סקר - היענות להזמנת יום הולדת - עדכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות,

ביום שישי גל הייתה מוזמנת למסיבת יום הולדת של בת כיתתה.
    זאת הייתה למעשה מסיבה משולבת של שתי אחיות: אחת מגן טרום חובה ואחותה מגן חובה.
    בסה"כ היו פחות מ- 30 ילדים
31 תגובות
עמוד 1
  • האמת שאנחנו לא באים לרוב מסיבות יום ההולדת כי יונתן מפחד מאנשים מחופשים וזה פשוט סיוט (גם בשבילו וגם בשבילנו וגם בשביל שאר הילדים שיונתן מפריע להם).

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • לנו היה מהגן חודש שעבר 3 ימי הולדת לאף אחת לא הלכנו כי לא יצא לנו להגיע מסיבות אישיות כאלה ואחרות
    שעושים יום הולדת צריך לקחת בחשבון שיהיו גם ילדים שלא יגיעו אין מה לעשות לפעמים לאנשים יש עיסוקים אחרי הצהרים

אני אישית לא אוהבת ימי הולדת ביום שישי צהרים/אחרי הצהרים זה ממש לא נוח זה משבש את כל התוכניות והסדר יום של יום שישי

• פחות מ-30 ילדים דווקא נשמע סביר...

וכן, הורה צריך לקחת בחשבון שלפעמים אם קובעים ביום ובשעה לא נוחים אז "מסתכנים"...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני לוקחת את תאיר לכל מסיבה שהיא מוזמנת אלא אם כן יש סיבה שאני ממממממש לא יכולה.
  • יעל - הסיבה שלך היא בהחלט מוצדקת, אין טעם להביא ילד למסיבת יום הולדת אם ידוע מראש שהוא הולך לסבול ולא להנות... אם כי לא תמיד יש אנשים מחופשים, אולי שווה לבדוק מול ההורה מה התוכניות..

ברור שתמיד יהיו ילדים שלא יגיעו... וכמו שאמרתי, גם מסיבות מוצדקות... אבל עדיין.. לדעתי לפעמים צריך "להתאמץ קצת" כדי כן לבוא ולכבד...

ועדי - פחות מ- 30 ילדים משתי כיתות, מהכיתה של גל אני ספרתי 11 ילדים... תארי לעצמך אם המסיבה הייתה רק של הילדה (בלי אחותה)

[
  • ב-99% מימי ההולדת שהיו הלכנו.
    פעם "תקעו" לנו יום הולדת אחרי טיול למוזיאון היינו שפוכים
    אבל באנו, באמת שזה עצוב שלא באים.

אני מאוד אוהבת ימי הולדת

• כשהם מוזמנים לימי הולדת, אני תמיד לוקחת אותם, במידה ויש סיבה מוצדקת ולא יכולים להגיע (שזה עוד לא קרה כי סה"כ היו מוזמנים אולי פעמיים) אז הייתי מתקשרת ומתנצלת.

ובדיוק זה מה שקרה ביום שישי, חברה שלי עשתה יום הולדת לבן שלה בן השנה בפארק אצלנו בישוב, הזמינה הרבה אנשים וכמה שלא היה כל כך נוח בכל זאת לקחתי את הילדים שלי (שהם חברים של הילדים שלהם) ובסופו של דבר כל כך כאב לי שחוץ מאיתנו, חברה שלה, אמא שלה ואחותה אף אחד אחר לא היגיע, זה היה נורא עצוב, הם ארגנו, שמו חטיפים, אפו עוגה ואף אחד לא בא! כל כך שמחתי שבאנו!

רותי
  • אורלי - אני כמעט תמיד שואלת (אם לא תפסתי את האמא פשוט לא אגיע)

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני מחנכת את ילדיי לכבד ילדים אחרים כמו שאני רוצה שיכבדו את ילדיי ולכל יום הולדת בגן או בכיתה אני לוקחת את הילדים גם אם המרחק רחוק אני מסיעה אותם לכל מקום ובאה להחזיר, נכון לפעמיים זה קשה במיוחד שאני צריכה לקחת איתי לכל מקום את מאיה שהיא קטנה וזה סיבובים אבל אין ברירה זה חלק מחיי החברה של הילדים ולי ולילדים שלי זה מאוד חשוב.

• הגדולה שלי לא מסתדרת במקומות צפופים/רועשים, אז אני מתנצלת מראש ואנחנו לא מגיעים.

• אני חושבת שכמו שהורי יום ההולדת רוצים שיכבדו אותם הם צריכים לכבד את המוזמנים!
    לעשות ביום שישי בארבע אחה"צ בחודש יוני יום הולדת בפארק - זה לא מתחשב באף אחד.
    מעבר לזה - בהרבה מאוד משפחות "ימי המשפחה" הם שישיבת, ומנסים להקפיד על זה, לאנשים יש תוכניות - להיות במיטה, בים, בבריכה, סתם להיות בבית עם המזגן וכד'....
    אומנם לכל ילד יש יומולדת פעם בשנה אבל בבית עם שני ילדים מניין ימי ההולדת יכול להגיע ל60 ימי הולדת בשנה....
    באמצע השבוע יש חוגים ובאמת שלא הייתי מוציאה ילד מחוג בשביל יום הולדת.

נכון שזה פוגע בילד יום ההולדת שילדים לא באים, זה באמת אחד הדברים הכי גרועים שיכולים לקרות לילד (רותי - נשבר לי הלב....) אבל אם רוצים לעשות יום הולדת אז צריך לעשות בזמן הגיוני....
    תמיד יש יום בשבוע שהוא יותר פנוי (בגן של יובל הורים שעושים יום הולדת לכולם עושים ביום ראשון, היום שנמצא כיום הפנוי ביותר לרוב ילדי הגן) ותמיד יהיו ילדים שלא יוכלו להגיע.
    לדעתי צריך לבקש לאשר הגעה לפחות אז ידעו בערך לקראת מה הולכים....

• אנחנו כמעט תמיד מגיעים, אלא אם כן יש משהו באמת שמונע ממני.

הבנות מאד אוהבות וגם אני
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אה, ודרך אגב, לגבי הסיפור עצמו - זה ממש מעליב
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אצלינו לא היו ימי הולדת וטוב שככה
  • השנה לא הוזמנו לימי הולדת של ילדי הגן, מאחר ושקד נמצא בגן תקשורת.
    כשיוזמן בשנה הבאה- נחיה ונראה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אם דן מוזמן למסיבה של ילד/ה מהגן שלו- אנחנו בד"כ הולכים כי מקבלים הזמנה מסודרת והוא מבקש ללכת. אצלינו רוב המסיבות עושים בקניון במשחקיה - ממוזג וסבבה ..במהלך השנה הברזנו אולי מ-2 מסיבות כי ממש לא הסתדר לנו.

בעצמי לא עשיתי לדן מסיבה מחוץ לגן כי אני לא ממש אוהבת את ההפקות האלו...עשיתי לו בגן שכולם נמצאים , ממתקים, עוגה, נרות ומפעיל אחד שבא עם פוני לשעה וחצי , סיפר על החיה ועשה לכולם סיבוב קטן כולם היו מרוצים כולל הגננת
  • רון עדיין אל הוזמנה לימי הולדת כי היא עדיין לא בגן עירייה, רק בשנה הבאה היא תהיה.
    אלעאי לעומת זאת, הולך לכל מסיבת ימולדת שהוא מוזמן אליה.

מעולם הוא לא פיספס מסיבת יומולתדת.

זה אחל'ה מפגש עם כל החברים, והוא מאוד אוהב את זה

• לא היינו השנה במסיבות כי זה משפחתון ולא כ"כ עושים.

לגבי השעה סורי- זה תקוע כמו עצם בגרון 16:00 זה שיא החום זה לא לכאן ולא לכאן - למה לא יכלו להזיז ל- 17:30?? אולי אז היו מגיעים יותר ילדים.
    בהחלט לא נעים כמות הילדים שהגיעה

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
  • אנחנו גם משתדלים להגיע לכל הימי הולדת ששחר מוזמנת אליהם, לא פספסנו הרבה ימי הולדת אלא אם זה נופל על יום של חוג (וגם אז כבר קרה שהיא ויתרה על החוג לטובת היום הולדת, בעיקר אם זה ילד/ה שהיא חברה טובה שלהם)
    אצל אורי- אתמול היינו ביום הולדת של ילדה מהגן שלו, הראשונה שחגגה מחוץ לגן...

