אני צריכה את דעותיכן..בדחיפות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • צהריים טובים בנות.
    אני אחת מכן, כולכן פה מכירות אותי אבל הייתי מעדיפה להשאר חסויה מכל מיני סיבות שלי. רוצה לבקש מכן שגם אם אתן יודעות, או חושדות מי אני אל תרשמו את זה בהודעה הזו אלא באופן פרטי תשאלו אותי - בכיף.
    בקיצור.
    אני אמא יחסית חדשה לתינוק.
    הלידה שעברתי הייתה לידה מאוד קשה וגם תהליך ההתאוששות ממנה היה קשה.
    בכל תקופת ההריון וגם עכשיו אני ובעלי גרים אצל אמא שלו - חמתי, בבית שלה.
    מכיוון שאנחנו צעירים לא היה לנו מספיק כסף על מנת לקנות לילד כל מה שהיה צריך אז חמתי מאוד מאוד עזרה לנו בהתחלה בכל הציוד הראשוני.
    אני מעריכה אותה על כך. הבעיה התחילה אחרי הלידה.. הייתי מטושטשת,עייפה ובטראומה.. והיא פשוט ניצלה את זה.
    היא קבעה את הברית מבלי שהייתי מודעת. היא החליטה על האולם, על המוהל ועל הסנדק מבלי לתת לי מילה בעניין.
    זרמתי עם זה ולא אמרתי מילה כי הייתי מאוד עייפה ומבולבלת..
    היא ניסתה גם להשתלט על השם של הילד ולבחור לו היא - כמובן שאת זה כבר לא הסכמתי והיא עשתה פרצופים.
    בחודשים הראשונים כשהתינוק היה בוכה היא הייתה רצה אלינו באמצע הלילה (!!!) פותחת את הדלת מבלי לדפוק וניגשת לילד..
    אח"כ היא גם התחילה לסגל לעצמה קטע של לקחת לי אותו מהידיים כשהוא בוכה ולהרגיע היא.. ועם הזמן (לדעתי) הוא פיתח איזשהי העדפה אליה בגלל שהיא כל כך התערבה. אני מרגישה שבגלל שהיא קנתה לנו כל כך הרבה דברים היא מרגישה שהיא קנתה גם את הילד שלי.. וזה לא נכון :(
    היא עשתה לו ביטוח חיים מבלי לשתף אותי בכלל בתנאים ובכלום.. פשוט הודיעה שהיא עשתה. הייתי בהלם. אמנם זה מאוד יפה מצידה אבל הלווו! אני האמא! אין לי שום זכות בכלום??
    ובקיצור הדבר שהכי מעצבן אותי ושבעצם בגללו העליתי את ההודעה זה שבזמן האחרון היא אומרת לו מילים והוא כבר מבין.. והמילים האלו ממש ממש לא באות לי טוב!
    היא אומרת דברים כמו "אתה הילד שלי! אומנם גם של אמא, אבל שלי יותר.." "אני אקח אותך ונברח לחו"ל.." "איפה הילד שלי??" וכו'.. זה מרתיח אותי ואני עונה לה על הדברים האלו כי לדעתי יש גבול לשתלטנות הזאת!!
    בנות.. תגידו לי מה לעשות! אני אובדת עצות! לדבר איתה אני לא יכולה כי בכל זאת היא עזרה מלא ואני לא יכולה להיות כל כך אגואיסטית.. בבקשה תעזרו לי , תנו לי עצות, ספרו איך הייתן נוהגות במקומי..
23 תגובות
עמוד 1
  • האם בעלך שותף למחשבות שלך? האם הוא יכול לדבר עם אמא שלו?

לדעתי יש גבול לכל דבר, את חייבת להעמיד אותה במקום, להודות לה על כל העזרה אבל להסביר ולעמוד על כך שאת האמא. והיא הסבתא.

האם יש לכם אפשרות כלכלית לעבור למקום אחר?

• אני חושבת שאת כן צריכה לדבר איתה, ואפילו חייבת.

אל תבואי בטענות, תסבירי לה שאת מאוד מעריכה את מה שהיא עושה, מודה לה וכו', אבל את מרגישה ש... (ואז את מה שכתבת בהודעה שלך)
    תסבירי לה שזה פוגע בך, שהילד מבין כבר, שגם אם זה בצחוק אז זה לא מתאים.

אני כבר לא מדברת על מעבר דירה, כי אני מבינה שאין אפשרות..
    אבל זה משהו שאתם חייבים לעשות.
  • "אני אקח אותך ונברח לחו"ל"
  • מה?????
    היא תיקח לך אותו???? הייתי מראה לך מה זה

• מהההההה??????
    תקשיבי זה דברים שמעלים לי את הסעיף!!!!!
    כאילו אני סבלתי בשבילו ילדתי אותו ואת מתנהגת כאילו קנית אותו במכולת?!?!
    אני הייתי מדברת איתה בעדינות וגם בתקיפות ואם זה לא היה עוזר הייתי לוקחת את עצמי ומצידי שבעלי יעשה שעות נוספות העיקר שיהיה לי פרטיות עם בעלי והילד שלי!!
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • וואי מאמייייי איזה מטורף מה שאת עוברת.....
    אני חושבת שאת צריכה לדבר לפחות עם בעלך על זה ואולי הוא ידבר עם חמתך
    יש משהו חזק בזה שבגלל שהיא עוזרת קונה וכו׳ זה נותן לה הרגשה שמותר לה הכל!!!
    וחבל שזה ככה כי ברגע שקנית ונתנת אז תעשי את זה מהלב בלי תמורה מדובר מה על הילד שלך בכל זאת חבל שהיא לוקחת את זה למקום אחר...
    אני כל כך מבינה את הצער שלך אני הייתי מתפוצצת מזה וגם שותקת כי אני מטבעי ביישנית
    וגם סיבה עיקרית שאת מפחדת לדבר איתך זה בטח מהסיבה שהיי בלעדיי לא היה כלום לילד שלך וזה מחשבה לא נכונה !! וצריך לתקן בסך הכל את קו המחשבה לכולם קל לייעץ שאף אחת לא נמצאת בסיטואציה הזו...
    אבל בעלך בהחלט יוכל לעזור פה...
    מאחלת לכם שפע של פרנסה ובע׳ה תעברו לדירה משלכם
  • מאמוש לדעתי כל זה לא נעשה בקטע רע או משהו לפגוע בך
    היא פשוט מאוד אוהבת את הילד הוא הנכד שלה ונכד ראשון..
    לדעתי דברי עם בעלך אם את לא רוצה ללכת ישירות אליה ותנסי להסביר לו איך את מרגישה עם כל העניין כי זה שאתם גרים אצלה לא אומר שהיא לא צריכה לתת לכם קצת חופש ועצמאות עם הקטנציק

• תקשיבי מאמי את חייבת לדבר איתה לעמיד אותה במקום.. כל הכבוד שהיא עזרה לכם אבל זה הילד שלך נטו..
    אין לה שום זכות להתערב ובמיוחד להגיד "אני אברח איתך לחו"ל"

• את חייבת לדבר איתה ולהציב לה גבולות
    היא מרגישה כאילו היא אמא שלו
    והיא לא!
  • שכחתי לציין - זה לא נכד ראשון שלה.. יש לה כמה נכדים נוספים באותו אזור גיל, אבל רק לילד שלי היא מתייחסת ככה.. כנראה כי אני הכי עדינה וביישנית..
    תודה לכולן על התגובות.
  • היי,

תשמעי, זה עובר כל גבול..
    לא רק המשפטים האחרונים שציינת שפשוט מעבירים בי צמרמורת
    אלא גם ההתנהגות הברוטלית קודם..- ההתפרצות לבית כשהוא בוכה בלילה ( ?!?!?), זה שהיא לוקחת לך אותו מהידיים, ההשתלטות על הברית והניסיון לעשות זאת גם על השם??? מה קורה פה?!?!?

שום עדינות ושום נעליים.
    האישה עוברת כל גבול.
    יש לשוחח איתה (ולא עם הבעל, הוא לא אשם בדפיקות של אמא שלו. לדעתי זה יצור מצב לא טוב ביניכם. את לא צריכה שהוא יהיה המתווך שלך. לכי דברי איתה בעצמך, כי דרכו זה יצור נזק לדעתי) באסרטיביות, ובמידת הצורך גם בתקיפות ולהסביר לה את המצב: להזכיר לה, למקרה שהיא שכחה, שהיא הסבתא. ר-ק הסבתא. להבהיר לה אילו דברים את לא מוכנה שיקרו ואלו משפטים אינך מוכנה לשמוע. להעלות את הדברים כמו שהם ולא לעדן, כי אם את כבר עושה את הצעד תעשי אותו כמו שצריך.
    דבר נוסף- אין צורך בתחילת השיחה לחזור ולהודות לה על כל מה שעשתה עבורכם. אני בטוחה שהודיתם לה מספיק, ותודה נוספת רק תגרום לכך שהשיחה תתחיל מנקודת עליונות שלה. אם היא תזכיר שוב את הדברים, אז תגידי לה שכפי שהיא יודעת, אתם מודים לה מאד, אבל אינך מבינה מה הקשר לשיחה.. שאילו היית יודעת שהדברים שנקנו הינם עבור הזכות להשתלט על חייך ועל בנך (את זה אני "מרשה לך לעדן קצת...
  • אוקיי דבר ראשון גם את אשמה! לא היית צריכה לתת לה להשתלט והיית צריכה להעמיד אותה במקומה בצורה היפה ביותר כבר בהתחלה...

אבל כל דבר ניתן לתקן! קודם כל דברי עם בעלך!
    תראי אם הוא שותף למחשבות שלך, תסבירי לו את דעתך בנושא והכי טוב שהוא ייטפל באימא שלו ויידבר איתה

דבר שני אם יש באפשרותכם לעבור עדיף שתעברו - עם כל העזרה שחמתך נתנה לך ונותנת עדיף שזה יהיה מרחוק
  • אין-ספק שזה עוזר לאחר-הלידה,עזרה כזאת צמודה,אך זאת ממש נשמעת כמו מלכודת-דבש,כי המחיר כעת שאת מספרת הוא כבר ריגשי!

כעת התאוששת לאחר-הלידה,אין-ספק שעדיין טיפול בתינוק הוא אינטנסיבי,אבל אין-מחיר לחופש,לחירות,לפרטיות ולעצבים בעיקר,שיש עם חמות שכזאת.
    זה הזמן בעיני לחפש פיתרון-דיור אחר,כדי לשמור איתה על קשר-טוב!

אני אישית מיידית הייתי עוברת דירה,היום ניתן לגדל תינוקות ממש בצינעה,צריך רק להיות חרוצים ויצירתיים,כדי שהכל ייראה חדש ומטופח,כי זה עוד לא-גיל,שהם יודעים לדרוש ציוד-יוקרתי.

אצלי היה מצב-נתון: לא-היתה עזרה ממש (גם לא-חומרית),אז הסתדרנו במצב-הנתון,זה שאב לנו המון-אנרגיות, לחפש ציוד יד 2 ולהשמישו,לעשות הכל לבד,אנחנו עייפים עדיין מכל-המטלות ולצערי התחלנו לומר תודה על כל-פירור וללקק..
    אני בכוונה אומרת,שזה לא-קל,מה שעברנו וכעת,אבל זה אפשרי! כי עם הזמן,דברים מסתדרים ברוך-השם, רק עם חריצות ויוזמה ויצירתיות. זה מה שצריך כדי להצליח ואצלנו גם זנחנו תרבות-פנאי,עיסוקים-אחרים,אבל גם לזה נגיע בע"ה.

אני רוצה לעודד,שזה אפשרי להיות בחוץ,עצמאיים,זה רק דורש יותר חריצות+לוותר על דברים בסידרי-העדיפויות.

• יקירתי - להעמיד אתה בקום ומהר.
    אם את לא יודעת אי לעשות את זה תיעזרי באמא שלך.
    שהיא תדבר עם חמותך.
    בעלך יודע מה את חושבת על הנושא? מה דעתו על ההתנהלות שלה?
    יכול להיות שהיא תופסת אותך בתור חלשה, עדינה, וללא ניסיון - אז היא משתלטת.

כמובן לעשות את הכל ברוח טובה, לא לפוצץ יחסים.
  • תקראי לדעתי את צריכה להעמיד אותה במקום, אם לא תעמידי את חמותך במקום את תהיי מסכנה כל החיים.
    תראי גם ההורים שלי וההורים של בעלי קנו דברים כשילדתי אבל זה לא אומר כלום, הם הסבא וסבתא וזה מה שהם צריכים לעשות. לעזור.
    בקשר לביטוח חיים תגידי תודה כי זה דברים שעולים כסף, איפה שיכולים לעזור לך כלכלית תנצלי את זה.
    פשוט תדברי איתה ותסבירי לה שלא מתאים לך איך שהיא מדברת עם הילד, אני לא חושבת שזה להיות אגואיסטית להגיד לה מה שאת מרגישה.

• גם לאמא שלי היה יצר שתלטנות בעל דפוס דומה, ולא גרנו ביחד.
    עכשיו איפה עבר הגבול שלי, המוסרי, של העצבים, של הלא יודעת מה זה, של הכל?
    ברגע שהוא היה אומר "מאמא" לידה (על כל דבר...ממש בגיל מוקדם כשרק אומרים הברות)
    היא הייתה אומרת לו "כן...נכון....!!!!!" ולוקחת אותו על הידיים "אני אמא....נכון"
    סליחה גברת???????.. את לא אמא!!!!!!! וברגע הזה את גם לא אמא שלי
    יצור קנאי עם חוסר בטחון עצמי- תפתרי תבעיות שלך בעצמך בלעדי ובלי הילד שלי!
    זה הובהר לה חד משמעית, ומידי פעם אני עושה לה חרם פה חרם שם כשהיא מנסה לעשות מצליח בכל מיני סיטואציות.
    כשרק חזרנו הבייתה מהבית חולים, (אני הלכתי ישר לשאוב כי היה לי גודש)
    ובעלי נשאר איתה ועם אמא שלו, ומה אמא שלי אומרת? "הוא שלנו, הוא בכלל יכול ליהיות לא ממך!"
    הייתה חוטפת לי את העגלה כשהיינו מטיילים בחוץ.....
    כשאני הייתי לוקחת את העגלה, היא הייתה שמה עליה יד (מעבר לזה שזה מסיט אותה לצד כן? זה לא נוח. מה זה ההתנהגות הזו????????????? )
    ברית בעלי עשה ואירגן, ומה היא? נתקפה קריז סמוי. כי היא לא בשליטה, והכל נעשה ללא ידיעתה והשתתפותה בתהליך
    איחרה- והמוהל מחכה, בעלי מתקשר שואל מה מו איפה צריך למהר.
    ואז היא טענה שהוא מעצבן אותה. והוא ככה והוא ככה.
    אני טוענת ששתלטנות חולנית זה רק של פסיכים עם סעיף נפשי, כן אולי הוא לא מאובחן, אז מה. את רואה את זה? אז קדימה
    לערב את הבעל, ולעשות גבול חד וברור- ולירות על המסתננים ללא חרטות!!!!!!!
  • היי מאמי

• לשים
  • אני כמעט בטוחה מי את

• יש הבדל בין להודות על כל העזרה הכלכלית שלאחר הלידה ולהשתדל להבליג כדי למנוע התלקחויות מיותרות כשמדובר בנושאים זניחים אבל יש גבול לכל תעלול!!!
    את האמא ואת אמורה להחליט לגבי הילד שלך ומי היא בכלל שתחטוף אותו מהידיים שלך כשאת מנסה להרגיע אותו?!
    ומה זה הדיבורים האלה על לקחת אותו לחו"ל?
    צחוק או לא צחוק, ילדים מבינים הכל, בהתחלה את הנימה ואחר-כך גם את התוכן ואין שום סיבה שהיא תחרוג מהגבולות ומתפקידה כ-סבתא!
  • את האמת?
    היא נשמעת לי ממש פס......
    מה זה לומר לו אני אמא שלך?
    אני אברח איתך לחו"ל?

לא יודעת, נשמע לי הזוי ומוגזם וכדאי שתשימי לב לכך כי זה ממש לא נשמע טוב...

• דבר ראשון תתחילי לנעול את הדלת בלילות!!!!
    מה זה השטויות האלה?!?!?!?
    דבר שני- למה את נותנת לה לקחת אותו שהוא בוכה?
    אין מצב שהייתי נותנת למישהו אחר חוץ מאבא שלו לנסות להרגיע אותו
  • אין לי הרבה מה להוסיף.
    רק לייעץץ לך לערב אתהעלך באפן חכם
    שלא יהיה בבלאגן ושלא יהיה פיצוצים מיותרים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה