תודה בנות על התגובות. קראתי בתשומת לב, ואני מודה על כל התייחסות.
אילנה, אני מרגישה חובה להגיב למה שכתבת.
ראשית, תודה על דברייך.
שנית, אני מתנצלת אם פגעתי.
שלישית, אני רוצה לשתף אותך קצת:
אני אם ל - 3: ילדה בכיתה י', ילד בכיתה ז', ועוד אחד שעומד לעלות לכיתה א'.
2 מתוך ילדיי הם מתבגרים במערכת החינוך העל יסודית.
זו שבכיתה י', התחילה השנה מעט בגרויות (2). כל החודש האחרון ללימודים נסב סביב שיעורי תגבור וחיזוק, הן בבוקר והן אחרה"צ. אח"כ היו מתכונות, ואח"כ הבגרויות עצמן.
בתוך כל תקופה לחוצה מאד זו, הדרישות ללימודים היו רבות וקשות, גם ללימודים בבית הספר, וגם ללימודים בבית.
כל המורות והמורים התגייסו למאמץ, היו זמינים עד אין קץ עבור התלמידים, גם בימי בית הספר וגם בימים בהם הילדים נשארו בבית ללמוד - והיו הרבה ימים כאלו, וזה הרבה הרבה יותר מבסדר!!!!!!
בתקופות לחץ שכאלו לקראת מתכונות ובגרויות, רק סביר, הגיוני וחשוב לאפשר לילדים גם ימי מנוחה בבית, לנוח, ללמוד או סתם לבהות בין לבין.
ילדי שבכיתה ז', לא לומד גם הוא, כבר חודש. למה? באמת באמת שזה לא ברור.
לפי משה"ח, שנת לימודים בחטיבות הביניים מסתיימת ב - 20/6 (יום קבלת התעודות), ולא יום לפני כן.
ועדיין... בין עוד יום חופש לעוד יום מקוצר, לעוד יום שמתחיל מאוחר ונגמר מוקדם, לעוד אחד שבו היה צריך להביא מוצרים לחגיגת הסיום, לעוד אחד שבו הגיעו ב - 10 וסיימו ב - 11 כי זה היה היום שבו נסענו לבית התפוצות, לעוד יום סתם ככה, לעוד אחד שיהיה... עבר לו החודש האחרון
ללימודים - ע"פ משה"ח.
ושוב אני אומרת: למה? ככה. מאד מאד לא ברור.
אז כאמא ל - 2 מתבגרים במערכת החינוך העל יסודית, אני מרשה לעצמי לדבר מניסיון, ומתוכו בלבד.
לא הייתי מעלה על בדל דעתי להוציא את דיבת עבודת המורים לשווא, לולא היה לי בסיס מוצק עד מאד לדבריי.
ואני שוב מתנצלת אם נפגעת.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il