קראתי היום כתבה במקומון,שחו"ח יולדת בת 26 לקתה באירוע-מוחי עקב רשלנות-מצטברת, כיום הינה נכה ומשותקת,השם-ישמור.
היא הגיעה כבר עם רעלת-היריון+לחץ-דם גבוה, אוקי,אך יכלו למזער לה את הנזק!
חמותי התעצבנה עליי,שאני לוקחת מיילדת-פרטית בעלות של 3,400 ש"ח,בתואנה,שישנם כאלו שלא-יכולים להרשות לעצמם,אז עניתי לה,שתמיד אפשר לקבל ציוד מאתר-אגורה,לאסוף במחירים-סמליים מויצו וכו' ולאסוף כספים בזמן- ההיריון ולפני-כן+לאחר-הלידה הכל משומש (חוץ ממטרנה וחיתולים במבצע), כמובן שיש להשקיע אנרגיות ומאמץ-יצירתי: לצבוע-ריהוט במידת-הצורך,לקנות ידיות-חדשות וכו', ריפוד, טקסטיל/בדים-חדשים..
סנדלר,תופרת,חנות-סידקית לגימורים, לנסות להוריד כתמים לבד..לא-חסר..רק צריך לצאת מהקופסה,ע"מ שהכל ייראה חדש ומושקע, זה מה שעשיתי ועדיין עושה!
וכך לדעתי כל-זוג יכול להרשות לעצמו שירות-צמוד רפואי שכזה.
נכון,זה תופס זמן ואנרגיות,במקום מנוחה,אך הכל עניין של עלויות מול הכנסות, אם צריך לגייס כסף בשביל-הבריאות,אעשה זאת! לא-אסכן את עצמי ואת היילוד חלילה!
עניתי לה,שזה מבחינתי כבר לא נתפס כפינוק,אלא כשירות-לגיטימי במצב של בתי-החולים כיום, מבחינת איוש כ"א של מיילדות במשמרת (מיילדת על כל 3,4 חדרים במקביל וריצה בעת-חירום לח.ניתוח).
ובכלל שאם אני מתחילה להיכנס לבתים,אז בכייף אני רואה את הסכום 3,400 בבגדים שניקנו במצטבר בבאזרים אפילו+צעצועים..כך שמי שבאמת רוצה,יכולה!
אמרתי לה,שסביר להניח שלא-תשמע אותי אומרת הקיץ שקניתי לנעמה בגד-ים לפי צו-האופנה וכו' וכו',היא כולה בת שנתיים+ וכשהיא תהיה מודעת לאופנה ותרצה להידמות לחברותיה,אתחיל לקנות בשמחה.
הלקחים שהפקתי מהכתבה הנ"ל ומבחינתי לתת רשימה to do לבעל ו/או למיילדת-הפרטית במקרה שלי, ע"מ שיבצע:
א. לדאוג שיבדקו לחץ-דם.
ב. לבדוק מוניטור.
ג. לדאוג להעברת החומר-הרפואי מהמיון למח'-יולדות (הרבה יולדות מופנות אוטומטית למיון וחלקן אף למח' להיריון בסיכון,ע"מ שיעשו להן זירוז,כדוגמת בלון לפני שהן מועברות למח'-יולדות וזה מה שעיכב במקרה הנ"ל את הטיפול באותה-היולדת ברגע-האמת וגרר סחבת של כמה שעות לפחות).
יש לדעתכן עוד-מידע רלוונטי? שאמור לייעל את התהליך???