• אצלנו אין הרבה ימי הולדת בבית
    אבל שיש הולכים , יום שיש ב 4 אין מצב שהיתי הולכת
    פעם אחת היה יום הולדת בחורף לאיזו ילדה בגן ירד באותו יום מבול של גשם
    אבל בכל זאת לקחתי את מוריה כי ריחמתי על ילדת היום הולדת
  • אומנם דניאלה בויצו ועדין (חוץ מדניאלה) לא היו מסיבות שאני עשיתי הגיעו 87 אחוז מילדי הגן היה בשבת בבוקר (עשר וחצי ואחרי התייעצות עם ההורים לגבי השעה שנוחה להם)
    שנה הבאה אלוהים גדול לא יודעת איך יהיה בגן שתיהיהה (גן עיריה שפתי)

• קודם כל, יום שישי ב- 16:00 זה באמת תקוע.... חבל

אצלנו רוב ימי ההולדת הם אחה"צ באמצע השבוע ועד עכשיו הלכנו כמעט לכל המסיבות. הבעיה היא שעכשיו הורים התחילו לשים את הילד שלהם וללכת.

בגלל שאני עם שניהם לבד אחה"צ אני חייבת לקחת את רומצ'ו איתי ואז היא רוצה להישאר. ואני צריכה להישאר איתם שם. מבאס בשבילי.

עד עכשיו הגיעו מרבית ילדי הגן למסיבות שהיו.

היום הולדת של אופק דין בחופש הגדול אז לא נראה לי שאנחנו נעשה לו מסיבה עם ילד הגן אחה"צ... הרבה בחו"ל, בחופשים. עשינו לו אתמול בגן והוא היה מרוצה מאוד! וכמובן שנעשה עוד מסיבה עם המשפחות.

אני ממש ממש לא אוהבת את ההפקות האלה של ימי ההולדת. כבר נמאס לי לראות את אותם מפעילים
  • אני רוצה להגיד לכן,
    שמבחינת אלעאי, שום שעה לא "תקועה" כשמדובר על מפגש עם חברים..

• אדווש - אולי מבחינת אלעאי לא, אבל יש לו גם הורים בתמונה....
    ולפעמים מותר גם להם לעשות מה שטוב ונוח להם.....

• נכון,
    אבל אם זה חשוב לו מאוד, ואני יודעת שזה חשוב לו,
    אני אצייד אותו בקרם הגנה וכובע, אני אארגן את כל השבת לפני
    אני אקח איתי את רונצ'ו ונלך כולנו יחד ליום ההולדת

• טוב, אני חייבת להגיב אחרי שקראתי את התגובות של רובכן.

אני עושה לאור יום הולדת ביום שישי הקרוב ב 16:30 אחר הצהרים... גם אני חשבתי כמו רובכן (למרות שאני תמיד לוקחת אותו... אחרי הכל זה לא מה שנוח לי:)..) התלבטנו רבות לגבי יום שישי ואחרי הרבה התייעצויות עם הורים, ילדים, מורה ואור עצמו כמובן, כל השבוע יש לילדים חוגים, כל חוג הוא לרב פעמיים בשבוע, בואו לא נשכח ילדים שההורים שלהם עובדים והם נמצאים בצהרונים עד 17:00 , יש היום המון הורים פרודים שבדיוק באותו יום הילד נמצא אצל האבא שלא גר באיזור, בקיצור אמצא שבוע זו בעיה קשה. יום שישי, שבת נכנסת בשעה 19:00 בערך, המון משפחות (גם אם לא שומרים שבת) נוסעים לאכול אצל המשפחה, בקיצור ... רציתי לחגוג ב 17:30 שמזג האוויר נוח יותר, אבל ההורים בכיתה "רמזו" שעדיף להם מוקדם יותר... מה שמשאיר לי את השעה "הלא נוחה" 16:30.

מה שאני רוצה להגיד זה שאין שעה נוחה או יום נוח יותר או פחות!
    כשרוצים לכבד מכבדים!
    צריך לקחת תמיד את הסיכון שלא יבואו כולם, אני הכנתי את אור שיהיו ילדים שלא יגיעו, מי שיגיע ירוויח.
    אגב, אצלי הילדים יודעים ששישי שבת זה ימים של משפחה, אין חברים, כך זה היה תמיד, אבל זה לא תקף לגביי ימי הולדת

• בשישי אם אנחנו זוכרים /ערים אז אני לוקחת בכיף למה לא...

באמצע שבוע זה המטריד !!! בשעה 16:00 בטיזינבי כשאני יוצאת ב 15 ..אין זמן להכין את הבנים בכלל ואין מצב לשלוח אחד כששולשתם באוטו...
    בקיצור..מסיבות יומולדת צריכות להיות בימי שיש מ17 עד 19 סטו !
  • בתכלס, כשאני חושבת על זה, אז אף יום בשבוע לא נוח...

אני עובדת עד ארבע, ואז תרוצצת ואוספת את הילדים
    עד שמגיעה עם לשון בחוץ הביתה צריכה לרוץ ליומולדת ביום חול בחמש וחצי...
    וכל זה עם הדר על הידיים...

בהחלט שתקוע לי...

וחוצמיזה, רעי גמור מעייפות בשעות האלו. כבר באוטו הוא נרדם וכשבקושי מתעורר הוא מתעורר מצוברח...

אבל אני כמובן שעושה את זה למען רעי.

לא מבינה מה רע בימי הולדת בגן בלבד בגילאים כאלה...
    יותר מאוחר זה כבר יותר הגיוני... מגיל בי"ס יסודי ניתן אולי להשאיר אותם לשעה-שעה וחצי וללכת
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קרן,
    לקחת לי את המילים מהפה,
    כשרוצים לכבד- מכבדים, בכל מצב לדעתי.

אצל אלעאי בגן יש מודעות מאוד גבוהה לימי הולדת, הוא עוד מעט מסיים את השנה השנייה שלו בגן חובה והגננת עושה עבודה נהדרת בעניין הזה.

היא כל הזמן מסבירה להם את חשיבות הגעה לימי הולדת וכמה זה חשוב לכבד ולשמוח יחד עם הילד ביום חגו.
    המסר מושרש מאוד אצל הילדים וכמעט בכל יום הולדת כל הילדים מהגן מגיעים.
    היא בהחלט מלמדת אותם לכבד.

אני, כאם משתפת פעולה ומחזקת את הגננת בדברים שאני גם מאמינה בהם (בכל מה שהיא מעבירה בגן בעצם) אעשה הכל ע"מ שאלעאי יגיע לכל יום הולדת שכל ילד חוגג בגן.
    אני אוהבת לראות ימי הולדת עמוסים בילדים, זה ממש כייף בעיניים

• דווקא עד 30 ילד נשמע לי סביר..אבל זו אני..אני לא אוהבת הפקות ענק והמוני ילדים..אוהבת אינטימי ופשוט
    בקיץ יש לגאיה יומולדת והיא ביקשה בבריכה של הקיבוץ ( אצלינו לא נהוג לעשות הפקות ימי הולדת ולהזמין מהגן...זה מנהג של עיר יותר..כאחת שגדלה בעיר אני זוכרת)
    אני לא מזמינה את כל הגן...אלא יותר משפחה מורחבת משני הצדדים וכמה זוגות חברים טובים מהקיבוץ שהילדים שלהם חברים של גאיה.אני דווקא מכוונת לעד 30-40 איש גג..זה עניין של אופי..
    גאיה גם לא אחת שנהנית מדברים המוניים

בכל אופן....אם מזמינים אני באה...לא נעים
  • לא שמתי לב לפרט שהגיעו 30 ילדים
    זה בסדר גמור!!!
    לא צריך יותר מזה לדעתי..

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה