בנות עזרה... בבקשה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    ילדתי בן מקסים לפני 3 וחצי שבועות...
    בתחילה בעלי היה מאוד מאוד תומך ועוזר ורוצה להאכיל ומקלח ומחתל...הכל!!!
    בשבוע וחצי האחרונים חל שינוי מאוד משמעותי...
    הוא פתאום נורא עייף כשהוא חוזר מהעבודה.. ואם הילד בוכה אז הוא נכנס לםאניקה... ולא יודע איך להתמודד...
    עכשיו בעלי עובד נורא קשה כל היום על הכביש חוזר ב 20:30 הביתה...
    לי נורא חשוב הקשר הזה בין בעלי לילד מאוד חשוב לי המעורבות שלו בסדר היום של הילד..
    לאחר שהיה בינינו פיצוץ קטן בנושא דיברנו וליבנו את כל העניין והוא אמר שהוא צריך להפנים שפתאום יש ילד.. שנינו עייפים ושנינו מותשים אבל אנחנו שניים...
    בעלי גדל בבית ללא חום ואהבה והוא לא יודע מה זה באמת אבא.. לכן גם אני מאוד חוששת שלא יהיה מעורב...
    אחרי שדיברנו הוא עשה שינוי מאוד משמעותי והוא עוזר בבית... עם עבודות הבית... לא עם הילד...
    אני מרגישה שהוא צריך להפנים את העניין והוא עוד לא הפנים לגמרי.. הוא גם יודע כמה זה חשוב לי.. ואני מנסה לערב אותו בכל דבר.. ומצד שני גם לא ללחוץ.
    איך אני גורמת לו להפנים ולעזור עם הילד יותר ???
    אני לא רוצה ללחוץ יותר מדי ואני באמת מנסה לתת לזמן לעשות את שלו אבל הלוווו יש לנו תינוק בבית וזה קשה לי לבד... אני מותשת!
    בנות בבקשה תעזרו לי!!!
    איך לגרום לו להיות שותף???
    מקווה שלא חפרתי מדי...
    אגב, הזוגיות שלנו מדהימה ואנחנו במקום מאוד מאוד טוב בזוגיות..
26 תגובות
עמוד 1

• לאט לאט!
    בנתיים שיעזור בדברים אחרים. גם זה עזרה!
    וכשאת צריכה איוורור- את יכולה לתת לו לעשות דברים,
    אבל עדיין אין דבר כזה שגרה והכל משתנה כל הזמן.
    תני לו את הזמן והוא ימצא במה להשתלב.
    יש גברים (ונשים) שקשה להם בהתחלה כי הם לא מרגישים אהבה או קשורים לילד.
    מהר מאוד התינוק מתחיל להיות יותר פעיל ולהגיב ואז גם מתגברים הרגשות.
    אין טעם להפעיל לחצים. זה יבוא.

מזל טוב!

מיכל

• מזל טוב.
    בדיוק מה שאמרו נגה ומיכל.
    הוא כנראה צריך את הזמן, כדאי לכבד את הצורך הזה......... הוא רק בן 3.5 שבועות אם הוא יונק הוא גם ככה "שלך" רוב שעות היום....
    מצוין שהוא עוזר עם דברים אחרים ומוריד אותך מהם.....
    את נשאת אותו בתוכך, את ילדת, את היית איתו בבי"ח ואת עכשיו איתו כל היום בבית, לפעמים הבעל מרגיש מנותק מהזוג החדש (האם והתינוק)הזה שנוצר לו, לפעמים הוא מרגיש שאין לו מקום, לפעמים הוא מרגיש שהוא כבר לא קיים בעיני אשתו, הוא מקבל הרבה פחות יחס, יש אליו בעיקר דרישות, הוא נכנס הביתה והאשה מקבלת אותו בעייפות הרבה פעמים גם עם פרצופים, את רוב השינויים האשה עוברת על בשרה ולא תמיד האיש מבין אותם.....הוא לא חלק מהמשפחה הזו שהוא היה חלק חשוב ביצירתה... תני לו את הזמן....
    עברו רק 3.5 שבועות מתוך חיים שלמים, כשהתינוק יתחיל ליצור קשר, לחייך, להושיט ידיים יהיה לבעלך קל יותר להתחבר....

• תודה בנות...
    אני אתן לו קצת מרחב וזמן ואני מקווה שזה יעזור
  • אל תדאגי. הוא לא נולד אבא, זה משהו שמתהווה בהדרגתיות...

מה שחשוב זה לא ללחוץ עליו.
    התינוקי ממש קטן! עוד לא מביע כלום... לאט לאט הוא יתחיל לחייך ולהתחבר אליכם ואז זה יהיה הרבה יותר קל...

גם לבעלי הייתה תקופה כזו כנולד הראשון
    הוא היה אומר לי שהוא לא חושב עליו במהלך היום בעבודה אלא רק עליי...
    והוא לא מבין למה...
    היום הוא מטורף עליו ברמות קשות! אב למופת!

אם הוא עוזר בעבודות הבית זה מעולה ואכפתי...
    זה אומר שהוא באמת משתדל.
    תני לו זמן.. ואל תלחצי בעניין כי זה סתם מיותר ורק ילחיץ אותו

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קודם כל מזל טוב
    וכמו שהחברות שלי רשמו- לגבר שהופך להיות אבא זה משהו לא שגרתי, זה אפילו מבהיל ומלחיץ כי מבחינתם הם איבדו את העצמאות וכל מה שמתלווה לזה.
    לאט לאט - תני לו את הזמן ושתפי אותו בהרגשה שלך ובזה שאת תשמחי שהוא יהיה חלק בלתי נפרד מהטיפול בתינוק.
    על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
  • את יכולה לתת לו משימה קבועה אחת שתהיה רק שלו,
    נגיד בעלי עושה אמבטיה, שהקטנה נולדה פחדתי לעשות לה אמבטיה אז לבעלי לא היה ברירה והוא היה צריך לעשות לה וזה הפך להיות התפקיד שלו והוא אפילו מחכה לזה כל יום כי זה זמן האיכות שלו ושלה אמבטיה ומלביש אותה אחרי זה, את יכולה לתת לו משימה שרק הוא יעשה אותה ואל תוותרי לו ולאט לאט הוא יסתגל לעובדה שהוא אבא ויש יצור קטן שצריך אותו
  • אהלן :)
    הילדים שלנו ממש קרובים בגיל..
  • כל מה שאתן מתארות הוא היה עושה!!
    הכל פתאום הפסיק הוא לא מאכיל הוא לא מקלח הוא לא עושה כלום!!!
    ככה פתאום כבר שבוע וחצי...
  • טוב!
    אחרי שאני ערה מ 4 בבוקר כי לקטנציק שלי יש עצירות והוא לא מפסיק לצרוח... החלטתי שאני שוב מדברת עם הבעלול...
    ביקשתי קצת עזרה כי אני קורסת... החצוף אמר לי: ״מה את רצינית 9 בהוקר תשחררי ממני אני עייף...״
    אתמול גם התחלנו לשוחח על הנושא והוא אמר: ״במה את רוצה עזרה אני עובד כמו חמור ואת כל היום בבית לא עושה כלום...אז כשאני מגיע הביתה ורוצה לנוח את נופלת עליי..״
    עכשיו שתבינו חלילה.. הוא מבלה עם חברים, הולך כל יום למכון כושר ועד שהוא כבר מגיע הביתה ואני מבקשת עזרה זה אחרי שהוא כבר התקלח ואכל ארוחת ערב(שאני הכנתי אם לא ציינתי זאת...) ועוד יש לו מה להגיד?!?!?!!!!!
    מחר בע״ה יש לנו אירוע פדיון אמרתי לו כשהוא קם (בשעה 16:00 אם שכחתי לציין!!!!) שאחרי הפדיון אנחנו הולכים לאמא שלי לכמה ימים ושבכמה ימים האלה יחשוב עם עצמו אם הוא רוצה את כל החבילה או לא...ואם זה את כל החבילה אז את כל החבילה וכל מה שכרוך מסביב...
    הוא לא הגיב... לקח במבה וישב בסלון והדליק טלויזיה...
    אם עד עכשיו לא עישנתי במשך שנה... יש זמן יותר טוב להדליק סיגריה??? 
  • סליחה אבל אני לא כל כך מסכימה עם התגובות כאן של "תני לו זמן, הוא צריך להתרגל"!
    למה אנחנו כנשים צריכות לקבל את "החבילה" כפי שהיא? למה הגבר לא יכול להתחשב ולחשוב ש"היא צריכה להתרגל"????
    ממש מכעיס אותי שיש גברים שמתנהגים כפי שבעלך מתנהג!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אחרי שהוצאתי וקראתי שוב, אני רוצה לציין שיש משהו במה שאתן אומרות... אבל זה לא פייר כלפי האישה!!!

מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • מסכימה עם מילנה
    לא מפסיק סוחבות 9 חודשים כל הגוף מישתגע לנו
    כל הבדיקות והבחילות והצרבות והמי יודע מה עוד
    ואז הלידה וההחלמה ומתי באמת היולדת נחה????
    (ועכשיו כפולניה) אולי בקבר ...
    אז שיפסיק לספר סיפורי סבתא
    כל התרומה שלו הייתה כמה דק' של הנאה
    ולכמה דק' של הנאה יש תוצאות
    אז שיתחיל להרגע ומייד !!!
    אני מבינה שהוא צריך זמן אבל היה לו 9 חודשים לעקל
    אני מבינה שהוא "מקנא" בתינוק שלקח אותך ..אבל ביננו ...מה אתה תינוק??? תתבגר

בכל מקרה
    ככה היה גם אצלנו
    כיום הוא עוזר כשהוא חוזר מהעבודה
    ועד שהבית לא שקט הוא לא הולך לישון

כי סליחה גם אני מותשת וגם אני רצה לסיים את היום וללכת לישון ...
    אז תן יד וזה יצליח להיות מוקדם יותר ממה שיהיה שהכל ייעשה ע"י בן אדם אחד

בהצלחה השיכנוע
    אולי תתני לו לקרוא את השירשור הזה
    אולי זה יעזור להעיר אותו קצת

בהצלחה

**

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• היום אביתר חייך כשדגדגתי אותו פעם ראשונה...
    וחבל לי שאבא שלו לא טרח להיות חלק בזה...
    זה כבר הבהיר לי שאני צריכה לעשות הפסקה של כמה ימים..
    זה פתאום הכניס הכל לפרופורציות..
    שכל אחד יעשה חשבון נפש משלו ויגיע למסקנות שלו.
    בצורה שה ״משפחה״ הזו מתנהלת כרגע אי אפשר להמשיך!
    תודה לכולכן על התגובות עם חלקן אני מסכימה עם השאר קצת פחות..
    אין פה מה להסתגל צריך לתמוך ולעזור אחד לשני... בשביל מה אנחנו זוג...

מה הטעם להיות זוג אבל להרגיש לבד?!?!
  • אוף אין לי זמן לךהגיב כרגע אני רק אכתוב שלא שוברים את הכלים כ"כ מהר ובורחים ואומרים מי שלא טוב לו אז... לידת ילד היא סוג של משבר לזוגיות סליחה שאני אומרת את זה ככה. ויש גם גברים עם בייבי בלוז.
    טוב זהו בנתיים. יוצאת לעבודה
  • קודם כל - ברוכה הבאה לפורום שלנו
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • צר לי לאכזב...
    לא עניתי לו אפילו לא מילה..
    אפילו לא ציוץ קטן...
    הייתי עם דמעות בעיניים ובהלם מוחלט...
    חשבתי לעצמי:

מי אתה ומה עשית עם בעלי..

אוף... קשה לי נורא..
    האמת הייתי עוזבת עוד אתמול פשוט...יש לנו היום פדיון ולא רציתי לעשות סצינות לפני האירוע..
    היום אחרי הפדיון אמא שלי תיקח את אביתר אליה קצת...
    ומחר בע"ה אני אסע אליה לכמה ימים..
    כמו שאמרתי כל אחד יחשוב קצת..
    בכל מקרה במצב הזה לא נוכל לחיות עוד דקה!
    אני לפחות...
  • נ.ב:

תודה על קבלת הפנים..

• [email protected]

• תקופה אחרי הלידה מאוד קשה ומתישה
    ל2 הצדדים כן כדי לשבת ולדבר
    ולתאם ציפיות ...
    אולי בזמן שאימך לוקחת את הילד אליה
    תצאו קצת ותדברו...
    מקוה שהכל יעבור מהר
  • אני לא חושבת שלעזוב וללכת לאמא זה הפיתרון. איך היית מרגישה אם הוא היה אומר לך אני לוקח את אביתר והולך להרגע אצל אמא שלי? אני הייתי מתפוצצת עוד יותר. להשאיר אותו לבד? לגרום לו להיות אנטי יותר? אני נגד...

אתם זוג! אתם חייבים ללמוד לדבר. תהיי אוזן קשבת בשבילו. זה נורא קשה לגברים. כל ההמולה סביב היולדת והתינוק והם אפשהו אי שם נזרקים. אני לא מכירה את התמונה ולא את הנפשות הפועלות לא יודעת איך בעלך ואיך את אבל קחי בחשבון שזה קשה גם לו. נכון אנחנו אחרי לידה אנחנו גם מדממות כואבות סחבנו 9 חודשים אנחנו מניקות אנחנו כל היום בבית עם 4 קירות ויצור שלא עושה כלום חוץ מלישון לבכות ולאכול וזה מחרפן במידה מסוימת. אבל.... יש גם אותם. את תראי שאם תכילי אותו הוא ירצה להיות שם בשבילך. פתאום יהיה סבלן ויעריך אותך.

לא מפרקים חבילה כ"כ מהר. מה שלא מדובר בסדנא טרום לידה זה על משבר בזוגיות וזה נורא חסר בעייני כי ברגע שבאים מוכן לכל התהליך מתנהגים אחרת. קחי אויר זו תקופה של שינויים והסתגלות לכולם. אולי באמת תני את אביתר לאמא שלך לכמה שעות. תהיו קצת ביחד. תעשו ממש תיאום ציפיות. בעלי ואני אחרי הלידה הראשונה עשינו פק"ל כל ערב ארוחת ערב יחד כשהתינוק ישן. קצת לדבר קצת איך עבר על כל אחד היום. קצת זמן איכות יחד.
  • היי בנות...
    מעדכנת...

סיימנו את הפדיון ללא תקלות...חחחחחחח אמא שלי לקחה את אביתר וישבנו לספור את המתנות וגם לדבר..

הצעתי ליסוע לאמא שלי לשבוע כדי שיתארגן על עצמו ויראה מה הוא רוצה ויחליט מה שיחליט אני במצב הנוכחי לא מוכנה לחיות..

הוא הסביר שהוא צריך להסתגל למצב והוא נורא מפחד להחזיק את אביתר כשהוא בוכה ולפעמים קשה לו נורא..

ואני אמרתי שאין ממה לפחד אם הוא לא יתמודד עם הבכי ועם הילד אז הפחד יישאר תמיד..ושהוא חייב להסתגל למצב כי אני קורסת.

שנינו הבנו אחד את השני והחלטנו שנעזור אחד לשני בכל מה שאפשר...נפשי ופיזי...

חשוב לי להגיד לכן תודה רבה לכל מי שכתבה לי בשרשור ועזרה לי!!

שבוע טוב..
  • ואוו,
    קודם כל מזל טוב, ואח"כ שיהיה בהצלחה, מאחלת שבאמת זה רק הפחד והכול מכאן ועד עולם יזרום כמו שצריך
  • מצוין! כזה שיח זה נפלא! כך צריך. כל הכבוד לשניכם!!!
  • תודה רבה אהובה!!
  • באמת חיכיתי לשמוע ממך!!!!!!!

שמחה לשמוע שליבנתם את הדברים ובעלך התגלה כאדם רגיש ואוהב
    [email protected]

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה