מה דעתכן: אימהות ל- 2 ויותר וכולן כמובן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • פגשתי לאחרונה 2 אימהות סופר-"איכותיות",שאני מודה ואני מזלזלת בפנים בתוך-תוכי במה שהן דאגו להזהיר אותי ברצינות-תהומית (כל-אחת בנפרד).

1. האימרה-הראשונה היתה קשורה למעבר למיטת-מעבר:
    עליי לעשות כעת,דחוף ובהול (ולחץ לא בדיוק משרת כלום במעברים,גם כך נעמה לאחרונה עברה גן ולפני-כן עברנו דירה), כי לאחר שהפיצקולית תעבור למיטת-התינוק של נעמה (ואני חושבת שוב להשכיר עריסה ל- 3 חוד'),נעמה תקשר אותה כאישיות בעלת רצון לכבוש את כל-הרכוש שלה ואז יהיה לי קשה להעביר את נעמה למיטת-המעבר..

2. יכול להיות שהן יהיו חברות ולא להתבאס אם זה אף-פעם לא-יקרה (ממומחית לתינוקות/ילדים- דוקטורית), אמרה את זה מבלי ששאלתי אותה בכלל.
    כשהיא שאלה אם יש לי בן או בת ועניתי באושר שזו בת והיא שאלה אותי אם זה מה שבאמת רציתי בתמיהה (כי מקובל לפי "הנורמה" הרי לרצות מ- 2 המינים), אז עניתי לה שכן!

יש לי חברה,שגדלה עם עוד 4 אחים/אחיות והיחסים ביניהם קרירים ואני רואה איך שהיא מחברת בין בנותיה שיהיו חברות וכמה שיש משקל-אקטיבי להורים,שזהו חזונם.

מה אתן חושבות על-כך?

18 תגובות
עמוד 1
  • אני ראשונה אני ראשונה

• ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי מרווה

פגשתי לאחרונה 2 אימהות סופר-"איכותיות",שאני מודה ואני מזלזלת בפנים בתוך-תוכי במה שהן דאגו להזהיר אותי ברצינות-תהומית (כל-אחת בנפרד).
    אני לא-שאלתי ולא-התייעצתי איתן,הן פשוט אמרו בישירות את דעתן,בעיקר כדי להבהיל ולהלחיץ,כי יש לשתיהן 2 ילדים,כך הרגשתי,גם אם כוונתן היתה טובה,כי כך הן מגדלות את ילדיהם.

1. האימרה-הראשונה היתה קשורה למעבר למיטת-מעבר:
    עליי לעשות כעת,דחוף ובהול (ולחץ לא בדיוק משרת כלום במעברים,גם כך נעמה לאחרונה עברה גן ולפני-כן עברנו דירה), כי לאחר שהפיצקולית תעבור למיטת-התינוק של נעמה (ואני חושבת שוב להשכיר עריסה ל- 3 חוד'),נעמה תקשר אותה כאישיות-שתלטנית בעלת רצון לכבוש את כל-הרכוש שלה ואז יהיה לי קשה להעביר את נעמה למיטת-המעבר..

2. יכול להיות שהן יהיו חברות ובעיקר לא להתבאס אם זה אף-פעם לא-יקרה (ממומחית לתינוקות/ילדים- דוקטורית), אמרה את זה מבלי ששאלתי אותה בכלל.
    כשהיא שאלה אם יש לי בן או בת ועניתי באושר שזו בת והיא שאלה אותי אם זה מה שבאמת רציתי בתמיהה (כי מקובל לפי "הנורמה" הרי לרצות מ- 2 המינים), אז עניתי לה שכן! והרי מקובל לחשוב ש-2 בנות/בנים=2 חברות/חברים.

יש לי חברה,שגדלה עם עוד 4 אחים/אחיות והיחסים ביניהם קרירים ואני רואה איך שהיא מחברת בין בנותיה שיהיו חברות וכמה שיש משקל-אקטיבי להורים,שזהו חזונם.

מה אתן חושבות על-כך?

• לגבי מיטת מעבר אין לי מושג. אנחנו לא קרובים לזה בכלל.

אני לא "חברה" של אחים שלי, אבל אני לא יודעת כמה מזה בגלל ההורים שלי. מה שבטוח לא תרם זה שלא היינו יוצאים לטיולים כמשפחה, והאוירה לא הייתה נינוחה ומחבקת, אז מצאתי סיפוק בטיולים מתנועת הנוער ובית הספר, ומשחק מחוץ לבית רוב הזמן ואחים שלי לא היו אופציה לחברות.

אני מציעה לנסות ליצור הווי של יחד בבית, עם פעילויות משותפות ואז התנאים לחברות בין אחיות יהיו אופטימליים.

• בלעעעעעעעעעעעעעע - זה מה שיש לי להגיד על שתיהן.....
  • זה בדיוק מה שאני חושבת, שירן

• כל מילה שלך פשוט אמיתית ונכונה, מהסיבה שאת מקשיבה, רגישה ומודעת מאוד לאדם (נעמיקה) שעומד מולך. מה שאת משדרת- זה מה שיזרום הכי נכון...

לגבי ארי- הוכחה שאין חוקים- רציתי ישר שיעבור למיטה גדולה, לחסוך לו עוד מעבר ושינוי אבל המציאות רצתה אחרת- ולא היה מקופ פיזי למיטת נוער. מה עושים?!
    אומרים תודה רבה

• איזה כייף לשמוע את התשובות שלכן:
    קרן,את בטוח תהיי עם רגישות ובר רק תרוויח מכך חברים/חברות לחיים

• אין כאן אמת מוחלטת
    יש אחים עם קשר חזק
    וכאלו שפחות
    כל אחד חווה אחאות אחרת
    היא לא צריכה להיות החברה הכי טובה שלה
    אבל היא אחותה ותמיד תהיה
    ולזה אין תחליף
  • גולי

• איזה שטויות!
    היא תתלהב מהמיטה החדשה לא יעניין אותה שהבייבי ישנה במיטה הקודמת,
    חוץ מזה העריסות פלסטיק יותר גדולות מהעריסות עץ, אוריאן הייתה בה עד גיל חצי שנה ואוריאן לא קטנטונת 555
    ובעניין החברות, יכול להיות שהן יהיו החברות הכי טובות בעולם ויכול להיות שפחות מזה אבל אין מצב שבכלל לא יתחברו אחת לשניה לדעתי, כך או כך הן בטוח יריבו כמה וכמה פעמים בחייהן... אבל ככה גדלים- אחים מחשלים אחד את השני
  • ו....
    בהמשך לשיחתנו מ....מיזמן..חחח
    הוכחת יותר מפעם אחת שאת יודעת הכיייייייייי טוב מה טוב בשבילך ובשביל הקן המשפחתי שלך!
    נא להתעלם מעצות אחיתופל! תודה!

• אני חושבת שאין פה אמת מוחלטת ואני חושבת שאסור לזלזל בדעות
    אני כמה פעמים המלצתי פה לבנות להעביר את הבכור טרם הלידה למיטת מעבר/נוער על מנת למנוע שיוך לקיחת חפץ בשייך לו לכך שיש מישהו חדש במשפחה
    האם דעתי או חוות דעתי או המלצתי הופך אותי להיות מטומטמת?

ולגבי הדבר השני ברור שאין הבטחה שאחים יהיו חברים. להתערבות ההורים יש משקל רב אין ספק אבל בסופו של דבר החיים מנחים ומובילים אותנו

• ממש לא סיווני!
    כל-אחת כאן ממליצה מנסיונה,מכל-הלב וממה שעבד אצלה! זה מה שיפה כאן,ללא-שיפוטיות!

פשוט 2 האימהות הללו ניחנו בכזה חוסר-ביטחון פנימי,שהן ממש ניסו לשדל אותי להסכים איתן,שזו הדרך-היחידה לפני הולדת אח שני!

את בחיים לא-תנסי לשדל אותי ברצינות-תהומית,שזה הכי נכון עבורי,תמיד תשאירי פתח!
    ולכן,הרבה יותר נכון בעיני להקשיב לדעה שלך!!!!!!!!!!!!!

נעמה גדלה בתנאי-חיים שונים מלהב מבחינת הסביבה-המשפחתית,הכניסה לגן,מעברי-דירות,גנים,בכלל מזג-כללי והתפתחותי,הפרשי-גילאים שונים עם האח-הצעיר וכו' וכו'..

ולכן לכל-אחת מתאים סיגנון-אחר, הקשבה-אחרת שלנו...

בתחושה שלי,אני לא-אעשה מעבר למיטה כעת בסופ"ש הקרוב למשל,ע"מ שזה יהיה מדורג התהליך הזה,כשזה יתאים לי מבפנים אעשה זאת,גם אם זה יהיה בסופ"ש שלאחר-הלידה בע"ה

• שמעי מרווה את אדם ואמא שאפשר לקחת ממך ים דוגמאות
    ואני בצמי עושה זאת
    וזה רק מקריאת השרשורים שאת פותחת והתגובות שאת מגיבה
    ואני אומרת לך מי כמוך יודעת מה הכי טוב לילדה שלה
    ומתי כן להעביר ולא להעביר מתי כן לעשות שינוי ומתי לא
    ואני אומרת לך זרמי בתחושות והרגשות רק שלך בלבד

ועוד דבר כשאמא שלי הייתה בריאה כולנו היינו אחד בשביל השניה
    היינו עוזרים נותנים מביאים לוקחים היינו משפחה מושלמת
    אמא השקיעה בנו המון ולא רק כלכלית טיולים משפחתיים
    הרבה הרצאות והסברים שאחים ואחיות זה דבר חשוב וכו'

וביום שנפלה מרגליה כולם הפכו לאויבים אחד של השניה
    והיו רוצחים אחד את השניה בסכין גם
    וכל זה בשביל כסף...

אז שמעי להגיד שאמא נכשלה אולי אבל ניסתה לעשות הכל בשביל שנישאר תמיד מאוחדים.

אבל עזבי את אדם מדהים ואך שתחנכי ותגדלי ותתני את הביטחון
    לבנות ותחזקי את הקשר בינהן כך זה יהיה

ועוד משהו אחרון

שמעי הבת שלי מזה נינגה הבן שלי ילד טוב ירושלים

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
  • אורלי,
    התגובה שלך ממש נוגעת ללב..

• אני גם לא מסכימה עם מה שהאמהות אמרו אבל אני דווקא חושבת שזה לא נאמר ממקום רע כמו כולן פה

כל אמא הניסיון הורות שלה הוא כל עולמה

כל יום שאנחנו לומדות משהו על גידול הילדים זה מדהים אותנו מבלי שאנחנו שמים לב לזה ובאופן אינסטנקטיבי שיש איזשהי סוגיה בחינוך או בגידול אנחנו ישר מתנדבות לספר את אשר למדנו
    ברוב המקרים זה עוזר כי בגדול לכל הילדים יש התנהגויות דומות
    כמובן שיש המון פרטים שיחודיים לכל ילד וילד

גם אני שחברות מספרות לי על אה ו- דה אני ישר מנדבת את הידע שיש לי בעניין בין אם זה קשור לילדים שלי בין אם זה למערכות יחסים וכו'
    ואני לא עושה את זה ממקום של הטפה אלא ממקום של לחלוק ולעזור ועובדתית העצות עוזרות לפעמים כמו שאני נעזרת בעצות של אחרים לפעמים
    אבל

לפעמים אנחנו "נעולים" ורוצים שיגידו לנו מה שאנחנו רוצים לשמוע וכשזה לא קורה אז אנחנו יש בונים חומה

אין לי ספק שאת אמא מדהימה (ובנאדם מדהים באופן כללי)
    אין לי ספק שאת אדם חכם ותוכלי להגיע להחלטות לבד בלי עצות של אחרים וגם בנושאים יותר מורכבים ממקום השינה בלילה
    אין לי ספק שאת ורק את יודעת מה נכון לנעמה ולבאה אחריה ב"ה

אבל אני סוברת שתמיד טוב להיות כמו ספוג וללמוד מאחרים הכל
    ואח"כ
    להשתמש בבינתנו על מנת למיין את שלמדנו
    לגבי מין העובר
    יש אנשים שבאו מרקע אחר
    גם אני התכפרתי בעבר מאנשים כאלה
    אבל הבנתי שזה נעשה או מבורות או ממקום שגדלו בו וברוב המקרים זה לא נעשה מרוע
    אז הן חושבות ככה
    אז מה
    שיחשבו
    יש אנשים שלא זוכים לילדים בכלל
    אז לעשות העדפה למין מסויים....
    אני רק מאחלת לאותם אנשים שבמהלך חייהם יבינו שזה ממש לא חשוב
    אה ואני מכירה לא מעט אנשים שרוצים רק בנות ולא בנים (וגם זה בעיניי לא נכון)

כל ילד מביא איתו כל כך הרבה אושר ואהבה לעולם
    מה זה משנה מה יש לו בין הרגליים!!!

יצא ארוך.... סורי....

• אני רוצה להבהיר שאני מאוד מעריכה דעות שונות משלי, אני אדם שנוטה להתייעץ המון (אחרת כנראה לא הייתי כאן..)

התגובה שלי התייחסה ספציפית להודעת של מרווה - אולי גם כי דיברתי איתה בטלפון על זה אז ידעתי יותר לגביי ה"גראציות" הללו.
    כוונתי היתה שצריך לברור מבין שלל העצוץ שאדם מקבל, את מה שטוב לו, ומעצות ה"אחיתופל" - להתעלם!
    ואחווה - מסכימה איתך בכל מילה

• אני ממש מעריכה בנות,שהבנתן אותי! למה בדיוק התכוונתי,שישנן עצות ובייחוד שנאמרות בכזאת נחרצות,שרק מובילות אותי לכך,שאני ממשיכה לשמור על ההקשבה לעצמי.

לעיתים דעה שנאמרת בנחרצות-יתר,דווקא משדרת לי,שהאדם הינו בעל חוסר-ביטחון פנימי.

אני בעניין של ללקט מהסובב אותי,לקבל, לשתף ולהתייעץ..אך עדיין,לשמור על העצמיות והשלימות-הפנימית שלי!

וכן,אני מרשה לעצמי להביע וטו-מוחלט על עצות,גם אם ילדתי עדיין קטנה מידי ולא-עברתי איתה את השלב-הזה! ונותני-העצות כן עברו אותם.

היו עצות שקיבלתי,שאני מודה וטעיתי (קיבלתי עצה בזמנו אפילו פעמיים בשבוע לשלוח את נעמה למשפתחון ולא הייתי בשלה לכך בזמנו,ייתכן בגלל שראיתי ש"כולן" סביבי מטפלות בילדן גם שבוע-שלם), היום אני משתדלת להבין יותר את העצות,לראות אותן ממקום-נקי ולראות מי נותן אותן ואיך הוא מגדל את ילדיו במכלול!

אחווה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה