גדילת שק הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דוקטור!

בזמנו שלחתי לך הודעה שאישתי בשבוע 7 עם שק עובר של 5 ממ
    עבר כשבוע וביום חמישי האחרון היא עשתה אולטראסאונד וגינלי ונראה שק הריון של 10 ממ וגם נתגלה שק חלבון (אם אני מגדיר את זה כראוי) - קפיצה משמעותית לפי דברי הרופא. .לא נתגלה עובר כלשהו וביום רביעי יש לנו אולטרסאונד עם הרופא הראשי שלנו ואנו מקווים לטוב. קראתי לא פעם שזה שכיח מאוד אצל נשים ששק ההריון גדל ועובר + דופק נראים רק בשבועות 8-9.
    מה אתה אומר לגבי הטענות הנ"ל?

נראה לי גם שהחישוב של שבועות ההריון הוא לא נכון והביוץ שלה היה מאוחר יותר. הווסת האחרונה שלה הייתה ב16.4.12 - נראה לי שזה תאריך שגוי כי הביוץ היה שבוע וחצי שבועיים + אחרי הווסת.

דבר נוסף אם יורדה לי האם מאמץ כגון: התכופפויות או ניקיון בית מאומץ או עצבים יכול לפגוע בתינוק עד כדי הפלה?

אני שואל זאת בגלל שלפעמים יש מקרים שהיא מתאמצת ויש לה דימום קל.

תודה על תשובתך.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, חישוב גיל ההריון הוא תמיד לפי הווסת האחרונה, למרות שהכניסה להריון עצמו היא אכן רק בביוץ שהוא בד"כ בפער של שבועיים מן הווסת. הנתונים של האולטרה-סאונד לשכם מתאימים לשבוע 5 ולא לשבוע 8. האפשרויות במצב זה הן:
    1. ההריון לא מפתח כראוי
    2. יש ביוץ לא סדיר ולכן בפועל אתם בשבוע 5 ולא שבוע 8

הדרך להבדיל בין המצבים הוא להמשיך לעקוב באולטרה-סאונד ובבדיקת בתא (הורמון ההריון) כדי לראות האם ההריון מתפתח באופן תקין או לא.

מאמץ אינו פוגע בתינוק ולא גורם להפלה.

בהצלחה
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה