שעת הנקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מי שזכאית לשעת הנקה צריכה להשאר בעבודה במהלך השעה הזו? או שהיא במקום לעבוד לדוגמא 8 שעות יכולה ללכת הביתה אחרי 7 שעות?

13 תגובות
עמוד 1
  • בשעת הנקה את יוצאת הביתה ומשלמים לך על השעה הזו כאילו שהיית בעבודה

• אז כדאי לי להגדיל את המשרה שלי? ואז אהיה זכאית לשעת הנקה לא? יש לי אפשרות להגדיל רק שלא רציתי... עכשיו אני עובדת 4 ימים בשבוע 5 שעות כל יום סה"כ 20 שעות וחשבתי ביומיים הנותרים לחפש עבודה נוספת עם שכר נורמלי יותר. אבל אם זה אומר שאעבוד 30 שעות שזה בעיקרון 6 שעות חמישה ימים בשבוע ואם מגיעה לי שעת הנקה זה אומר 5 ימים 5 שעות... שזה אומר יום אחד נוסף מאשר מה שאני עכשיו...
    הממממ נראה לי אני אבקש ממנה. ככה היא תשמח שאני מגדילה משרה (היא ביקשה ממני) וגם לי זה ממש שווה.

• סיבכת אותי עם החישובים האלה בשעה כזו!
  • בדקי את זה טוב
    כי את זכאית לשעת הנקה רק אם את עובדת במשרה מלאה...

מורידים לך ממכסת השעות של משרה מלאה שעת הנקה לכל יום, ומשלמים לך עליה

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קיבלתי גם אצל טל שעת הנקה ולא עבדתי משרה מלאה. וגם שלשום כשחזרתי לעבודה אז בכוח אדם היא אמרה לי שאם אני עובדת 6 שעות ביום אני זכאית לשעת הנקה...

• צ' תקחי רק בחשבון ששעת הנקה זה רק 4 חודשים, אז אם את מגדילה משרה שתדעי שאחרי ה4 חודשים את תצטרכי לעבוד באמת 6 שעות...
  • אני מקווה שתוך ארבעה חודשים המשכורות שלנו ישודרגו (זה בתהליך כרגע) ואז אני אשמח לעבוד 6 שעות ולקבל כסף נורמלי
  • שעת הנקה היא למי שעובדת משרה מלאה בלבד.. ככה אני למדתי..
    ]

• שעת הנקה היא למי שעובדת משרה מלאה = 9 שעות ביום ומעלה...

והיא למשך 4 חודשים..

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A9%D7%A2%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%A7%D7%94_%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94אני מצרפת קישור :

• אני אומרת לכן שקיבלתי בעבר. וגם השבוע היא בפירוש אמרה לי. אולי לעובדי מדינה החוקים הם אחרים (טלטול איפה את?)

• הזכות ניתנת לעובדת במשרה מלאה, אבל לפי מה שהבנתי - אם שעות העבודה שלך נחשבים אצל המעסיק הספציפי שלך כמשרה מלאה אז את גם זכאית לשעת הנקה...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• עובדות במגזר הציבורי אכן זכאיות לשעת הנקה עד גיל שנה.
    בעיקרון היא צריכה לעבוד משרה מלאה כדי להיות זכאית לכך, אולם יש הסכמים קיבוציים שונים לפיהם משרה מלאה נחשבת לפחות שעות מהמגזר הפרטי.

• צ' בגלל אופי המשמרת שלך 5 או 6 שעות בהחלט נחשב למשרה מלאה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה