שוב אני...שאלות על ביוץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום שוב. סליחה אם אני מטרידה, אבל אני אחזור קצת על עצמי. אני בת 27. נטלתי גלולות מינס למשך שנתיים (לפני זה היה לי מחזורים סדירים כל 28-30 יום).כשסיימתי את החיבלה האחרונה, החלטתי להפסיק עם הגלולות. סיימתי את החיבלה וקיבלתי מחזור ב1.6. יש לצין שכבר בשניים-שלושה מחזורים אחרונים, היה לי פחות דם מהרגיל ונמשך יומיים שלושה. קבעתי תור לגניקולוג וב12.6 וראה במוניטור שתהליך המחזור החודש כנראה יהיה איטי יותר. אמר שראה זקיק ב14מ"מ בערך. אמר לי לחזור ב15.6 למעקב. חזרתי ושוב הזקיק היה בערך באותו גודל 14-15 מ"מ, והיה עוד אחד בשחלה השנייה בגודל 11מ"מ. אמר לי לקיים יחסים בראשון שני ולחזור ביום שלישי ה19.6. אז שוב פעם בדק אותי וראה שוב זקיק בגודל 14-15מ"מ ואמר לי לחזור היום. אני חייבת לציין שביום שלישי כשהייתי היו לי כאבים כמו מחזור והיה לי הכתמה אחת קצת חומה אבל ממש קטנה. היום בבוקר הייתי שוב, ולהפתעה לא ראה כלל זקיק מוביל, הוא בדק איזה משהו של כלי הדם ומשהו של קול ואמר לי שכנראה בייצתי כבר. השאלה שלי אם אפשר לבייץ עם זקיק קטן כל כך יחסית ואיך זה שפספס. אני לא יודעת אם הוא לא בדק יסודית ביום שלישי ואולי היה משהו יותר גדול? זה הגיוני? בכל מקרה אמר לי לקמפר היום ושלח לי progefflik 200 וגינלי למשך שבוע מיום שבת ואני אמורה לחזור אליו ביום שישי הבא ב29.6. אני לא ממש הבנתי מה זה הנרות האלה, הוא הסביר שזה אם במקרה יש הפריה אז זה בשביל לחזק את זה. האם יש סיכונים כלשהם או תופעות לוואי? זה החודש הראשון שלי בלי הגלולה אז אני מנחשת שאולי לוקח זמן לגוף להתרגל, אבל הייתי שמחה לשמוע חוות דעת מקצועית נוספת ומבחורות שאולי חוו משהו דומה. בכל מקרה, זה קצת מוזר שכבר מעכשיו נותן תרופות למרות שזה החודש הראשון שאנחנו מנסים...אולי זה בגלל שאמרתי לו שאני ממש רוצה וקצת לחוצה...אבל לא יודעת, מוזר ולא ממש יודעת מה לעשות...

תודה רבה ואודה מאוד לתשובה!
4 תגובות
עמוד 1
  • טוב.. קודם כל, והכי חשוב...
    את לא מטרידההה בשביל זה אנחנו פה.. את יחסית חדשה, אז עם הזמן שלך פה (שאני מקווה שיהיה קצר) את תביני כמה הפורום הזה מדהים וכמה הבנות פה מנסות ורוצות לעזור אחת לשניה.
    ודבר שני, שאלת אם אפשר לבייץ עם זקיק קטן כ"כ, אז כן, אפשר אבל הוא לא יופרה ויהפוך לעובר.. כי כמו שאמרת, הוא כן מידי.. ואם אני לא טועה זה אומר שהביוץ חלש מידי.
    לגביי השאלות האחרות בקשר לנרות והתרופות אני לא מבינה בזה כ"כ, אז אני בטוחה שהבנות שכן מבינות יענו יותר טוב ממני.
    אבל אני משערת שאם הרופא נתן לך אותם הוא יודע מה הוא עושה וזה לא אמור להזיק..

בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה...
  • היי

אז ככה לי זה קצת נשמע מוזר כי חזרת אליו כמה פעמים והזקיק נשאר באותו גודל כול פעם ואז שחזרת שוב הוא אומר לך שבייצת?!??? מצטערת נשמע לי לא כ״כ הגיוני גם אומר לך למה
    גם אני עברתי בערך אותו תהליך רק שאני שתיתי כדורים להגברת ביוץ וחזרתי אליו 4 ימים אחרי שסיימתי עם הכדורים ובכן ב יום ה 13 למחזור כבר ראו 2 זקיקים ברוך השם תודה לאל בגודל 22 ואחד 23.5 לפי מה שהבנתי מהרופא זקיק יוצא לביוץ תקין מגודל 25 ושוב זה תהליך זה לא קורה בשעה אחת והכול נגמר... בנוסף לגבי הנרות גם אני קיבלתי נרות תמיכה למשך שבועיים לגבי תופעות לוואי יש לי נפיחות בבטן ולפעמים כאבי מחזור קלים אני קיבלתי נרות בשם אנדומטרין זה לא כל כך נורא תקראי עליהם קצת באינטרנט.

שתביני אני ממש לא רוצה לערער את דעתך או לשפוט חלילה את הרופא שלך פשוט כול התהליך נשמע לי קצת הזוי .. חזרת לפני יומיים זקיק 14-15 וכבר היום אין כלום הוא אומר שבייצת והוא נותן לך נרות לתמיכה .. מצטערת נשמע לי קצת לא הגיוני כול זה ...
    מה שאני יכולה להמליץ לך זה אם את סומכת על הרופא הזה ורוצה להמשיך טיפול איתו לדעתי תבקשי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ובנוסף מעקב מסודר של זקיקים יחד עם בדיקות דם.

וכמובן לפני הכול מאחלת לך המון בהצלחה החודש הזה!!
  • היי מורן, תודה רבה על התשובה. אני איתך שכל הנושא הזה נראה לי ממש מוזר. או שהוא פספס והיה זקיק יותר גדול כשהוא בדק בימים האחרונים, או שאני לא יודעת...כי גם לי לא נראה כל העניין הזה. הוא כאילו היום בדק כלי דם או משהו כזה, וגם איזה בדיקה עם צלילים כלשהם והוא אמר שלפי זה נראה לו שכבר בייצתי אבל שלקמפר גם היום לבכל מקרה...
    בעיקרון הרופא הזה יש לו מוניטין ממש טוב כאן ועם הרבה נסיון אבל כל העניין הזה גורם לי לפקפק בו...
    הוא לא אמר לי בכלל לעשות בדיקות דם ובגלל שאני עדיין חדשה בתחום אני לא יודעת מה צריך ומה לא בסדר, וכו. לכן, עכשיו אני מפקפקת אם בכלל לקחת את הנרות האלה. הוא אמר לי להתחיל ביום שבת ואז ללכת אליו ביום שישי הבא.
    מה שהוא כן ביקש שכשאני חוזרת אליו לעשות בדיקת זרע לבעלי. זה בעיקר בגלל שבעלי לקח את התרופה פרופסיה נגד נשירת שיער וזה יכול להשפיע על איכות הזרע (למרות שהוא כבר הפסיק לפני שלושה חודשים בערך)
    ושתביני שאני רק חודש ראשון מנסה...אמנם אמרתי לו שאני מאוד רוצה להיכנס, אבל כבר על החודש הראשון לתת כדורים ועוד חודש ראשון שעזבתי גלולות נראה לי אגרסיבי מדי...אבל שוב הוא רופא ואני צריכה לסמוך עליו...
    מה אתן אומרות? הייתן לוקחות את הנרות שהוא שלח??
  • אני מבינה אותך ..
    אבל זו שאלה קשה ..
    לדעתי את צריכה ללכת לפי תחושת הבטן שלך לפי האינטואיציה שלך רק את יודעת באמת מה טוב לך ומה לא ..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה