סקר: איזו תובנות לקחתן / לומדות כעת לגבי-הלידה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קראתי היום כתבה במקומון,שחו"ח יולדת בת 26 לקתה באירוע-מוחי עקב רשלנות-מצטברת, כיום הינה נכה ומשותקת,השם-ישמור.
    היא הגיעה כבר עם רעלת-היריון+לחץ-דם גבוה, אוקי,אך יכלו למזער לה את הנזק!

חמותי התעצבנה עליי,שאני לוקחת מיילדת-פרטית בעלות של 3,400 ש"ח,בתואנה,שישנם כאלו שלא-יכולים להרשות לעצמם,אז עניתי לה,שתמיד אפשר לקבל ציוד מאתר-אגורה,לאסוף במחירים-סמליים מויצו וכו' ולאסוף כספים בזמן- ההיריון ולפני-כן+לאחר-הלידה הכל משומש (חוץ ממטרנה וחיתולים במבצע), כמובן שיש להשקיע אנרגיות ומאמץ-יצירתי: לצבוע-ריהוט במידת-הצורך,לקנות ידיות-חדשות וכו', ריפוד, טקסטיל/בדים-חדשים..
    סנדלר,תופרת,חנות-סידקית לגימורים, לנסות להוריד כתמים לבד..לא-חסר..רק צריך לצאת מהקופסה,ע"מ שהכל ייראה חדש ומושקע, זה מה שעשיתי ועדיין עושה!

וכך לדעתי כל-זוג יכול להרשות לעצמו שירות-צמוד רפואי שכזה.
    נכון,זה תופס זמן ואנרגיות,במקום מנוחה,אך הכל עניין של עלויות מול הכנסות, אם צריך לגייס כסף בשביל-הבריאות,אעשה זאת! לא-אסכן את עצמי ואת היילוד חלילה!

עניתי לה,שזה מבחינתי כבר לא נתפס כפינוק,אלא כשירות-לגיטימי במצב של בתי-החולים כיום, מבחינת איוש כ"א של מיילדות במשמרת (מיילדת על כל 3,4 חדרים במקביל וריצה בעת-חירום לח.ניתוח).
    ובכלל שאם אני מתחילה להיכנס לבתים,אז בכייף אני רואה את הסכום 3,400 בבגדים שניקנו במצטבר בבאזרים אפילו+צעצועים..כך שמי שבאמת רוצה,יכולה!

אמרתי לה,שסביר להניח שלא-תשמע אותי אומרת הקיץ שקניתי לנעמה בגד-ים לפי צו-האופנה וכו' וכו',היא כולה בת שנתיים+ וכשהיא תהיה מודעת לאופנה ותרצה להידמות לחברותיה,אתחיל לקנות בשמחה.

הלקחים שהפקתי מהכתבה הנ"ל ומבחינתי לתת רשימה to do לבעל ו/או למיילדת-הפרטית במקרה שלי, ע"מ שיבצע:

א. לדאוג שיבדקו לחץ-דם.
    ב. לבדוק מוניטור.
    ג. לדאוג להעברת החומר-הרפואי מהמיון למח'-יולדות (הרבה יולדות מופנות אוטומטית למיון וחלקן אף למח' להיריון בסיכון,ע"מ שיעשו להן זירוז,כדוגמת בלון לפני שהן מועברות למח'-יולדות וזה מה שעיכב במקרה הנ"ל את הטיפול באותה-היולדת ברגע-האמת וגרר סחבת של כמה שעות לפחות).

יש לדעתכן עוד-מידע רלוונטי? שאמור לייעל את התהליך???

14 תגובות
עמוד 1
  • אני הודעתי לבעלי חגיגית שאם מתישהו במהלך הלידה עולה אופציה של ואקום שלא יסכים ושיבקש קיסרי (זאת כמובן במקרה שאני לא אהיה במצב של לדבר). מה שאני מנסה להגיד זה להחליט מה את בשום פנים ואופן לא רוצה ולדאוג שהבעל או המיילדת הפרטית ידעו מזה ואיך להתמודד במידה והאופציה תעלה.
  • שימריתוש

• מי שעושה ואקום צריך להיות מאד מיומן כי זה יכול לפגוע בתינוק. ראיתי כבר מספר מקרים של ואקום שהותירו ילדים מאד פגועים כי משכו קצת יותר מדי וגרמו לנזקים, בנוסף, ואקום מותר לעשות עד 3 פעמים בלידה, במידה ואחרי הפעם השלישית זה לא עובד אסור לנסות שוב וזאת בגלל הנזקים שעלולים להיגרם. אני אישית מעדיפה שיפתחו אותי מכל הכיוונים ושלא יסכנו את התינוק שלי. אני אתמודד עם החלמה מניתוח קשה ככל שתהיה אבל עם פגיעה בתינוק שלי לא אוכל להתמודד.

יכול מאד להיות שאני קיצונית מדי אבל זאת דעתי.
  • את בכלל לא-קיצונית!
    בכלל לא!
    את פשוט יודעת,מנוסה,קראת וראית מצבים!
    תודה!

אז אני מבינה שלדעתך ואקום הוא מחוץ לתחום ויהי מה (בע"ה,שכך גם יהיה!), תודה על ההארה והתובנה

• אגב, העניין של הואקום זאת רק דוגמא, הכוונה שלי היתה לידע את הבעל/מיילדת בכל מיני דברים שחשובים לך ואולי בזמן או מיד אחרי הלידה לא תחשבי עליהם. למשל אם את רוצה להניק מיד אחרי הלידה, אם את רוצה שיציבו מראה מולך בזמן הלחיצות, אם את רוצה שבעלך יחתוך את חבל הטבור... כאלה דברים.
  • אני לא ידעתי שאם הם לא קולטים אץ הדופק של העובר דרך המוניטור אז הם מחדירים מד דופק. שננעץ עי מחט קטנה / סיכה מה שלא יהיה בראש העובר

• האמת שמה שאת כותבת מאוד מלחיץ.

• מאמוש,
    גם לי לא עולה שום דבר ספציפי.
    מה שבטוח, אם מיילדת פרטית מקנה לך רוגע נפשי, אני בהחלט חושבת שזו החלטה נכונה עבורך

• אני דיברתי על ואקום, שמצמידים פומפה לראש של התינוק ומושכים אותו החוצה (סליחה על התיאור...).
    לגבי המוניטור בראש, זה לא משהו שיכול להזיק לכן אם אין ברירה עדיף את זה מאשר שלא יהיה ניטור.

שוב, מדובר פה בדעתי בלבד, אני בטוחה שיש סיפורי הצלחה לואקום אבל לא רוצה את הסיכון...
  • אויי הפעם הלידה כל כך מפחידה אותי
  • מיטלוש ממי,
    זאת לא-הכוונה שלי להלחיץ..פשוט יותר קוראים על מקרים של יולדות, שלא-עלינו,הצוות-הרפואי התרשל בעת-הטיפול בהן וזה ממש נראה כמו טעות-נגררת,אז למה לנו כאן לטמון את הראש בחול????

עדיף לתעל את פורום-התמיכה גם לידע-פרקטי,ע"מ לבוא יותר מוכנה ללידה,מה שלא-אומרים למשל בקורס הכנה ללידה.

הכוונה שלי,שהפעם אני רוצה לבוא יותר מוכנה ולדעת מה לשאול. איך את אומרת: להיות קרציה ובשביל להיות קרציה צריך גם לדעת מה בדיוק לשאול (לא-תמיד יודעים מה לשאול ברגע-הנתון).

פשוט אני חושבת בול כמו אירה

• אני חושבת שבלידה הבאה אני אקח מיילדת פרטית בגלל שעכשיו ילדתי בניתוח ואני לא רוצה ניתוח נוסף. ומיילדת פרטית היא יותר תומכת ועוזרת לך ספציפית כי היא מחויבת. וחוץ מזה שנישארה לי טראומה מטורפת מהלידה ופחד עזוי מכל מה שקשור ללידה ולכן אני חושבת שהשלוה הנפשית שווה כל שקל

• חני

• הי אני בעד כל מה שיוביל אותך ללידה רגועה ושלווה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה