צאלה, אני הגבתי רק לשולי בעיניין של "אפליה מתקנת". זה לא ששמים אתיופי מהרחוב להיות מנהל בנק, ברור שמסתכלים על הקורות חיים. פשוט יש אנשים שחושבים שאם הבן אדם אתיופי אז הוא מלוכלך או חסר השכלה וכדו' . לרוסים ולשאר העולים הלבנים לא תהיה בעיה כי הרושם עליהם הוא של אנשים משכילים.
הרושם או הסטיגמה לרוב מבוססת על המציאות אבל יש קומץ קטן שינו כזה ולא מגיע לו יחס על סמך שאר בני עדתו.
בעיניין הערבים אני לא ממש יודעת מה לחשוב. מצד אחד למה שבן אדם לא יהודי יתפוס מקום של יהודי? שילך לחפש בעזה

אבל מצד שני אם יש כמה אנשים כאלה מוצלחים וחכמים, עדיף שישארו איתנו ויהוו דוגמא לשאר בני עמם, אולי ככה נגיע להסכם שלום

בעיניין אמהות (דתיות או לא) יש משהו קטן שאני יכולה להבין את המעסיקים כאשר באה אישה ואומרת אני צריכה לצאת מוקדם להוציא את הילד, או שהילדים חולים היא נישארת איתם. יש עסקים קטינים שלא יכולים לעמוד בזה ואין להם מחליפים בשלוף...אישה צריכה להתאים את עצמה לעבודה ולא להיפף. אפשר לנסות להיתפשר על שעות וכדו' אבל ברגע שהוחלטו השעות, צריך לדעת להיתמודד עם כל הסיטואציות שיקרו ולהתארגן.
ואם כבר אנחנו מדברים על אפליה שמעת על האפליה שלי? בגלל תואר שני לא מקבלים אותי למשרדי ממשלה, משטרה ואוניברסיטאות כי התנאים של תואר שני מבחינה סוציאלית ושכר גבוהים מידי??????
לא קל....