רק אותי זה מעצבן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש פירסומת חדשה על כביכול תיקון אפליה והעסקה של בני מיעוטים או במילים פשוטות של האוכלוסיה הערבית. רק אותי זה מעצבן?
24 תגובות
עמוד 1
  • גם אותיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

• לא ראיתי אותה
    אבל מה שאת מתארת מעצבן גם אותי

• אני ישר חשבתי מה עם האתיופים??
    להם הכי מגיע אפליה מתקנת
  • גם אני חשבתי בעיקר על אפליית האמהות ..
    מרתיחחחחח
  • צודקת

• צולי - את לגמרי צודקת!!!!!
    נראה לי שאת מחאת הקיץ בעוד שנתיים-שלוש צולי שלנו תנהיג!

• לא ראיתי את הפרסומת אבל מה שאת מתארת מרתיח גם אותי!
    אני בכלל נגד אפליה מתקנת מכל סוג שהוא. לדעתי אפליה ואליה מתקנת זה אותהה גברת בשינוי אדרת.
    למה שמישהו יקבל זכויות יתר רק על סמך צבע עורו או מינו או השתייכותו הדתית או הפוליטית?

• וואי שולי "אותה גברת בשינוי אדרת"!!!! כמה נכון!!!!!!!!!!!!!!!

• אני חושבת שבמקרים מסויימים חייבים להשתמש בהעדפה מתקנת
    למשל כמו שאמרתי קודם במקרה של האתיופים
    כי אם העין שלנו לא תתרגל (בזכות ההעדפה) לראות אתיופים בתפקידי מפתח ובעמדות בכירות, זה בחיים לא יקרה מעצמו
    מדינת ישראל צריכה לדאוג (בדור הזה) שאתיופים ישולבו בכל התחומים, כדי שלילדים שלנו זה לא יהיה מוזר לראות רופא או מנהל בנק אתיופי, ורק ככה הדור הבא שלהם יוכל להצליח כאן ולהשתלב.
    (לכל מי ששירתה בצבא או למדה לימודים גבוהים, תחשבו רגע כמה קצינים / סטודנטים אתיופים היו איתכם - אני יכולה לספור על כף יד אחת וזה עצוב!)
    וד"א אותו רעיון תופס גם לגבי נשים. רק (אל תהרגו אותי) מצבן של הנשים פחות גרוע.
  • עוגית, העין שלנו תתרגל לראות אתיופים בעמדות מפתח??? מה זאת אומרת? ברגע שאתיופים (או כל אוכלוסיה אחרת) יתפסו עמדות מפתח, העין שלנו תתרגל לראות אותם. הם לא תופסים תפקידים בכירים לא כי אנחנו לא רגילים לראות אותם, אלא בגלל שהם לא תופסים אותם.
    אף אחד לא אמר (וגם לא חשב לעצמו) שזה לא מקובל לראות קצין אתיופי, לכן לא נוציא אותו לקורס קצינים. זה לא נראה לך אבסורד??
    אתיופים (אם כבר נתת את הדוגמא שלהם) לא עלו לארץ בדור הזה. הם עלו בדור הקודם. ויש הפליה מתקנת כבר דור שלם. ושום דבר לא השתנה בצורה משמעותית מאז. כנראה מי שלא יעזור לעצמו, אפליה מתקנת לא תעזור לו, רק תפגע במי שאינו משתייך לאוכלוסיה הזו.
    למה כשעולים מרוסיה (או מצרפת או מארה״ב או כל מקום אחר) הגיעו אף אחד לא עשה אפליה מתקנת עבורם, והעין שלנו משום מה התרגלה לראות אותם בעמדות מפתח ומשרות בכירות?

יש שני אנשים. אחד צבע עורו לבן. השני צבע עורו שחור. בתור דוגמא הנתונים של בעל העור הלבן יותר טובים, אבל לאוניברסיטה יקבלו את בעל העור השחור. בגלל שהוא שחור.
    איפה זה לא אפליה?
    שה מאוד מזכיר לי מצב שהיה באירופה לפני 70 שנה. ומי ה״מעודף״ שחור או לבן, זה כבר סמנטיקה.

• שויקו. לא ראית את הפירסומת ולכן את לא מבינה...
    מדובר נניח בערבי או אתיופי עם קורות חיים מעולים ועדיין יש מעסיקים שיקחו לבן עם קו״ח פחות מרשימים!!!
    וזה נכון!!!
    האמת שאפליה נגד נשים יותר הגיונית אם כבר מדברים כי היא יולדת ויש לה ילדים וצריכה לצאת מוקדם וכו׳...
    איזה סיבה יש לא לקבל אתיופים וערבים????

• טוטילה
  • צאלה, אני הגבתי רק לשולי בעיניין של "אפליה מתקנת". זה לא ששמים אתיופי מהרחוב להיות מנהל בנק, ברור שמסתכלים על הקורות חיים. פשוט יש אנשים שחושבים שאם הבן אדם אתיופי אז הוא מלוכלך או חסר השכלה וכדו' . לרוסים ולשאר העולים הלבנים לא תהיה בעיה כי הרושם עליהם הוא של אנשים משכילים.
    הרושם או הסטיגמה לרוב מבוססת על המציאות אבל יש קומץ קטן שינו כזה ולא מגיע לו יחס על סמך שאר בני עדתו.

בעיניין הערבים אני לא ממש יודעת מה לחשוב. מצד אחד למה שבן אדם לא יהודי יתפוס מקום של יהודי? שילך לחפש בעזה
    אבל מצד שני אם יש כמה אנשים כאלה מוצלחים וחכמים, עדיף שישארו איתנו ויהוו דוגמא לשאר בני עמם, אולי ככה נגיע להסכם שלום

בעיניין אמהות (דתיות או לא) יש משהו קטן שאני יכולה להבין את המעסיקים כאשר באה אישה ואומרת אני צריכה לצאת מוקדם להוציא את הילד, או שהילדים חולים היא נישארת איתם. יש עסקים קטינים שלא יכולים לעמוד בזה ואין להם מחליפים בשלוף...אישה צריכה להתאים את עצמה לעבודה ולא להיפף. אפשר לנסות להיתפשר על שעות וכדו' אבל ברגע שהוחלטו השעות, צריך לדעת להיתמודד עם כל הסיטואציות שיקרו ולהתארגן.

ואם כבר אנחנו מדברים על אפליה שמעת על האפליה שלי? בגלל תואר שני לא מקבלים אותי למשרדי ממשלה, משטרה ואוניברסיטאות כי התנאים של תואר שני מבחינה סוציאלית ושכר גבוהים מידי??????

לא קל....
  • אני ממש לא מסכימה איתך. אם בפירסומת הזו אומרים שהממשלה תעזור למעסיק שיקח ערבי לעבודה אז למה א"א לעשות אותו דבר עם אמהות?
  • ". לרוסים ולשאר העולים הלבנים לא תהיה בעיה כי הרושם עליהם הוא של אנשים משכילים."
    גברת אולי במקרה של שאר העולים כולל רוסים לא מדובר על רושם אלא על עובדות בשטח ?
    לגבי נשים עם ילדים באמת יש בעיה קשה מאוד כמו שצולי רשמה .
    לגבי אטיופים אלווי כל אחד מאתנו היה מקבל חצי מהטבות שהם מקבלים כולל דור שני שכבר נולד בארץ אם זה בדיור ואם זה באפשרות לרכוש הסכלה במימין המדינה כולל דמי ממיה וכו .
    http://www.holdthatpic.com/
  • טוטילה, מה שאת מתארת לגבי אדם שבא עם קורות חיים טובים ועדיין לא יקחו אותו בגלל שהוא אתיופי או ערבי או what ever זה אפליה. זה לא תקין.
    לא על זה דיסרתי. דיברתי על אפליה מתקנת. שהיא בעצם לא עוזרת למצב.
    אין שום הבדל מהותי בין אפליה לאפליה מתקנת. שתיהן לא תקינות.

• הדבר הראשון שעלה לי בראש הוא איך ראית את הפרסומת בכלל? אין לכם טלויזיה, לא?
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • א. רוסים נמצאים בעמדות מפתח כי רוסים מגיעים לעמדות מפתח הודות להרבה עבודה קשה,
    הרבה אומץ וכמובן השכלה גבוהה רלוונטית.
    אני יכולה גם להצהיר שרוסים זאת עדה עם כוח רצון מברזל
  • נטלי, אני מסכימה איתך
    אמרתי שהרושם מבוסס על המציאות!!!
    אבל תכל'ס גם אתיופים הם יהודים וזה לא אשמתם שמהמקום שהם באים הערכים היו אחרים. לימודים לא היו בראש סדר העדיפויות שלהם. אז מה הם יעשו? זה מה שם מכירים. האחריות מוטלת על המשרדים שעוזרים להם לעודד אותם לרכוש השכלה בסיסית ומתקדמת. כי לא תמיד אפשר לסמוך על ההורים של הילדים האלה שידרבנו אותם ללמוד. או בכלל שישלמו להם שיעורים פרטיים וכו'...
  • היחס לאתיופים באמת לא פשוט.
    איפשהו אולי הם לא משתדלים מספיק בגלל שמראש הם מבינים שיעדיפו את ה"לבן",
    וזה מתסכל מאוד
  • אורטל, הפירסומת גם ברדיו ובמקרה גם ראיתי אצל ההורים שלי בטלויזיה...

בכל מקרה, נכון, קשה להעסיק אמא. נכון יש עסק שצריך לדאוג לו הכל נכון. אבל רק בגלל שאת אמא לא לקבל אותך זה לא הוגן. אם לא עמדת בדרישות העבודה ופוטרת כי יצאת מוקדם כל יום זה לא כי את אמא אלא כי את לא עומדת בדרישות העבודה וזה סיפור אחר. אני כעסתי כי בפירסומת הזאת נאמר כי מעסיק שיקח עובד ערבי יקבל על כך תמלוגים ותמריצים וזה מכעיס כי אם כבר העדפה מתקנת - יש פה אוכלוסיות חשובות יותר לקדם נקודה! אחת מהן זו אוכלוסית האמהות. אם כל מעסיק יקבל תמריץ על שלוקח אמא זה יתקן הרבה עוול לכולנו. ואישה עם יכולות וכישרון תוכל להביא אותו לידי ביטוי לפני שהיא מגיעה לגיל 50.

• בהחלט פרסומת מרגיזה!!!
    שיעשו פרסומת לעידוד לידה וגידול ילדים עם תנאים סוציאלים

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה