השתלות איברים- ההיבט הדתי (בעיקר לדתיות) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז אני כן רוצה לפתוח את זה.
    אני רואה חשיבות גדולה בתרומת איברים וחשוב לי מאוד שלא יובן מהשירשור בנושא שעל פי ההלכה אסור לתרום.
    בעיקר למי שסבורה שהדת שלה היא "הדת האמיתית", אני ממליצה בחום להשקיע כמה דקות ולקרוא.

כמו שכתבתי, עיקר הסוגייה בנושא היא סביב קביעת רגע המוות- מוחי או לבבי.
    ישנן סוגיות משנה נוספות.

באשר לגדולי הדור- המתנגד הבולט הוא הרב אליישיב, שסבור באופן חד משמעי כי אין לקבוע מוות עד שלא הופסקה הפעילות הלבבית, גם אם גזע המוח מת לחלוטין והאדם מונשם אך ורק ע"י מכונה.
    בנוסף, הרב אויירבך זצ"ל התנגד אף הוא. הוא דווקא קיבל את קביעת המוות המוחי אך התנגד בגלל החשש לקביעה לא מדוייקת (בגלל מיכשור וכדו'). כיום, הטכנולוגיה מאפשרת לקבוע מוות מוחי בצורה וודאית, והחשש הזה כבר לא קיים.

לגבי המתירים: הרבנות הראשית, בפסיקה של הרב שפירא והרב אליהו, על פי פסיקה של הרב משה פיינשטיין זצ"ל (מגדולי הפוסקים החרדיים בארה"ב), קבעה כי מוות מוחי הינו מוות לכל דבר ומכאן שמותר לתרום איברים ומדובר במצווה גדולה!!!
    אממה- הם עדיין חששו מקביעה מוטעית או נמהרת של רופאים. מכיוון שמדובר על חשש לרצח (במקרה וקביעת המוות תיעשה ברשלנות) הם היתנו את עניין התרומה בדרישה לביצוע מבחנים רפואיים שונים ומעורבות של רב בתהליך.

בעקבות עניינים פוליטיים ופרוצדוראליים העניין עדיין לא הוסדר ונמצא בתהליכי בירור וחקיקה.

אני חושבת שניתן להסכים ולומר כי להגיד שהרב משה פיינשטיין, הרב אליהו והרב שפירא (ועוד רבים וגדולים) הם לא "דתיים אמיתיים" זו יהירות וחוצפה או שזו בורות.

אני חושבת שאני את שלי עשיתי. ואם מישהי קצת למדה על הדרך- הרווחתי!

מיכל

2 תגובות
עמוד 1

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה