ועוד בקשר לגמילת לילה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רק להדגיש - לא באה לומר שמישהי כאן חס וחלילה לא בסדר, זו המלצה בלבד שלא כל המומחים חושבים כך...

גמילה בלילה צריכה בשלות שונה מגמילת יום.
    בגמילת לילה צריך להתאפק מתוך שינה.... זה מקום שונה במוח ולא כל הילדים בשלים באותו שלב לגמילת יום ולגמילת לילה.

אני ממליצה להוריד חיתול בלילה רק אחרי שהילד קם כמה לילות עם חיתול יבש.... הבשלות לא תגיע מהר יותר אם נוריד לו את החיתול בשלב שעדיין לא מתאים לו, לכל ילד מתאים משהו אחר.

מניסיוני - אצלנו זה עבד, מרגע שהורדנו את חיתול הלילה היו פספוסים מעטים בלבד....
    לא הורדנו לה חיתול בלילה כי היא היתה קמה כל בוקר עם חיתול עמוס פיפי וזה לא נראה לי נכון.... אז לקחו עוד כמה חוד', אבל בלי תיסכולים ובלי עצבים ובלי ריחות לא נעימים...

מעין היתה קמה עם חיתול יבש עוד לפני שנגמלה ביום :-).

16 תגובות
עמוד 1
  • אבל מה שיש אח קטן שלו כן מורידים טיטול בלילה ....
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • אני מסכימה איתך שגמילה בלילה צריכה בשלות שונה מגמילת יום, אבל אצלנו כן עזר שהורדנו את החיתול (בתיאום עם רצונו של יונתן).
    אחרי שהורדנו את החיתול היה שבוע קשה ואח"כ (טפו טפו טפו) השתפר פלאים.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני מבינה ומקבלת שהוא לא רוצה להחזיר את החיתול..... רוב הילדים לא מסכימים גם אם אין על ידם אח קטן שנגמל לפניהם.....
    מה אמרו בהתפתחות הילד?

• האמת שלא התייעצתי לגבי זה שם היום..למרות שציינתי שהוא עדיין לא גמול בלילה באחד המפגשים....

כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • ענבר עם הניסיון שיש לי כל ילד הוא שונה
    והרטבת לילה היא תורשתית...........זה מאוד חשוב לדעת
    אין להם שליטה על הסוגרים ויש ילדים שסתם פשוט מתעצלים
    לקום ...או שפשוט ישנים חזק
    לכן כתבתי שאצלי ראיתי שהם ישנים מאוחר הם מפספסים
    יותר והם ישנים חזק
    בהצלחה לכולם כמו תמיד התמדה
  • הבעיתיות מבחינתי שמומלץ לא להחזיר חיתול ללילה ובד"כ הילדים לא רוצים שיחזירו להם ואז מצד אחד הם מרטיבים ומצד שני מתוסכלים....
    אז למה בעצם לא לאפשר להם חוויה חיובית? כאשר הם כבר מוכנים אליה?

• אני חותמת על כל מילה של ענבר, ואף ממליצה על כך.
    זה נכון שכל ילד הוא שונה.
    זה נכון שבגמילה יש בסיס גנטי - כמו בכל דבר אחר.
    זה נכון שיש ילדים רבים שנגמלים בו זמנית יום ולילה.
    אבל,
    יש ילדים רבים שזה גורם להם לתסכול קשה ולהארכת זמן הגמילה עד מעל ומעבר.
    העובדה הפיזיולוגית איתה לא ניתן להתווכח היא שהמערכת שאחראית על שליטה בסוגרים מקדימה להבשיל בזמן עירות, ומאחרת להבשיל בזמן שינה.
    לכן גמילה התלויה ביכולת להתאפק - היא ברב המקרים מתרחשת בזמן שונה אצל אותו הילד (זה עדיין לא סותר את העובדה שיש ילדים שמגיעים לכך במקביל. 2 משלושת ילדיי הגיעו לכך במקביל).
    הגיל המומלץ לפניה לטיפול מקצועי בבעיית גמילה בלילה הוא גיל 6.
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אצלינו שקד עדיין עם טיטול בלילה
  • אצלנו זה בא ממנו.... את לא יכולה להגיד לילד לא... הוא היה קם עם הפול אפס ספוג אבל את לא תגידי לילד אתה לא מוכן עדיין בעיקר כשהוא כבר בן 4.
    חוץ מזה - בעניין הבשלות. הורדנו לו לילה ויום יחד. היתה תקופה קצרה של רטוב ומיד לאחריה תקופה ארוכה של כמה חודשים יבשים לחלוטין! ואז פתאום התחיל לפספס ומאז ועד היום..........
    לא יודעת, אין לי דיעה בנושא. אני מחכה שיגיע לגיל 5 נעשה את הטיפול של ד"ר קושניר ונקווה שזה יעזור. אני ממש בונה על זה
  • אמנם מנסיון גמילה של ילד אחד בינתיים, אצל נועם הגמילה התחלקה ל-3
    מהר מאוד נגמל מפיפי,פספס אולי פעם אחת, אחרי חודשיים בערך בלילה, (שמנו לו חיתול אחרי שנרדם,ולילה אחד ממש התעקש שלא נשים, ומאותו לילה קם יבש), גמילה מקקי לקח המון זמן....חצי שנה בערך אחרי שהיה גמול בלילה.

כך שאין פה חוקיות, רק המון סבלנות, ואם יש ספק תמיד יש אנשי מקצוע להיעזר בהם
  • שרון - תודה על תגובתך.

צולי - נראה לי שאצל שחר זה על רגע אחר לגמרי כי הוא כבר נגמל....

העניין הוא שאין לנו יכולת לדעת איך יהיה הילד שלנו אם הוא יצליח להגמל ישר או שלא..... ואם לא אנחנו נכנסים לסיחרור שלא נגמר של תסכול ואי נעימות וריח וכד'.

מומי - גם אצלנו היתה גמילה לא פשוטה עם הקקי... גם שם איפשרנו חיתול כל עוד היה צורך...

• תאמיני לי אנחנו בתוך התיסכול הזה. מה גם ששחר הוא הילד שהכי פחות מתאים לו שיהיה במצב הזה. לא יודעת להסביר את זה. הוא ילד עם כזה אופי וכזו שליטה על המעשים שלו וכזאת בגרות שזה פשוט תפור עליו להצליח גם שם. כי הוא מצליחן כזה. (טפו טפו) לא יודעת איך להסביר את זה
  • אני מצטרפת לאמירה שכל ילד הוא שונה ואין כללים.
    אני קיוויתי שיקרה לי הנס הזה שכולם מדברים עליו- לילות עם טיטול יבש.
    ותנחשי מה- זה לא קרה.
    לא היה לה לילה אחד (!) אפילו של טיטול /תחתול יבש.
    ניסינו להוריד ואחרי חודש וחצי של פיספוסים כל לילה פעם-פעמיים, החזרנו תחתול.
    ולא מדובר על ילדה בת שנתיים אלא על ילדה בת 4 פלוס!
    אחרי עוד כמה חודשים עם לחץ מצידה הורדנו שוב. ועדיין בלי שום לילה יבש.
    לקח כמה זמן-משהו כמו חודשיים, עם המון כביסות, כשלאט לאט היו יותר ויותר לילות יבשים. עכשיו היא גמולה. בלי פיספוסים.

במקרה שלנו- בשלב מסויים הבנתי שנהייתה לה התנייה: איך ששמים לה תחתול, היא עושה פיפי. אז ככה איך היא תיגמל??
    בנוסף- לא הרגשתי ממנה חוויה קשה של תסכול.
    לסיכום- אין כללים!!!

מיכל

• במקרה שלנו אני חא מסכימה
    עם שתיהן חיכיתי לפול אפס יבש שלא הגיע....
    ושתיהן אחרי כשבוע של פיספוס אחד בלילה קמו יבשות
    אצלי זה עבד אבל זה באמת נורא קשה להם ולנו:

• אצלינו בין גמילת יום ולילה עברה לפחות שנה בחצי . בני מת על מיים ותמיד היה קם עם טיטול מלא , עד שבסביבות גיל 3.5 נגמר וזהו .
    היו מספר פיספוסים , אבל במקרים שהיה עייף מאוד או לקח תרופה שמרדינה אותו .
    http://www.holdthatpic.com/
  • ממי אבל זה לא תמיד נכון. כי הנה ללהב הורדנו כשהיתה מוכנה והיתה גמולה לחלוטין לא פספסה בכלל במשך חודשיים
    וחזר ומאז כבר למעלה משנה וחצי מתמודדים עם הרטבת לילה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה