוכי. גם אמא שלי תמיד שרה לנו את השיר הזה...
ילדים צריך ללמד על ערכים. על טוב ורע, אסור ומותר...
על כל המגבלות והאיסורים לגבי אנשים זרים... ועוד ועוד...
השיר הזה לא אומר שכל האנשים באמצע הדרך הם טובים
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אורטל יקירה, כן, אני מודה שהייתי תמימה, כנראה שחייתי עד עכשיו בחממה. חוצמזה יש דברים שמכים בפנים בשלב כלשהו, ולא משנה באיזה גיל אתה...
פיתוש חשבתי על זה בתקופת השיחרור של גלעד שליט. תהיתי לעצמי איך זה שבעת מצוקה (מלחמה, פיגוע, אסון לא עלינו) יש מין הרגשה של סולידריות באוויר. כולנו אחים, ערבים זה לזה... אבל למה, באמת אני שואלת, למה, ביומיום, בהתנהלות השגרתית, לא אכפת לאחרים מהזולת? למה ההתנהגות שלנו כאזרחים קטנים, כאנשי יומיום, היא התנהגות כזאת?? אז יש פה ושם ל"ו צדיקים, אבל כשמם כן הם, מיעוט שבמיעוט.
-
מאמי (עמית
-
עמיתי -
-