כבר סיפרתי בשירשור אחר, אבל אני חייבת עיצה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כי אני לא יודעת איך למגר את התופעה,
    אלעאי שלי, שיהיה בריא עד 120 מביא לי "פנינים" מהגן שאני כבר לא יכולה לשמוע.
    הוא ילד מאוד ממושמע בדרך כלל, והוא יודעת כמה העניין השפתי אצלנו בבית חשוב.
    הוא יודעצ שאני מקפידה על הלשון הנקייה ובכ"ז יש לו יציאות מידי פעם כשהוא עצבני.

בשבת האחרונה הוא החליט שהוא בן 18 והוא רוצה לשבת לאורן על הברכיים ולהכניס את האוטו לחנייה

17 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי אי אפשר למגר לגמרי.....
    העולם שלו לא בנוי רק מאבא-אבא-רון

הוא ילד נבון, הוא ילד חכם, הוא ילד שיש לו יכולת למידה גבוהה והוא משתמש בכל הנתונים האפשריים ע"מ לקבל מבוקשו.....

בתוך עמו הוא חי.....

הוא עוד יביא הביתה דברים שיהיה לך קשה לקבל
    (שלא לדבר על אשתו לעתיד.. )

• נושא קשה !
    אצלנו השיטה שלא מענין אותנו איך חברים מדברים אצלנו בבית
    לא מדברים ככה...
    ככה זה היה גם בילדותי וככה נמשיך
    חשוב כן לשמור על לשון נקיה

[center]
  • אצלנו זה אותו סיפור..
    כמו תיסמונת טוראט

• אצלנו בדיוק אותו הדבר

• מכת עולם..
    אני ממש לא יודעת איך להתמודד למעט לרדת על הברכיים
    להסתכל לו בעינים וממש לבקש יפה..
    אבל הו כל כך עצבני באותו רגע הכעס שאני לא חושבת שהוא בכלל מקשיב לי.

בלילה, לפני השינה כשהוא ממש רגוע, אני שוב פונה אליו בנושא ומספרת לו כמה שזה לא נעים לי.
    הוא כמובן מתנצל, מתחיל לבכות (רע לו כשרע לי אני מתה עליו!!!) אבל זה חוזר על עצמו שוב ושוב...

• רק אני הייתי מתעלמת?.....
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אורטל,
    זה בדיוק מה שעשיתי..
    הוא היה בגינה, ואני הסתובבתי ונכנסתי הביתה..
    אבל זה היה בגלל שהייתי חייבת להפוצץ מצחוק בצוך הבית, מה אני אעשה

• חחחחח
    לאחיינית שלי היה ביטוי שהפך להיות מטבע לשון במשפחה שלנו: "קקי על הראש". כל פעם שאנחנו רוצים לתאר למשל מסעדה שהתאכזבנו ממנה או שירות לא טוב שקיבלנו אנחנו אומרים "קקי על הראש".
    מה אני אגיד לך מותק?
    אני מחנכת את הילד שלי לא להתרגש ממילים. כשקראו לו בגן בטטה רקובה אמרתי לו אז תגיד לו בחזרה "חסה יבשה" -וצחקנו על כל העניין. זה גיל שהם מאוד אוהבים להגיד את המילים האלה: קקי, חרא, פיפי תחת פלוץ. זה ממש משחרר אותם מהכעס. כל עוד זה רק מילים הייתי מתעלמת. כי ככה בדיוק אני מצפה שאעשה כשקוראים לו בשמות בגן.

יום אחד באמבטיה הוא אמר לי: את מטומטמת ומעצבנת. אמרתי לו ואתה צ'וקו מוקו - וצחקנו יחד על כל מיני משחקי מילים בסגנון. הוצאתי לו את העוקץ מהקללות וככה הוא לא משתמש בזה יותר נגדי.
  • אדווה, אני מצטערת אבל קודם אני חייבת לצחוק
  • אדווה, יש לך ילד כל כך מושלם...

אז הוא פלט משפט לא במקום שלמד בטח מהגן או מאיפשהו... אז מה?!

אני לא הייתי מתרגשת.
    להתעלם זה אולי בסדר...
    בבית אתם מדברים עברית יפה ורהוטה - זה הכי חשוב...
    בחוץ תמיד ילמדו דברים חדשים, לטוב ולרע... ותאמיני לי שהוא יודע מבית שזה לא היה במקום לדבר ככה... הוא פשוט כל כך כעס שזה נפלט לו...

הכל רלוונטי בהנחה, שכמו שהבנתי זה היה חד פעמי

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ועוד משהו....
    לפעמים (ואני לא מדברת על המקרה הספציפי שאדווה תיארה...) הם אומרים כל מיני מילים שלנו ממרום גילנו וניסיוננו נשמעות רע אבל לא תמיד זו הכוונה....
    בגן של יובל "את בטטה" זו מילת חיבה לשמה,
    גם כשילד אומר מילים שפחות נעים לנו לשמוע כדאי לברר למה הוא התכוון כשהוא אמר אותן, אנחנו נופתע לעיתים קרובות...
    ובקשר לאלעאי - הוא באמת ילד טוב, אני חושבת שמותר גם לו לכעוס לפעמים, להתפרץ, זה לא קורה לו כל יום וגם לא כל יום רק כשהוא מרגיש באמת חוסר צדק - והוא צודק מבחינתו, יש כאן סוג של חוסר צדק שרק לו אסור לעזור לאבא לנהוג במכונית, מבחינתו "כולם" עושים את זה ורק ההורים שלו לא מרשים לו....
    (ברור שזה נגד החוק וברור שגם אני לא מרשה - הסברתי איך זה מבחינתו....)

• כשנמצאים במקום על הרבה ילדים כל ילד שומע"פנינים"אחרות ומביא אותם,ושאר הילדים מחקים..קודם כל אני לא יודעת אם הגננת עשתה זאת אבל מאוד חשוב לדבר עם הילדים על זה שצריך לדבר בלשון נקייה,וזה ממש לא קשור לדת אלא לנימוס ודרך ארץ.דבר נוסף כשאצלנו זה קורה אני מעמידה אותו במקום בנחת,צריך להסביר שככה אנחנו לא מדברים.אצלי יום אחד הבן חזר עם מילה שאנחנו בחיים לא אומרים בבית,שאלתי אותו אם הוא מבין בכלל מה שהוא אמר והוא כמובן לא הבין ,הסברתי לו שאסור להגיד את המילה הזאת,שזה סתם עושה נזק לאחר ,גם לדיבור יש כוח וצריך לעבוד על כך כבר מגיל קטן.בהצלחה
  • אדווה מצטערת גמני חייבת לצחוק מזה קודם

• אני לא יודעת באיזו דרך ניתן למגר את התופעה, גם אצלנו זה קורה... אני כל הזמן מזכירה לשקד שהמילים האלו לא מקובלות עלי ואצלנו לא מדברים ככה.
    "צרת רבים חצי נחמה"
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• נגה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה