הרהורים, פחדים ותהיות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש משהו שמציק לי מאד מהרגע שגיליתי שאני בהריון ואני לא יודעת איך להתמודד איתו.
    ההריון הזה כל כך יקר לי, כל כך חשוב לי וחיכיתי לו הרבה מאד זמן. אני חייבת להודות שהוא לא היה מתוכנן כי הייתי אמורה לטוס לחו״ל ורצינו לחכות לאחרי הטיסה אבל כנראה שאלוהים היו תכניות אחרות ואין לי בעיה עם זה...
    ההריון הזה מלווה בהמון פחדים, חששות, חרדות, דאגות שלא היו בהריון הקודם. בהריון הקודם פשוט נהנתי מהתהליך, מכל שבוע שעבר, מכל בדיקה, מכל מכנס שכבר לא נסגר עליי ותמיד היתה התרגשות וציפייה לבאות.
    ההריון הזה אני מרגישה אחרת לחלוטין. כמובן שאני שמחה ומתרגשת אבל יש בי איזשהו מנגנון הגנה שלא נותן לי לרחף ובאמת באמת לשמוח. אני כל הזמן דרוכה, מחפשת את החדשות הרעות מעבר לפינה, את הבדיקה שלא תצא תקינה, את הדימום את מה שינפץ לי שוב את האשליה שמשהו טוב קורה לי. אני בחרדות מטורפות, בקושי מדברת על ההריון, לא משוי ה בו כמו בהריון הקודם והפחד שלי הוא שאני פחות אקשר לתינוק הזה כמו שנקשרתי לארבל.
    מצד אחד יש בי חלק שבטוח שההריון הזה יביא עימו ילד בריא ושמנמן אבל מצד שני, אני פוחדת להיקשר. אני לא מדברת לבטן כמו שעשיתי בהריון של ארבל ממש מתחילת ההריון, לא מעיזה לפנטז אם הילד/ה יהיה דומה לי או לבעלי, בקושי חושבת עליו והכל רק כי מקונן בי הפחד ששוב אאבד ושוב אצטרך להתמודד עם אבדן.
    עד כה כל הבדיקות תקינות, הרופאים (וכבר ראיתי המון מהם) אומרים שההריון הזה תקין לחלוטין ואין שום סיבה נראית לעין לבעיה אבל הלב לא נותן לי להיקשר כי כך גם היה בהריון של ארבל! הכל היה תקין!
    אני לא יכולה לחכות לשלב שארגיש את התנועות כי אני מאמינה שזה יעזור לי להיקשר יותר אבל כל כך קשה לי!
    כשאני הולכת לרופא ואני רואה את העובר באולטרסאונד הלב שלי כל כך מתרחב בהתרגשות וציפייה ואני ממש מאוהבת אבל ברגע שהבדיקה נגמרת אני שוב חוזרת למקום המגונן והמפחד להיקשר... איך משנים את זה???
    אני מפחדת שהילד יוולד ואני לא אוהב אותו, או שאני לא אוהב אותו כמו את ארבל. אני מפחדת שאני אטפל בילד כמו מטפלת ולא כמו אמא. אני מפחדת שאני תמיד אחשוב שאם היתה לי את ארבל אני לא הייתי עכשיו בהריון והכי גרוע שאני לא בטוחה מה אני מעדיפה... אני מרגישה שאם אני אתמסר לילד הזה אני אשכח את ארבל ואני לא רוצה כי זה לא הוגן אבל מצד שני אם לא אתן לילד הזה את כל האהבה שלי כי אחשוב על ארבל זה לא הוגן לילד הזה כי הוא פה והיא לא ומה הוא אשם????
    אוווף. אני כל כך מוטרדת וקרועה ולא יודעת איך להתמודד עם הרגשות האלה שמציפים אותי!
    אני מניחה שיצא לי בליל של מילים אז אני מתנצלת על הניסוח המבולגן אבל זה מה שיצא לי בסערת הרגשות.
    תודה למי שקראה
38 תגובות
עמוד 1

• אוי בובה.... איך ריגשת אותי... אני לא יודעת
    מה בדיוק קרה... אבל גרשי את המחשבות השליליות... גרשי את הפחדים... תהני מההריון..

ובע״ה המשך הריון מהנה ותקין ושתצאו בידיים מלאות אמן אמן....
    [/url
  • היי חמודה,
    כואב מאוד לקרוא את מה שכתבת כי אלה תחושות קשות מאוד, אבל בחלקו זה מוכר לי.
    אמנם אצלי זה ההריון הראשון ואני לא בדיוק במצבך אבל אני גם קיבלתי את ההריון הזה כמו שהיה לך עם ארבל - בשיא התמימות ושמחה בלתי פוסקת... עד שהתגלה שההריון שלי לא כזה תקין והפחידו אותי המון והעברתי תקופה קשה מאוד עד שזה התיישב לי בראש... עבדתי פעם עם רופא נשים שעושה סריקות ושקיפויות, ראיתי המון המון הריונות תקינים לגמרי, בכמויות אדירות, ורק בודדים מהם היו עם איזה משהו שלרוב התגלה כזניח או התסדר עם הזמן... ודווקא לי, ללא שום סיבה נראת לעין לקבל את הידיעה שההריון המיוחל שלי לא עומד בגבולות הנורמה זה כמו לקבל סתירת לחי....
    אז במקום מסוים אני מבינה את התחושות לך, למרות שאצלי נרא לי זה היה להיפך לגמרי.
    אפשר גם להבין ממה זה נובע, אבל לצערי אני לא יודעת איך מתמודדים עם זה...\אולי תנסי לפנות לטיפול קצר תווך של כמה מפגשים על מנת לעשות סדר בראש?
    אני הייתי עושה את זה....
    חוץ מזה - שולחת לך המון חיבוקים ומאחלת לעבור את זה בקלות ולהיפטר מתחושות הרעות...
  • יפה שלי אחת..
    מותר לך להרגיש ככה, זה באמת בסדר.
    נשמע לי כמו "שיטה" שפיתחת שמעבירה לך את הזמן עד שבוע 42 (

• די נו אני בוכה פה...
    שמריתי.. הרגשות והחששות מובנים לחלוטין
    אני חושבת שאת כן צריכה להרפות מהחרדות ולהאמין שהכל יהיה בסדר הפעם .... כן לדבר לבטן וכן לפנטז
    כי את פשוט נמצאת במעגל שלילי שלא יגמר....
    זה קשה - ואין לי בכלל התחלה של להבין כמה.. וזה מאד קל לדבר ולייעץ
    אבל זה מה שאני חושבת בכל אופן... שפשוט תרשי לעצמך להיקשר כדי לצאת מהמעגל הזה

אוהבת אותך מאד!!!

אז בסוף את לא טסה?

• התגובות שלכן גורמות לי לבכות או שאלו ההורמונים?!

מיה- תודה

שלי- אני ממש מנסה לגרש את השליליות אבל לא כל כך מצליחה... ולכן אני מודה לאלוהים שיש לי אתכן. התגובות שלכן מרימות אותי...

דנה- אני בטיפול מאז שארבל נפטרה, אנחנו מדברים על זה המון ולכן רציתי לשתף גם כאן כי ההשתפכות עוזרת לי. אני מאחלת לך ולעוברית הקטנה המון בריאות ואני בטוחה שהיא תהיה בסדר ותדביק את הפערים

אלינור- את יודעת שאני מטורפת עלייייך?!?!?!?! אני כל כך מקוה שאת צודקת...

מיכלי- לא התכוונתי לגרום לבכי כמו שאני תמיד אומרת, לכי חבקי את הדס ותעריכי כל דקה שיש לך איתה את יודעת שכל האהבה שרציתי להעניק לארבל מתחלקת בין הדס לליאל? אז תדביקי נשיקה להדס גם בשמי.

אני מנסה להכריח את עצמי להיקשר, ללטף את הבטן ולדבר אבל זאת בדיוק הבעיה. זה לא בא לי טבעי. פעם אחת מצאתי את עצמי מדברת לבטן ואמרתי לקינדרון שהוא כל החיים שלי. מיד חשתי אשמה. מה עם ארבל? וזה הקושי. אני מרגישה שאני ״בוחרת״ אחד מהם. למרות שאני יודעת שזה לא כך. אני פשוט מבולבלת!
  • שמריתה - בעלי אומר שאני מעצבנת כי אני תמיד צודקת..

• הי שימרית את ככ צודקת וגם מבולבלת וגם מלאה בהורמונים אבל אני בטוחה שאת תהי אמא נהדרת ומסורה
    מאחלת לך המשך הריון תקין וסקסי וידים מלאות
    ולחשוב מחשבות חיוביות
  • שימריתה

• תודה תות-בננה ומרוונת... אני באמת מקווה שאתן צודקות ושעם הזמן הקשר יתחזק... תודה על החיזוקים

מיכלי, הטיסה בוטלה, הייתי אמורה לחזור מחרתיים
  • מקסימה אחת

• נשמה שלי
  • את יודעת, אני מורה לחינוך מיוחד ונמצאת בבית ספר של ילדים מאד פגועים
    והשנה היו הוורים שהחליטו להביא עוד ילד
    וכל ההריון מלווה בחשש וםחד
    כי זה טבעי ולגטימי ומי שנכווה ברותחין....
    ואני תמיד אומרת להם שמה שהם מרגשים הכי טבעי ומובן בעולם
    ואחר כך נולד ילד והכל כאילו נשכח ומתאהבים בשנייה
    אמא של תלמיד שלי ילדה לא מזמן
    והיא כל ההריון עשתה מאמץ לא להקשר לעובר ולא רצתה בכלל לדבר על ההריון
    היום הוא ממלא את הבת באור וזו משפחה אחרת ממה שהכרתי בתחילת השנה..
  • יאאא פספסתי את זה שאת בהיריון
    אז קודם כל מזל טוב
    איזה יופי!
    אני זוכרת איך בכיתי ימים אז שרשמת את ההודעה המרה
    תמיד פיללתי שהרגע הזה יגיע מהר
    אז שוב בהמון מזל טוב!!!!
    בעניין מה שכתבת
    כל מה שכתבת כל כך לגיטמי אחרי מה שעברת אבל אני מאמינה בכל ליבי שאת תהיי אמא מדהימה ואוהבת
    אין לנו אפשרות ממש לייעץ לך כי זאת טראומה כל כך גדולה שאי אפשר להבין (אפשר לנסות להבין) מה את עוברת ( ושאף אחת כולל אני לעולם לא נבין)
    העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא ללכת לפסיכולוג
    אני לא רואה בכך משהו שלילי או מבייש
    להפך
    זה יעזור לך להתמודד עם הכאב ולתעל אותו למקום אמהי ולא לדכאון
    אני פוחדת שאת תעשי נזק לעצמך אם המחשבות האלה יציפו אותך עד סוף ההיריון
    אני מאחלת לך המון בריאות
    ומקווה שהכל יסתדר
    ולדעתי זה לא מסוג הדברים שמתמודדים לבד
    לפעמים זאת לא בושה לקרוא לעזרה

• שמריתוש, את יודעת שאני עדיין לא בהריון ובדיוק שלשום דברתי עם חברה שלי ואמרתי לה שאני לא יודעת איך אני ארגיש בהריון הבא כלפי העובר... לא יודעת אם להיקשר אליו מהרגע הראשון או אולי להדחיק את ההריון...
    את בן אדם מדהים (תדעי לך שאת עוזרת לי המון ומעודדת מאוד) ואני בטוחה שהכל יעבור בשלום, אני במקומך גם לא הייתי משויצה ומספרת רק כשלא תוכלי להסתיר יותר....
    בכל מקרה מאמי, תנסי להינות מההריון כי זו תקופה ומתנה נהדרת, אני בטוחה שככל שהזמן יעבור הקשר שלך לעובר יגדל... דרך אגב בהריון של מעיין גם אני לא הרגשתי קשורה אליה, לא הפנמתי שאני עומדת להיות אמא, לא הבנתי מה זו הבטן הזו שגודלת כל חודש וחשבתי רק מתי אני אחזור לעצמי ולגוף הרגיל שלי...... א-ב-ל, ברגע ששמו אותה עלי בחדר הלידה הכל השתנה........ האהבה פשוט תציף אותך...
    הכל יסתדר לך !!! אני מבטיחה לך מאמי
  • בנות, תודה רבה על התגובות... זה באמת מרגש אותי...

אני נפגשת עם פסיכולוגית ואנחנו מדברים המון על הנושא, פשוט הייתי צריכה לשפוך את בליל הרגשות הזה...
    אני מקווה שהזמן יעשה את שלו ושבאופן טבעי הקשר יתחזק

אחחוה- תודה רבה, לפני שבוע ״יצאתי מהארון״....
  • שמרית!!!!
    אני מבינה את החששות שלך וזה דבר טבעי לגמרי בהתחשב במה שעברת!!!
    את ארבל את אף פעם לא תשכחי, בזה אני בטוחה, היא הפכה אותך לאמא בפעם הראשונה ולכן את יכולה להיות בטוחה שלא תשכחי אותה ותוכלי לספר לילדים שלך על האחות הבכורה והגיבורה שלהם

• שימרית היקרה
  • שימרית היקרה
  • כל כך טבעי ומובן מה שאת מרגישה אחרי מה שעברת...

מתוקה שלי אני שולחת לך חיבוק, תהיי אופטימית תחשבי חיובי...

• תרשי לי לשמוח בשבילך
  • סמיילי ראשית תודה על השיתוף זו זכות גדולה שאת משתפת אותנו ואני בטוחה שגם בנות נוספות שעברו מאורע דומה בחייהן קוראות את דברייך ויכולות ללמוד ולהתחבר למקום שאת נמצאת בו.
    כל מה שאת מתארת נשמע טבעי ונורמאלי בהתחשב במה שעברת.
    אין לי ספק שאדם כמוך שנשמע כמו אדם אוהב ומקבל, ליבו רק יתרחב יותר עם הולדת הילד/ה השני/ה.
    תזכרי שלא כל אחת מתחברת לתינוק שלה בעודו עובר ברחם, ישנן גם נשים שמתחברות לתינוקרק כחודשיים שלושה אחרי הולדתו והדבר נחשב לחלוטין נורמאלי.
    מאחלת לך הריון עגלגל וארוך לעייפה שתמצאי את הכוחות הפנימיים להתגבר על התחושות השליליות שעולות ולהציף את עצמך רק במחשבות חיוביות
    דרך אגב ישנה מרפאה בבלינסון בשם מרפאת חווה שבין היתר מלווה נשים שחוו אובדן הריון בשלבים מאוחרים / אובדן תינוק הם ממש מתמחים בזה ויכולים מאוד לסייע
  • פלפלת- תודה על ההמלצה... אני בהחלט אבדוק
  • עכשיו קראתי שאת הולכת לפסיכולוגית . מעולה !
    יהיה טוב ! אני בטוחה שהיה טוב!
  • מאמי זה הכי טבעי בעולם להרגיש ככה הנפש מתגוננת מכל מה שלא יבוא
    אבל אל תדאגי הכל יהיה בסדר תהיה אופטמית

• מאמי איזה כיף לשמוע שאת בהריון...אני מתפללת שתעברי אותו במהרה ותסיימי אותו אחרי 9 חודשים מלאים ועגולים אם אוצר ביד......

• אני אהיה קצת לא קשורה אבל ראיתי תמונות שלך בפייס של מיכלי ואת מ-ה-מ-מ-ת!!!! כל כך יפה 

• תודה רבה על התגובות

נופקי, הרסת אותי תודה על הבוסט לאגו
  • טוב לא קראתי את כל השרשור אבל... קודם כל ממש בשעה טובה!! לא ידעתי שאת בהריון!!! אין דבר יותר מרגש לקרוא כרגע!!!
    אני חושבת שהרגשות שלך הן טבעיים והגיוניים. אל תנסי להתבחבש בזה כ"כ. חווית חויה נוראית והגיוני שישארו לך שאריות של פחד. אני חושבת שתנסי לזרום עם זה. ואת תראי שאחרי הלידה שתהיה במועד ב"ה והכל יהיה תקין ויצא לך ילד שמנמן (אהבתי את התיאור אצלי הם תמיד רזים..............) את תראי איך זה לאט לאט מתמסמס. את לא תשכחי את ארבל ואת תצליחי לאהוב את הבייבי החדש. כי ככה זה. זה נורא דומה למה שקורה בהריון שני. יש איזה חשש שמלווה. תמיד וזה קורה לכולן חושבים איך אפשר לאהוב עוד ילד כמו שאני אוהבת את הילד הראשון? ואז הילד השני נולד ומבינים שפשוט אפשר!!!! ואז מגיע גם השלישי (לחלקנו בהפתעה גמורה
  • קודם כל, אני שולחת לך מלא מלא מלא
  • את תהיי אמא מקסימה וטובה...
    שאלוקים יתן לך כוחות להתמודד עם החיים...
    רגשת אותי מאוד!!!
    איזו מתוקה שאת...
    תרגישי טוב

[URL=http://www1.glitterphoto.net/]

[URL=http://www2.glitterphoto.net/]
  • נשמה שלי יש לי כל כך הרבה להגיב אבל יש לי ביקורת ענקית היום בעבודה אז אם תסלחי לי אגיב לך מחר.
    חוץ מזה אני אוהבת אותך המון המון המון
  • אוי ממי! את תהיי אמא נפלאה! רק בגללך ובגלל זה שאגרת המון אהבה מארבל הקטנה ז"ל!!! אל תדאגי!!! בנוגע לזה אין לך מה לדאוג!!!

אני מצד שני מבינה את החששות שלך על הבריאות!!! הכל יהיה בסדר. אלוהים לא שלח לך סתם ככה ילד/ה שני!!!!

קבלי מלא

• מאמי קודם כל אני ממש שמחה לשמוע שאת בהריון
    כניראה פיספסתי את ההודעה שלך - למרות שחשדתי בך כאחת החסוייות

מאמי ההרגשה שלך כ"כ מובנת וכ"כ טיבעית - אני בטחה שהקב"ה ילווה אותך בהריון הזה וישמור עליך

אל תחשבי על הרע תחשבי רק על הטוב תחשבי שאת תהפכי להיות אמא הדבר שהכי מגיע לך בעולם

מאחלת לך הריון קל תקין ארוך ומשעמם - אחרי 40 שבועות תצאי בידיים מלאות

• אוף! אתן כל כך מרגשות אותי בתגובות שלכן וכבר אין לי מה להגיד

״תודה״ נשמעת פתאום מילה כל כך קטנה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה