-
יש משהו שאת אוהבת לעשות ולא יצא?
משהו שרצית ללמוד?
תחביב סודי?
ד'א אני ממש מבינה אותך ומכירה את ההרגשה טזה למרות שיש לי תינוקת
-
הי ג'ן
-
למה לא אפשרי? דרך האוניברסיטה הפתוחה למשל...
חשוב לחסוך לילדה אבל גם את חשובה
וההתפתחות שלך חשובה
לדעתי תבררי על זה, זה גם ישתלם לך אחר כך במקום עבודה מבחינת השכר
-
גולי, אני למדתי באוניברסיטה הפתוחה, אבל נאלצתי להפסיק - עסקתי יותר מדי בהשרדות יום יומית ושילמתי על טעויות שעשיתי בחיים...
אמנם בנישואים כבר יותר קל, ובעלי מת שאני לא אעבוד ורק אלמד כדי לסיים את התואר ולעשותאת מה שאני הכי נמשכת עליו כל חיי, אבל עכשיו אי אפשר...
צריך עוד לחכות... והזמן אוזל...
רעאבק, אני עוד חודשיים בת 29 ולא עשיתי עם עצמי כלום, לא מצאתי את עצמי ולא יודעת מה אני רוצה... אוףףףףף
-
מה למדת?
-
התחלתי ללמוד פסיכולוגיה, שזה הדבר היחיד שמעניין אותי בחיים באלה...
-
אין לי כל כך הרבה מה לייעץ כי אני רואה את הדברים בצורה אחרת, כל הדברים הקטנים שנראים לך זניחים ממלאים לי את היום לא רע בכלל - נקיונות, בישולים, סידור הבית, בנוסף גידול הילדה וטיולים איתה, ולימודים שאני לוקחת במקביל (גם כן באוניברסיטה הפתוחה, כיום בקצב איטי יותר פשוט..)
אני נהנית לעשות את כל אלו (אפילו את הדברים הפחות מהנים כמו לנקות) ולא מרגישה שהחיים שלי מתבזבזים...
אבל אם את מרגישה לא מסופקת מהחיים תנסי אולי למצוא איזה תחביב שאפשר לטפח... או משהו חדש שאפשר ללמוד מספרים או מהאינטרנט
-
האם יש סיכוי שתחפשי עבודה יותר מספקת?
נראה שאת ממש מרגישה לא ממומשת שם.
מה עם חברות?
מה עם לעשות הליכה מידי פעם בערב? עם הבעל או לבד
קריאת ספרים? אני קוראת לפני השינה מידי פעם (כשאני לא קורסת ו/או כשאנחנו לא עסוקים בדברים אחרים...
-
אני כל כך מבינה אותך, אני הייתי במצב הזה לפני שילדתי ואני עוד הייתי בשמירת הריון 5 חודשים שבכלל השתגעתי בבית, אני כן סיימתי את התואר (לא שזה נתן
לי משהו) אבל מצאתי משהו שעושה לי כיף- אפיה
אז כל היום אני מחפשת מתכונים ועושה ניסיונות
גם אני רציתי להמשיך ללמוד והתלבטתי מה ואיך וכמה
תראי זה לא פשוט אבל ברגע שתהיה לך את הבונבונה שלך דברים יכנסו לפרופורציה
ויהיה לך יותר קל למצוא את עצמך.
-
את כרגע כבר ביצירה,ההיריון
-
היי בנות, תודה על התגובות...
אני לא חושבת שנקיון ובישולים זה משהו שמאתגר אותי במובן כלשהו - זה חלק משגרת בית שאני לא מתייחסת אליהם יותר מדי - צריך לעשות - עושים, זהו. מה יש להתעמק בזה?
אני מחפשת משהו שיאתגר אותי שכלית, יגרום לי לחשוב, לשבור את הראש, לסבול בדרך לפתרונות ולהינות בסוף, אחרי שפתרתי או הצלחתי.
לא נראה לי שלנקיונות יש בזה חלק...
ולא בעיצוב דברים, אני לא בקטע בכלל.
ךמרות שנאמר פה דבר נכון - הדברים שיש לי מסביב הם אלה שצריכים למלא אותי, אבל הם לא! זה חלק מהחיים שלי, למה אני צריכה להתייחס לזה יותר מדי? אז אני פשוט אבלע בתוך שגרת חיים מבלי להרים את הראש לדברים יותר מעניינים וזה מפחיד אותי...
שוב תודה לכן על התגובות, זה היה לי חשוב וכן הבהיר כמה דברים שכבר שחכתי...
-
ברור שמטלות הבית לא מביאות להגשמה עצמית - לפחות לגביי.
צריך לעשות - עושים (נקיונות, תשלום חשבונות וכו')
אולי תנסי תשבצי היגיון?
את באמת יכולה לשבת שעות, להתענות בדרך, אבל כשפותרים - הרגשה מדהימה וסיפוק אדיר
-
לדעתי, זה רק לימודים
מבינה בדיוק מה את מחפשת
אני אחרי תואר ראשון פלוס פלוס וכבר בסוף של הדרך
וזה כנראה מה שחסר לך
לדעתי, תבררי על השלמה של התואר בקצב שלך (!) דרך האוניברסיטה הפתוחה
זה היתרון שלהם שהם גמישים
יהיה לך מה לקרוא, אופקים להרחיב, יהיה לך במה להתעסק
לדעתי, אין לזה תחליף, בטח שלא נקיון ובישול.
מה מעניין אותך לעשות בחיים? לעבוד עם ילדים למשל?
אני חושבת שאת נמצאת בנקודה בחיים שעוד אין לך תואר ויותר מכך אין לך עבודה מספקת ומעניינת
אל תוותרי על זה. זה יכול להגיע ונראה לי אפשרי גם כרגע
-
לגבי סידור הבית ובישולים הכל עניין של השקפה - יש מי שמתייחס לזה בתור to do list וזהו, ויש מי שבאמת מוצא בזה עניין (האתגר שבלעצב, או האמנות שבלבשל ולאפות). ושתי הגישות בסדר גמור
-
ברמה-האינטלקטואלית,יש לי את בעלי,רחב-אופקים ואיש-אשכולות,יש לנו שיחות-מדהימות. הוא מביא "נושאים" הרבה פעמים הביתה מהעבודה (שם הם אוהבים לדבר על סוגיות ברומו של עולם)
-
את יכולה להתנדב באיזה עמותה או ארגון וליישם את מה שלמדת.
זה יכול לתרום לך הרבה מבחינה נפשית ואולי גם מקצועית.
-
טוטילה,את ממש צודקת!
אין כמו התנדבות! נתינה! וזה אפשרי תמיד ובכל-מצב.
אני מתנדבת ספורדית,מידי-פעם, בבית שלי וללא-התחייבות!
אני תומכת באם חד-הורית,מבחינת-הפרנסה,היא מנחת סדנאות אמנות-שימושית.
אני אוספת לה את כל-הג'אנק מהבית שלי: שוטפת יוגורטים,אקטימל (כן,זה גם לוקח-אנרגיות) וכל מה שלא-צריך בבית וזה משמש אותה לפרנסתה..
אני ממיינת את הציוד לשית: פלסטקיםגלי נייר-טאל וכו'
אחת לכמה זמן,אנחנו ניפגשות והיא אף אוספת לי צנצנות לתחביב-הכלכלי שלי