שאלות על תינוק בן 3 שבועות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

15 תגובות
עמוד 1
  • מזל טוב קודם כל!!
    1. אני הייתי מלבישה בגד גוף קצר ומכנסון
    2. בגיל הזה הם לא צריכים נוזלים, יש הכל בחלב, אבל בחום הזה כן הייתי נותנת קצת מים בין הארוחות...
    3. אין עוד הבדל בין יום ללילה. לי האחות בט. חלב ייעצה להעיר כל 3 שעות לאוכל, ובלילה לא להעיר בכלל, כדי ליצור לתינוק הבחנה וזה עזר.
    4. לא הנקתי אין לי מושג...
    5.ציפורניים בגיל חודש וחצי.
    מקווה שעזרתי (:
  • 1. הייתי שמה קצר, בלי להדליק מזגן או שכבה ארוכה דקה ושמיכה עם מזגן
    2.תינוק יונק לא אמור לקבל תוספת מים,תני לו מתי שרוצה
    3.לשמור על סדר יום עד כמה שניתן,לקראת גיל חודשיים העניין מסתדר
    4. יכול להיות שיש קפיצת גדילה (בדר"כ יש סביב גיל חודש,חודש וחצי), אז לתת לפי דרישה.אולי לא כל בכי הוא של רעב...
    5.אני גוזרת ציפורניים כשחוזרים מבי"ח
  • יש המון דעות בנושאים ששאלת. חלק מהתשובות שאתן לך אולי נוגדות את הנחיות טיפשת חלב...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אם אין מזגן הייתי מלבישה קצר ממש חם
  • אני לא מדליקה מזגן.. אז באמת אפשר להלביש קצר?
    ננסה..

לגבי השינה - זוהר לא ישן יותר משעה וחצי רצוף
  • הוא רגוע?...
    ניסית לשאוב כדי לראות כמה יש לך?....
    אולי תשאבי ותני לו בבקבוק ואז הוא ישן קצת יותר?...
    גם בלילה כל שעה וחצי
  • 1- יונתן נולד באוגוסט (והוא נולד פג) ובשבוע הזה כבר שמתי אותו רק עם בגד גוף כי זה שהם לא יודעים לווסת את החום משפיע גם על היכולת שלו לקרר את הגוף.

2 - אם הוא יונק הוא לא צריך מים

3 - צריך להקפיד שבלילה יהיה שקט וחשוך וביום אור ורעש (טלוויזיה זה מספיק).

4 - אין לי מושג

5 - לדעתי בגיל 3 שבועות, אז היום

• 1. מה מלבישים לו בחום הזה? הוא כרגע עם שכבה אחת ארוכה ונראה לי שחם לו (הוא מזיע, מרגיש חם ואין לו חום וחסר מנוחה)
    בטח שאפשר קצר
    2. אפשר לתת לו מים? הוא רק יונק..
    אני בדעה שכן לתת מים צריך להרגיל אותם למים תתני לו ממש מעט מים בין בארוחות

3. כרגע היום והלילה שלו הפוכים - מתי זה מסתדר ואיך הופכים לו אותם
    תנסי ביום לפתוח חלונות לטייל איתו בחוץ לשים לו מוזיקה ברקע לנסות להפעיל אותו

4. מתי ההנקה מסתדרת על פחות או יותר שעות קבועות והפרשים קבועים? כי כרגע הוא רוצה לינוק כל הזמן פחות או יותר
    אני נתתי תמיד לפי דרישה

5. מתי אפשר לגזור ציפורנים?
    אחרי 40 יום

• 1- אם אין מזגן להלביש אותו קצר, יונתן נולד בסוף יוני ואחרי שלושה שבועות כבר התחלתי להלביש אותו קצר כי היה פשוט רותח.
    2- אני לא נותנת מים, כל עוד הם יונקים בלבד אין בכלל צורך, ברגע שמתחילים עם מוצקים אפשר להוסיף, פשוט אני שמה לב כשיותר חם אז אני מניקה אותו ברווחים יותר קצרים.
    3- אני לא בטוחה שזה מסתדר לבד, גיסתי הייתה ככה איזה חצי שנה, הילדה הייתה ישנה ביום וערה בלילה, אז כדאי לך לברר מהר איך להפוך, אני לא יכולה לתת עצות בתחום הזה כי זה אף פעם לא קרה לנו (ברוך ה')
    4- בסביבות חודש זה התחיל להסתדר הנושא של ההנקות, אין לנו שעות קבועות, לפעמים הוא אוכל אחרי שעתיים, או שעתיים וחצי או שלוש שעות, תלוי כמה הוא ישן.
    5- כעיקרון גזרתי בגיל חודש, אבל חברה שלי שהיא אחות בתינוקייה ב"מאיר" אמרה לי שאפשר גם אחרי שבועיים.
    רותי
  • לא אשגע לך את השכל כי כולם כבר כתבו הכל רק שיהיה בהצלחה עם ההנקות ועם היום והלילה
  • 1. מה מלבישים לו בחום הזה? הוא כרגע עם שכבה אחת ארוכה ונראה לי שחם לו (הוא מזיע, מרגיש חם ואין לו חום וחסר מנוחה)
    האמת שגם עידו עדיין עם שיכבה ארוכה דקה, אבל אצלי המזגן דלוק רוב היום...

2. אפשר לתת לו מים? הוא רק יונק..
    לא נראה לי שיש צורך
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • שרוול קצר ורגלית

לא צריך מים להקפיד להניק לפי דרישה. הנקה זה שתיה וגם אוכל. אל תשאבי ואל כלום. תניקי כמה שירצה. עוד שבועיים ככה זה יתחיל להסתדר.

יום ולילה תנסי ליצור שיגרה ואוירה של לילה ויום. זה יסתדר לאט לאט.

ציפורניים בגיל חדש וחצי

• לגבי הלבשה אומרים שכבה אחת יותר מאיתנו- אך מכיוון שאלה ימי חמסין את יכולה בשקט קצר בלי מזגן ושמיכה דקה ליד.

ואם יש מזגן אז ארוך דק.
    בגיל הזה הוא עדיין לא שולט בחום גוף.
    לגבי מים- אני נתתי באוגוסט מים למתן היה חם. אני מאמינה שגם לו חם.

לגבי היום-לילה לנסות להשאיר ער כמה שאפשר במשך היום.

הנקה- לא הנקתי אז אני לא יודעת- אבל אם הוא נראה רעב אז אולי תבדקי שהוא יונק מספיק.

ציפורניים אומרים אחרי 30 יום

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)

• לגבי ההנקה הייתי נותנת בקבוק רק כדי לראות אם הוא באמת רעב.
    אל תדאגי זה לא הורס את ההנקה (מנסיון).
    ציפורניים אמרו לנו בבי"ח אחרי חודש.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה